Što bi Švabe rekle, Real Madrid uber alles.
La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: La Liga
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Vodio je Real kao najveći klub na planeti.Centre forward je napisao/la: ↑05 feb 2024, 16:31Čak i da ode u Iskru iz Bugojna ostaće jedini koji je vodio tri najveća kluba u Evropi.
Barcelonu kao drugi najveći klub na planeti nije vodio.
Bayern je vjerovatno treći
E od cega ljudi prave vijest, cuj to Real mu nije cestitao rodjendan 
Barcelona treba još danas dati otkaz Xaviju, dati priliku Zidanu. On će do ljeta da osvoji LP, a vjerovatno bi i iduće godine opet osvojio sa istom ekipom. Jer, Zizou.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
barsa je drugi najveci klub u spaniji - tacnoRajaz je napisao/la: ↑06 feb 2024, 10:21Vodio je Real kao najveći klub na planeti.Centre forward je napisao/la: ↑05 feb 2024, 16:31Čak i da ode u Iskru iz Bugojna ostaće jedini koji je vodio tri najveća kluba u Evropi.
Barcelonu kao drugi najveći klub na planeti nije vodio.
Bayern je vjerovatno trećikojeg jeste vodio.
real prvi na planeti, pa bajern pa milan
liverpul cetvrti peti junajted pa tek onda barsa
jedno je ne znati drugo je kad si glup pa ne zelis da znas
poyy
ne moze zizou sa onim hadaljima nista
kod reala je barem ekipa bila top i na vrhuncu dobra prica
zato je sve osvojio sto se moze osvojiti i sto barsa sad moze samo sanjati
Pa ne baš, Ilkay, Lewa, Felix, pa čak i Pedri i Rapinha... Xavi forsira te svoje zamisli, Cruyff tike take pissde materine, a nekada tim momcima samo treba trener da ih motiviše. De Jong je tu jedini igrač koji će ono posluđati šta trener kaže i odigrati.. ali šta ćeš ti Gundoganu govoriti kako se lopte igra, ili Felixu. Pusti momke da furaju i eto rezultata.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Barsa ima slab napad. Najprodorniji igrač dijete od 16 godina. Raphinha ni kornjaču ne moze dobiti 1 na 1. Ima solidan sut ali ga slabo koristi. Ferran dobro čita prostor ali mu je realizacija slaba. Felix nekonstan igrač. Ima puno oscilacija u igri a i Xavi ga ne forsira. Lewandowski jedina klasa ali ušao u godine. Sredina je najjači dio tima. Odbrana ima potencijala ali je totalno rastimana. Kounde do povrede bio top a nakon nje flop. Kristensen zahvalan igrač ali nije standardni štoper u timu pa mu i to utječe na formu sigurno.
Pena golman brani koliko moze. Ipak je to rezerva i to je njegova svrha. Ranije je bila praksa da rezerva brani bar u Kupu Kralja ali sada ni to nije slučaj.
Xavi ko Xavi, prerano je uskočio na mjesto prvog trenera. Trebao je uzeti neki manji klub i tu imati prostora i za varijacije u formacijama i slično. Plus pomoćnici mu nisu dovoljno dobri da budu tu. Ne moze svako da bude Pep. Ni Ferguson u prvih 5 6 godina u Unitedu nije osvojio ništa više od FA kupa ali su ga čekali. Današnji fudbal, bar ovi top timovi nemaju strpljenja. Najsvježiji primjer je Bayern.
Real je i dalje prvi favorit za titulu. Imaju najsiru i najkvalitetniju klupu. Imaju dobru bodovnu prednost.
Kakva je Girona vidjećemo sad na Bernabeu. Drugačije te gledaju ekipe na početku i sada. Kako vrijeme bude odmicalo protivnici će im sve više i više stajati u duplom bloku i igrati bunker i na kontre. Kako se tu budu snašli tako će na kraju i proći.
Atletico je haotična ekipa. Tu su da pomrse račune ovim teskasima i da prospu bodove tamo gdje ne bi smjeli. Gledao sam ih dosta utakmica ove sezone i na trenutak se učini da mogu igrati najljepši fudbal. Tu je i dobra kombinatorika i lahko prenošenje lopte u zadnju trećinu.
Pena golman brani koliko moze. Ipak je to rezerva i to je njegova svrha. Ranije je bila praksa da rezerva brani bar u Kupu Kralja ali sada ni to nije slučaj.
Xavi ko Xavi, prerano je uskočio na mjesto prvog trenera. Trebao je uzeti neki manji klub i tu imati prostora i za varijacije u formacijama i slično. Plus pomoćnici mu nisu dovoljno dobri da budu tu. Ne moze svako da bude Pep. Ni Ferguson u prvih 5 6 godina u Unitedu nije osvojio ništa više od FA kupa ali su ga čekali. Današnji fudbal, bar ovi top timovi nemaju strpljenja. Najsvježiji primjer je Bayern.
