VenamaHrabrih je napisao/la: ↑12 jan 2024, 18:50
obagol je napisao/la: ↑12 jan 2024, 16:27
Imas li neki dokaz da sam placenik ili je to tvoja pretpostavka? Daj vidim i ja ko me placa i zbog cega.
@obagol. Sve što si napisao su pretpostavke bazirane na tvom ličnom dojmu. Ne postoji čak ni osnov sumnje baziran na bilo kojoj indiciji. Ovo je klasična teorija zavjere, pogotovo što nastupwš sa stavom:"dokažite da nije tako". Za tvoju informaciju, ne dokazuje se da nešto nije, nego da nešto jest. Dakle, teret dokazivanja je na onome ko iznosi neku tvrdnju. Ako ćemo gledati strogo formalno-pravno, ti si, u svom postu, debelo zagazio u krivično djelo po dva osnova.Prvi je lažna optužba za izvlačenje novca, a druga je neprijavljivanje krivičnog djela. Za prvi osnov je zapriječena novčana do kazna zatvora u trajanju tri mjeseca, a za drugo ti se može nakačiti i saučesništvo. To što se kriješ iza nick-a, ne znači ništa. Ja vjerujem da Mirvić nema vremena za gluposti, ali ja bih na njegovom mjestu za sve budalaštine o pranju i izvlačenju novca, trgovinu opojnim drogama, sastavio ovakvu prijavu tužilaštvu:
Na osnovu člana ... KZFBiH, podnosim krivičnu prijavu protiv korisnika OBAGOL na pdf-u Premijer liga aktuelno, platforme portala SS.ba, koji je dana... iznio lažnu tvrdnju, te istu pustio u javni prostor, da se moja malenkost bavi izvlačenjem novca iz ... kluba. Pomenuti je ovom izjavom iznio lažnu optužbu po članu kzfbih. Obzirom da navedeni iznosi tvrdnje o saznanju o izvjesnom izvlačenju novca u kojem sa ja investitor, koristim priliku te istog prijavljujem zbog osnova sumnje u saučeništvo, jer posjeduje saznanja koja su meni nepoznata, te ih plasira u javni prostor, čime jasno i nedvojbeno učestvuje u eventualnom izvlačenju, novca (trgovini opijatima, pranju novca i sl.) . E onda vidi koliko ćete tvoja anonimnost zaštititi.
Hurcs bi bilo ko od vas pisao gluposti, mada za nešto više ste očigledno potkapacitirani.
Budući da sam na bolovanju i smrtno mi je dosadno, razmišljam da se ja pozabavim tim prijavama kao zabrinuti građanin. Čisto nako da vam poziv iz Tužilaštva dođe.