Premijer liga BiH - aktuelno

tersnakvadrat
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la tersnakvadrat » 12 jan 2024, 17:27

Zatucani, na listi si ignorisanih. Nekako mi je ponizavajuce ulaziti u razgovor s likovima koji gram mozga nemaju. A ni stida.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 jan 2024, 17:33

Cekam jos da nam opet pocnu vazit o postenju,da pocnu drugima pricat kako su politicki projekti,presveti i posteni vrapcicani. Sto me vise ovih livadica blokira to bolje za sve.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 12 jan 2024, 17:36

tabba77 je napisao/la:
12 jan 2024, 16:47
obagol je napisao/la:
12 jan 2024, 15:36
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 jan 2024, 15:23

A okej, hajde nam onda objasni kako se to naš klub uništava, slušam, otvoren sam za sve diskusije.
Samo ne može ti argument biti da “znate vrlo dobro da to šta se radi u vašem klubu vodi u propast”. Koje “to”?
Sve nešto okolo, eto idete u propast i to je to.
Ukratko,

Posudim klubu npr 5 miliona KM (nije investicija, nego je posudba što se vidi iz zvaničnog izvještaja)

Dovedem igrača kojem dam mjesečnu platu 50.000 KM. To plaća klub, naravno iz ovih 5 miliona posudbe. Igrač meni vraća 20.000 keša a sebi zadržava 30.000. Na jednom igraču ja sam za godinu sebi vratio 240.000 KM keša.

Na kraju godine, meni je klub i dalje dužan 5 miliona KM. Nakon 3-4 godine, klub je meni dužan 15-20 miliona KM pozajmica a ja sam od toga već sebi uzeo 2-3 miliona u kešu. Pored toga, imam i svojih par firmi koje pružaju uslugu klubu. Samo što sam ja tu uslugu naplatio možda 10, 20 ili možda 50% više nego što je tržišna cijena i to sam isto naplatio iz onih 5 miliona KM pozajmice a klub mi i dalje dužan tih 5 miliona KM.

Mislim da kraće i jasnije od ovog ne može.
Ide li šta državi od tih 50.000 KM? Ko to finansira?
Jednostavno si objasnio nešto što čak i u BiH, ovakvoj kakva jeste teško može funkcionisati.
Drzavi ide tacno 63% na tih 50.000 a to vjerovao ili ne, placa FK Sarajevo.
I itekako je to moguce u BiH, cak stovise vrlo oproban recept u sportskim klubovima. I to je bio jedan od glavnih razloga zbog kojih su klubovi propadali nakon sto su ostvarili neke rezultate i zaradili para.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 jan 2024, 17:42

obagol je napisao/la:
12 jan 2024, 17:36
tabba77 je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Ukratko,

Posudim klubu npr 5 miliona KM (nije investicija, nego je posudba što se vidi iz zvaničnog izvještaja)

Dovedem igrača kojem dam mjesečnu platu 50.000 KM. To plaća klub, naravno iz ovih 5 miliona posudbe. Igrač meni vraća 20.000 keša a sebi zadržava 30.000. Na jednom igraču ja sam za godinu sebi vratio 240.000 KM keša.

Na kraju godine, meni je klub i dalje dužan 5 miliona KM. Nakon 3-4 godine, klub je meni dužan 15-20 miliona KM pozajmica a ja sam od toga već sebi uzeo 2-3 miliona u kešu. Pored toga, imam i svojih par firmi koje pružaju uslugu klubu. Samo što sam ja tu uslugu naplatio možda 10, 20 ili možda 50% više nego što je tržišna cijena i to sam isto naplatio iz onih 5 miliona KM pozajmice a klub mi i dalje dužan tih 5 miliona KM.

Jednostavno si objasnio nešto što čak i u BiH, ovakvoj kakva jeste teško može funkcionisati.
I itekako je to moguce u BiH, cak stovise vrlo oproban recept u sportskim klubovima. I to je bio jedan od glavnih razloga zbog kojih su klubovi propadali nakon sto su ostvarili neke rezultate i zaradili para.
Vazi sve jasno,naleti opet za jedno 50 godina.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 12 jan 2024, 17:43

mosarajvosa83 je napisao/la:
12 jan 2024, 17:33
Cekam jos da nam opet pocnu vazit o postenju,da pocnu drugima pricat kako su politicki projekti,presveti i posteni vrapcicani. Sto me vise ovih livadica blokira to bolje za sve.
Mogu li te prijaviti na test inteligencije samo da skontas zasto te blokiraju
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 12 jan 2024, 18:11

Bekrijaaa a da sve das od sebe i dovedes Hirosa? Ajde rumenkooo

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 12 jan 2024, 18:23

mosarajvosa83 je napisao/la:
12 jan 2024, 17:22
tersnakvadrat je napisao/la:
12 jan 2024, 17:10
Balorda je napisao/la:
12 jan 2024, 16:00
Treba u sarajevski vodovod pustiti apaurine.
Leksilijume. Korona sampioni. Moralne vertikale. :urnebes:
Gdje ste radnicka klaso,klub iz naroda nismo vas prepoznali :rol: Najveca politicka prcija uz Zrinjski od kad se igra ova liga,najace kad popuju i drze predavanja drugima,jos im samo Bake na celo kluba nije bio. Cuj leksilium zbog Veleza :lolno: Mora vam se odat priznanje,imate bas smisla za crni humor hahah
Cuj politicke prcije a komunjare osnovale FK Sarajevo 40 godina nakon klubova u Mostaru.
Uja brabonjak bosanski :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Plus ukrali igrace Zelji :wave:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 12 jan 2024, 18:29

obagol je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Ukratko,

Hvala. Koliko nam ti daješ vremena do gašenja?

