Premijer liga BiH - aktuelno

Balorda
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Balorda » 04 jan 2024, 20:49

visokohz je napisao/la:
04 jan 2024, 19:52
CampobelloDiMazara je napisao/la:
04 jan 2024, 19:41
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
04 jan 2024, 19:39
Nama Mirvic posudjuje pare, mi vama igrace. Sjajno ste to skontali.
A mi vama po labrnji redovno. Nasa musterija i ravaku 😍
Zbog ovakvih idiota zamrzio sam Velež,**** se dok vam je Niksica da vam daje po 2 milion...ničija nije do zore
Nisi ti mozgonja zamrzio Velež zbog forumaša, nego što vas redovno guzi zadnjih pet godina. Dok je bio donji, bio ti je drag.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 jan 2024, 20:49

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
04 jan 2024, 20:23
mosarajvosa83 je napisao/la:
04 jan 2024, 20:16
04 jan 2024, 19:33
Pa tako reci da zivite od budzeta :thumbup:

Miizerne pozajmice koje idu preko Mirvica nisu bas neka velika sredstva tako da je bolje da prestenete od njega praviti hadziju jer se zna vas izvor finansiranja i funkcionisanja :thumbup:

I opet ispod Veleza jeste sakati za one seljake sa stocne pijace da ne govorim :rol:
Sad ide sakom i kapom na svim smo pozicijama. Polusezonu ispred nas sunce ti hebem,bili ste u 2 ligi kad smo titule dizali,kakve ublehe. Vazda se vadi na to jesu se upecali,niko se nije upecao koliko vidim osim tebe haha. Ispred nas polusezonu hahahah grohotom se smijem svega mi st aje njima uspjeh. Ajde sljedece godine ste napad na titulu najavili
Ma dodju izvrijedjaju i onda se prave naivni. Doduse, nekad samo krenu s onim svojim hinjavim ulizivanjem, zavisi od momenta. Seljacka politika, ali mi smo krivi sto smo ih tetosili pa sad misle da se mogu s nama nesto mjeriti i prepucavati.

Ne smijes papku dati milimetra, vazda bilo. Strasno kako se to brzo osili, ali mi gradski momci slabo ucimo te lekcije, previse smo otvoreni i iskreni prema takvim ljudima. To treba na kratkom povodcu drzati jer je premazano svim bojama.
Oko ovih Mostaraca na forumu,uvijek se sjetim svog Dede,tamo 70-ih. Uvijek je volio ici u Mostar ,protiv Veleza. I uvijek bi se vracao u lisicama u pratnji milicije. Jednom sam isao s Nenom na stanicu pred njega. Sjecam se kao da je bilo danas. Stoji on onako visok,mrsav,koscat u lisicama,dva drota zgembava ga drze,treci gega iza njih. Gleda ga Nena i onako sva ponosna kaze : Vidi ga, k'o Dok Holidej :mrgreen:
A poenta je ovo : Nije on isao na tekme u Mostar,kao danas casual,ni kao mi 80-ih na hu ha,isao je prijateljima u Mostar,pa skupa s njima na tekmu. Pa popiju flasu loze,pocnu drugu i onda krenu nepremostive razlike u gledistima i sta ces drugo ,nego sakom u glavu :mrgreen: Drotovi dodju ,domace ispendrece i kuci,Dedu i ekipu u lisice,pa na voz i u Sarajevo.
Tako da koliki god haveri bili,u navijastvu se mora uvijek presjeci sakom u glavu. Nepisano pravilo. Da je drugacije,ne bi valjalo :mrgreen:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 04 jan 2024, 20:52

Strasno.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 04 jan 2024, 20:55

Torpedo, Kukesi, Zeta i slicni govore sve o vasim titulama. Sto je danas Borac, to su bili Sarajevo i Zeljo do jucer. Nema potrebe da se uporedjujemo. Mi smo sve ono sto vi niste. Niti cete ikad biti ko mi pa taman da sljedecih 100 godina sve uzmete u drzavi. Ja vas dozivljavam samo kroz cevape i burek, kakav fudbal, moze samo po direktivi. Vidjeli da drugi loptu sutaju, pa dajte da i mi.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 04 jan 2024, 20:59

