Sto je ne bi izmjestili. Nadje se neko rjesenje. Gori jednom u 10 godina svakako. Na zapad je na “vagone”.. haj bgt pa nismo Njemacka..
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
I da pena nije dal gol kakav jeste opet ne bi valjao, uvjeren sam. Ti kad upalis a7 audi ti znas kakvu masinu imas. Ee sad je Penita A7 na ljetnim gumama u po zime. Polahko s momkom, od nasih velikih ocekivanja on ne moze da igra “saburli“. Ali valjat ce mu ovaj gol da ga rastereti.
Kecap je krenuo
Kecap je krenuo
- 1 9 4 6 -
Svidjela mi se sinoc prva ekipa i sve kako je zamisljeno. Mislim da je to dobitna kombinacija sto se napada tice, a iza nam ostane prostora za rotiranje po potrebi.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Ali koja svježina iako je prethodna utakmica bila svega dva dana prije.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Svidja mi se sto treniramo za igru od 120 minuta, a ne 90 minuta. Englezi treniraju za igru od 180 minuta, a da ne govorim koliko individualci tek treniraju za koliko utakmica.
Ako je ovo put do toga, a ja zaista vjerujem da jeste, bit ce dug i naporan put. Ne govorim o titulama, govorim sad prvenstveno o LŠ i LE.
1946
- Osttribine
- Kontakt:
Sta je ok odigrao za prvi dio sezone, jedan gol treceligasu u kupu i izboren penal protiv Zrinjskog, a medju navijacima stekao nekakav mitski status, ne znam na osnovu cega, a govorimo o najplacenijem igracu vjerovatno i lige. Neka nastavi ovo kao sinoc (gol, asistencija) i opravda silno povjerenje koje mu mnogi vidim daju. Jer kod nas nema objektivnog gledanja stvari, Avramovskom su se dvije godine trazila opravdanja i izgovori, a suma sumarum nikakav trag nije ostavio zato ga se Rožman i rijesio. Dok smo recimo Dala razapinjali svi pa i ja, a mnogo vise posla obavio od Avramovskog. I ne samo Dal, bilo je igraca koji su vjecito na zubu bili tipa Hebibovic, a sasvim korektan igrac bio za one pare koje je primao, imao golova, asistencija ali i fula. Samo kazem polako, ne treba nikoga u zvijezde zakivati.FoSte95 je napisao/la: ↑27 jan 2024, 12:10Što je mizerija? Sasvim okej je odigrao ja prvih pola sezoneOsttribine je napisao/la: ↑27 jan 2024, 10:13Ljudi ohanite malo sa tim prognozama i tim "pop.išao se Penjaranda po pljuvacima", momak je naplaceniji igrac naseg kluba i ono sto je u jesenjem dijelu pokazao u utakmicama je mizerija i s pravom je kritikovan. OK dao sinoc gol i asistenciju u pripremnoj utakmici, neka to prenese na ligu i KUP i niko sretniji. Ne zaboravite da ste mnogi ovde dizali Avramovskog pa eno ga Rožman otpisa, on nije vidio u njemu to "pomjeranje linija" koje ste vidjeli vi mnogi, ipak treba vjerovati Rožmanu zar ne. Neka, bitno je Slobodu izbaciti iz Kupa i nastaviti koracati ka tom trofeju, od lige svakako nema nista, a niti mozes ispod 4.mjesta zavrsiti jer je konkurencija u zaostatku, medjutim uz investitora vec treci put uzastopno da zauzimas 4.mjesto je neuspjeh, ako Kup ne osvojimo. Zato svim silama na Kup i da se konacno jedan trofej i pod Mirvicem upiše.
