Ne odvajam citav dan, a pogotovo radni, za gostovanje. Imam zenu, dijete, roditelje, prijatelje, posao, milion stvari u zivotu koje su mi prece za odvajanje dana. Dva sata kad je domaca utakmica odvojiti mogu.holyman je napisao/la: ↑07 feb 2024, 00:29Ne gledaj povrsno stvari, nije to samo ta tvoja zadnja recenica - hajmo se tuci.JVVVST je napisao/la: ↑07 feb 2024, 00:18Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 feb 2024, 23:52
U toj navijackoj tradiciji je uvijek toga bilo brate. I ja sam protiv nasilja, pogotovo kada neko ni kriv ni duzan nastrada. Ne mozes tome u kraj stati, tesko.. ali ovi kodeksi ako se vec mlave treba da stoje..
Na grbavici su ti opasni mitomani mogli onih nasih 20 budala sto su upali u rukama nositi nazad do zdenke. Njihov teren, domacini, vise ih ima a ono makaze jedva docekalo da izvadi. I spominju lafo da se napao trans za Mirzu Rascica ar sto je laz..
Ovo veceras, jadno bas.. ako ste se dogovorili rijesiti racune i pobiti se muski a onda noz izvaditi… pa fuj jadno, na vasu zalost nozeve nositi ne smijete na sake.
Druze, to sto je bilo uvijek, ne znaci da tako treba ostati. Bilo je uvijek i da zene nemaju pravo glasa, i da se drze robovi, i mnogo drugih prevazidjenih gluposti. Ove bolesne umove treba iskorijeniti, izolovati, zabranit im kontakt sa drustvom da ne truju mladez. Uopste nije bitno za koji klub navijas. Ako si izdvojio vrijeme da se ides tuc s nekim u ime fudbalskog kluba, bolestan si i ne zasluzujes privilegije slobode.
Drugacije bi razmisljao da odvojis radni dan za gostovanje, uzbudjen i spreman cekas tekmu, a ono iza ledja 100 narkomana s nozevima i palicama trce prema tebi s namjerom da ti oduzmu zivot.
Naravno da kuha u tebi i da cekas osvetu.
I ovo veceras kad su ga zboli, kakvu drugu namjeru su mogli imati osim da ubiju osobu?
Osvetu? Kad se zatvara taj krug? Mislis da ovi sto cekaju osvetu nisu prije 7 dana bili u suprotnoj ulozi, "narkomani s nozevima i palicama koji trce prema drugim navijacima s namjerom da im oduzmu zivot"? To je takav mentalni sklop. Ti ljudi su bolesni, poremecenih prioriteta, poremecenih sistema vrijednosti. **** te fudbal ako ce neko poginuti zato sto mu je draza jedna boja od druge. Sve utakmice ikad odigrane nisu vrijedne jednog ljudskog zivota.