Real je i dalje prvi favorit za titulu. Imaju najsiru i najkvalitetniju klupu. Imaju dobru bodovnu prednost.
Kakva je Girona vidjećemo sad na Bernabeu. Drugačije te gledaju ekipe na početku i sada. Kako vrijeme bude odmicalo protivnici će im sve više i više stajati u duplom bloku i igrati bunker i na kontre. Kako se tu budu snašli tako će na kraju i proći.
Atletico je haotična ekipa. Tu su da pomrse račune ovim teskasima i da prospu bodove tamo gdje ne bi smjeli. Gledao sam ih dosta utakmica ove sezone i na trenutak se učini da mogu igrati najljepši fudbal. Tu je i dobra kombinatorika i lahko prenošenje lopte u zadnju trećinu.
- Shategabri
- Kontakt:
Čisto sumnjam da bi se Zizou prihvatio posla.
Prvo što je to s konja na magarca.
Drugo što sumnjam da bi pogazio ono što je uradio u Madridu.
Čovjek je svakako rekao da bi jedino još vodio francusku reprezentaciju osim Reala.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Barsa teško da može u ovom momentu dovesti nekog top trenera.NekoNovi je napisao/la: ↑06 feb 2024, 13:31Barsa ima slab napad. Najprodorniji igrač dijete od 16 godina. Raphinha ni kornjaču ne moze dobiti 1 na 1. Ima solidan sut ali ga slabo koristi. Ferran dobro čita prostor ali mu je realizacija slaba. Felix nekonstan igrač. Ima puno oscilacija u igri a i Xavi ga ne forsira. Lewandowski jedina klasa ali ušao u godine. Sredina je najjači dio tima. Odbrana ima potencijala ali je totalno rastimana. Kounde do povrede bio top a nakon nje flop. Kristensen zahvalan igrač ali nije standardni štoper u timu pa mu i to utječe na formu sigurno.
Mijenjati Xavija tek tako i dovesti nekog da se šteli, ne znam koliko je pametno.
Jasno, on se malo ponaša kao uvrijeđena mlada, al ako ko zna kako stvari funkcionišu u La Masiji, to je Xavi.
I to je njegova najveća prednost. Kad ova djeca stasaju i budu okosnica kluba, ekipa će biti na putu one iz 2010.
Koliko hoćeš je primjera gdje mjenjaj da bi se mijenjalo ne nosi ništa dobro.
Pogledaj United, Chelsea...ekipe koje lutaju i još više se uvaljuju.
Čovjek je uzeo titulu u svojoj praktično prvoj sezoni, valjda treba da ima neki kredit, kad se sve sabere, oduzme, svi pominju tu mladost u Barsi, pa treba i to imati na umu...očistiti ekipu od đuturuma...jer ko god dođe, u pravilu će dovesti nekog svog đuturuma, pa se onda poslije svi ibrete ko je nekakav Romeu i šta on radi u ekipi i kako ga se kutarisati.
Girona je hit kako god okreneš, ljudi dosad imaju baš strašnu sezonu. I imaju mi neki potpis Barsine igre iz vremena Guardiole. Visoki presing, svaku loptu napadju, dosta vezu...mini Guardiolina Barsa.
Atletiko najviše motiviše Real. Na tim utakmicama baš ginu i bacaju se na glavu. Pa prije ovog remija na Bernabeu, fasovali su 4/5 zadnjih gostovanja.
Koševo Zapad
Moje mišljenje jeste da je Xavi naporan kao trener. Da žarko želi da taj Cruyff legacy se nastavi, što je i logično jer dok je on igrao to je išlo pravo dobro. Opet kažem, ko pogleda "Take the Ball, Pass the Ball", dobiti će uvid u to gdje je Xavi nastao i kako je postao onako dobar.
Ovi igrači nisu za tiki take. Pogotovo kako je Busquets otišao. Xavi to ne konta.
Ovi igrači nisu za tiki take. Pogotovo kako je Busquets otišao. Xavi to ne konta.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Moraju se srediti finansije. To je osnova svega. Jedva se Romeu doveo za sicu. U prošlosti se davale i dijelile plate i šakom i kapom. Ko je Lenglet da ima platu preko 10 miliona. U to doba u premiersipu nisu jedni od boljih igrača imali toliko. Probio se platni budžet i terete te pravila FFP. Ni savez ti nesto ne pomaže mijenjajući pravila igre svako mjesec dana. Prvenstveno zbog podržavanja price o Super ligi.
Laporta voli da pametuje i šuplje baca s vremena na vrijeme ali opet mislim da je bolji od drugih. Da je neko drugi tu, ovaj klub bi imao svoje vlasnike nesto slično Red Bull grupaciji. To zagovara ova druga struja vezana uz klub, tzv. Nunisti. To je takav klub. Mentalitet sličan našem balkanskom. Ili si odron ili si glavni. Nema sredine. Malo ciganluka malo veselja. Meni najdraži.
