FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
16
31%
Darko Milanič
11
21%
Miodrag Božović
0
Nema glasova.
Fedja Dudić
7
13%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
7
13%
Samo stranac
11
21%

Ukupno glasova: 52

ŠTA_JE
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ŠTA_JE » 23 jan 2024, 19:02

Bordo10 je napisao/la:
23 jan 2024, 18:50
Tatamata1946 je napisao/la:
23 jan 2024, 17:45
Sto se tice clanskih najzagrizeniji su se ocito uclanili.
Pitanje je kako natjerati one ostale koji navijaju za nas klub?!
Citam neki dan u Capljini se uclanilo 600 navijaca Hajduka a vecina tih uclanjenih vjerovatno rijetko ide na utkmice. Kako im to uspijeva, na koji fazon?
Razlika je sto je Hajduk nacin zivota, i vise od kluba, zato ima toliko uclsnjenih, glupo je uopste tome teziti, jer je neostvarivo, treba gledat da se dodje do 10 milja i odrzavat to, sto milja za nas je naucna fantastika
Kakav ba način života? Nemoj mi te demagogije i šuplje ko u željovaca! Nek i naše Hz odnesu štand u npr Visoko najave da će biti učlanjivanje nek dijele kakve poklone i obidju par gradova gdje imamo dosta navijača i imaces 10 hiljada. Jok kod nas ide priča ima online ko hoće može se učlaniti.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 jan 2024, 19:08

ŠTA_JE je napisao/la:
23 jan 2024, 19:02
Bordo10 je napisao/la:
Citam neki dan u Capljini se uclanilo 600 navijaca Hajduka a vecina tih uclanjenih vjerovatno rijetko ide na utkmice. Kako im to uspijeva, na koji fazon?
Razlika je sto je Hajduk nacin zivota, i vise od kluba, zato ima toliko uclsnjenih, glupo je uopste tome teziti, jer je neostvarivo, treba gledat da se dodje do 10 milja i odrzavat to, sto milja za nas je naucna fantastika
Kakav ba način života? Nemoj mi te demagogije i šuplje ko u željovaca! Nek i naše Hz odnesu štand u npr Visoko najave da će biti učlanjivanje nek dijele kakve poklone i obidju par gradova gdje imamo dosta navijača i imaces 10 hiljada. Jok kod nas ide priča ima online ko hoće može se učlaniti.
Daj ba ne rise svega ti. Treba neko da ti nešto pokloni da bi se ti učlanio? Nije FKS zaebancija, niti će neko da se zaebava, ide po mjestima i moli raju da se učlani. Ima raje koja živi u Sarajevu (par mojih rođaka), pa im mrsko da odu i učlane se, još dodaju "ma šta ja imam od toga".
Uvedu ti ljudi i opciju online kupovine, kako članskih, tako i karata za svaku utakmicu, ali jok bošnjo čeka red da uzme i serenda na svakom koraku.

Što se tiče Hajduka, odeš do Splita i vidiš. Ljudi znaju prioritet, klub im svetinja. Ljetos djeca od šest sati ujutru čekali da se otvori fan shop, sami sebe nahajcaju. Ne treba njima Lukša Jakobušić dolaziti i moliti ih da uplate 20 eura i uzmu člansku.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 23 jan 2024, 19:20

GalileoGalilei je napisao/la:
23 jan 2024, 19:08
ŠTA_JE je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:

Daj ba ne rise svega ti. Treba neko da ti nešto pokloni da bi se ti učlanio? Nije FKS zaebancija, niti će neko da se zaebava, ide po mjestima i moli raju da se učlani. Ima raje koja živi u Sarajevu (par mojih rođaka), pa im mrsko da odu i učlane se, još dodaju "ma šta ja imam od toga".
Uvedu ti ljudi i opciju online kupovine, kako članskih, tako i karata za svaku utakmicu, ali jok bošnjo čeka red da uzme i serenda na svakom koraku.

Što se tiče Hajduka, odeš do Splita i vidiš. Ljudi znaju prioritet, klub im svetinja. Ljetos djeca od šest sati ujutru čekali da se otvori fan shop, sami sebe nahajcaju. Ne treba njima Lukša Jakobušić dolaziti i moliti ih da uplate 20 eura i uzmu člansku.
Haj ne rise matereti! Hajduk je organizivao učlanjivanje u svakom gradu u BiH gdje ima i pola uha hrvatskog. Došli momci odozdo zajedno s lokalcima napravili štand učlanjivalo se negdje dan negdje dva a negdje preko nekih lokalnih likova može duže. I da imaju i oni mogućnost online učlanjivanja ali ipak dodju. Ali da ne duljim yebeš ba hajduk ne interesuju me ali nemojte ovdje da veličate ni njih ni bilo koga!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 23 jan 2024, 19:28

