Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2024, 00:35

Suvorov je napisao/la:
08 jan 2024, 00:30
Sve je to lijepo, ali i Borac je otvoren za sve, sto se vidi iz strukture igrackog kadra, kako ove sezone (gdje imamo najvise stranaca i igraca svih vjera i nacija koji nisu stranci), tako i prethodnih sezona, godinama unazad. Isto tako, navijaci i simpatizeri su iz svih drustvenih slojeva.
Ali vi niste klub raje, čaršije i mahale, ne volite život i ne cijenite svoju privatnost i slobodu, plus ne živite na naslijeđenim privatnim posjedima sa pogledom na kotlinu. :rol:

I da, niste raspoloženi i galantni. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 08 jan 2024, 00:57

Virtu4l je napisao/la:
08 jan 2024, 00:35
Suvorov je napisao/la:
08 jan 2024, 00:30
Sve je to lijepo, ali i Borac je otvoren za sve, sto se vidi iz strukture igrackog kadra, kako ove sezone (gdje imamo najvise stranaca i igraca svih vjera i nacija koji nisu stranci), tako i prethodnih sezona, godinama unazad. Isto tako, navijaci i simpatizeri su iz svih drustvenih slojeva.
Ali vi niste klub raje, čaršije i mahale, ne volite život i ne cijenite svoju privatnost i slobodu, plus ne živite na naslijeđenim privatnim posjedima sa pogledom na kotlinu. :rol:

I da, niste raspoloženi i galantni. :mrgreen:
Nemoj tako, mi znamo hodati po kaldrmi, za razliku od vas iz jednoiposobnih stanova. :cool:

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 08 jan 2024, 01:06

Hahahah pa je.bem te u usta provincijsko-prigradska, barem me citiraj kad mi vec odgovaras. Nevjerovatno kakva picka od covjeka.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 08 jan 2024, 01:08

Evo spominje ona stranica Transfer Rumours da Zeljo gonja Secerovica hahaha. Fulali su do sad skoro sve sto su objavili, ali ovo bi show bio da potpise frajer za njih.
19V22

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 08 jan 2024, 01:12

Stvarna situacija je takva da je Sarajevo klub raje, carsije, mahale. Ljudi koji vole zivot, cijene svoju privatnost i slobodu, zive na naslijedjenim privatnim posjedima, s pogledom na kotlinu. Bez da bilo sta romantiziram, to je tako.
Zato su oni vazda namrsteni i ratoborni, a mi raspolozeni i galantni. Zato smo se mi, raja s carsije, uvijek dobro slagali s rajom iz banjalucke i mostarske carsije, dakle s ljudima koji znaju hodati po kaldrm
Raja sa carsije je i duhovita pa se dosjetila da i demonstrira događaj kao sto je dzenaza.
Zadnja izmjena: nastrojeni21, dana/u 08 jan 2024, 01:16, ukupno mijenjano 2 puta.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 jan 2024, 01:13

svi glume nesto urbano, a realno 95% drzave trenerka i opanak. na isti nacin ko kad se ruga ljudima da su krezavi. nikad nisam razumio tu vrstu podsmijavanja.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 jan 2024, 01:16

nastrojeni21 je napisao/la:
08 jan 2024, 01:12
Stvarna situacija je takva da je Sarajevo klub raje, carsije, mahale. Ljudi koji vole zivot, cijene svoju privatnost i slobodu, zive na naslijedjenim privatnim posjedima, s pogledom na kotlinu. Bez da bilo sta romantiziram, to je tako.
Zato su oni vazda namrsteni i ratoborni, a mi raspolozeni i galantni. Zato smo se mi, raja s carsije, uvijek dobro slagali s rajom iz banjalucke i mostarske carsije, dakle s ljudima koji znaju hodati po kaldrm

"To je u procesu identifikacije suživljavanja došljaka sa gradom u koji je došao prirodna pojava" :mrgreen:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 jan 2024, 01:21

Cernica22 je napisao/la:
08 jan 2024, 01:08
Evo spominje ona stranica Transfer Rumours da Zeljo gonja Secerovica hahaha. Fulali su do sad skoro sve sto su objavili, ali ovo bi show bio da potpise frajer za njih.
Moze Secer, ali samo zbog toga da ponovimo pitarski promotion, ali u plavoj boji :urnebes:

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 08 jan 2024, 01:21

let3 je napisao/la:
08 jan 2024, 01:16

"To je u procesu identifikacije suživljavanja došljaka sa gradom u koji je došao prirodna pojava" :mrgreen:
Da pozdravim samo mosarajvosa83. Da cuje svoju dijagnozu.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 jan 2024, 01:23

Btw je li ga Mirva zapratio?

Jak na lopti, dobar pregled igre, ima ga svuda👌👌 pravo pojacanje, bravo🎯🎯🎯
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 08 jan 2024, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 08 jan 2024, 01:25

let3 je napisao/la:

Objasnjeno na najkraci i najbolji nacin.

