FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BordoBBoja
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Al najjace je sto ova dvojica misle da ce neko stvarno njima dvojici dokazivat da je clan
Ja idalje cekam da mi @avnoj kaze koji su to faktor on i onaj malac riki
Članstvo nije temelj kluba, nego dio u mozaiku. Veličina tog dijela mozaika, direktno je proporcionalna uspjesima kluba, isto kao i posjeta na utakmicama. Teoretski, klub bez članova može egzistirati, a članovi bez kluba su oksimoron.
Uz dužno poštovanje, pojedinci se ovdje ponašaju kao da su prvi put upisani u članstvo, pa sad idu od jednog do drugog ko Jehovini svjedoci; Haj jarane i ti, haj i ti, đe ti je članska i sl.
Što bi rekla jedna moja kolegica:"Svak se yebe radi sebe!" Jesi li se učlanio? Jesi! Šta te onda boli hurac za ostale? Valjda to radiš iz ljubavi prema klubu, a ne da ostali vide da si ti navijač?! Temelji kluba su stabilnost, zdrava struktura i ispravna razvojna politika. Sve ostalo je proizvod navedenog.
Primirite malo sa tim elitističkim pristupom; ko se učlanio, ko šta i kako smije pisati, ko bi koga i zašto banovao itd. Nit je forum kasarna, nit klub SchutzStaffel, a niti bilo ko od vas obergruppenfuhrer da određuje šta će ko raditi.
Uz dužno poštovanje, pojedinci se ovdje ponašaju kao da su prvi put upisani u članstvo, pa sad idu od jednog do drugog ko Jehovini svjedoci; Haj jarane i ti, haj i ti, đe ti je članska i sl.
Što bi rekla jedna moja kolegica:"Svak se yebe radi sebe!" Jesi li se učlanio? Jesi! Šta te onda boli hurac za ostale? Valjda to radiš iz ljubavi prema klubu, a ne da ostali vide da si ti navijač?! Temelji kluba su stabilnost, zdrava struktura i ispravna razvojna politika. Sve ostalo je proizvod navedenog.
Primirite malo sa tim elitističkim pristupom; ko se učlanio, ko šta i kako smije pisati, ko bi koga i zašto banovao itd. Nit je forum kasarna, nit klub SchutzStaffel, a niti bilo ko od vas obergruppenfuhrer da određuje šta će ko raditi.
-
- Kontakt:
Meni ne pada na pamet niti jedan takav klub sem Hajduka koji ne osvaja u ovom desetljeću,a porediti nas i Hajduk je isto kao da porediš Hajduk i Real Madrid.Lik je napisao/la: ↑09 jan 2024, 23:56Članstvo nije krov, članstvo je i treba da bude temelj svakog navijača pa i kluba. Članstvom simbolično pomažeš klubu, ali kod djece pa i starijih stvaraš osjećaj pripadnosti i razvijaš im ljubav i povezanost sa klubom. To na ovim prostorima nema niko sem Hajduka. Razlog je upravo taj što nemamo razvijenu povezanost sa klubom. Zato treba od malena djeci kupovati/poklanjati članske da se navikavaju na to da bi kad stasaju i porastu sami nastavili da se učlanjuju svake godine. Opet ti ponavljam imaš na desetine primjera savršeno uređenih klubova koji niti šta osvajaju, mjenjaju trenere i igrače kao na traci, a nemaju problema sa brojem članova.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑09 jan 2024, 23:40Članstvo je krov,a temelji su stabilnost.Uz dužno poštovanje,stabilan klub nije onaj koji u 2-3 godine promjeni na desetine trenera,uprava,direktora...Lik je napisao/la: ↑09 jan 2024, 23:24
Naravno da se potencira i treba da se potencira. Dosta ljudi se busa u prsa da su "veliki navijači" a nalaze stotine razloga da se ne učlane.
Zaroviš se na stranice Vojvodine, Olimpije i Osjeka i saznaš koliko imaju članova ako javno objavljuju. Temelji koje spominješ su između ostalog i to članstvo i što više članova imaš imaš veće prihode od istih, a i interesantniji si sponzorima. Stotine ti je primjera da rezultati pa i ti temelji koje spominješ nemaju veze sa brojem članova. Stabilan smo klub i samo nam još malo treba da se posložimo.
Što se tiće samih prihoda, članstvo trenutno ne igra nikakvu ulogu,kao ni fan shop.
Sponzori u BiH su također smiješan izvor prihoda jer su mahom sve kompenzacije.
Što se tiće veličine kluba,to je subjektivno pojmanje.
Kada naše Sarajevo od 10,uzme 8 trofeja i napravi iskorak u Evropi tada možemo pričati o nekoj veličini.Sve dok je to u jedan trofej gore dole, veličina je samo u očima vlastitih navijača.
I više se može pričati o tradiciji kluba,a ne o veličini.
Za mene je broj od 3-4k članova sasvim primjeren i realan.Uz kontinuitet u svim segmentima će i članstvo rasti.
Veličina kluba nije samo broj trofeja, veličina kluba je mnogo više od toga. Nemam sad volje da ti pišem šta bi se sve moglo pored trofeja navoditi, a što klub čini velikim.
Trebate biti svjesni da je Sarajevo pretrpilo veliku migraciju stanovništva.Dosta ljudi je napustilo grad koji su simpatisali klub,a došli neki novi kojima klub ništa ne znači.Te nove će privući uspjesi kluba,dobre utakmice,stanilnost kluba,marketing...
Neće sigurno prića po forumima kako smo mi najveći,mi smo divovi i sl.
Treba proteći još dosta Miljacke da se stvari vrate na prvobitno stanje,a o nekom napretku u tom pogledu mnogo više.
I da ne bude zabune ja ne zagovaram tezu da članstvo ne treba,itekako treba.Samo isto kao što dođe trener i kaže trebaju mi 2/3 prelazna roka da složim ekipu po svom ukusu tako će trebati par sezona da članstvo ima svoju brojnost i uzlaznu putanju.
Vjerovatno se sjećaš Bosne onih par sezona kad je bila hit, za čas se navuklo par hiljada članova.
Ista ta Bosna egzistira i danas,ista je "veličina" kluba u pitanju pa gdje su članovi!?
Nismo mi druže Argentinci da smo nacionalno zaluđeni fudbalom,realno treba sve sagledati.
dok oni meni ne pokazu platinum karticu,necu da im odgovaram uopsteBordoBBoja je napisao/la: ↑10 jan 2024, 07:48Al najjace je sto ova dvojica misle da ce neko stvarno njima dvojici dokazivat da je clan

Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
trebamo da se uclanimo ako vec volimo ali slazem se i sa tobom nije to jedini uslov,dabogda mi nemali ni 500 clanova ako ce nas na utakmicama biti 10k prosjekVenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 08:25Članstvo nije temelj kluba, nego dio u mozaiku. Veličina tog dijela mozaika, direktno je proporcionalna uspjesima kluba, isto kao i posjeta na utakmicama. Teoretski, klub bez članova može egzistirati, a članovi bez kluba su oksimoron.
pogotovo u nasim okvirima sta znaci imati 4,5k ili eto 3,8k clanova to je nebitno i za klub i nas i sve ,smijesne cifre
ali opet trebamo da se uclanimo da znam da sam tu i dio necega ali ovo kako su krenuli napadati otvarati teme za clanove na javnim forumima,prozivati kao eto ako imas clansku ti si kao odabran

bas su ljudi izgubili osjecaj za virutalno i stvarno i drago mi je sto je Mirvic to sve šutno na drugu stranu sad niko ne moze da pogodi bilo koje pojacanje ili bilo kakav korak kluba,kao prije prvo mahala napise pa dodje igrac,vrijeme je da se zna sta ko radi i zasto se ko sta pita
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
ko Jehovini svjedociLik je napisao/la: ↑10 jan 2024, 00:24Pa to ti ljudima ne mozes da objasnis. "Da se klub poslozi, pa cu se uclanit", "Da uzmemo 23 trofeja pa cu se uclanit."AVNOJ je napisao/la: ↑10 jan 2024, 00:07Članstvo i jeste osnov za sve, najosnovnija stvar svakog konse pretsavlja navijačem.
Ovde kad nekog prozoveš za članstvo napiše ti hvalospjev o sebi a ono zbog čega si ga prozvao ni na vidiku.
Misle da je grb okačen na retrovizor sasvim dovoljan da može komentarisat svaki potez kluba.
O clanstvu se treba trubiti 24/7 svaki dan u godini, a ne samo na pocetku godine dok je hajp. I sto vise ljudi, nagovart i uvjeravat da budu clanovi.

Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
Zašto bi neko nekome postavljao člansku?AVNOJ je napisao/la: ↑10 jan 2024, 00:40Pa.evo i ovde imaš likova koji imaju mišljenje o sve i svačemu na hiljade postova vezanim za klub a postavit člansku je problem još ovaj jedan počeo pričati o temeljima i osnovama pa ako sad nemamo čvrste temelje ne znam kad smo imali ni kad bi to trebali imati, onaj momak RikiHZ ih prozva za članstvo oni ko hijene ga napadoše.
Člansvo je jedini dokaz pripadnosti klubu sve ostalo je šuplja priča i klasično trolanje svega.
Usput, odlično vodiš evidenciju o broju članova. Tačniji si od Šveđana.

**** ti hinjara jajara mater po 100ti put, olovsko ****. Tebe i takve mozgove treba udaljit s foruma, smrdis na kilometar. Ti kurcinu zasluzujes svakako. Ne doprinosis nista, zagadjujes okolinu samo.NazorUso je napisao/la: ↑10 jan 2024, 01:02Zamisli koliki dusman kliba moras biti, pa napisati da je mali Musija sin Mensura Musije. Pa opet ponoviti da je "tati ispunjena zelja da mu mali zaigra za FKS" i da je to neka konpenzacija ??? I onda se usutiti ko hinjara jajara.
Jako dobro se sjecam, kad se Buljubasic pojavio, sralo se da ga Sabrina gura i da je neko njen ??? Samo zbog prezimena, heej ???
Yebem ti bolesnike, ku.rcinu mi zasluzujemo sa ovakvim neljudima !!!!