IMA LI NEKI VIDEO S PRIPREMA????? Jel da se zadovoljimo s minutom????? Pogledajte velike timove, na x na snap na instagram....
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 23 jan 2024, 19:44

ledesma je napisao/la:
23 jan 2024, 19:28
IMA LI NEKI VIDEO S PRIPREMA????? Jel da se zadovoljimo s minutom????? Pogledajte velike timove, na x na snap na instagram....
Ne znam brate sve nešto sitno,malo što jest jest...
Tanko skroz

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 23 jan 2024, 19:45

Ima li slika iz trening centra, kako radovi napreduju?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 jan 2024, 19:48

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 jan 2024, 18:53
ŠTA_JE je napisao/la:
23 jan 2024, 18:51
Mi da smo Duju doveli kenjali bi koji će nam racku starac.
Pravo ih je naružio :D
Kod Lokomotive momak špic 16 god ušao u igru. Tako bi i mi trebali sa momcima koji imaju ozbiljan potencijal. Npr Čelik
Poredao ih Jakir u 4-2-3-1 al dzaba, Dujara ubi
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 23 jan 2024, 19:51

.
Zadnja izmjena: skullcrusher, dana/u 23 jan 2024, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 jan 2024, 19:54

napoleon72 je napisao/la:
23 jan 2024, 19:48
ŠTA_JE je napisao/la:
Kod Lokomotive momak špic 16 god ušao u igru. Tako bi i mi trebali sa momcima koji imaju ozbiljan potencijal. Npr Čelik
Poredao ih Jakir u 4-2-3-1 al dzaba, Dujara ubi
Možda je ekspermentisao sa pozicijama :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 23 jan 2024, 20:02

visokohz je napisao/la:
23 jan 2024, 19:44
ledesma je napisao/la:
23 jan 2024, 19:28
Ne znam brate sve nešto sitno,malo što jest jest...
Tanko skroz
Ma tanko brate, jbt gledam od dinama zvezde pa jbt samo sto im u halu ne uđu, al to drzi paznju(zanimljivost) ljudima i imaju stalno na umu, ima covjek samo za to, al slabo, jbt rođendan...

Uzmi plejku uzmi 4 momka snimaj kompetišn, one zajeb.ancije grbove klubova, ma milion stvari

Neku zafrkanciju, ionako ni oni ne znaju sta da rade, osim ako se ne opijaju pa znaju 🤣🤣🤣
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 23 jan 2024, 20:20

@lucas

Jel ih jakir poredao u 4-2-3-1 i sve ih stavio na njihova mjesta?

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 23 jan 2024, 20:32

Glupo je upšte što poredite Hajduk ne samo sa Sarajevom nego sa bilo kojim klubom.

Prije svega mentalitet tih dole ljudi što žive u Splitu i okolici kako ih mi ovde govemo dalmatinci, mada nedaju svi da se tako zovu al et.
Ja sam imao priliku da živim u Splitu 16 mjeseci ljudi imaju sasvim drugačiji način života, uopće nemaju ovakve probleme kakve mi ovamo imamo, niti se zamraju temama poput naših. Velika večina njih živi tako opušteno da me čudi kako ne žive po 150 god.
Ljudi koji su u privatnom turizmu nemaju nikakvu drugu zanimaciju u životu osim nogometa i Hajduka i njima je to opsesija i onda otud tolika fanatičnost.
Nas i navijače Hajduka povezuje samo nogometna igra a ostalo sve je u totalnoj suprotnosti.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 jan 2024, 20:51

Ko god kaze da nebi imali bar 15 k clanova godisnje sa opcijom standa po drugim gradovima on pojma nema. Masa navlaci masu. To je tako, npr kad je zeljko poceo onu akciju kad su 10 k+ imali clanova mi smo imali 7590 clanova.

Zasto recimo kad dodje 7 k strunfeva nas bude 16 k, zasto nas nebude recimo 5000

Ako se vratis 3-4 godine u rikverc vidheces sa je ajduk imao 30000 clanova sad ima 100000 clanova ocito 70 k ljudi preko noci zavolilp ajduk nije, vec objava medija kako imaju 30 k claniva a zvezda dinamo zeljo 10 k otad peva godina 50k pa 70k pa sad 100 k, znaci u svake godine po 50% rast..

Ja vjerujem da recimo sad odu u bihac 3-4 prvotimca da se odnese stand da bi navukoi 300-400 clanovo prodali 20-30 dresova tako i saliva itd, cim ti objavili u medima u maglaju zavidivicima itd bi taj broj bio prepisan, tako nakon 4-5 ti manji gradova kad bi obisli nakucalo boli se 2-3 k clanski sto bi u SARAJEVU i okolini imalo odjek i uclanilobi se na ove 4 k sad jos 4 k. E kad bi se to desilo i da nabijemo neki 15 k clanova e to bi trebalo znat odrzavat izgodine u godinu..

