Nisam te nista razumio iskrenkTurkishAirlines je napisao/la: ↑28 jan 2024, 11:46Otice nam Mirvic u hajduk, pojacaj Riki svoj angazman. Lose ti to radis.
![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
NEMA NAZAD
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne znam zasto neki ljudi ovdje stalno vrse neka poredjenja sa Hrvatskom u bilo kojoj sferi. Samo zato sto granicimo sa njima ili pricamo isti jezik?
Zamisli Poljake da pricaju tako o Bundesligi i govore sto i mi ne mozemo. Ili ovi iz Škotske sa Englezima.
De hajde da se poredimo sa ekipama koje nikada nisu igrali evropska takmicenja ili takvim slicnim parametrima
Zamisli Poljake da pricaju tako o Bundesligi i govore sto i mi ne mozemo. Ili ovi iz Škotske sa Englezima.
De hajde da se poredimo sa ekipama koje nikada nisu igrali evropska takmicenja ili takvim slicnim parametrima
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- TurkishAirlines
Ma za rikija je bilo ovo...holyman je napisao/la: ↑28 jan 2024, 15:41Nisam te nista razumio iskrenkTurkishAirlines je napisao/la: ↑28 jan 2024, 11:46Otice nam Mirvic u hajduk, pojacaj Riki svoj angazman. Lose ti to radis.
![]()
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Sta smo se ovo usutili, de bacajte neke bombe, zaratite malo oko pranja para i porodice Varesanovic 

I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Jedina želja opštinskih vlasti jest da pregule Mirvića k'o mladog majmuna. U tome se niti jedna vlast ne razlikuje. Naivno bi bilo pretpostaviti bilo šta drugo.
Kako jednom već napisah, Slovenija se izgradila na projektima kupeći novac iz EU fondova za razvoj. Zato sam dao sebi mašti na volju. Koliko sam uspio rastabiriti, kao najveći problem, predstavlja se zemljište za stadion. Zašto zemljište? Zar se ne može stadion izgraditi na nekoj drugoj podlozi? Čemu jednostrano razmišljanje? Inspirisan NG emisijom "Megagrađevine", pade mi na pamet ideja; pa zašto se stadion ne bi izradio na rijeci? Utopistički na prvi pogled. Možda i suludo. Ali takve su obično ideje koje izlaze van zadatih normi razmišljanja. Naime, rijeka Miljacka je najšira na potezu Skenderija - Most Suade i Olge. Uz one napuštene i derutne građevine, te i pokoju nakrivljenu udžericu, stadion koji bi išao dužinom rijeke, ima sasvim dovoljno prostora da se orijentiše istok - zapad. Budući da bi isti bio natkriven, bilo bi svejedno kuda Sunce hoda. Naravno, tribine bi se dijelom naslanjale na obale, a težište konstrukcije bilo bi na nosivim stubovima "ubodenim" u korito. Svakako da bi jedna takva građevina iziskivala mnogo pametnih rješenja, ali bi bila jedinstvena u svijetu. A plus je što već postoji izgrađena infrastruktura.
Jbg, kad Arapi prave harfove i palme u moru, Nijemci plovni tok Rajne dižu iznad autoputa, Monako, ili Hong-Kong, ne mogu se sjetiti, ima stadion na hotelu, zašto bi ovo bilo neizvodivo?
Bitna je samo vizija, ideja i dobra volja, a mislim da bi i EU bila oduševljena ovakvim jedinstvenim projektom na našim prostorima. Uostalom, ne mora to ni biti lokacija. Može se graditi na prostoru Starog Grada, iza Darive, samo što bi infrastruktuno bilo zayebano.
Bilo kako bilo, ovo je samo utopijska ideja u pokušaju nalaženja nekog trajnog rješenja.
Kako jednom već napisah, Slovenija se izgradila na projektima kupeći novac iz EU fondova za razvoj. Zato sam dao sebi mašti na volju. Koliko sam uspio rastabiriti, kao najveći problem, predstavlja se zemljište za stadion. Zašto zemljište? Zar se ne može stadion izgraditi na nekoj drugoj podlozi? Čemu jednostrano razmišljanje? Inspirisan NG emisijom "Megagrađevine", pade mi na pamet ideja; pa zašto se stadion ne bi izradio na rijeci? Utopistički na prvi pogled. Možda i suludo. Ali takve su obično ideje koje izlaze van zadatih normi razmišljanja. Naime, rijeka Miljacka je najšira na potezu Skenderija - Most Suade i Olge. Uz one napuštene i derutne građevine, te i pokoju nakrivljenu udžericu, stadion koji bi išao dužinom rijeke, ima sasvim dovoljno prostora da se orijentiše istok - zapad. Budući da bi isti bio natkriven, bilo bi svejedno kuda Sunce hoda. Naravno, tribine bi se dijelom naslanjale na obale, a težište konstrukcije bilo bi na nosivim stubovima "ubodenim" u korito. Svakako da bi jedna takva građevina iziskivala mnogo pametnih rješenja, ali bi bila jedinstvena u svijetu. A plus je što već postoji izgrađena infrastruktura.
