E cuj on nije zadovoljan, poserem ti se u bradu, nisu tvoje pare. Idi premlati zenu, debilu jedansvrakino1921 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:23
kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je okupio predstavnike četiri sarajevska kluba: FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna (Bosna Royal) i ORK Bosna.
Iako je u 2023. godini za ova četiri kluba Ministarstvo izdvojilo rekordnih 2.620.000,00 KM, ogromna ulaganja nisu pratili sportski rezultati. To je i osnovni razlog zbog kojeg je danas ogranizovan sastanak, na kojem je učesnicima jasno stavljeno do znanja da se finansijska podrška institucija ni za koga ne podrazumijeva i da velika ulaganja javnog novca moraju biti opravdana rezultatima. Ministar Magoda je podsjetio sagovornike da su sportski klubovi koje predstavljaju istinski simboli Sarajeva i da to nikada ne smiju izgubiti iz vida.
Ministar Magoda je najavio da će u narednoj godini za ova četiri kluba Ministarstvo novac plasirati isključivo prema ostvarenim rezultatima, te će shodno uloženom novcu maksimalno biti uključeno u sve procese vezane za funkcioniranje klubova, na način kako je to slučaj bilo gdje u svijetu sa onima koji ulažu veliki novac. Uz ovu veliku promjenu u kontroli trošenja novca građana, ministar je najavio i pojačanu kontrolu trošenja budžetskih sredstava od strane sportskih klubova.
Ministar Magoda je ponovio raniji stav o spremnosti za sufinansirenje infrastrukuture kao osnove za razvoj klubova, što se primarno odnosni na FK Sarajevo i FK Željezničar.
Kao pozitivne činjenice navedeni su projekti ministarstva, kojim je kroz ulaganje u iznosu od jedan milion KM, fudbalski klub Željezničar znatno smanjio finansijske dugove, a FK Sarajevo identičan iznos uložilo u omladinski pogon. Pozitivnim je ocijenjen i evidentan povratak publike na košarkaške utakmice KK Bosne, kao i realnu mogućnost povratka RK Bosna u prvu ligu.
Na sastanku je zatraženo i da predstavnici košarkaškog kluba pripreme jasan plan i program revitalizacije, dok je od rukometnog kluba zatražena konsoldacija upravnog i nadzornog odobra, odnosno imenovanje istaknutih imena u upravljačkim strukturama, prvenstveno iz svijeta sporta i privrede.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 04 jan 2024, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ko Sejo Brajlović onom rođakujurisicduska je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:09Zamislite duguje vam neko 1000 km i vi mu date 500 km da vam vrati dug. Možete li to zamisliti. Naravno da ne možete.
E upravo se to dešava. Ovo dužni državi 5 miliona država im da milion da toj istoj državi vrate taj dug od milion. Otpisite im ga nek krenu od 0. Haman čitav porezni dug država otplati. Nikakvog smisla. Otpisite. Uvijek će imat duga jer im ga konantmo vraćate. Taman im otpisete pogurate izvedete na zelenu granu oni opet i tako od 1996. Ukinite im poreze.

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
hajde, barem mogu dokumentovati da ide lova u omladinski pogon a ne za njegov botox. zamisli tog absurda, imas privatni klub, drzava ti donira lovu za razvoj kluba nad kojim on licno upravlja i pravi profit. Ispade ovako (po pitarskoj licnoj logici) da ti gradjani/poreznici kantona finansiraju biznismena iz Amerike.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:29Sada ce te napast. Ako iz nekog podrucja zahvacenog ratom mozda ti i to provuku. Jednostavno im se tesko pomiriti da su budzetski klub sa upumpavanjem pozajmica i kao takvi nafilovani tudjim kesom oni opet cetvrti![]()
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Sta vam ovaj CDM radi svaki dan
Još jedan dokaz zašto su Bosanci daleko najgluplji u Evropi
Hvala ti bože pa sam iz Hercegovine. Sunce i vitamin D

Još jedan dokaz zašto su Bosanci daleko najgluplji u Evropi
Hvala ti bože pa sam iz Hercegovine. Sunce i vitamin D