Ali vidis ti kako je dovoljno zalijepiti izjavu kantonalnog ministra Magode da su samo od kantona dobili za funkcionisanje vise nego Velez za gradnju tribine i odmah su se u njima probudili demoni sa uvredama na racun rata i stadiona :tokralju:

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 04 jan 2024, 21:01

04 jan 2024, 20:59
Ali vidis ti kako je dovoljno zalijepiti izjavu kantonalnog ministra Magode da su samo od kantona dobili za funkcionisanje vise nego Velez za gradnju tribine i odmah su se u njima probudili demoni sa uvredama na racun rata i stadiona :tokralju:
Nemoj tako, oni tramvaj imaju. Mi smo seljaci.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 04 jan 2024, 21:05

Cuj ovog idiota pazite da vam ne uzmu i ovaj stadion. Jednostavno preglupa nacija svakih 6 mjeseci nas treba bombardovat.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 04 jan 2024, 21:07

Kamaga11 je napisao/la:
04 jan 2024, 21:05
Cuj ovog idiota pazite da vam ne uzmu i ovaj stadion. Jednostavno preglupa nacija svakih 6 mjeseci nas treba bombardovat.
Fun fact je da za takvom vrstom narativa najčešće posežu shizopitari.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 jan 2024, 21:09

Zamislite duguje vam neko 1000 km i vi mu date 500 km da vam vrati dug. Možete li to zamisliti. Naravno da ne možete.

E upravo se to dešava. Ovo dužni državi 5 miliona država im da milion da toj istoj državi vrate taj dug od milion. Otpisite im ga nek krenu od 0. Haman čitav porezni dug država otplati. Nikakvog smisla. Otpisite. Uvijek će imat duga jer im ga konantmo vraćate. Taman im otpisete pogurate izvedete na zelenu granu oni opet i tako od 1996. Ukinite im poreze.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 04 jan 2024, 21:20

Balorda je napisao/la:
04 jan 2024, 20:22
Nema druge nego sačekati da počnu utakmice, pa da se shizopitari vrate u rupice.

Kao i obično, najglasniji u vrijeme pauze.
Dođi u šeher za vrijeme pauze pa da vidiš kako izgleda pehar namijenjen šampionu,možeš se i uslikati jer za života to u Veležu nećeš dočekati

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 04 jan 2024, 21:22

Strašno.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 jan 2024, 21:23

slika

kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je okupio predstavnike četiri sarajevska kluba: FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna (Bosna Royal) i ORK Bosna.

Iako je u 2023. godini za ova četiri kluba Ministarstvo izdvojilo rekordnih 2.620.000,00 KM, ogromna ulaganja nisu pratili sportski rezultati. To je i osnovni razlog zbog kojeg je danas ogranizovan sastanak, na kojem je učesnicima jasno stavljeno do znanja da se finansijska podrška institucija ni za koga ne podrazumijeva i da velika ulaganja javnog novca moraju biti opravdana rezultatima. Ministar Magoda je podsjetio sagovornike da su sportski klubovi koje predstavljaju istinski simboli Sarajeva i da to nikada ne smiju izgubiti iz vida.

Ministar Magoda je najavio da će u narednoj godini za ova četiri kluba Ministarstvo novac plasirati isključivo prema ostvarenim rezultatima, te će shodno uloženom novcu maksimalno biti uključeno u sve procese vezane za funkcioniranje klubova, na način kako je to slučaj bilo gdje u svijetu sa onima koji ulažu veliki novac. Uz ovu veliku promjenu u kontroli trošenja novca građana, ministar je najavio i pojačanu kontrolu trošenja budžetskih sredstava od strane sportskih klubova.

Ministar Magoda je ponovio raniji stav o spremnosti za sufinansirenje infrastrukuture kao osnove za razvoj klubova, što se primarno odnosni na FK Sarajevo i FK Željezničar.