Jedan lijep tekst o prvim navijacima sarajeva, tzv. carsijskim begovima koji su zivjeli galantno na naslijednjim privatnim posjedima, s pogledom na kotlinu, i njihova povezanost sa zvrkom bureka.
Poznato vam je da se navijači FK Sarajeva popularno nazivaju "Pitari", ali mali broj ljudi zna historijsku pozadinu tog nadimka. FK Sarajevo, čije je orginalno ime bilo FK Torpedo po uzoru na Torpedo Moskvu, nastalo je kao sportska sekcija Komunističke partije u BiH. Komunisti su osvojili vlast i kako to obično biva kad se dođe do vlasti, posebno jednopartijske, željeli su poklopiti sve pore društva, pa im je bila potrebna i vlastita sportska sekcija. Naravno, nakon raskola sa Staljinom, ime "Torpedo" više nije bilo prihvatljivo, pa su tako sebi prisvojili ime grada.
Ipak, partijski projekat nije dobro išao. Iako se radilo o klubu iza kojeg je stajala država koja je donijela i političku direktivu da se najbolji Željini igrači prebace u ovaj politički projekat, interes za utakmice FK Sarajeva bio je izuzetno mali, s obzirom da je u Sarajevu već postojao autohtoni klub Željezničar. Tada se uprava kluba u pokušaju da privuče gledaoce na utakmice sjetila revolucionarnog rješenja: na ulazu stadiona posjetiocima su dijelili besplatan burek. U godinama neimaštine i oskudice nakon Drugog svjetskog rata mnogoj sirotinji je besplatan burek bio dovoljno jak motiv da dođu na utakmicu. Tako nastaju prvi navijači FK Sarajevo.
Poslije, naravno, kako je u Sarajevo planski doseljavano ruralno stanovništvo iz raznih dijelova Jugoslavije počeo je naglo rasti i broj navijača Sarajeva, s obzirom da su mnoge novopridošlice vjerovale da će se lakše uklopiti u sredinu i brže savladati hodanje asfaltom ako budu navijali za klub koji nosi ime grada. Tako se u međuvremenu broj navijača Sarajeva uspio popeti na nekih 25% u odnosu na broj navijača Želje.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 08 jan 2024, 01:31

A zašto su navijače Željezničara nazivali kantičarima? :(
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 08 jan 2024, 01:34

Raja sa carsije je i duhovita pa se dosjetila da i demonstrira događaj kao sto je dzenaza.
Ovdje je jedina fula ova dzenaza, i to teska. To je ispalo stvarno bezveze i pokazalo se neznanje . Zelji kao katolickom klubu trebala se sluziti misa zadusnica.
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 08 jan 2024, 01:49, ukupno mijenjano 1 put.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 08 jan 2024, 01:49

let3 je napisao/la:

slika
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 08 jan 2024, 05:06

Vraćaju se otpisani na forum i to sa pričom pijane
Poete,scenariste Sidrana.
Da ovo nije možda izjavio pod uticajem Nemanje
Kusturice?!
“Otac na službenom putu” sniman većim dijelom na
sunčanoj najljepsoj pitarskoj strani grada u vili na
Logavinoj.
“Valter brani Sarajevo”dijelovi snimani na Logavinoj oko
Svrzine kuće i malo vise oko kuće Alije Djerzeleza.
Sigurno nisu u tada nedodjiji Oko stočne pijace i baraka u kojoj
Su odsjedali pružni radnici.
Doduše najveći kreten koji se rodio u mojoj generaciji na
Logavinoj je sada uvaženi Predsjednik Željezničara!
Noge krive,ruke dlakave,uši klempave to je on,
Juka-Smile Chita šampion.🗣️
Nek vam je sretan i nadasve biricetan.
Sa Jukom u Federalnu!
👏
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 jan 2024, 05:11

Selfi boj sto se krijes ba pa nije valjda da te strah?
Nece ti nasa sablja presuditi karate kid, kung fu panda naš.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 08 jan 2024, 07:03

let3 je napisao/la:

Reče on čiji je otac iz Kiseljaka. Papak se udomaćio malo previše. Otac mu radio kao bravar u željeznici. Kakva koincidencija.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 08 jan 2024, 07:39

MocMahale444 je napisao/la:
08 jan 2024, 05:11
Eee klošaru raspali,
Hoćeš selfi?
Evo ti ga pa gledaj da ti oci buljave izbije!

slika

slika

slika

slika

slika

slika

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 08 jan 2024, 07:44

Nece na dobro ovaj povratak plavih na pdf.

Garant je neki investitor pristao na 51%-49% , a da mi to ne znamo.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 08 jan 2024, 07:51

Pitarsam je napisao/la:
08 jan 2024, 07:39
MocMahale444 je napisao/la:
08 jan 2024, 05:11
Eee klošaru raspali,
Hoćeš selfi?
Evo ti ga pa gledaj da ti oci buljave izbije!

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Stadion JNA fudbalski to je hram,na njemu igra Sarajevooo
Tim za koji živim ja!
Pa ima li ko jači?
Sa 19 godina na zapadu stadiona JNA u BG,sa kapom
F.K.Sarajevo.
A sa desne strane na čuvenom Grobarskom Jugu još
20 pitara sa zastavama Sarajeva!

MI SMO PITARI,NAJACI SMO NAJACI

P.S.povalio sam vam vašeg humanitarnog heroja na jugu
Grbavice u oktobru 1983g.
Doduše bio je mlad i zelen
Onom sam vam vodji Kenu -Zujanu u parku kod 2 gimnazije
Pjege po licu broji.
Od mene dosta!

Sad da zovem tebe i još da povedeš dvojicu,ne ide.
Slab vam je rekord.Glava golema muda malena.
Činimi se da gubite sa 0:2
Uostalom ti pričaš o nekim sabljama,a moja italijanska
Teta Bereta se samo grohotom smije.
A da samo znaš kako radi,tiha i ne osjetiš je.
Zato mamlaze napušeni,pamet u tu glavurdinu napušenu
i napaćenu👈

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, bordobijeli, Google Adsense [Bot], Paromlinac, rishovski, Sheyi, Vanja8 i 44 gosta.