Premijer liga BiH - aktuelno

Truhlo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Truhlo » 30 jan 2024, 22:03

CampobelloDiMazara je napisao/la:
30 jan 2024, 20:09
Steta sto ce Zeljo naguzit Celika ako uzme tog momka ali sve su to posljedice djecijih bolesti jer je puno posla ispred njih da klub stave na zdrave noge. Tako su indijanci preko menadzera hinjski nagovarali Mujezinovica samo sto smo im mi uzeli 50 hiljada i jos oprostene naknade za treniranje Ovcini i Behramu :rol:

Iz federalne lige uzeli papcima 50 hiljada za igraca koji je samo propao kao fudbaler. Bio kod njih malo nesto eno ga sada po Albaniji i Makedoniji grije klupu za milju

Celik mora prestat klosarit i pocet potpisivati profesionalne ugovore bar sa igracima koji vrijede nesto. Ne mogu da vjerujem da im mrtvi Zeljkan za ruku uzima najkvalitetnije igrace i odvodi na stocnu pijacu
Qrko je Velež potpisivao pro ugovore dok se borio za opstanak u prvoj ligi federacije. Važnije od bilo kojeg Arnautovića, Durmiša i Sivca je da klub riješava ono što je prioritetnije, tj dugovanja, a nije još puno ostalo.

Vidjet ćemo hoće li željkan moći završiti ovaj posao :kafa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 30 jan 2024, 22:07

Vanja8 je napisao/la:
30 jan 2024, 20:43
nekoIzMostara je napisao/la:
30 jan 2024, 20:35
Vanja8 je napisao/la:
30 jan 2024, 17:58

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ya , jeste se izverzirali, te muhuri, te papirologija, te ljudi na vodecim mjestima u vlasti...
Nema sta, usavrsili ste ove fakte... :bow:

A mi smo ti vise na ovom sportskom segmentu, slabo se mi u ove vase rabote razumijemo... :rol:
Godinama ucili od sarajlija, a onda ucenik prestigao ucitelja :urnebes:

Slabo ste savladali gradivo, jedva da izvucete mrsavu dvicu :rol: :rol:
Neko doktorira, neko ni na suhu granu... :rol:
Hvala na komplimentu, drago nam je da neko cijeni nas trud prilikom podizanja letvice ovako visoko :beba:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 jan 2024, 22:15

30 jan 2024, 22:07
Vanja8 je napisao/la:
30 jan 2024, 20:35

Godinama ucili od sarajlija, a onda ucenik prestigao ucitelja :urnebes:

Slabo ste savladali gradivo, jedva da izvucete mrsavu dvicu :rol: :rol:
Hvala na komplimentu, drago nam je da neko cijeni nas trud prilikom podizanja letvice ovako visoko :beba:
Ma niko vam nije ravan, nadmasili ste i talijane sa Sicilije, mislim na Palermo... :urnebes: :urnebes:

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 30 jan 2024, 22:22

Truhlo je napisao/la:
30 jan 2024, 22:03

Qrko je Velež potpisivao pro ugovore dok se borio za opstanak u prvoj ligi federacije. Važnije od bilo kojeg Arnautovića, Durmiša i Sivca je da klub riješava ono što je prioritetnije, tj dugovanja, a nije još puno ostalo.

Pises gluposti

https://sportsport.ba/amp/article/239423

Sezonu poslje one kada smo za dlaku izbjegli ispadanje u trecu ligu potpisivali smo profi ugovore bar na dvije godine da nam ne mogu drugi klepat bolje igrace. Evo ovdje trojica u ovo vrijeme su sarnuli Brandao i jos neki. I kakve veze ima boris li se za opstanak. Eto rjesavajte vi dugovanja a neka vam drugi odvode igrace na kojima mogu kasnije zaradit

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 30 jan 2024, 23:14

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
30 jan 2024, 19:50
A ne, ne razumiješ ti našeg vjernog fana Mirvića @obagol
Teška je to neka opsesija. Otprilike već preko 2 godine analizira svaki potez Mirvića. Pri tome, naravno, njegovom klubu sija, pojačanja se nižu a na tabeli nikad bolje stanje :yawn:
Ma ne kontam lika. Uopšte nisam niti nas izdizao, niko kao mi, **** se, niti sam ponižavao Željezničar. Samo kažem kako jeste. Gore će njima biti ako im onaj ne bude postizao golove, nego nama Penaranda. Mi pored ovog imamo još Oliveiru i još njih par, kod njih ako neko zakaže puno je veća panika. **** ga, sve se mora crtati.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 jan 2024, 23:17

