FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pozdrav je li još neko ima problema prilikom produzivanja članstva ?
Imam ja, kakav je tebi problem? Meni odbija transakciju iz nekog razlogaDobrinja12345 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:45Pozdrav je li još neko ima problema prilikom produzivanja članstva ?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ministar Magoda: Nezadovoljni smo rezultatima sarajevskih klubova, novac Ministarstva se ne podrazumijeva
U cilju sumiranja rezultata iz prethodne godine, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je okupio predstavnike četiri sarajevska kluba: FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna i ORK Bosna.
Iako je u 2023. godini za ova 4 kluba, resorno ministarstvo izdvojilo rekordnih 2.620.000,00 KM - ogromna ulaganja nisu pratili sportski rezultati. Ovo je bio osnovni razlog zbog kojeg je danas ogranizovan sastanak, na kojem je učesnicima jasno stavljeno do znanja da se finansijska podrška institucija ni za koga ne podrazumijeva, i da velika ulaganja javnog novca moraju biti opravdana rezultatima. Ministar Magoda je podsjetio sagovornike da su sportski klubovi koje predstavljaju, istinaki simboli Sarajeva, te da to nikada ne smiju izgubiti iz vida.
Ministar je najavio da će u narednoj godini za ova četiri kluba, Ministarstvo novac plasirati isključivo prema ostvarenim rezultatima, te će shodno uloženom novcu maksimalno biti uključeno u sve procese vezane za funkcioniranje klubova, na način kako je to slučaj bilo gdje u svijetu, sa onima koji ulažu veliki novac. Uz ovu veliku promjenu u kontroli trošenja novca građana, ministar Magoda je najavio i pojačanu kontrolu trošenja budžetskih sredstava od strane sportskih klubova.
Ministar Magoda je ponovio raniji stav o spremnosti za sufinansirenje infrastrukuture kao osnove za razvoj klubova, što se primarno odnosni na FK Sarajevo i FK Željezničar.
Kao pozitivne činjenice navedeni su projekti Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kojim je kroz ulaganje u iznosu od 1.000.000,00 KM, fudbalski klub Željezničar znatno smanjio finansijske dugove, a FK Sarajevo identičan iznos uložilo u omladinski pogon. Pozitivnim je ocijenjen i evidentan povratak publike na košarkaške utakmice KK Bosne, kao i realnu mogućnost povratka RK Bosna u prvu ligu.
Na sastanku je zatraženo i da predstavnici košarkaškog kluba pripreme jasan plan i program revitalizacije, dok je od rukometnog kluba zatražena konsoldacija upravnog i nadzornog odobra, odnosno imenovanje istaknutih imena u upravljačkim strukturama, prvenstveno iz svijeta sporta i privrede.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Isti taj problem i kod mene sve ok dok ne dodje do plaćanja onda neće .H8Z7 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:49Imam ja, kakav je tebi problem? Meni odbija transakciju iz nekog razlogaDobrinja12345 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:45Pozdrav je li još neko ima problema prilikom produzivanja članstva ?
Meni javlja da već ima korisnik sa ovom mail adresom, prošetati do kluba zakonDobrinja12345 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:45Pozdrav je li još neko ima problema prilikom produzivanja članstva ?

-
- Kontakt:
Svi ćemo izgledaAnex je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:58Meni javlja da već ima korisnik sa ovom mail adresom, prošetati do kluba zakonDobrinja12345 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:45Pozdrav je li još neko ima problema prilikom produzivanja članstva ?![]()
Morate uci na mobilno bankarstvo i podesiti karticu. Kod mene je bilo podeseno na 10km internet placanje i nije htjelo dok nisam napravio na 20kmDobrinja12345 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:58Isti taj problem i kod mene sve ok dok ne dodje do plaćanja onda neće .H8Z7 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:49Imam ja, kakav je tebi problem? Meni odbija transakciju iz nekog razlogaDobrinja12345 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:45Pozdrav je li još neko ima problema prilikom produzivanja članstva ?
I opet će naći neki demagoški izgovor da bi dali želji pare.MortemHz je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:58Ministar Magoda: Nezadovoljni smo rezultatima sarajevskih klubova, novac Ministarstva se ne podrazumijeva
U cilju sumiranja rezultata iz prethodne godine, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je okupio predstavnike četiri sarajevska kluba: FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna i ORK Bosna.