Pricamo o igracu koji godinu dana nije sutnuo loptu i dosao je kod nas sa Boga pitaj kakavom fizickom spremom. Ugl je ulazio sa klupe po 20 min, on do sada ima nekih 440min odigranih, to je nekih 5 cijelih utakmica. I ovakav nespreman, pokazao je da je majstor, izboren penal protiv Zrinjskog, slobodnjak protiv Posusja, svojom kretnjom, brzim koracima ne moze ga niko zaustavit a da ne naprave faul nad njim.Tek nakon povrede Ziljkica vise je prostora dobio, nakon sto odradi pripreme, tek od ove sada polusezone treba ocekivati pravog Penarandu.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Sve naopako i gore i dole
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
-
- Kontakt:
Joj kad se sjetim postova ovdjeOsttribine je napisao/la: ↑27 jan 2024, 13:52Sta je ok odigrao za prvi dio sezone, jedan gol treceligasu u kupu i izboren penal protiv Zrinjskog, a medju navijacima stekao nekakav mitski status, ne znam na osnovu cega, a govorimo o najplacenijem igracu vjerovatno i lige. Neka nastavi ovo kao sinoc (gol, asistencija) i opravda silno povjerenje koje mu mnogi vidim daju. Jer kod nas nema objektivnog gledanja stvari, Avramovskom su se dvije godine trazila opravdanja i izgovori, a suma sumarum nikakav trag nije ostavio zato ga se Rožman i rijesio. Dok smo recimo Dala razapinjali svi pa i ja, a mnogo vise posla obavio od Avramovskog. I ne samo Dal, bilo je igraca koji su vjecito na zubu bili tipa Hebibovic, a sasvim korektan igrac bio za one pare koje je primao, imao golova, asistencija ali i fula. Samo kazem polako, ne treba nikoga u zvijezde zakivati.FoSte95 je napisao/la: ↑27 jan 2024, 12:10Što je mizerija? Sasvim okej je odigrao ja prvih pola sezoneOsttribine je napisao/la: ↑27 jan 2024, 10:13Ljudi ohanite malo sa tim prognozama i tim "pop.išao se Penjaranda po pljuvacima", momak je naplaceniji igrac naseg kluba i ono sto je u jesenjem dijelu pokazao u utakmicama je mizerija i s pravom je kritikovan. OK dao sinoc gol i asistenciju u pripremnoj utakmici, neka to prenese na ligu i KUP i niko sretniji. Ne zaboravite da ste mnogi ovde dizali Avramovskog pa eno ga Rožman otpisa, on nije vidio u njemu to "pomjeranje linija" koje ste vidjeli vi mnogi, ipak treba vjerovati Rožmanu zar ne. Neka, bitno je Slobodu izbaciti iz Kupa i nastaviti koracati ka tom trofeju, od lige svakako nema nista, a niti mozes ispod 4.mjesta zavrsiti jer je konkurencija u zaostatku, medjutim uz investitora vec treci put uzastopno da zauzimas 4.mjesto je neuspjeh, ako Kup ne osvojimo. Zato svim silama na Kup i da se konacno jedan trofej i pod Mirvicem upiše.
"Ko ne vidi kako Avramovski drzi i povezuje linije(imaginarne) i stvara prostor kretanjem ne razumije se u fudbal"

Ja nista od toga vidio nisam a Boga mi nije ni Rozman ni niko iz strucnog staba cim su ga bez razmisljanja pustili da ide.Samo forumski puk koji je 2 godine pravdao i trazio opravdanja za njegov amaterizam na terenu.Daleko Dalu kuca bila od nas ali izvinjavam se sto sam smatrao da je onaj makedonski ublehas bolji od njega.Ni do koljena mu nije.Ni Dal nije bio savrsen,jedan period bio pola godine bez gola dobro se sjecam svi smo ga pljuvali pa i ja ali on nam je valjao i to dobro a tek ce uskoro valjati kad nam ozbiljne pare donese po drugi put.Sebican je,ne uklapa se u ovu ekipu i ovu sredinu ali da nosi prezime Mitrovic,Gojkovic ili Abubakar tetovirali bi ga sad svi ovdje.
Da dodje do Reala aBd ali nikad vise na Kosevo.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Daj nam makar poziciju koju ganjamo?Senner je napisao/la: ↑26 jan 2024, 22:43NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 jan 2024, 21:11Objava na ig promovisu clanske uz opis "Velike stvari su pred nama!"
Hajmo istok![]()
A možda i bude još jedno iznenadjenje po pitanju igračkog kadra do početka prvenstva
P.S. Zaboravih, i da se moleri hairli plasiraju u niži rang![]()
Može li ove godine krenuti izgradnja krova istoka? Moze se zavrsiti za 3-4 mjeseca. Da krenu na proljeće i da do početka sezone 2024/25 bude izgrađeno. 