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
I tad ste po direktivi osvojili pa vas natamburase kuhari. Haj razguli, od samog nastanka ste rezimski klub. Morao je neko i iz BiH uzeti, pa vas izabrase. Nikad kluba od vas. Najmanje je sport u pitanju.Anex je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:27Ko ti je kriv što si balav pa se ne sjećaš većih utakmica i protivnika i titula iz bivše Yuge,i mi vas doživljavamo kroz magistralu i pijacutersnakvadrat je napisao/la: ↑04 jan 2024, 20:55Torpedo, Kukesi, Zeta i slicni govore sve o vasim titulama. Sto je danas Borac, to su bili Sarajevo i Zeljo do jucer. Nema potrebe da se uporedjujemo. Mi smo sve ono sto vi niste. Niti cete ikad biti ko mi pa taman da sljedecih 100 godina sve uzmete u drzavi. Ja vas dozivljavam samo kroz cevape i burek, kakav fudbal, moze samo po direktivi. Vidjeli da drugi loptu sutaju, pa dajte da i mi.
Za razliku od pojedinih, nama te pare i ne trebaju. Ne ovisimo o budzetskim donacijama. Uzmemo ono sto nas sljeduje, cisto onako, da ne bi i to otislo za sanaciju zeljinih dugova. Prodat cemo igraca za par miliona i nadomiriti sve nedostatke.
-
- Kontakt:
Upravo tako. I tako u krug. Ti posudiš, ne vraća , na kraju mu daš da ti vrati on opet ne vraća i tako godinama. Toliko je apsurdna ova situacija. Zabranio bih zakonom da država pomaze ikog Ko je dužan državi a pogotovo da im pomaze da vraćaju taj isti dug prema državi. Fino doneseš zakon ako neko uplati 5 miliona poreza , nije dužan, da mu dio vratiš. Ovi sto duguju još ih i kaznis. Pa da se uspostavi red nekakav. Ali zato nam i jest ovako. Ispadosmo mi budale sto smo vraćali dug trebalo je ovako država milioncic ovi milioncic oni , reprogramiraj, ne plaćaj. Prijavi igrača na 6 glava u kafanu, ostalo na ruke i laganica.AVNOJ je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:32Ko Sejo Brajlović onom rođakujurisicduska je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:09Zamislite duguje vam neko 1000 km i vi mu date 500 km da vam vrati dug. Možete li to zamisliti. Naravno da ne možete.
E upravo se to dešava. Ovo dužni državi 5 miliona država im da milion da toj istoj državi vrate taj dug od milion. Otpisite im ga nek krenu od 0. Haman čitav porezni dug država otplati. Nikakvog smisla. Otpisite. Uvijek će imat duga jer im ga konantmo vraćate. Taman im otpisete pogurate izvedete na zelenu granu oni opet i tako od 1996. Ukinite im poreze.![]()
![]()
![]()
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 jan 2024, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Klub mu na 4 dana pred planirani početak priprema nema stručni štab, nijedno pojačanje, u zoni ispadanja, a on opleo o Sarajevu i pozajmicama Mirvićevim. AferimHansestadt je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:33hajde, barem mogu dokumentovati da ide lova u omladinski pogon a ne za njegov botox. zamisli tog absurda, imas privatni klub, drzava ti donira lovu za razvoj kluba nad kojim on licno upravlja i pravi profit. Ispade ovako (po pitarskoj licnoj logici) da ti gradjani/poreznici kantona finansiraju biznismena iz Amerike.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:29Sada ce te napast. Ako iz nekog podrucja zahvacenog ratom mozda ti i to provuku. Jednostavno im se tesko pomiriti da su budzetski klub sa upumpavanjem pozajmica i kao takvi nafilovani tudjim kesom oni opet cetvrti![]()