Morpheus je napisao/la:
30 jan 2024, 23:14
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
30 jan 2024, 19:50
A ne, ne razumiješ ti našeg vjernog fana Mirvića @obagol
Teška je to neka opsesija. Otprilike već preko 2 godine analizira svaki potez Mirvića. Pri tome, naravno, njegovom klubu sija, pojačanja se nižu a na tabeli nikad bolje stanje :yawn:
Ma ne kontam lika. Uopšte nisam niti nas izdizao, niko kao mi, **** se, niti sam ponižavao Željezničar. Samo kažem kako jeste. Gore će njima biti ako im onaj ne bude postizao golove, nego nama Penaranda. Mi pored ovog imamo još Oliveiru i još njih par, kod njih ako neko zakaže puno je veća panika. **** ga, sve se mora crtati.
Ma džaba objašnjavaš, vjeruj.
Probao par puta, samo se ista priča vrti šta god rekao, ne vrijedi.
Samo na repeat iste riječi, pranje para, najskuplja ekipa u historiji lige, posudbe Ismira, raspad sistema..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 31 jan 2024, 01:06

Kako brat Hulahopka lagano burgija Zeljkanovu temu :bow:

Preporucujem svima, idealno stivo pred spavanje :thumbup:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 31 jan 2024, 06:31

Vanja8 je napisao/la:
30 jan 2024, 22:15
30 jan 2024, 22:07
Vanja8 je napisao/la:

Ma niko vam nije ravan, nadmasili ste i talijane sa Sicilije, mislim na Palermo... :urnebes: :urnebes:
Pa kazem ti, naucili od sarajlijica, imali smo odlicne ucitelje :D
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 31 jan 2024, 07:34

30 jan 2024, 22:22
Truhlo je napisao/la:
30 jan 2024, 22:03

Pises gluposti

https://sportsport.ba/amp/article/239423

Sezonu poslje one kada smo za dlaku izbjegli ispadanje u trecu ligu potpisivali smo profi ugovore bar na dvije godine da nam ne mogu drugi klepat bolje igrace. Evo ovdje trojica u ovo vrijeme su sarnuli Brandao i jos neki. I kakve veze ima boris li se za opstanak. Eto rjesavajte vi dugovanja a neka vam drugi odvode igrace na kojima mogu kasnije zaradit
Majstore, sam i kažeš sezonu poslje one. Ne potpisuješ pro ugovore dok si u procesu čupanja i stabilizacije. Vama je trebala godina dana da sredite stvari, nama će trebati 4, 5 godina, jer su dugovanja ova dva kluba neuporediva.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 31 jan 2024, 07:47

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
31 jan 2024, 01:06

To je vas igrac. Opsjednutost :tokralju:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 31 jan 2024, 08:43

Truhlo je napisao/la:
31 jan 2024, 07:34
Majstore, sam i kažeš sezonu poslje one. Ne potpisuješ pro ugovore dok si u procesu čupanja i stabilizacije. Vama je trebala godina dana da sredite stvari, nama će trebati 4, 5 godina, jer su dugovanja ova dva kluba neuporediva.
Mi nakon ispadanja iz pl smo citavu ekipu izmjenili i sezonu poslje potpisali sa onima koji vrijede. Pa neces davati odmah profi Ovcini kojeg si doveo iz Famosa ili Mujezinovicu iz Bosne Visoko. Vi ste dugo nizeligas na okupu i znate koji igraci vam vrijede

Ali moje izvinjenje ako planirate ostati jos 4-5 sezona u nizem rangu kako kazes jer za taj proces vam ne trebaju jaci ugovori samo borba da se ostane u ligi. Mislio sam da vam je u interesu zasticen klub u koji ne mozes doci i za ruku odvesti igraca kao da Celik ne postoji

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 31 jan 2024, 08:54

31 jan 2024, 08:43
Truhlo je napisao/la:
31 jan 2024, 07:34
Mi nakon ispadanja iz pl smo citavu ekipu izmjenili i sezonu poslje potpisali sa onima koji vrijede. Pa neces davati odmah profi Ovcini kojeg si doveo iz Famosa ili Mujezinovicu iz Bosne Visoko. Vi ste dugo nizeligas na okupu i znate koji igraci vam vrijede

