Do mene je, mislio sam na ono što je zabilježeno u Bibliji od apostola koji su živjeli u vremenu Isusa ili u godinama nakon njegovog uzdignuća. Matej, Marko i Luka ako dobro pamtim.Asteriks je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:12Biblijske knjige Starog zavjeta su nastajale i prepisivale se otprilike u razdoblju od 1100. god. p.n.e. do 60ak godina prije Isusa. Dakle nisu mogle govoriti o njemu kada ga nije ni bilo (o njemu u ljudskom obliku), na stranu prorocanstva itd.chily-rz je napisao/la: ↑10 jan 2024, 17:50Iz starog testamenta mi možemo saznati da je Isus bio obrezan, da je pripovjedao vjeru u jednog Boga, možemo saznati da je zabranio ikone,kipove, i svete ljude pa postavljam logično pitanje na koga se to u opšte pravoslavlje oslanja i poziva ako znamo da ovo što danas imaju veze sa Isusom i njegovim praktikovanjem vjere nema ?
Tu je sva poenta, ne možeš slaviti Sv, Savu ili Stefana a govoriti da ti je Isus vodilja i temelj vjerovanja.
Pravoslavni kanon Starog zavjeta priznaje dodatne cetiri knjige u odnosu na katolicki.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nece zato sto su vecina ljudi go.vnanerkolfc je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:25To je nemoguce za ostvariti bilo kad I bilo gdje. Prije cemo se boriti laserskim pistoljima u svemiru nego ce se desiti to sto ti pises.soko je napisao/la: ↑10 jan 2024, 17:58E jbg sad. I ja sam budala sto pisem o ovome.
Al eto ti ako si pravi vjernik, budi to al ne trebas meni govoriti da ne zivim kako ja hocu. Kontas? Kao sto necu ni ja tebi govoriti da slobodno ides u dzamiju ili crkvu. Slavi sta god hoces al bez ovog npr sto ove cete rade po RS.
Ovo vazi i za pede.rluk. isto tvoj zivot, radi sta hoces nemoj nas ostale tjerati na tvoje razmisljanje.
Kukala vam majka kad Felix dođe.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Zato što su mnogi ovi kvazi liberali bili razočarani zbog organizacije tog skupa.
Pa i dalje je vjera u jednog Boga, samo sto je trio: otac, sin, duh, tj. Bog, Isus, duh. Bog je Bog.chily-rz je napisao/la: ↑10 jan 2024, 17:50Iz starog testamenta mi možemo saznati da je Isus bio obrezan, da je pripovjedao vjeru u jednog Boga, možemo saznati da je zabranio ikone,kipove, i svete ljude pa postavljam logično pitanje na koga se to u opšte pravoslavlje oslanja i poziva ako znamo da ovo što danas imaju veze sa Isusom i njegovim praktikovanjem vjere nema ?
Tu je sva poenta, ne možeš slaviti Sv, Savu ili Stefana a govoriti da ti je Isus vodilja i temelj vjerovanja.
Moras uzet u obzir da kod Srba ima dosta paganskih obicaja, koji nisu striktno pravoslavni. Mislim da tu pravis kontradikciju.
@vendetta
Vjerovatno da si u pravu, ja to zaista povrsinki poznajem trenutno, jer je proslo dugo otkako sam citao, jer sam ono poredio razlike s Kur'anom, tako da se ponesto sjecam.
- JayCatwright
- Kontakt:
Alem brat o svemu ima mišljenje
Sve me interesuje jeb.em ga kad sam takav. Man of many things master of nothing

Ma radim eo, ne prestajem, ova godina je krenula vrhunski, ne ureklo se sucur Allahusoko je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:34Aleme kako ide biznis? Hahah kani se forumu hajde radi
Ode i ja raditi. Ima posla preko glave a ja na forumu

I kod mene. Dobio sam dva nova projekta. Jedan u Rio drugi u Novom Zelandu pa cu mozda ici slijedeci mjesec da radim site survey!
Al trazim novi posao, pa mozda se sta promjeni

- JayCatwright
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Mislim da mi imamo mnogo vece probleme u sopstvnoj avliji (drzavi) od Palestine koja je udaljena hiljadama kilometara od nas, a ne vidim nesto da su bili protesti kod nas zbog naseg sistema, korupcije, smijesnog pravosudja i tuzilastva, malih penzija i plata, skupe hrane, izraubanih puteva, smijesnog obrazovnog sistema iz Ju i da se ostalo ne nabraja.
- Marsal
- Kontakt:
Ne vrijede protesti bez alternative, mi u Zenici smo godinama bojkotovali utakmice Čelika bez da je to imalo nekog smisla sve dok se nisu pojavili momci koji su imali pameti, snage, hrabrosti i volje da ponude alternativu i sistem.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:41Mislim da mi imamo mnogo vece probleme u sopstvnoj avliji (drzavi) od Palestine koja je udaljena hiljadama kilometara od nas, a ne vidim nesto da su bili protesti kod nas zbog naseg sistema, korupcije, smijesnog pravosudja i tuzilastva, malih penzija i plata, skupe hrane, izraubanih puteva, smijesnog obrazovnog sistema iz Ju i da se ostalo ne nabraja.
Imali smo masovne proteste, anarhija zavladala na jedan dan, rušile se zgrade kantona i šta je proizašlo iz svega toga, apsolutno ništa jer niko nije imao plan šta poslije toga.
Mrtav narod zivi ovdjenumanumaye22 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:41Mislim da mi imamo mnogo vece probleme u sopstvnoj avliji (drzavi) od Palestine koja je udaljena hiljadama kilometara od nas, a ne vidim nesto da su bili protesti kod nas zbog naseg sistema, korupcije, smijesnog pravosudja i tuzilastva, malih penzija i plata, skupe hrane, izraubanih puteva, smijesnog obrazovnog sistema iz Ju i da se ostalo ne nabraja.
- numanumaye22
- Kontakt:
Nigdje u svijetu nije idealno, ovdje strajk seljaka jer vlada htjela samo da ukine 6 % subvencija. Ti farmeri ovdje zaradjuju oko 130k godisnje, od toga su bar 50k subvenzije, i kad su htjeli samo 6 % da ukinu odmah strajk, i imaju podrsku citavog naroda, rijesit ce brzo posao.nerkolfc je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:45Mrtav narod zivi ovdjenumanumaye22 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:41Mislim da mi imamo mnogo vece probleme u sopstvnoj avliji (drzavi) od Palestine koja je udaljena hiljadama kilometara od nas, a ne vidim nesto da su bili protesti kod nas zbog naseg sistema, korupcije, smijesnog pravosudja i tuzilastva, malih penzija i plata, skupe hrane, izraubanih puteva, smijesnog obrazovnog sistema iz Ju i da se ostalo ne nabraja.
Prosle godine bio strajk za DB i DHL, postarima plata 14.34 eur, od aprila vec 17 eura minimalac plus jos dosta beneficija. Razlika je u mentalittu.
- JayCatwright
- Kontakt:
Ti ono imas 16? Postar ima vecu platu od tebe kek
Unistili ste forum nekada je ovdje vladao sklad i harmonija, mogao si sjediti ljubiti bliznjeg svog dok pises postove
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Nekad je ovaj forum bio klupa u parku, a forumaši pošteni jugosloveni.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Što bi rekao jedan gospodin
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.