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Zanimljivog trenera dovedoše komšije,bit će interesantno kako će se snaći.
Radio je sa velikim imenima sigurno ima iskustva.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
-
- Kontakt:
Pa upravo zato sto vi svakog momenta piseste o ovome. Znaci da potvrdimo, Fk Sarajevo kojim upravlja multimilioner iz Amerike prima pomoc od gradjana kantona Sarajeva.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:38Klub mu na 4 dana pred planirani početak priprema nema stručni štab, nijedno pojačanje, u zoni ispadanja, a on opleo o Sarajevu i pozajmicama Mirvićevim. AferimHansestadt je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:33hajde, barem mogu dokumentovati da ide lova u omladinski pogon a ne za njegov botox. zamisli tog absurda, imas privatni klub, drzava ti donira lovu za razvoj kluba nad kojim on licno upravlja i pravi profit. Ispade ovako (po pitarskoj licnoj logici) da ti gradjani/poreznici kantona finansiraju biznismena iz Amerike.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:29
Sada ce te napast. Ako iz nekog podrucja zahvacenog ratom mozda ti i to provuku. Jednostavno im se tesko pomiriti da su budzetski klub sa upumpavanjem pozajmica i kao takvi nafilovani tudjim kesom oni opet cetvrti![]()
![]()
- napoleon72
- Kontakt:
Kralju, u zadnjih pet godina imate jednu pobjedu vise. U tom periodu mi 4 trofeja, jedan playoff EL i jos jedno trece pretkolo, vi jedan trofej i jedno trece pretkolo. Na osnovu cega se qrcis?Balorda je napisao/la: ↑04 jan 2024, 20:49Nisi ti mozgonja zamrzio Velež zbog forumaša, nego što vas redovno guzi zadnjih pet godina. Dok je bio donji, bio ti je drag.visokohz je napisao/la: ↑04 jan 2024, 19:52Zbog ovakvih idiota zamrzio sam Velež,**** se dok vam je Niksica da vam daje po 2 milion...ničija nije do zoreCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 19:41
A mi vama po labrnji redovno. Nasa musterija i ravaku![]()
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- svrakino1921
- Kontakt:
- Osttribine
- Kontakt:
Sad kad te naruzi da si se primio, redovnonapoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:41Kralju, u zadnjih pet godina imate jednu pobjedu vise. U tom periodu mi 4 trofeja, jedan playoff EL i jos jedno trece pretkolo, vi jedan trofej i jedno trece pretkolo. Na osnovu cega se qrcis?

Neobicna im ova situacija, do juce se navijalo za MančestA, pa Velež konacno malo prodisao nakon haman 30 godina i onda sebi daju za pravo navijace svih ostalih klubova omalovazavati, dobro, sad cu i ja biti etiketiran kao shizopitar