Zadnja izmjena: Unknown14, dana/u 27 jan 2024, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
- Osttribine
- Kontakt:
Pa to ti kazem, pojedine igrace se amnestira ma kako god odigrali dok se pojedinima trazi dlaka u jajetu. Smeta ima sto je neko dao uvredljiv nadimak Penjarandi, ali ne smeta kada smo svi Dala nazivali mladuncetomNajvecaRadosti je napisao/la: ↑27 jan 2024, 14:24Joj kad se sjetim postova ovdjeOsttribine je napisao/la: ↑27 jan 2024, 13:52Sta je ok odigrao za prvi dio sezone, jedan gol treceligasu u kupu i izboren penal protiv Zrinjskog, a medju navijacima stekao nekakav mitski status, ne znam na osnovu cega, a govorimo o najplacenijem igracu vjerovatno i lige. Neka nastavi ovo kao sinoc (gol, asistencija) i opravda silno povjerenje koje mu mnogi vidim daju. Jer kod nas nema objektivnog gledanja stvari, Avramovskom su se dvije godine trazila opravdanja i izgovori, a suma sumarum nikakav trag nije ostavio zato ga se Rožman i rijesio. Dok smo recimo Dala razapinjali svi pa i ja, a mnogo vise posla obavio od Avramovskog. I ne samo Dal, bilo je igraca koji su vjecito na zubu bili tipa Hebibovic, a sasvim korektan igrac bio za one pare koje je primao, imao golova, asistencija ali i fula. Samo kazem polako, ne treba nikoga u zvijezde zakivati.
"Ko ne vidi kako Avramovski drzi i povezuje linije(imaginarne) i stvara prostor kretanjem ne razumije se u fudbal"![]()
![]()
![]()
Ja nista od toga vidio nisam a Boga mi nije ni Rozman ni niko iz strucnog staba cim su ga bez razmisljanja pustili da ide.Samo forumski puk koji je 2 godine pravdao i trazio opravdanja za njegov amaterizam na terenu.Daleko Dalu kuca bila od nas ali izvinjavam se sto sam smatrao da je onaj makedonski ublehas bolji od njega.Ni do koljena mu nije.Ni Dal nije bio savrsen,jedan period bio pola godine bez gola dobro se sjecam svi smo ga pljuvali pa i ja ali on nam je valjao i to dobro a tek ce uskoro valjati kad nam ozbiljne pare donese po drugi put.Sebican je,ne uklapa se u ovu ekipu i ovu sredinu ali da nosi prezime Mitrovic,Gojkovic ili Abubakar tetovirali bi ga sad svi ovdje.
Da dodje do Reala aBd ali nikad vise na Kosevo.

Nek on pokida igrama na proljece i dobit ce i ovacije i zasluzene hvalospjeve, a ne od njega na osovu dosadasnjih partija praviti mit.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Moguće je. Ja bi iskoristio činjenicu da će lokalni izbori biti u oktobru i da se svim silama izvrši pritisak na buduće kandidate.
Vrijeme je više da se stvari pokrenu sa mrtve tačke. Ne može više ni rat biti izgovor, milijarde novca i 30 godina je prošlo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Naravno da Općina ili nebitno koji nivo vlasti to finasirati, mene boli činjenica što ce ogroman novac, za naše uslove, biti potrošen na AFH a uradit če se samo možda 30% onog što mi želimo a novinari ili bilo ko, če pravti vječno poveznicu nas sa tim novcem a mi tu nikakvog uticaja nemamo i na osnovu toga dobijati novac za svoje klubove i raditi konkretne stvari...SamoDaKazeem je napisao/la: ↑27 jan 2024, 08:53Opština će raditi pokrivanje istoka.Nema klub sa tim veze.Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 jan 2024, 23:29Ma kakav istok, vjerovatno misle na dobru igru u pripremnim da ce se to prenijeti na kup i ligu. Sto se tice natkrivanja ja mislim da to niko od nas nece docekati. Prije ce na Grbavici natkriti sve cetiri tribine nego sto ce nama jednu. A Grbavica kao njihov privatni stadion a Kosevo gradski i opet ima prioritet.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 jan 2024, 21:11Objava na ig promovisu clanske uz opis "Velike stvari su pred nama!"