Laporta voli da pametuje i šuplje baca s vremena na vrijeme ali opet mislim da je bolji od drugih. Da je neko drugi tu, ovaj klub bi imao svoje vlasnike nesto slično Red Bull grupaciji. To zagovara ova druga struja vezana uz klub, tzv. Nunisti. To je takav klub. Mentalitet sličan našem balkanskom. Ili si odron ili si glavni. Nema sredine. Malo ciganluka malo veselja. Meni najdraži.
Ispade da je Xavi skoro bolji od CarlaUporedna statistika Xavija Hernándeza i Carla Ancelottija u La Ligi od dolaska katalonskog stručnjaka na klupu Barcelone:
- mečevi: 83 - 83
- pobede: 57 - 56
- remiji: 14 - 15
- porazi: 12 - 12
- gol razlika: 154 - 63 (+91); 168 - 66 (+102)
- bodovi: 185 - 183
Xavi je preuzeo Barçu u novembru/studenom 2021. godine kada je ekipa bila na 9. poziciji u La Ligi, a u svojoj prvoj kompletnoj sezoni je osvojio titulu prvaka Španije.
Pa logicno kad mu puštaju utakmice u španskoj ligi. De nam postavi za LP i ostala evropska takmicenja.
Mečevi : 22 - 27
Pobede : 8 - 20
Remiji : 6 - 2
Porazi : 8 - 5
Gol razlika : 37 - 33 (+4); 62 - 31 (+33)
Bodovi po utakmici : 1.36 - 2.30
Pritom katalonski diletant nije još ni osjetio nokaut faze LP
Pobede : 8 - 20
Remiji : 6 - 2
Porazi : 8 - 5
Gol razlika : 37 - 33 (+4); 62 - 31 (+33)
Bodovi po utakmici : 1.36 - 2.30
Pritom katalonski diletant nije još ni osjetio nokaut faze LP
Pa to sam i napisao, u španskoj ligi.
I Villareal mu je pustio na Montjuicu.
Ovdje se ne radi o malom uzorku utakmica da se može kazati da brojke varaju. Prošla i ova sezona Reala i Barselone su totalno simetrične. Kada se pogleda broj bodova, razlika na tabeli, broj prosutih bodova i kikseva. U onoj polusezoni kada je došao, imao je osvojen gotovo isti broj bodova kao i Real, gledajući brojke samo iz te polusezone. Račun se u velikoj mjeri poklapa sa realnom slikom.
Liga prvaka je najkomplikovanije takmičenje. Jedan pogrešan pas, greška, promašen zicer i gotov si. Na to dodaj da je u prvoj sezoni došao kada je sve vec bilo gotovo i kada si bio primoran da se vadiš protiv tada super jakog Bayerna. Prošla sezona, Bayern i Inter, daleko bolji timovi bili. Protiv Bayerna u gostima se moglo više, dosta se toga promašilo. Protiv Intera u gostima bilo par sudijskih previda.
Nazivati diletantom čovjeka koji o fudbalu zna više od nas svih skupa ovdje je neumjesno. Kao igrač i kao trener na Bernabeu slavio pobjede od 4+ golova. Malo poštovanja nije na odmet.
- Shategabri
- Kontakt:
Ovaj Čaušević, Škorić, odakle oni čupaju ove info oko Reala i Barse?
Imam osjećaj da čitaju neke dječje blogove, pa onda sastave ove tekstove.
Vazda je neka drama, Ancelotti ucvijelio Modrića, da vidiš šta mu se sprema, onda bilo ovo, bilo ono...nije bilo ništa.
Čitam ovo Barsa vrši rasprodaju, maltene kompletan tim, u to ne vjeruju ni djeca koja misle da postoji Deda Mraz i Zubić Vila.
Eto Arujo koji je standardni stoper otpisan i on ko sprema osvetu i ode u Bayern. Nije ti šala!
Što ne znači da ga možda Barsa neće prodati u Bayern, al da je prvi stoper ekipe otpisan, to samo glupan može pisati.
Imam osjećaj da čitaju neke dječje blogove, pa onda sastave ove tekstove.
Vazda je neka drama, Ancelotti ucvijelio Modrića, da vidiš šta mu se sprema, onda bilo ovo, bilo ono...nije bilo ništa.
Čitam ovo Barsa vrši rasprodaju, maltene kompletan tim, u to ne vjeruju ni djeca koja misle da postoji Deda Mraz i Zubić Vila.
Eto Arujo koji je standardni stoper otpisan i on ko sprema osvetu i ode u Bayern. Nije ti šala!
Što ne znači da ga možda Barsa neće prodati u Bayern, al da je prvi stoper ekipe otpisan, to samo glupan može pisati.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.