Everton F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 14 mar 2011, 18:47

Odlično...hehe :D ,dok sam našao forum sa o meni najdražem engleskom timu...gdje god zavirim-ili se "plača" (srbija) :roll: ili je nekaktivan (hrvatska) :? ...koliko vidim-a i koliko sam pratio ovaj na SS.ba donedavno ga nije bilo.Evo sad je tu i nadam da je tu i da ostane-kako i zaslužuje ovaj tim sa svojom istorijom i značajem. Pozdrav "starim" EFC forumašima,kao i EvrtonFC koji je također se "novo-priključio" :lol: :lol: kao i ostalim koji če doči. ;)
COYB
A sad "na" Fulham...moja pretpostavka pobjeda EFC ili "u najgorem slučaju" x (ipak i oni i mi smo "majstori" za nerješene! :roll: )
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 mar 2011, 11:22

obi-punk-kenobi je napisao/la:Odlično...hehe :D ,dok sam našao forum sa o meni najdražem engleskom timu...gdje god zavirim-ili se "plača" (srbija) :roll: ili je nekaktivan (hrvatska) :? ...koliko vidim-a i koliko sam pratio ovaj na SS.ba donedavno ga nije bilo.Evo sad je tu i nadam da je tu i da ostane-kako i zaslužuje ovaj tim sa svojom istorijom i značajem. Pozdrav "starim" EFC forumašima,kao i EvrtonFC koji je također se "novo-priključio" :lol: :lol: kao i ostalim koji če doči. ;)
COYB
A sad "na" Fulham...moja pretpostavka pobjeda EFC ili "u najgorem slučaju" x (ipak i oni i mi smo "majstori" za nerješene! :roll: )
i mi i oni majstori za neriješene, koda gledam 1-1
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 mar 2011, 16:10

Everton je duplo jači od Fulhama tako da se to rutinski dobija. Pustite te priče, majstori za neriješeno... ;)
Who dares, wins !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 15 mar 2011, 16:56

Vidi Evertoniana što su se nakotili, neka, neka :mrgreen:
Inače, ove sedmice punih devet godina otkako je Moyes preuzeo Everton. U tom periodu je Everton izborio Evropu 4 puta, jednom igrao u finalu Fa kupa, a Moyes je tri puta proglašavan za trenera godine. Samo Ferguson, Wenger i Redknap imaju više Premier league utakmica kao treneri..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 mar 2011, 17:23

hehehe...baš :twisted: "nakotili se"...ma nije bitan broj več moč :lol:
NeToBoLa je napisao/la:Everton je duplo jači od Fulhama tako da se to rutinski dobija. Pustite te priče, majstori za neriješeno... ;)
da,znamo,no,bili smo i od Brummiesa pa ništa,ali naravno-"pobjeda jedina zadovoljština" a bilo bi i divna stvar da u 30.kolu Stoke-Newcastle i Sunderland-Liverpoodlians završe nerješeno ;) 8-) i da Scum Utd. tuče Bolton (nas i onako nebrine "gornji dio tablice" :cry: )i lagano smo se "ugnjezdili iza "malenih iz Liverpoola" na 3 boda zaostatka...a onda A.Villa ,Wolwes i Blackburn R. ( 9 bodova u igri i svih 9 moglo bi se uzeti bez beda!) pa sad...plavo prolječe ponovo kao i svake godine :twisted: :lol: :D
a David Moyes (DM) je kao i Doc Martins (DM) troši se,ali kako idu godine sve ih više voliš i nosiš :P

Moyes plans summer strategy talks
David Moyes will hold talks with the Everton's board this summer to ascertain whether their strategy is "workable".

Moyes has been working on a smaller budget than many of his Barclays Premier League counterparts over recent years and chairman Bill Kenwright has made no secret of his desire to attract fresh investment to take the club forward.

But with no deal imminent, Moyes will continue to operate under the same constraints while also attempting to stave off growing interest in rising midfield star Jack Rodwell.
NINE YEARS
Moyes, who is celebrating nine years in charge at Goodison Park, said: "At the end of the season, it's important we find a route to go forward.

"The chairman and the people on the board will listen to my views and they'll need to tell me what the strategy is for the club.

"I will see if what they are talking about is workable."

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 mar 2011, 18:31

Jedan je Moyes !

Ferguson je rekao da jedino njega vidi kao nekoga ko bi mogao voditi United poslije njega a nije mala stvar kad ti tako veliki trener nešto takvo kaže.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 mar 2011, 21:05

Ma sta cemu reci osim nema se kesa za znacajnija pojacanja radi kao i do sad i tjt. Ima li ista oko novog vlasnika ili stadiona?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 16 mar 2011, 22:11

Što dalje te milijardere od Evertona ! Everton je klub raje a ne nečija privatna igračka.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 mar 2011, 22:40

