ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Begovic nama vise treba nego mi njemu. S tim se trebamo sto prije pomiriti. Svaka cast Sehicu i Avdukicu, ali u ovom momentu je Begovic nas najbolji golman! Ko nama moze garantirati da je Susic telefonirao sa vodstvom Stokea? Ko moze garantirati da nije? Ko moze garantirati da je on (bar) 3 puta zvao Begovica prije utakmice sa Slovackom? Ko ne moze to garantirati? Mi jednu stranu znamo, a to je ono sto Pape non-stop po medijima iznosi a ne znamo Begovicevu stranu.. Zasto? Zato sto je to ono sto se zove Profesionalnost. Selektor ne treba da prica po medijima s kim je on i kako razgovarao i ko je sta njemu rekao.. Njegovo je da kaze "Na Begovica ne racunam jer se ne mogu pouzdati u njega!" Ili, ako vec hoce da upozna javnost, pa nek onda javno pozove Begovica na sastanak i da vidi sa njim sta je njemu u planu. Jel bilo kod Cire tih "afera" ? Ne znamo... Ako je i bilo necega, to Ciro nije dao da se iznosi u javnost. Bila je disciplina u timu koju Susic ne moze da uspostavi..
Begovic je prije rekao da ce igrati za Kanadu (jer jos nije bilo kontakata od strane naseg saveza) i dok je prvi poziv od nas dobio, odmah ga je prihvatio. Kasnije je bila hajka na radiju gdje su lazirali njegov telefonski intervju u kojem je rekao da njegovo srce kuca samo za Kanadu (i kasnije se ta radio stanica izvinula i priznala da je bila rijec o zezi)..
*ebalo vas igranje sa srcem! Mozemo mi imati 11 srcanih igraca na terenu, ali ako igraju protiv dobrog tima sigurno je da ce izgubiti. Za pobjedu je potrebno imati dobre igrace koji ce pobjedjivati, a ne one koji ce sa srcem igrati a gubiti.. Mislite da Hrvatska trazi od Eduarda da igra srcem? Traze da postize pogotke.. Kako - tako..
Jos jednom kazem, nama Begovic treba vise nego mi njemu. Eto, sad opet Hasagic ima problema sa ledjima... Sehic i Avdukic su mnogo slabiji od Begovica, iako Sehic ima jos dosta vremena da napreduje i postane vrlo dobar/odlican golman..
Ja cijenim kod Susica sto probava neke mlade igrace i sto pokusava nesto da napravi.. Al zar nije dosta pokusaja? Non stop pokusavamo nesto, ali nikada da uspijemo u necemu. Imamo talenata, imamo izgradjenih igraca... Mislim da je dosta eksperimenata..
Ako Begovic tebi treba, meni vala ne treba neko ko ce da nas guuzi i zavitlava na svakom koraku. Sa svima treba biti nacisto, hoces-neces, mani majmunisanja. Begovic je klasan golman, to stoji, ali Begovic je 0 od covjeka. Da li ga je Pape zvao, da li je pricao sa celnicima velikog, jakog, mocnog, talentiranog, svjetski poznatog Stoke Citya, govori cinjenica da je neko, ne znam sada ko iz Stokea, rekao kako je Papetu sve objasnio, a nakon tog objasnjenja, Pape kaze to sto je rekao. Znaci, to objasnjenje je obicna zahebancija i ponizavanje kako selektora, tako i svih navijaca BiH. Da li je bio valjan razlog, budi siguran da se Pape ne bi igrao sa tim, da ga ne bi kaznio, "da ne bi vjezbao autoritet na Asmiru"-kako vi to kazete. Nasem Asmiru, koliko god to nas bolilo, je vazniji Stoke, e sretno mu u Stokeu, ja ga ne zelim u repki, dok god se javno ne izvine kako selektoru tako i navijacima i kolegama saigracima. Asmir je pokazao da mu BiH nista ne znaci. Koliko god vi opravdavali nesto, a nesto osporavali, od toga ljudi nema nista, jer Pape je selektor i pomirite se sa tim. Za mene je ovaj njegov potez izvanredan, jer treba te nase velemajstore spustati na zemlju, jer dres repke treba da bude na prvom mjestu. Zasto Rooney, Messi, Villa, El Nino, Terry, Puyol itd. ne odbijaju pozive svojih repki? Tako se voli svoja domovina, Rooney nakon silnih kupova (FA, Carling, CL, WC) i Premier lige, odazove se za repku, a Begovic koji ima duplo manje tekmi, ne moze da dodje? Smijesno i strasno. To je podsmijavanje nama, drzavi, grbu, repki. PAPE SVAKA TI CAST, POKAZI TIM ZVIJEZDAMA GDJE IM JE MJESTO.