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 jan 2024, 18:30

Antipolitika3 je napisao/la:
12 jan 2024, 18:23
Cuj politicke prcije a komunjare osnovale FK Sarajevo 40 godina nakon klubova u Mostaru.
Uja brabonjak bosanski :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Plus ukrali igrace Zelji :wave:
I sad im "krademo" igrace. Sta ces ide svako gdje mu je bolje. Jedino je Santos rekao istorijsko NE, ali zato mu je menadzer falsifikovao papir kao Kevelj diplomu :urnebes:

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 12 jan 2024, 18:31

Dobro sad kraju zezancija ,sto ce Kevelju diploma uopće ?
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 jan 2024, 18:33

12 jan 2024, 18:31
Kompleksi. Dzaba tenderi, milioni i SDA, hoce papak da je akademski gradjanin :urnebes:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 12 jan 2024, 18:33

Zato što je u mogućnosti. :kralj:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 12 jan 2024, 18:34

tabba77 je napisao/la:
12 jan 2024, 18:29
obagol je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:

Glupo je reci da cete se ugasiti (bez obzira koliko ja to mozda zelio) ali necete bas postati ni bosanski Dinamo kako sebi volite tepati i sta najavljujete vec 5 godina.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 jan 2024, 18:38

Gdje nam je Faćo aka Pitarsam da objavi sliku sa JNA, odavno nije
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 12 jan 2024, 18:40

*p!p!t@* je napisao/la:
12 jan 2024, 18:33
Ima li itko iz SDA krugova postenu diplomu? :urnebes:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 12 jan 2024, 18:44

obagol je napisao/la:
12 jan 2024, 18:34
tabba77 je napisao/la:
12 jan 2024, 18:29
obagol je napisao/la:

Glupo je reci da cete se ugasiti (bez obzira koliko ja to mozda zelio) ali necete bas postati ni bosanski Dinamo kako sebi volite tepati i sta najavljujete vec 5 godina.
Ma pusti te nerealne stvari, koje su dolazile od pojedinaca. To svako ko ima gram mozga shvata neozbiljno. Da bi postao takav klub, moraš imati sistem i državu iza sebe. Vi imate državu iza sebe, nemate sistem dok mi nemamo ni sistem ni državu. Mi smo bliži gašenju kad Mirvić počne potraživati svoja sredstva. Zato te pitam, koliko nam ti daješ vremena? Jedan je već počeo odbrojavati.

Tik-tak.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 12 jan 2024, 18:48

12 jan 2024, 18:40
*p!p!t@* je napisao/la:
Misliš iz političkih krugova, jer sve je to isti qurac. HDZ, SDA, SDP, DF, SNSD...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 jan 2024, 18:50

Da podsjetim neupucene na danasnju vijest, mozda ne znaju svi o cemu pricamo.
FUNKCIONER VELEŽA I SDA BIZNISMEN: Senad Kevelj pokušao kupiti lažnu diplomu u Cazinu

Tokom ovog mjeseca trebalo bi biti nastavljen sudski proces protiv Admira Hadžipašića, Gorana Lalovića, Snežane Kočić, Senada Haurdića i Refika Ćatića. Hadžipašić i Lalović, kao osnivači, te preostali kao uposlenici Visoke međunarodne škole u Cazinu, optuženi su kao organizovana kriminalna grupa za izdavanje nelegalnih diploma raznih struka. Žurnal je opširno pisao o načinu prodaje tih diploma dogovorenih tokom sastanaka u kafićima, benzinskim pumpama i teretanama. Optuženi su “pali” nakon što su fakultetsku diplomu pokušali prodati za 13.500 KM dvojici prikrivenih istražitelja SIPA-e. Slijedila je istraga, potom i optužnica koju potpisuje zamjenik glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva USK Adnan Tulić, ukupno 148 lažnih diploma za koje postoje dokazi i svjedoci.

“Studenti“ su bili iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ima među njima državnih službenika koji su na ovaj način željeli napredovati u službi, nezaposlenih ili uposlenika privatnih firmi. Jedno ime u tom nizu posebno je interesantno. Senad Kevelj, većinski je vlasnik tenderski uspješne firme „Commerce engineering“ iz Mostara, a obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora FK Velež te predsjednika UO Sportskog saveza Grada Mostara.

