Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la soko » 11 jan 2024, 14:11

harden je napisao/la:
11 jan 2024, 14:09
Gunner4 je napisao/la:
11 jan 2024, 14:06
Jel istina da na tim kruzerima guzi ko koga stigne u slobodno vrijeme?
Van radnog vremena se samo pije, tako da je odgovor logican :mrgreen:

samo moj drug uspio da se zaljubi i ostane suh dok su mu malu udarali 3 mjeseca :urnebes:
To ti je ko kad studiras. Ko zna guzi, ko ne zna samo pije

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 11 jan 2024, 14:14

Gunner4 je napisao/la:
Sodoma i gomora
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 11 jan 2024, 14:14

soko je napisao/la:
11 jan 2024, 14:11

To ti je ko kad studiras. Ko zna guzi, ko ne zna samo pije
:urnebes: :urnebes:
The saddest thing in life is wasted talent.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 jan 2024, 14:18

redbull93 je napisao/la:
11 jan 2024, 14:14
Gunner4 je napisao/la:
Sodoma i gomora
Skoro je sam gledao neku reportazu o kruzerima, kazu da je to najvece leglo zaraza i bolesti, od najobicnijih viroza pa do polno prenosivih bolesti
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 jan 2024, 14:21

Ono što je činjenica da se zadnjih decenija povećao broj oboljele djece od autizma i logično je da roditelji traže neke odgovore, kako, zašto i zbog čega baš njihovo dijete.

S druge strane ako se sistem toliko brine o zdravlju ljudi zašto ne poduzima ništa zbog zagađenosti zraka kojeg udišemo i koji vrlo vjerovatno je jedan od uzroka autizma kod djece. Kad je covid zavladao čitava država se digla na noge, daj vakcine svima, cijepite se, mi brinemo o vašem zdravlju a ovamo godinama istu tu državu zaboli neka stvar što se ljudi po gradovima tuše u smogu i nezdravom zraku.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 11 jan 2024, 14:22

Na strani antivaksera radikalni muslimani i četnici. :beba:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 jan 2024, 14:23

Hvala Bogu ostao sam cist, cistokrvan, nevakcinisan.

Svaka cast i ostaloj cistoj braci po krvi nevakcinisanom.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jan 2024, 14:28

Na cijoj strani je Marsal, zna li se to? :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 jan 2024, 14:29

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
11 jan 2024, 14:23
Hvala Bogu ostao sam cist, cistokrvan, nevakcinisan.

Svaka cast i ostaloj cistoj braci po krvi nevakcinisanom.
Apsolutno sam uvjeren da u BiH velika vecina ljudi nije vakcinisana, poznajem doktore koji to nisu uradili.

Činjenica je da su vakcinisani ljudi u isto vrijeme bili i pokusni kunići s obzirom da nije bilo dovoljno vremena da se ispitaju sve nus pojave i poslijedice vakcinisanja.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 jan 2024, 14:39

JayCatwright je napisao/la:
11 jan 2024, 14:22
Na strani antivaksera radikalni muslimani i četnici. :beba:
A I na strani Izraela :mrgreen:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jan 2024, 14:43

Prekinuto ročište u predmetu "Džena Gadžun", advokat odbrane tražio izuzeće tužioca
Kakvi su ovo neljudi jbt, koji je ovo put da je prekinuto do sada, ili da se nije održalo? Fuj, prekidali vam tako aparati na intenzivnoj na sekund pa palili se, sve da krepate a ne možete.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 jan 2024, 14:49

chily-rz je napisao/la:
11 jan 2024, 14:21
Ono što je činjenica da se zadnjih decenija povećao broj oboljele djece od autizma i logično je da roditelji traže neke odgovore, kako, zašto i zbog čega baš njihovo dijete.

S druge strane ako se sistem toliko brine o zdravlju ljudi zašto ne poduzima ništa zbog zagađenosti zraka kojeg udišemo i koji vrlo vjerovatno je jedan od uzroka autizma kod djece. Kad je covid zavladao čitava država se digla na noge, daj vakcine svima, cijepite se, mi brinemo o vašem zdravlju a ovamo godinama istu tu državu zaboli neka stvar što se ljudi po gradovima tuše u smogu i nezdravom zraku.
Ovo uopste nije tacno, povecan je broj dijagnosticiranih jer su prosireni dijagnosticki kriteriji, uvedeni novi testovi i razliciti oblici screeninga na osnovu kojih se utvrdjuje dijagnoza autizma. Osim toga autizam obuhvata i sirok spektar stanja koji uticu na profesionalno socialno i akademsko funkcionisanje. Mozes imati osobu koja ti djeluje kao potpuno zdrava jedinka drustva a ima dijagnozu autizma zbog odredjenih poteskoca u socijalnoj interakciji.
Nije autizam samo dijete koje ne govori i ne uspostavlja kontakt ocima.