Hajde picicu koNpenzirani, da tebe vidimo
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
JVVVST je napisao/la: ↑10 jan 2024, 09:46**** ti hinjara jajara mater po 100ti put, olovsko ****. Tebe i takve mozgove treba udaljit s foruma, smrdis na kilometar. Ti kurcinu zasluzujes svakako. Ne doprinosis nista, zagadjujes okolinu samo.NazorUso je napisao/la: ↑10 jan 2024, 01:02Zamisli koliki dusman kliba moras biti, pa napisati da je mali Musija sin Mensura Musije. Pa opet ponoviti da je "tati ispunjena zelja da mu mali zaigra za FKS" i da je to neka konpenzacija ??? I onda se usutiti ko hinjara jajara.
Jako dobro se sjecam, kad se Buljubasic pojavio, sralo se da ga Sabrina gura i da je neko njen ??? Samo zbog prezimena, heej ???
Hajde picicu koNpenzirani, da tebe vidimo

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Ne vjerujem da su u klubu zamislili da clanske predstavljaju dozvolu za pljuvanje po klubu.
Zanima me jesu li ovako aktivni uzivo kao na forumu, jer mislim da trebaju ovu energiju potrositi na porodicu i prijatelje a ne na silovanje teme i foruma gdje ima nekih 200 ljudi u najboljem slucaju.
Nece se niko uclaniti jer ga neki stranac na netu smara.
Zanima me jesu li ovako aktivni uzivo kao na forumu, jer mislim da trebaju ovu energiju potrositi na porodicu i prijatelje a ne na silovanje teme i foruma gdje ima nekih 200 ljudi u najboljem slucaju.
Nece se niko uclaniti jer ga neki stranac na netu smara.
You are someone else I am still right here
VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jan 2024, 08:25Članstvo nije temelj kluba, nego dio u mozaiku. Veličina tog dijela mozaika, direktno je proporcionalna uspjesima kluba, isto kao i posjeta na utakmicama. Teoretski, klub bez članova može egzistirati, a članovi bez kluba su oksimoron.
Dosta “ forumasa “ treba ovo procita i usvoji. Jako “ pametan “ post ( kao i ostali postovi VENAMAHRABRIH ). I fakat mislim da je vrijeme da batalimo tu neku podjelu medju navijacima. Vrijeme je da se prestane pljuvati i srati i davati materijale da dusmani i pogani se hrane nasim nebulozama. FK Sarajevo treba podrsku, kao i clanstvom i kupovinom u shop-u tako i dolaskom na utakmice.
Dosta lijepih stvari se desilo u zadnje vrijeme, i unjesto da iskoristimo tu situaciju , mi u kontru sve…. Vrijeme je da se promjeni mentalitet i da zajedno krenemo naprijed.
Mosa Rajvosa
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
Kakvih par nickova piše na temi za članove, bolje je zadržati članstvo za sebe i ostati ovdje. Jedina mana je što ti isti spamaju obje teme.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- BordoBBoja
- Kontakt:
- napoleon72
- Kontakt:

Treba uvest pravilo da, ako pises tamo, rampa ti je ovdje. Pa cemo jedni druge zvat lobotomcima, ko anam oni.

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
covjek ti baci rukavice u facuNazorUso je napisao/la: ↑10 jan 2024, 10:24JVVVST je napisao/la: ↑10 jan 2024, 09:46**** ti hinjara jajara mater po 100ti put, olovsko ****. Tebe i takve mozgove treba udaljit s foruma, smrdis na kilometar. Ti kurcinu zasluzujes svakako. Ne doprinosis nista, zagadjujes okolinu samo.NazorUso je napisao/la: ↑10 jan 2024, 01:02Zamisli koliki dusman kliba moras biti, pa napisati da je mali Musija sin Mensura Musije. Pa opet ponoviti da je "tati ispunjena zelja da mu mali zaigra za FKS" i da je to neka konpenzacija ??? I onda se usutiti ko hinjara jajara.
Hajde picicu koNpenzirani, da tebe vidimo![]()
![]()
![]()
koja sizofrenija hahahah

Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Možete pisat hvalopspjeve o sebi do kad hočete ali samo je jedan način da me popišate dako da momci znate proceduru.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- BordoBBoja
- Kontakt:
A gdje je tema za one koji nisu učlanjeni? Treba isto i tema za nas koji smo učlanjeni, a ne dokazujemo da jesmo.
Majko mila teme ko djeca
Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, Jadnimi, Lecler, nedimmmm1337 i 59 gostiju.