Jbg, kad Arapi prave harfove i palme u moru, Nijemci plovni tok Rajne dižu iznad autoputa, Monako, ili Hong-Kong, ne mogu se sjetiti, ima stadion na hotelu, zašto bi ovo bilo neizvodivo?
Bitna je samo vizija, ideja i dobra volja, a mislim da bi i EU bila oduševljena ovakvim jedinstvenim projektom na našim prostorima. Uostalom, ne mora to ni biti lokacija. Može se graditi na prostoru Starog Grada, iza Darive, samo što bi infrastruktuno bilo zayebano.
Bilo kako bilo, ovo je samo utopijska ideja u pokušaju nalaženja nekog trajnog rješenja.
Ne valja da ide rijekom zbog energije, poznato je da se ljudi losije osjecaju ako im mjesto sjedenja ili lezenja bude voda ispod, sukob energija jbgVenamaHrabrih je napisao/la: ↑28 jan 2024, 20:12Jedina želja opštinskih vlasti jest da pregule Mirvića k'o mladog majmuna. U tome se niti jedna vlast ne razlikuje. Naivno bi bilo pretpostaviti bilo šta drugo.
Negativna energetska praznjenja se pojavljuju samo u slucaju podzemnih voda,rijeka je OK. Ja sam isto za stadion na Miljacki !!Bordo10 je napisao/la: ↑28 jan 2024, 20:24Ne valja da ide rijekom zbog energije, poznato je da se ljudi losije osjecaju ako im mjesto sjedenja ili lezenja bude voda ispod, sukob energija jbgVenamaHrabrih je napisao/la: ↑28 jan 2024, 20:12Jedina želja opštinskih vlasti jest da pregule Mirvića k'o mladog majmuna. U tome se niti jedna vlast ne razlikuje. Naivno bi bilo pretpostaviti bilo šta drugo.

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nešto razmišljam, pošto ćemo izgleda koristiti Kyeremeha na beku, tek sad mi ima smisla što bi na tržištu tražili krilo. Kad bi kako to riješili, i jedna mrcina za stopera, ne bi ni sekunde sumnjao da ćemo kup osvojiti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Dobro je da se ovog Sutkovica rijesise na vrijeme,neka sad pokazuje grb od Zrinjskog.
Nadam se da si ozdravio prijatelju i završio sa tim bolovanjem. Inače nevezano za neka utooiska riješenja, na toj lokaciji bosanskohercegovački dijamant investira svoj teško zarađeni kapital u zapadnoj Europi.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑28 jan 2024, 20:12Jedina želja opštinskih vlasti jest da pregule Mirvića k'o mladog majmuna. U tome se niti jedna vlast ne razlikuje. Naivno bi bilo pretpostaviti bilo šta drugo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Mosa Otoka! 
Mah Kosevo je nasa sudbina..samo ga donagradjivati - evo ajduk ima slican stadion kao i zvezda. Sta im fali? Cak i roma i lazio igraju na olimpijskom…cini mi se.
Daj ti titule, iskorake, stadiona ce biti.

Mah Kosevo je nasa sudbina..samo ga donagradjivati - evo ajduk ima slican stadion kao i zvezda. Sta im fali? Cak i roma i lazio igraju na olimpijskom…cini mi se.