Ali moje izvinjenje ako planirate ostati jos 4-5 sezona u nizem rangu kako kazes jer za taj proces vam ne trebaju jaci ugovori samo borba da se ostane u ligi. Mislio sam da vam je u interesu zasticen klub u koji ne mozes doci i za ruku odvesti igraca kao da Celik ne postoji
Pa jel stvarno misliš da igrači iz nižeg ranga mogu hladno igrati viši? Čast izuzecima, ali nama je ova sezona otvorila oči da 80% igračkog kadra nema šta tražiti u višem rangu, zbog toga i nema žurbe sa pro ugovorima. Isto je i kod vas bilo kad ste ušli u PL ili bilo koji drugi klub, velika je razlika u rangovima a još veća prva liga u odnosu na PL.

Planira se ostati još sezona, dvije, tj ukupno 5, 6 godina od kretanja iz kantona. Ima još posla da se posloži sve kako treba. Na kraju krajeva, sačekajmo da vidimo mogu li odvesti tek tako. Nisu Arnautovića i Durmiša odveli, a čisto sumnjam da će Sivca odvesti.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 31 jan 2024, 09:14

Ne mislim da mogu igrati visi rang nego jos vise od toga. Pa Ovcina Vehabovic Zeljkovic Brandao Cosic Cvijanovic Osmic Fereira su igraci koji su 2019 igrali federalnu ligu a 2021 izbacili AEK. Nista nekoliko profi ugovora za one koje procjenite da valjaju nece finansijski opteretiti Celik ali cete bar moci izvaliti qrcinu kada vam dodje neki klub da odvede igraca

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 31 jan 2024, 09:43

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
31 jan 2024, 01:06

Idealno stivo za svako doba dana. Da se covjek opusti,oraspolozi,nasmije. Uzitak je citati lucidne misli plavih filozofa :mrgreen:
Bogatstvo izraza i dubinu izrazaja. Poslije desetak stranica tog PDFa covjek pocne razumjevati nastanak grckih mitova i legendi :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2024, 09:45

:kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 31 jan 2024, 09:59

31 jan 2024, 09:14
Ne mislim da mogu igrati visi rang nego jos vise od toga. Pa Ovcina Vehabovic Zeljkovic Brandao Cosic Cvijanovic Osmic Fereira su igraci koji su 2019 igrali federalnu ligu a 2021 izbacili AEK. Nista nekoliko profi ugovora za one koje procjenite da valjaju nece finansijski opteretiti Celik ali cete bar moci izvaliti qrcinu kada vam dodje neki klub da odvede igraca
Imamo jednog na pro ugovoru, Međuseljac i od kako je na pro ugovoru klupiran je, propao ko' žeton :mrgreen: Sivcu je nuđen pro na ljeto, ali je odbio baš iz ovog razloga, samo mi nije jasan zašto nije otišao u Igman kada je imao ponudu, puno zdravija i normalnija sredina od željkana :kafa:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jan 2024, 10:30

Najavio je je punu podršku ste izgradnji južne tribine stadiona Grbavica. Zanimalo nas je dokle je stigao ovaj projekt i je li zadovoljan sa FK Željezničar.

"Ono po čemu će Ministarstvo KS biti prepoznatljivo jeste ulaganje u infrastrukturu. Ministarstvo KS će graditi južnu tribinu stadiona Grbavica. Mogu reći da navijači Željezničara to desetljećima sanjaju. E, ove godine će taj san biti java. Sigurno nećemo zanemariti ni stadion Koševo. Tu čekamo konkretne projekte od FKS i da krenemo graditi", kazao je.

Ministre gosp.Magoda samo gradite
Mislili su otimanjem pondera 2 da ce nas zaustaviti u razvoju al mi smo Sarajlije

Samo mi nije jasno zašto Zenicka firma da nabavlja helikopter KS a oni nam oteli ponder 2 združeno sa kantonima TK i USK

GOLEMO MINISTRE

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 31 jan 2024, 13:02

NOVI PRVAK JE SA KOSEVA !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 31 jan 2024, 13:10

OnlyLeft22 je napisao/la:
31 jan 2024, 13:02
Logicno sa obzirom na ulaganja. :thumbup:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 31 jan 2024, 13:36

OnlyLeft22 je napisao/la:
31 jan 2024, 13:02
Prvo skoči… :wave:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beledija, Bordo10, jurisicduska, maho_sa i 29 gostiju.