Maa kontam i ja to-šta mu imaju reči nego "kesa utanjila" i ako-maa nema AKO -več kad Rodwell-a prodaju...možda i složi šta...ali o tom potom.
Stadion sigurno nebih volio da zamjene za neki drugi osim Goodison-a.Možda da ga malo "obrade"-to nešto i briju na Evertonovu chatu-niko nije za Stanley Park,ili neko djelenje sa crvenima. Bilo je neke priče za odlazak u Kirkby ,no odbili im to 2009 definitivno ( a nebi loše izgledao http://www.liverpoolecho.co.uk/everton- ... w-stadium/) Neka nama Goodisona -a taj "novi" u Kirkby-u bi bio za nekih 50 milja duša, a Goodis ima za 40 milja- ono, samo se malo stisnuti treba :lol: a nekada nije ni 70% popunjen... No, ponavljam-da se ova sezona što "ljepše" završi (7-8 mjesto; Evropa ako upadne-super a ako ne-a onda u "prestrukturiranje" laganini)
Imaš pravo EvertonFC je "THE PEOPLE CLUB" -zvanično :D

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 mar 2011, 11:42

NeToBoLa je napisao/la:Što dalje te milijardere od Evertona ! Everton je klub raje a ne nečija privatna igračka.
Nama treba kesa za titule. Mozemo mi mozda svako 10-15god. klepit neki kup u engleskoj i tjt ali za vece rezultate fali nam minimum 50 miliona eura extra svake sezone a raja ocigledno nema tih para.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 18 mar 2011, 12:00

Pa ako ti je do titula navijaj za Real Madrid, Manchester United, Barcelonu i slične. ;)

P.S. Everton ima 9 titula, a ti tajkunski klubovi moraju još mnogo, mnogo toga pokupovati na tržištu da bi se približili ovoj cifri. A dotad, Everton će stati na noge i biti ono što je bio osamdesetih. ;)
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 18 mar 2011, 20:41

Evo na evertonfc.com ljepo Moyes "šalje" predstavnike medija u "neku stvar" sa njihovim navodima i sigurnim dojavama oko prodaje Rodwella u Scum Utd. Ljepo ljepo-neda Moyes Rodwella svog :D
Sutra su moguči povratci u tim P.Neville-a i T.Cahill-a, Anichebe upitan a Fella i Arteta su "out" na malo duže (od Fellaini-a ništa do kraja sezone)
Tim sutra bi trebao izgledati ovako (prvih 11+klupa)
Everton: Howard, Mucha, Neville, Hibbert, Baines, Distin, Jagielka, Heitinga, Duffy, Coleman, Rodwell, Bilyaletdinov, Cahill, Saha, Beckford, Anichebe, Baxter, Osman
Idemo sad :P

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 mar 2011, 23:58

NeToBoLa je napisao/la:Pa ako ti je do titula navijaj za Real Madrid, Manchester United, Barcelonu i slične. ;)

P.S. Everton ima 9 titula, a ti tajkunski klubovi moraju još mnogo, mnogo toga pokupovati na tržištu da bi se približili ovoj cifri. A dotad, Everton će stati na noge i biti ono što je bio osamdesetih. ;)

Halo decko smanji malo dozivljaj!!!Navijam za Everton i hocu da vidim nove titule u vitrini tog kluba a ti ako hoces da sanjas i da se furas na tih 9 titula (zadnja osvojena 1987god.) u redu postujem to ali mi se mani ovih najblaze receno smijesnih postova. Vec sam pisao da klub ima budzet od nekih 79 miliona i dug od nekih 40 miliona i da po utakmici zaradzuje oko 700.000 dok "veliki" klubovi u engleskoj po tekmi zarade 2-3 miliona. Nazalost para donosi rezultate a mi toga trenutno nemamo.

p.s Phil Jagielka produzio ugovor sa Evertonom do 2014, stari mu je isticao 2013.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 mar 2011, 12:02

Gledaj, navijači Evertona koji žive baš u Liverpoolu su protiv bilo kakvih prodaja nekim tajkunima pa ti pjevaj borbene. Njima klub predstavlja nešto više od titula i sličnih stvari, a ti i ja smo neki simpatizeri samo i sutra da se raspadne Everton, j.ebe se nas. Valjda navijači znaju bolje od simpatizera šta će sa svojim klubom.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 19 mar 2011, 16:20

Ja znam da su oni protiv prodaje kluba i da su protiv zamjene Gudisona za neki drugi stadion i takve stvari. Ali ako si citao ovu temu od pocetka onda si morao vidjeti da ja samo iznosim svoja licna misljenja i da sam pisao o rekonstrukciji Gudisona i o tome kako se trazi kupac kluba i o tome kako klub posluje itd.. znaci ovo je tema o Evertonu i svi mi ovdje imamo pravo na svoja licna misljenja i to treba postovat a ne odgovarat u onom smijesnom stilu. Da se nadze dobar vlasnik koji je spreman ulozit novac u rekonstrukciju stadiona i nova pojacanja i sve to da se fino definise u ugovoru znaci da ne bude za nekih 5-10god. vlasnik odlazi a klub u jos vecem belaju eh u tom slucaju ne vidim razlog zbog kojeg nebi valjala prodaja kluba. Vjerujem da ljudi koji vode Everton zadnjih 10-tak god. znaju sta hoce i kako hoce sve to da izgleda i vec su koliko sam cuo odbili jednu ili dvije ponude. Najbolje bi bilo da se nadze kesa za rekonstrukciju Gudisona i to ne kazem samo ja nego i direktor kluba jer ovako ne mozemo ozbiljno izazivat za trofeje. Man.Utd, Man.City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool to je vec 6 ekipa koje stoje puno bolje od nas ekonomski (naravno udzu i oni u belaje ali se iscupaju iz njih) pa npr. Newcastle da ima boljeg vlasnika sa prosjekom od nekih 50.000 po tekmi bio bi ispred nas, pa uskoro za 2-3god. West Ham prelazi na Olimpijski stadion (bit ce adaptovan za fucu) i oni bi nas mogli prestici po kesu pa Aston Villa itd.. pa nadam se da me sad razumijes. Znaci svi traze extra kes pa to moramo i mi uradit eh sad kako i gdje ga naci ...????????????
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 19 mar 2011, 16:59