Prema saznanjima iz istrage, Senad Kevelj se tokom 2018. godine sastajao sa optuženim suosnivačem Visoke međunarodne škole u Cazinu Admirom Hadžipašićem kako bi dogovorio sticanje diplome „Bachelor poslovnog menadžmenta smjer finansije i bankarstvo“. Nakon što je izvršen njegov „upis“ kao "studenta" i to od 2016. godine, u fakultetski matični list Kevelja upisani su podaci o položenim ispitima, fiktivnim naravno, te je već polovinom naredne 2019. godine dobio ugovorenu diplomu. Na račun škole uplatio je 2600 KM, a 7200 maraka predao je „u kešu“ optuženom Admiru Hadžipašiću. Sve to je u svjedočenju istražiteljima Kevelj i potvrdio.

Ovaj, pokazaće se loš „poslovni“ potez Kevelja nije uticao na poslovanje njegove firme, koja je u 2022. godini prihodovala 19 miliona maraka uz oko 2,8 miliona dobiti sa 5 zaposlenih, a poslovno nisu lošije bile ni prehodne godine.

Senad Kevelj je nekada na stadionima vrijeme provodio sa tada SDA perjanicama Aljošom Čamparom i Denisom Zvizdićem, dok je sada novi sudrug na tribinama federalni premijer Nermin Nikšić.

O njegovim poslovima sa javnim preduzećima koja su povezana sa ovom SDA, pisali su Žurnal i portal Tačno.net.
Pitomi, pitomi rodjeni. Tenderi, uhljebljenja, lazne diplome :kralj:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 jan 2024, 18:50

obagol je napisao/la:
12 jan 2024, 16:27
AVNOJ je napisao/la:
12 jan 2024, 16:21
obagol je napisao/la:

Ukratko,

Svo to što si napisao je tvoja pretpostavka, kao način "pranja" novca, pokušavaš ovde kao da budeš pametan i nekom otvoraš oči a u stvarnosti si jedan obični internet plačenik. Ako si zaista toliko siguran u ovo napisano prikaži nam jedan dokaz, bilo kakav, što povezuje ovo gore napisano i da se to zaista radi.
Ako ti je ofirno to dokazivati i razotkrivati kriminalne radnje ovde imaš nadležne institucije kantonalne, državne...uradi nešto spasi nas ne kao navijače Sarajeva nego kao građane BiH.
Imas li neki dokaz da sam placenik ili je to tvoja pretpostavka? Daj vidim i ja ko me placa i zbog cega.
@obagol. Sve što si napisao su pretpostavke bazirane na tvom ličnom dojmu. Ne postoji čak ni osnov sumnje baziran na bilo kojoj indiciji. Ovo je klasična teorija zavjere, pogotovo što nastupwš sa stavom:"dokažite da nije tako". Za tvoju informaciju, ne dokazuje se da nešto nije, nego da nešto jest. Dakle, teret dokazivanja je na onome ko iznosi neku tvrdnju. Ako ćemo gledati strogo formalno-pravno, ti si, u svom postu, debelo zagazio u krivično djelo po dva osnova.Prvi je lažna optužba za izvlačenje novca, a druga je neprijavljivanje krivičnog djela. Za prvi osnov je zapriječena novčana do kazna zatvora u trajanju tri mjeseca, a za drugo ti se može nakačiti i saučesništvo. To što se kriješ iza nick-a, ne znači ništa. Ja vjerujem da Mirvić nema vremena za gluposti, ali ja bih na njegovom mjestu za sve budalaštine o pranju i izvlačenju novca, trgovinu opojnim drogama, sastavio ovakvu prijavu tužilaštvu:
Na osnovu člana ... KZFBiH, podnosim krivičnu prijavu protiv korisnika OBAGOL na pdf-u Premijer liga aktuelno, platforme portala SS.ba, koji je dana... iznio lažnu tvrdnju, te istu pustio u javni prostor, da se moja malenkost bavi izvlačenjem novca iz ... kluba. Pomenuti je ovom izjavom iznio lažnu optužbu po članu kzfbih. Obzirom da navedeni iznosi tvrdnje o saznanju o izvjesnom izvlačenju novca u kojem sa ja investitor, koristim priliku te istog prijavljujem zbog osnova sumnje u saučeništvo, jer posjeduje saznanja koja su meni nepoznata, te ih plasira u javni prostor, čime jasno i nedvojbeno učestvuje u eventualnom izvlačenju, novca (trgovini opijatima, pranju novca i sl.) . E onda vidi koliko ćete tvoja anonimnost zaštititi.
Hurcs bi bilo ko od vas pisao gluposti, mada za nešto više ste očigledno potkapacitirani.
Budući da sam na bolovanju i smrtno mi je dosadno, razmišljam da se ja pozabavim tim prijavama kao zabrinuti građanin. Čisto nako da vam poziv iz Tužilaštva dođe.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 12 jan 2024, 18:50

12 jan 2024, 18:40
*p!p!t@* je napisao/la:
pito me stari da mu otvorim Veležovu temu na forumu pa sam primjetio da ne gotive Bisu više.
@Balorda ?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bejker, Bing [Bot], broj6, Direktorcic, Hrammm1921, Hrasno15, Simi i 68 gostiju.