Iako je u 2023. godini za ova 4 kluba, resorno ministarstvo izdvojilo rekordnih 2.620.000,00 KM - ogromna ulaganja nisu pratili sportski rezultati. Ovo je bio osnovni razlog zbog kojeg je danas ogranizovan sastanak, na kojem je učesnicima jasno stavljeno do znanja da se finansijska podrška institucija ni za koga ne podrazumijeva, i da velika ulaganja javnog novca moraju biti opravdana rezultatima. Ministar Magoda je podsjetio sagovornike da su sportski klubovi koje predstavljaju, istinaki simboli Sarajeva, te da to nikada ne smiju izgubiti iz vida.
Ministar je najavio da će u narednoj godini za ova četiri kluba, Ministarstvo novac plasirati isključivo prema ostvarenim rezultatima, te će shodno uloženom novcu maksimalno biti uključeno u sve procese vezane za funkcioniranje klubova, na način kako je to slučaj bilo gdje u svijetu, sa onima koji ulažu veliki novac. Uz ovu veliku promjenu u kontroli trošenja novca građana, ministar Magoda je najavio i pojačanu kontrolu trošenja budžetskih sredstava od strane sportskih klubova.
Ministar Magoda je ponovio raniji stav o spremnosti za sufinansirenje infrastrukuture kao osnove za razvoj klubova, što se primarno odnosni na FK Sarajevo i FK Željezničar.
Kao pozitivne činjenice navedeni su projekti Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kojim je kroz ulaganje u iznosu od 1.000.000,00 KM, fudbalski klub Željezničar znatno smanjio finansijske dugove, a FK Sarajevo identičan iznos uložilo u omladinski pogon. Pozitivnim je ocijenjen i evidentan povratak publike na košarkaške utakmice KK Bosne, kao i realnu mogućnost povratka RK Bosna u prvu ligu.
Na sastanku je zatraženo i da predstavnici košarkaškog kluba pripreme jasan plan i program revitalizacije, dok je od rukometnog kluba zatražena konsoldacija upravnog i nadzornog odobra, odnosno imenovanje istaknutih imena u upravljačkim strukturama, prvenstveno iz svijeta sporta i privrede.
-
- Kontakt:
Krdzalic i ?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:25Vidjet ćemo, vjerujem Simonu i Senijadu, znaju najbolje šta nam treba.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 jan 2024, 16:41Dobar je Mirza samo sebican.Sto kazes previse forsira sut koji vecinom zavrsi na sjeveru.Malo taj segment da sredi i bit ce ok.U Mostaru me bas iznervirao,2 puta bespotrebno suta a mogao izbaciti Renana pred gol dobrim pasom.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 jan 2024, 16:21
Sve je to super, ali smo mi doveli dobre veznjake, ali nijedan da mu je najveća prednost završni pas, koji nama treba, a sad ga ni u teoriji nemamo odlaskom Avramovskog. Mustafić jeste solidan igrač, ali ne mislim da može odgovoriti tom zadatku. Još ako nastavi forsirati svoje šuteve iz daljine, strah me da će ubrzo biti na meti navijača.
Ocito se planira za stalno preci u 433.Ne planira Rozman sa klasicnom 10kom igrati
A Krdzalic ce sigurno bit zadnji veznjak kojeg cemo dovesti.I ovako ih previse imamo tako da to je to sto se veznog reda tice
Do prozivke 2 potpisa najvjerovatnije.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Budzet KS za 2024 je 1.5 milijardi. U odnosu na budzet, oni daju smijesne, presmijesne pare sportskim klubovima, trebali bi davati 10x vise. I jos nasli nesto da se kurce i uslovljavaju, dok nas Vico, Covic i Dodik karindjaju sve skupa. Fuj, stoko ogavna.MortemHz je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:58Ministar Magoda: Nezadovoljni smo rezultatima sarajevskih klubova, novac Ministarstva se ne podrazumijeva
- feniksptica
- Kontakt:
Kako cu ovaj prelazni ravnodusno ispratit. U zadnjih par nije se spavalo, cekalo se i analiziralo za kasnije ce se ispostavit nizasta.
Avramovski
Viveros
Vrancic
Avramovski
Pa Besim 2x
Ranije Tino...
Sad koga god najave da ce doc bujrum. Dokazi se
Avramovski
Viveros
Vrancic
Avramovski
Pa Besim 2x
Ranije Tino...