Jos jedna stvar koja je vazna za dodat ovdje je ovo: Everton vec danas ima kako da kazem par "vlasnika" znaci par ljudi koji su kupili dionice kluba. Npr. Robert Earl je vlasnik 23% dionica kluba koje je kupio za 30 miliona funti od Paul Gregga koji je tih 23% dionica negdje 2000god. platio 7.2 miliona funti a on Paul Gregg je pomogao Billu Kenwrightu (prije nego je doslo do raskola izmedzu njih dvojice) da kupi i zadnje dionice od Paula Johnssona inace poznatog kao "big satan himself". Bill Kenwright je vlasnik vise od 23% dionica kluba ne znam tacno koliko ali je 100% najveci "vlasnik" Evertona.

Bill Kenwright 8,754 Shares
Robert Earl 8,146 Shares
John Woods 6,622 Shares
Sir Philip Carter 714 Shares
Keith Wyness 2 Shares

Evo ti ko koliko dionica drzi sad se samo pozabavi matematikom meni mrsko. Znaci ako Robert Earl drzi 8.146 dionica i to odgovara 23% dionica kluba znaci Bill kao sto sam vec rekao drzi vise od toga. Znaci prva trojica Bill, Robert i John su vecinski vlasnici kluba..

Shares in Everton FC Co Ltd are closely held. They are privately traded and do not often become available, rare transactions generally being through the club's brokers, Blankstone Sington (0151 707 1707). There is no official share price, so the cost of shares is governed by how much one is prepared to sell or pay for them, with the price dropping significantly for bulk lots. Individual shares are currently changing hands for somewhere in the range of £1,250 to £1,500, and have done so for a number of years, the price remarkable independent of the changing fortunes of the club and its perceived value (or debts!).

Everton's Annual Accounts include a listing of share ownership at Board level. This was the situation at the end of May 2008 (the last date currently available):

Bill Kenwright 8,754 Shares
Robert Earl 8,146 Shares
John Woods 6,622 Shares
Sir Philip Carter 714 Shares
Keith Wyness 2 Shares

The Articles of Association used to require that each director hold at least 3 shares in The Company... a requiremnt that Keith Wyness dodged so,mehow for a number of years. However, he left under mysterious circumstances in July 2008 and is unlikely to be heard of again. He was effectively silenced by Earl and Green following a dash acress the Med in Sir Philips yacht.

Prior to that Paul and Anita Greg left the Board after selling their shares to Robert Earl in 2006. Sir Philip Carter (721 Shares), Keith Tamlin (119 Shares) and Arthur Abercromby (1,935 Shares) all left the Board in the summer of 2004, with Sir Philip Carter retuning in August 2008.

The current share value (October 2009) is not much increased from the £1,200 reputedly paid by Robert Earl for the Gregss' shares in 2004. With 35,000 shares outstanding, this gaves the club a nominal book-value of around £30M. At that time, almost 25,000 Everton shares were held by True Blue Holdings, the consortium Bill Kenwright put together (with the help of Paul Gregg and John Woods) to buy out Peter Johnson in 1999 (see below). TBH was voluntarily wound up on 2 December 2004. Paul Gregg and family later sold their approximately 8,146 Everton shares, making around a £2M profit on their £7M investment in the Club.

Lord Grantchester (a member of the Moores Family) own 2,773 (7.9%) Everton shares. That leaves around 5,600 shares (16%) owned by others, including 200 - 300 regular fans with as few as one share each.

Sto se tice Bill Kenwrighta i njegovih 8754 dionica to u svakom slucaju prelazi 30% svih dionica negdje oko 32-35%.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 mar 2011, 18:40

Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 mar 2011, 19:19

Everton- Fulham 1:0 !

36' Coleman !
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 20 mar 2011, 00:14

Everton- Fulham 2:1

36' Coleman 62' Dempsey
49' Saha

Zaslužena pobjeda Evertona.
Who dares, wins !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 20 mar 2011, 02:42

zakuhalo se, trenutno 8. mjesto, ali to nije ono čemu se nadamo, još dvije stepenice i odlična sezona, koja je samo do prije par kola izgledala kao noćna mora

COMMON YOU BLUES!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Barcod, Brokula, UnitedWA i 6 gostiju.