-
- Kontakt:
Isto se i tada namjestalo. Ono sto su nama oteli, vi ste dobili. Iz lige ste trebali letiti pa nisu dali. Sklanjali ste se velikoj cetvorki, primali i po 10 golova ako nekome od njih treba. To vam je i svrha bila. Te dvije titule jbg, Sarajevo glavni grad republike. Rezimski klub. Kao takav nastao. Daj nesto i BiH. Kome ces dati, nego ovima sto skidaju gace... Reci mi jednog intelektualca da navija za Sarajevo, sve neki dzamijski misevi. Ko ima imalo mozga, karaktera... ne bi sebi nikad dopustio da podrzava klub koji je silom nastao. Silom onda, silom sada. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Isti mi qrac, Borac ili Sarajevo. Te titule nista ne vrijede. To znaju svi istinski ljubitelji fudbala. Haj' sad gonjaj ovce po Stupu pa za vikend do svojih u Focu. Divovi.Vanja8 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:31De ba ne brukaj se...tersnakvadrat je napisao/la: ↑04 jan 2024, 20:55Torpedo, Kukesi, Zeta i slicni govore sve o vasim titulama. Sto je danas Borac, to su bili Sarajevo i Zeljo do jucer. Nema potrebe da se uporedjujemo. Mi smo sve ono sto vi niste. Niti cete ikad biti ko mi pa taman da sljedecih 100 godina sve uzmete u drzavi. Ja vas dozivljavam samo kroz cevape i burek, kakav fudbal, moze samo po direktivi. Vidjeli da drugi loptu sutaju, pa dajte da i mi.
Ti nekoga da dozivljavas po necemu...
Po cemu to Velez dozivljavamo ?
Igras u tri drzave u tri sistema i nigdje ne mozes biti prvak...Hajde za vrijeme Yuge, pa velika cetvorka sve osvajala, jedino se tu Sarajevo i Vojvodina progurali da su osim njih uzeli vise od jedne titule, ali da niste mogli nista osvojiti u kraljevini Yugoslaviji...
Znas kako mi vas dozivljavamo ?
Simpaticni klub iz simpaticnog grada , gdje dominira prelijepi most i gdje skokovi u Neretvu privlace ogroman broj turista, gdje se nalazi i Fk Velez, klub koji se iskljucivo drzi Olimpijskog gesla..."Vazno je ucestvovati"
- Antipolitika3
- Kontakt:
Nije jos nista sluzbeno.Espiritosanto je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:39Zanimljivog trenera dovedoše komšije,bit će interesantno kako će se snaći.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- napoleon72
- Kontakt:
Ovakvi su mi najjaci. Svaki tudji uspjeh je nastiman. Kako, ko je stimao? Nije bitno. Nase dvije titule u Jugi i pet u BiH su nastimane, Mancester i HSV su nastimani, al dva kupa Marsala su sigurno "cista kao sunce". A tek ovo o intelektualcima. Evo npr, za Sarajevo navija cijenjeni mikrobiolog iz Velike Britanije Branko Rihtman. Najpoznatiji Velezov navijac je ko, Salko Juklo?
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Trebao vam se Niksic izboriti da sad budete vi gl, grad, pa da osvojite titulu...A jah, ja zaboravih...Aktuelni prvak ove drzave i jeste iz Mostara...Sorrytersnakvadrat je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:49Isto se i tada namjestalo. Ono sto su nama oteli, vi ste dobili. Iz lige ste trebali letiti pa nisu dali. Sklanjali ste se velikoj cetvorki, primali i po 10 golova ako nekome od njih treba. To vam je i svrha bila. Te dvije titule jbg, Sarajevo glavni grad republike. Rezimski klub. Kao takav nastao. Daj nesto i BiH. Kome ces dati, nego ovima sto skidaju gace... Reci mi jednog intelektualca da navija za Sarajevo, sve neki dzamijski misevi. Ko ima imalo mozga, karaktera... ne bi sebi nikad dopustio da podrzava klub koji je silom nastao. Silom onda, silom sada. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Isti mi qrac, Borac ili Sarajevo. Te titule nista ne vrijede. To znaju svi istinski ljubitelji fudbala. Haj' sad gonjaj ovce po Stupu pa za vikend do svojih u Focu. Divovi.Vanja8 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:31De ba ne brukaj se...tersnakvadrat je napisao/la: ↑04 jan 2024, 20:55Torpedo, Kukesi, Zeta i slicni govore sve o vasim titulama. Sto je danas Borac, to su bili Sarajevo i Zeljo do jucer. Nema potrebe da se uporedjujemo. Mi smo sve ono sto vi niste. Niti cete ikad biti ko mi pa taman da sljedecih 100 godina sve uzmete u drzavi. Ja vas dozivljavam samo kroz cevape i burek, kakav fudbal, moze samo po direktivi. Vidjeli da drugi loptu sutaju, pa dajte da i mi.
Ti nekoga da dozivljavas po necemu...
Po cemu to Velez dozivljavamo ?
Igras u tri drzave u tri sistema i nigdje ne mozes biti prvak...Hajde za vrijeme Yuge, pa velika cetvorka sve osvajala, jedino se tu Sarajevo i Vojvodina progurali da su osim njih uzeli vise od jedne titule, ali da niste mogli nista osvojiti u kraljevini Yugoslaviji...
Znas kako mi vas dozivljavamo ?
Simpaticni klub iz simpaticnog grada , gdje dominira prelijepi most i gdje skokovi u Neretvu privlace ogroman broj turista, gdje se nalazi i Fk Velez, klub koji se iskljucivo drzi Olimpijskog gesla..."Vazno je ucestvovati"
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 04 jan 2024, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.
Što preskačeš Krajišnika i Karadžića?napoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:56Ovakvi su mi najjaci. Svaki tudji uspjeh je nastiman. Kako, ko je stimao? Nije bitno. Nase dvije titule u Jugi i pet u BiH su nastimane, Mancester i HSV su nastimani, al dva kupa Marsala su sigurno "cista kao sunce". A tek ovo o intelektualcima. Evo npr, za Sarajevo navija cijenjeni mikrobiolog iz Velike Britanije Branko Rihtman. Najpoznatiji Velezov navijac je ko, Salko Juklo?
-
- Kontakt:
Znaš kako bih ja, hajde da poredamo igrače koji su ostavili trag u svjetskom fudbalu a da su vaši ili naši. Sve će ti bit jasnije tadnapoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:56Ovakvi su mi najjaci. Svaki tudji uspjeh je nastiman. Kako, ko je stimao? Nije bitno. Nase dvije titule u Jugi i pet u BiH su nastimane, Mancester i HSV su nastimani, al dva kupa Marsala su sigurno "cista kao sunce". A tek ovo o intelektualcima. Evo npr, za Sarajevo navija cijenjeni mikrobiolog iz Velike Britanije Branko Rihtman. Najpoznatiji Velezov navijac je ko, Salko Juklo?

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 25 gostiju.