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
A uredno je svaki od njih imao masnu platu, a ucinak 0, svih njih zajedno. Al nadju se pametnjakovici da prokomentarisu igrace koji nisu neka imena tipa Djurickovic, kojeg su kritikovali i omalovazavali, a covjek ispade Maldini za Besima.feniksptica je napisao/la: ↑04 jan 2024, 19:32Kako cu ovaj prelazni ravnodusno ispratit. U zadnjih par nije se spavalo, cekalo se i analiziralo za kasnije ce se ispostavit nizasta.
Avramovski
Viveros
Vrancic
Avramovski
Pa Besim 2x
Ranije Tino...
sretno Zeljkovicu na posudbi,volio bih da je negdje blize da se moze bolje ispratiti.
Jedan od drazih igraca u Premier ligi i bas mi je zao sto nije dobio pravu sansu i dalje sam misljenja da je on mogao itekako pomoci u veznom redu pogotovo na gostujucim utakmicama, ali Rozman je odlucio da mu ne treba i to trebamo prihvatiti
Jedan od drazih igraca u Premier ligi i bas mi je zao sto nije dobio pravu sansu i dalje sam misljenja da je on mogao itekako pomoci u veznom redu pogotovo na gostujucim utakmicama, ali Rozman je odlucio da mu ne treba i to trebamo prihvatiti
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ove godine sam osim sebe uclanio i dijete od 4 godine. Po prvi puta.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Sretno Zeljkovicu,meni nikad nece biti jasno da skoro najbolji igrac Veleza kod nas ne moze biti bar klupa,a da jedan Kyeremeh zauzima mjesto stranca i u nekim je planovima a obicna kokos trkaća,ok nisu ista pozicija al mislim za klupe je bolji Zeljkovic plus domaci,a da se npr otjerao Kyeremeh pa dovelo neko desno krilo.
Ima li tebi brate moj bilo šta da valja?Sanchez87hz je napisao/la: ↑04 jan 2024, 19:59Sretno Zeljkovicu,meni nikad nece biti jasno da skoro najbolji igrac Veleza kod nas ne moze biti bar klupa,a da jedan Kyeremeh zauzima mjesto stranca i u nekim je planovima a obicna kokos trkaća,ok nisu ista pozicija al mislim za klupe je bolji Zeljkovic plus domaci,a da se npr otjerao Kyeremeh pa dovelo neko desno krilo.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Trkaca kokos koja ne igra redovno i koja je pokazala da moze biti od koristi, a bila bi bolja da je vise na terenu.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa nije ovo Fifa, staviš igrača na transfer listu, ponudi ti neki klub cifru koju si i zamišljao, i možeš novog dovesti.
Ne bi niko pomislio da je raskid možda preskup jer igrač ima prevelika primanja, pa se npr Zeljkovića riješavaš šaljeći ga na posudbu,
Ne bi niko pomislio da je raskid možda preskup jer igrač ima prevelika primanja, pa se npr Zeljkovića riješavaš šaljeći ga na posudbu,
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Sve što se piše na forumu stane u dvije tri rečenice.
Jeste htjeli od kad postojimo sistem, potpunu autonomiju sportskog dijela kluba, budžet ozbiljan i vrijeme. Jeste. Je li sve to obezbijeđeno jeste. I šta sad ste se uhvatili nekakvog premijerligaškog otpatka koji je našao mjesto u Uzbekistanu jer je klasa od igrača. Nek otjera svih 11 iz prve postave i dovede druge, ako se njemu ne sviđaju i ja mislim da je moglo drugačije ali hajde eto jednom samo jednom da pustimo ljude koje god da rade. Da smo pustili i mnoge prije njih bolje bi nam bilo nego sad.
Vjerujte da u ovoj ligi ekipa na okupu 2 godine čuda napravi a da ne govorim duže.
Jeste htjeli od kad postojimo sistem, potpunu autonomiju sportskog dijela kluba, budžet ozbiljan i vrijeme. Jeste. Je li sve to obezbijeđeno jeste. I šta sad ste se uhvatili nekakvog premijerligaškog otpatka koji je našao mjesto u Uzbekistanu jer je klasa od igrača. Nek otjera svih 11 iz prve postave i dovede druge, ako se njemu ne sviđaju i ja mislim da je moglo drugačije ali hajde eto jednom samo jednom da pustimo ljude koje god da rade. Da smo pustili i mnoge prije njih bolje bi nam bilo nego sad.
Vjerujte da u ovoj ligi ekipa na okupu 2 godine čuda napravi a da ne govorim duže.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, sarajevo19461987 i 55 gostiju.