Kao pozitivne činjenice navedeni su projekti ministarstva, kojim je kroz ulaganje u iznosu od jedan milion KM, fudbalski klub Željezničar znatno smanjio finansijske dugove, a FK Sarajevo identičan iznos uložilo u omladinski pogon. Pozitivnim je ocijenjen i evidentan povratak publike na košarkaške utakmice KK Bosne, kao i realnu mogućnost povratka RK Bosna u prvu ligu.

Na sastanku je zatraženo i da predstavnici košarkaškog kluba pripreme jasan plan i program revitalizacije, dok je od rukometnog kluba zatražena konsoldacija upravnog i nadzornog odobra, odnosno imenovanje istaknutih imena u upravljačkim strukturama, prvenstveno iz svijeta sporta i privrede.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 04 jan 2024, 21:23

Balorda je napisao/la:
04 jan 2024, 20:49
visokohz je napisao/la:
04 jan 2024, 19:52
04 jan 2024, 19:41

A mi vama po labrnji redovno. Nasa musterija i ravaku 😍
Zbog ovakvih idiota zamrzio sam Velež,**** se dok vam je Niksica da vam daje po 2 milion...ničija nije do zore
Nisi ti mozgonja zamrzio Velež zbog forumaša, nego što vas redovno guzi zadnjih pet godina. Dok je bio donji, bio ti je drag.
Bijeda jednom pobijedi Zrinjski i dva puta Sarajevo i misli da je na krovu svijeta,prvi put nakon 30 godina ispred Sarajeva i to na gol razliku na pola sezone,i treba da slavite i imate šta

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 jan 2024, 21:23

Nema se smisla trošiti energija na tim koji nije iznad nas zavrsio godinama. Sve snage čuvati za ZeljA trebat ce nam
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jan 2024, 21:26

Znaci i privatni biznismen ga voli popushiti Magodi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2024, 21:26

Magoda, daj pare i šuti :shhh: Nisu tvoje.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 04 jan 2024, 21:27

tersnakvadrat je napisao/la:
04 jan 2024, 20:55
Torpedo, Kukesi, Zeta i slicni govore sve o vasim titulama. Sto je danas Borac, to su bili Sarajevo i Zeljo do jucer. Nema potrebe da se uporedjujemo. Mi smo sve ono sto vi niste. Niti cete ikad biti ko mi pa taman da sljedecih 100 godina sve uzmete u drzavi. Ja vas dozivljavam samo kroz cevape i burek, kakav fudbal, moze samo po direktivi. Vidjeli da drugi loptu sutaju, pa dajte da i mi.
Ko ti je kriv što si balav pa se ne sjećaš većih utakmica i protivnika i titula iz bivše Yuge,i mi vas doživljavamo kroz magistralu i pijacu

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 04 jan 2024, 21:28

S obzirom da je izjavio da će novac davati prema ostvarenim rezultatima, možemo reći da izdvajanja neće biti velika.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 04 jan 2024, 21:29

Hansestadt je napisao/la:
04 jan 2024, 21:26
Znaci i privatni biznismen ga voli popushiti Magodi
Sada ce te napast. Ako si iz nekog podrucja zahvacenog ratom mozda ti i to provuku. Jednostavno im se tesko pomiriti da su budzetski klub sa upumpavanjem pozajmica i kao takvi nafilovani tudjim kesom oni opet cetvrti :rol:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 jan 2024, 21:31

tersnakvadrat je napisao/la:
04 jan 2024, 20:55
De ba ne brukaj se...
Ti nekoga da dozivljavas po necemu...
Po cemu to Velez dozivljavamo ?

Igras u tri drzave u tri sistema i nigdje ne mozes biti prvak...Hajde za vrijeme Yuge, pa velika cetvorka sve osvajala, jedino se tu Sarajevo i Vojvodina progurali da su osim njih uzeli vise od jedne titule, ali da niste mogli nista osvojiti u kraljevini Yugoslaviji...

Znas kako mi vas dozivljavamo ?

Simpaticni klub iz simpaticnog grada , gdje dominira prelijepi most i gdje skokovi u Neretvu privlace ogroman broj turista, gdje se nalazi i Fk Velez, klub koji se iskljucivo drzi Olimpijskog gesla..."Vazno je ucestvovati"

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], sarajevo19461987 i 7 gostiju.