300 k km+ prodaja dresova salova nije mala cifra a to bi ti donijelo mogucnost da dovedes vise sponzora i da povecas cjenu sponzorima..sto je dodatno+ od nekih 100-200 k km na godisnjem nivou, i sto bi u tom slucaju i godisnjih karti po tim selima mogo prodavat po fin broj..

Ponovo ovo moze neko zvat prosenje ili pomoz ba ili kako ko hoce al 500-600 k km nije cifra za bacit

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 23 jan 2024, 21:24

ŠTA_JE je napisao/la:
Ne bi sigurno počeo da su igrali protiv nekog ko je njihovog nivoa. Vjerovatno ni sami ne vjeruju da su pobjedili, na pobjedu nisu računali ni u šali.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 23 jan 2024, 21:27

ŠTA_JE je napisao/la:
Bordo10 je napisao/la:
Daj bgt ljudi prodaju preko 100000 clanskoh kakvo Visoko i kurci, jesi ilad bio u Splitu i Dalmaciji i osjetio i vidio sta je njima Hajduk

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 23 jan 2024, 21:28

Lucas je napisao/la:
23 jan 2024, 21:24
ŠTA_JE je napisao/la:
Ne bi sigurno počeo da su igrali protiv nekog ko je njihovog nivoa. Vjerovatno ni sami ne vjeruju da su pobjedili, na pobjedu nisu računali ni u šali.
Ja mislio da jakir ne gubi, historicaru

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 23 jan 2024, 21:46

Ja mislim ko se jednom uclani svake godine ce!
Ja sam godinama isao na utakmice ali nisam se uclanjivao i nije me bilo briga za to. Prije par godina kad sam se prvi put uclanio od tad jedva cekam pocetak godine da produzim clansku i s ponosom je nosam u novcaniku. Svaki put kad otvaram novcanik ona se mora vidjeti i da svakog bode u oci.
Ne poredimo se s Hajdukom i Dalmacijom ali ne bi bilo lose nesto prepisati od njih. Bilo bi dobro izaci makar preko 6-7 hiljada clanova. Za nas bi to bila dobra cifra.
Evo ja cu pogurati jednog momka koji ide na svaku na Kosevi koji nije bas finansijski dobar i prvom prilikom cu ga uclaniti. Makar tako da poguram. Svako ima prostora da tako nekog pogura i malo pojaca tu brojku clanova

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 23 jan 2024, 22:11

Al Peña vozi na storiju, vamos¡

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jan 2024, 23:13

Bezveze pogleda utakmicu Mauritanija - Alzir 1-0. Stoperi i bekovi Mauritanije fantasticni mladi a anonimusi totalni jedan igra u Vrazdinu ostali Kongo, Sudan. Ne znam da li je dobra procjena jedna utakmica al meni se ovi momci čine puno čvršći i spremniji od naših bekova i stopera. Kad se mogu plaćati Pena, Vrancic vjerujem da ovi nisu toliko skupi a mislim da bi imali puno vise koristi.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 24 jan 2024, 00:27

23 jan 2024, 21:46
Ja mislim ko se jednom uclani svake godine ce!
Ja sam godinama isao na utakmice ali nisam se uclanjivao i nije me bilo briga za to. Prije par godina kad sam se prvi put uclanio od tad jedva cekam pocetak godine da produzim clansku i s ponosom je nosam u novcaniku. Svaki put kad otvaram novcanik ona se mora vidjeti i da svakog bode u oci.
Ne poredimo se s Hajdukom i Dalmacijom ali ne bi bilo lose nesto prepisati od njih. Bilo bi dobro izaci makar preko 6-7 hiljada clanova. Za nas bi to bila dobra cifra.
Evo ja cu pogurati jednog momka koji ide na svaku na Kosevi koji nije bas finansijski dobar i prvom prilikom cu ga uclaniti. Makar tako da poguram. Svako ima prostora da tako nekog pogura i malo pojaca tu brojku clanova
Nazalost nije u pitanju novac nego mentalitet, ne samo kod nas nego generalno u citavoj BiH.
4k je sramotno za oba sarajevska kluba.
Puna im usta Sarajeva a svadja oko istoka da li je ulaz 7 10 ili 12, da ne govorim za clanske i kojekakve plus pakete.
Dijasporu na onu stvar.

Ovih 4k je trebalo da plane iste noci kad su clanske objavljene i to sve van BiH. Ostatak mjeseca da se rezervise za nas 4k bolesnika i to da bude neka konacna cifra od 8 do 10k.

Medjutim ovo tanko, pretanko. Igraci koje smo sutnuli kupuju clanske za citavu familiju, a sevko nisveta hodzic iz dizeldorfa koji ce svaku tekmu kritikovati na fb i u komentare je bez clanske.
NEMA NAZAD

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”