Radio sam ja to ali je jako teško dobiti neki tačan podatak šta god izračunao. Zato sam skupljao razne informacije, od drugih demografa itd. i došao sam do zaključka da generalno statistike i oni govore da nas ima oko 2.7 miliona dok sam ja bliže ovom što si ti napisao, nekih 2.4 do 2.5 miliona.avenija je napisao/la: ↑06 feb 2024, 14:49Poprilično je lagano sracunati okrivnu brojku stanovnika u Bosni.
880 000 zaposlenih. 650 000 penzionera, nezaposlenih oko 400 000. Školske djece i studenata oko 400 000 djece ispod 7 godina oko 120 000..ugrubo nas je stalnih u Bosni trenutno oko 2.5 miliona.
@mortem to moze tačnije sracunati ako ima vremena i sabrati sve kategorije ali to je to ugrubo. 100 k gore dole.
Dosta precizan podatak ti mogu dati i zdravstvene kartice, tu ti je update svake godine samo što je i tu broj 2.7 miliona otprilike.
Eto sve i da je 2.7 miliona to ti je opet 800K ljudi manje nego 2013. godine. RS ne nazaduje toliko više, kantoni se pomalo oporavljaju. Neće vjerovatno nikad biti kao prije ali bitno je da se zaustavi taj pad.
I dalje je to tanko ali barem neće otići još 800K do 2033. godine.
Postavit ću u martu podatke za živorođene i uporediti sa prošlom godinom, ne vjerujem da će uopće biti neki minus. Ako i bude to će biti minimalno.