Skoro je objavljena studija iz Danske radjena na 650 000 i vise djece rodjenih u periodu od 99 do 2010 i nije utvrdjena apsolutno nikakva veza izmedju vakcina i autizma. Nakon tako ozbiljne i opsirne studijes mozes lupiti i da krompir izaziva autizam i otprilike imas istu vjerovatnocu kao i ta teorija s vakcinama.
Zadnja izmjena: StevieG8, dana/u 11 jan 2024, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 jan 2024, 14:50

AshburtonG je napisao/la:
11 jan 2024, 09:34
alemsa je napisao/la:
10 jan 2024, 21:55
10 jan 2024, 21:46

Madjarski, finski i pojedini njemacki dijalekti, tipa Voralberg ili svicarski njemacki.

Talijanski i spanski bih volio pricat tecno. Pocinjao sam par puta, dosta toga razumijem zbog dodira sa telenovelama tokom djetinjstva, ali nemam sad vremena za ucenje.
Pricas 3 jel? Onda je rega. Ja sam bio poceo uciti Spanski intezivnije (i sad se mogu sporazumijeti rega), ali sam onda poceo mjesati sva 3, i presto.
Pa pricam maternji, engleski i njemacki. Spanski i talijanski znam neke osnove, dosta vise razumijem, nego sto pricam. Spanski mi je npr dosta laksi od njemackog, ali nikako da se posvetim. Imam osjecaj kad bi otisao na godinu negdje zivjet na spansko govorno podrucje, da bih ga pricao isto kao sto pricam njemacki nakon 9 godina.
To sigurno kad bi otisao zivjeti da bi naucio, nea tu dileme. Ja sam bas pokuso intezivno znaci muzika samo spanska, tv, s par jarana sto pricaju spanski ono ksd me nazovete pricajte spanski, bas koliko sam mogao, ali bukvalno poceo mjesati jezike, "prepo" se i stao. Sad ne znam jel to normalan proces dok mozak sve poslozi ili mozda nemam kapacitet za 3 jezika, sve je moguce.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 jan 2024, 14:52

rio_Ferdy88 je napisao/la:
11 jan 2024, 11:41
deantinho je napisao/la:
11 jan 2024, 11:38
Ako možemo birati sve drugo, zašto ne bi imali mogućnost i birati da li želimo ili ne želimo primiti vakcinu?!

Niko od mojih bližnjih nije primio vakcinu protiv korone. Niko od najboljih drugova i prijatelja.Niko od stričeva i rođaka.Svi smo ostali živi.
Nikada nisam pisao na forumu da ne treba da se primi ili da su oni koji su je primili kreteni.

Novak je sam rekao da on nije nikakav stručnjak, filozof i antivakser, već jednostavno čovjek koji smatra da u životu uvijek treba imati slobodu izbora.
Ako time ugrožavate živote drugih onda ne trebate imati tu slobodu.

A u ovom konkretnom slučaju su roditelji te djece uzgrozili živote svoje djece, i to treba da bude krivično djelo i da zbog toga odgovaraju.
Ma Novak nije htio vakcinu za koronu , tu ga i ja podržavam . Nisam se ni ja vakcinisao . Za 10-ak godina kada bude opet neka pandemija i nove vakcine , isto ću razmišljati .

Ostale vakcine uredno primio , kao i djeca mi .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 11 jan 2024, 14:54

Arvid je napisao/la:
11 jan 2024, 14:43
Prekinuto ročište u predmetu "Džena Gadžun", advokat odbrane tražio izuzeće tužioca
Kakvi su ovo neljudi jbt, koji je ovo put da je prekinuto do sada, ili da se nije održalo? Fuj, prekidali vam tako aparati na intenzivnoj na sekund pa palili se, sve da krepate a ne možete.
Jedi gori od korumpiranih sudija, tužilaca, advokata i ostale gamadi u ovoj državi su debili koji na ovome i sličnim slučajevima pokušavaju ubrati političke poene.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 jan 2024, 14:57

StevieG8 je napisao/la:
11 jan 2024, 14:49
chily-rz je napisao/la:

Ovo uopste nije tacno, povecan je broj dijagnosticiranih jer su prosireni dijagnosticki kriteriji, uvedeni novi testovi i razliciti oblici screeninga na osnovu kojih se utvrdjuje dijagnoza autizma. Osim toga autizam obuhvata i sirok spektar stanja koji uticu na profesionalno socialno i akademsko funkcionisanje. Mozes imati osobu koja ti djeluje kao potpuno zdrava jedinka drustva a ima dijagnozu autizma zbog odredjenih poteskoca u socijalnoj interakciji.
Nije autizam samo dijete koje ne govori i ne uspostavlja kontakt ocima.