Daj ti titule, iskorake, stadiona ce biti.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
A što ne bismo uzeli stadion Otoka i dole gradili jednu arenu, 15-16 hiljada sasvim dovoljno, ima parking ima sve, srusiti ondje i praviti iz nova stadion na kojem ne bi bilo politike naseg lijepog Mandića
Ma tanko dole prostora ima da se napravi sta konkretno, a spominjalo se ovdje i boljih lokacija gdje bi se nesto moglo napraviti bas onako kako nam je potrebnokogmagie46 je napisao/la: ↑28 jan 2024, 22:47A što ne bismo uzeli stadion Otoka i dole gradili jednu arenu, 15-16 hiljada sasvim dovoljno, ima parking ima sve, srusiti ondje i praviti iz nova stadion na kojem ne bi bilo politike naseg lijepog Mandića
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Već se dosta puta pisalo o tome, nema dole dovoljno prostora iako je odlična lokacija.kogmagie46 je napisao/la: ↑28 jan 2024, 22:47A što ne bismo uzeli stadion Otoka i dole gradili jednu arenu, 15-16 hiljada sasvim dovoljno, ima parking ima sve, srusiti ondje i praviti iz nova stadion na kojem ne bi bilo politike naseg lijepog Mandića
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Slazem se s tobom brate, al za to sve treba odobrenje grada sto sumnjam da cemo dobiti, i ja bih volio jedan stadion na rijeci, neko je gore napisao bilo bi perverzija i unikatChony533 je napisao/la: ↑28 jan 2024, 22:55Ma tanko dole prostora ima da se napravi sta konkretno, a spominjalo se ovdje i boljih lokacija gdje bi se nesto moglo napraviti bas onako kako nam je potrebnokogmagie46 je napisao/la: ↑28 jan 2024, 22:47A što ne bismo uzeli stadion Otoka i dole gradili jednu arenu, 15-16 hiljada sasvim dovoljno, ima parking ima sve, srusiti ondje i praviti iz nova stadion na kojem ne bi bilo politike naseg lijepog Mandića
Nije baš i da nema, mogao bi se pokupiti prostor Vistafon, možda i bazen. Sa druge strane je Miljacka koliko znam, možda bi se nešto i preko rijeke moglo.MortemHz je napisao/la: ↑28 jan 2024, 22:56Već se dosta puta pisalo o tome, nema dole dovoljno prostora iako je odlična lokacija.kogmagie46 je napisao/la: ↑28 jan 2024, 22:47A što ne bismo uzeli stadion Otoka i dole gradili jednu arenu, 15-16 hiljada sasvim dovoljno, ima parking ima sve, srusiti ondje i praviti iz nova stadion na kojem ne bi bilo politike naseg lijepog Mandića
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- napoleon72
- Kontakt:
Dajte ba malo realnosti, kakva rijeka, kakva idejna rjesenja? Msm ne znam jel realno pricamo il mastamo, ako mastamo ja bih volio stadion koji lebdi u zraku, da ga drzi u zraku milijardu balona na helijum ko u onom crtanom Up, a da ulazis preko balkona oko Avazovog tornja. Al ne zivimo u Gothamu jbt.
Nasa realnost je Kosevo, nas vlastiti stadion bi eventualno nekad mogao bit izgradjen u Butmiru ili Butili. I to je to, ili da se nekako ugradimo u ovaj nacionalni stadion sto ce se pravit navodno u Halilovicima, pa da mi igramo na njemu kad ne igra reprezentacija. Al najblizi smo tome da cemo malo napucat Kosevo i jos 80 godina provest na njemu.
Nasa realnost je Kosevo, nas vlastiti stadion bi eventualno nekad mogao bit izgradjen u Butmiru ili Butili. I to je to, ili da se nekako ugradimo u ovaj nacionalni stadion sto ce se pravit navodno u Halilovicima, pa da mi igramo na njemu kad ne igra reprezentacija. Al najblizi smo tome da cemo malo napucat Kosevo i jos 80 godina provest na njemu.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ovaj je najjaci hoce da srusi pola Otoke, bazen, vistafon i rijeku da preusmjeri samo zato jer vec ima jedna kockasta livada nalik na teren. Nije ovo Sims, vratite se u realnost
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- napoleon72
- Kontakt:
JavierBosnia je napisao/la: ↑29 jan 2024, 00:13Ovaj je najjaci hoce da srusi pola Otoke, bazen, vistafon i rijeku da preusmjeri samo zato jer vec ima jedna kockasta livada nalik na teren. Nije ovo Sims, vratite se u realnost

I sve to da bi se pravio stadion ekipi koju u nekom realnom prosjeku gleda 4000 ljudi svako 15 dana.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, ajdohordas, Amidzaa, AuroraBorealis, boki86, bvsic, Direktorcic, Fudo, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Haksss, Hamagara, Imamkarbarum, James1987, misstianopenaldo, mosarajvosa83, N3R3D, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OsmanhodzicBuco, SamoDaKazeem, samoFKS, sekac, Tarapi, Tatamata1946, UltraSa46, Velo6, VolimoSarajevo, zeljovolimte i 273 gosta.