Hajmo istok![]()
Naslovi tipa...." 4 miliona za Koševo, FK Sarajevo dobija moderan stadion"....a mi dobili krov za 5000 navijača koji košta 1.5 milona ostalo skršeno na nebitne stvari čisto da se firme bliske vlastima dočepaju državnog novca.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ma druže velika bi stvar bila da se natkrije istok. Ovih standardnih 5 hiljada ljudi da ne mrznu, cim padne kisa ili snijeg ljudima se ne ide. Realno je istok tribina koja je uvijek procentualno najispunjenija i to zasluzuje. Zapad je ogroman i to je tesko zavrsit, istok zavrsit i nekad Bog zna kad sjever ukrovit bi bilo top. Volio bi da mi preuzmemo nekad stadion u potpunosti ali tesko izgleda sta da se radi, opet se vise isplati nego gradit potpuno nov stadion.AVNOJ je napisao/la: ↑27 jan 2024, 15:27Naravno da Općina ili nebitno koji nivo vlasti to finasirati, mene boli činjenica što ce ogroman novac, za naše uslove, biti potrošen na AFH a uradit če se samo možda 30% onog što mi želimo a novinari ili bilo ko, če pravti vječno poveznicu nas sa tim novcem a mi tu nikakvog uticaja nemamo i na osnovu toga dobijati novac za svoje klubove i raditi konkretne stvari...SamoDaKazeem je napisao/la: ↑27 jan 2024, 08:53Opština će raditi pokrivanje istoka.Nema klub sa tim veze.Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 jan 2024, 23:29
Ma kakav istok, vjerovatno misle na dobru igru u pripremnim da ce se to prenijeti na kup i ligu. Sto se tice natkrivanja ja mislim da to niko od nas nece docekati. Prije ce na Grbavici natkriti sve cetiri tribine nego sto ce nama jednu. A Grbavica kao njihov privatni stadion a Kosevo gradski i opet ima prioritet.
Naslovi tipa...." 4 miliona za Koševo, FK Sarajevo dobija moderan stadion"....a mi dobili krov za 5000 navijača koji košta 1.5 milona ostalo skršeno na nebitne stvari čisto da se firme bliske vlastima dočepaju državnog novca.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Bordo-bijele stolice, natkriti istok, skinuti atletsku i staviti bordo podlogu.
Ovo da se uradi i mogu u miru umrijeti
Plus naravno, da se oni ulazi srede, da se ne prolazi kroz jezero kad padne kiša.
Ovo da se uradi i mogu u miru umrijeti

Plus naravno, da se oni ulazi srede, da se ne prolazi kroz jezero kad padne kiša.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Ma vrijeme ja da se natkrije bar tih 4-5 hiljada mjesta da nema izgovora kad je kisa. Zalosno je da ce na Grbavici natkriti sve tribine a da mi nemamo ni jednu natkrivenu da mozemo povesti djecu na utakmicu i kad pada kisa.
Ja licno nikad ne bih poveo dijete na utakmicu da kisne 90 minuta. Ne znam je li ko od tih vijecnika bio kad na Kosevu kad pada kisa
Ja licno nikad ne bih poveo dijete na utakmicu da kisne 90 minuta. Ne znam je li ko od tih vijecnika bio kad na Kosevu kad pada kisa
Niti opstina nit kanton nit federacija nit drzava IMAJU SVOJ NOVAC.. to je nas NARODNI novac koji smo mi dali tim nivoima da ga samo rasporedjuju. POSTO JE NAS NOVAC A NE NJIHOV A MI NISMO ZADOVOLJITI KAKO GA ONI RASPOREDJIVAJU ODNOSNO MI ZELIMO DA GA RASPOREDE NA KROV ZAPADNE I ISTOCNE TRIBINE AKO NECE MI CEMO POSTAVIT DRUGE LJUDE DA BUDU RASPOREDIVACI.
Bolime ona stvar sta je natkriveno sta nije po nekim mjestima i sta ce narod treceg reda (romi) govorit, sta je FK SARAJEVU DATO itd
Napravi krov neokreci se sta kazu cigani svakako na zeljezu zive i neplacaju porez
Bolime ona stvar sta je natkriveno sta nije po nekim mjestima i sta ce narod treceg reda (romi) govorit, sta je FK SARAJEVU DATO itd
Napravi krov neokreci se sta kazu cigani svakako na zeljezu zive i neplacaju porez
-
- Kontakt:
Ocekujem iduce godine kad sklopimo tim, kad budemo imali 7-8 igraca iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije da Vico promjeni opet pravilo stranaca.
Trenutno korisnika/ca: ado-hz, adoado, Anex, Beli98, Dadox, Dave, fera, Hajdeee, HordeSaSjevera, johntravolta123, Kaunas, keli, Kyle88, meecko, misstianopenaldo, mosarajvosa83, Oerde, ristagrad, samoFKS, siroliver69 i 226 gostiju.