Skoro je objavljena studija iz Danske radjena na 650 000 i vise djece rodjenih u periodu od 99 do 2010 i nije utvrdjena apsolutno nikakva veza izmedju vakcina i autizma. Nakon tako ozbiljne i opsirne studijes mozes lupiti i da krompir izaziva autizam i otprilike imas istu vjerovatnocu kao i ta teorija s vakcinama.
Gdje sam ja napisao da vakcine izazivaju autizam ?

Kažem,koliko se pojedini ovdje žele prikazati kao osviješteni ljudi koji brinu ne samo za lično zdravlje nego i kolektivno čovjek bi očekivao svaki dan neke proteste od pomenutih a nikad ništa.

Poenta je da država ne brine o zdravlju ljudi u ovoj državi, ne brine o zagađenosti zraka i rijeka pa je onda sasvim normalno pitanje otkud to odjednom da su oni toliki zaštitinci zdravlja ljudi pa su bukvalno molili ljude da se vakcinišu.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 11 jan 2024, 15:02

alemsa je napisao/la:
11 jan 2024, 14:50
11 jan 2024, 09:34
alemsa je napisao/la:
10 jan 2024, 21:55

Pricas 3 jel? Onda je rega. Ja sam bio poceo uciti Spanski intezivnije (i sad se mogu sporazumijeti rega), ali sam onda poceo mjesati sva 3, i presto.
Pa pricam maternji, engleski i njemacki. Spanski i talijanski znam neke osnove, dosta vise razumijem, nego sto pricam. Spanski mi je npr dosta laksi od njemackog, ali nikako da se posvetim. Imam osjecaj kad bi otisao na godinu negdje zivjet na spansko govorno podrucje, da bih ga pricao isto kao sto pricam njemacki nakon 9 godina.
To sigurno kad bi otisao zivjeti da bi naucio, nea tu dileme. Ja sam bas pokuso intezivno znaci muzika samo spanska, tv, s par jarana sto pricaju spanski ono ksd me nazovete pricajte spanski, bas koliko sam mogao, ali bukvalno poceo mjesati jezike, "prepo" se i stao. Sad ne znam jel to normalan proces dok mozak sve poslozi ili mozda nemam kapacitet za 3 jezika, sve je moguce.
To miješanje je skroz normalno. Što kažeš, dok mozak sve posloži. Osim našeg, ja pričam njemački, engleski i francuski.. španski odlično razumijem, dosta slabije pričam nego ove gore. Ranije mi se stalno dešavalo da miješam riječi ili gramatiku.. desi se i sad, ali vremenom sve manje.

Sigurno da ima malo i do kapaciteta osobe, ali u suštini je sve stvar navike mozga.
The saddest thing in life is wasted talent.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 11 jan 2024, 15:03

Brokula je napisao/la:
11 jan 2024, 13:23
deantinho je napisao/la:
11 jan 2024, 11:38
Ako možemo birati sve drugo, zašto ne bi imali mogućnost i birati da li želimo ili ne želimo primiti vakcinu?!

Niko od mojih bližnjih nije primio vakcinu protiv korone. Niko od najboljih drugova i prijatelja.Niko od stričeva i rođaka.Svi smo ostali živi.
Nikada nisam pisao na forumu da ne treba da se primi ili da su oni koji su je primili kreteni.

Novak je sam rekao da on nije nikakav stručnjak, filozof i antivakser, već jednostavno čovjek koji smatra da u životu uvijek treba imati slobodu izbora.
Ako ti zelis da biras da li bi primio vakcine ( one obavezne u djetinjstvu, ne protiv covida i sl), tako bi mi i onda trebali imati pravo izbora da li zelimo da budes dio civilizovanog drustva. Eno ti sume, izdvojite se i zivite mimo civilizacije.

Postoji razlog zasto je kvalitet zivota skocio eksponencijalno zadnjih 100-200 godina, a vakcine su glavni razlog tome uz antibiotike
Prevashodno sam mislio na ove što su špricane protiv korone. Ispitane i napravljene za dvije godine. Nigdje nije dokazano da su spriječile bilo šta. S tim što je medijska propaganda bila baš jaka, a narativ ko ne primi ne zaslužuje da živi i ko ne primi, umrijeće. Ishod znamo. U Bih ih je trećina ljudi primila.

Hasanaginica
Kontakt:

Post Postao/la Hasanaginica » 11 jan 2024, 15:07

chily-rz je napisao/la:

Jel i tebi vakcina uzrokovala autizam ili je nepovezano?
Što se bjeli u gori zelenoj? Al' su snjezi, al' su labudovi?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 jan 2024, 15:09

Hasanaginica je napisao/la:
11 jan 2024, 15:07

Jel i tebi vakcina uzrokovala autizam ili je nepovezano?
Alejkumu selam dobri moj Bošnjaninu, svako dobro i tebi.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.