FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

EdinTz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la EdinTz » 07 feb 2024, 07:53

Hitman22 je napisao/la:
06 feb 2024, 23:26
EdinTz je napisao/la:
06 feb 2024, 22:28
klma1 je napisao/la:
06 feb 2024, 19:09
Grad treba nastaviti plaćati porez po sporazumu i ukinuti transu. Ime FK Sloboda ponuditi na prodaju i odrediti uvjete. i završiti sa time. Kad ne bude tranše, mojih, njegovih igrača ovoga onoga oostat ce klub ko tuzla city, zvijezda 09, itd... Očigledno kod nas ljudi ne znaju iskoristiti ono što imaju nego seru šta treba i kako treba. Podvuci crtu i rašćeraj sjelo
Tacno tako
Ništa Sloboda nema svoje osim imena i te transe da je odrzi na životu. Uništeni pomoćni teren i glavni teren na kojem si podstanar i trening centar u Bukinju i Solini gdje si gost u ovisnosti volje domaćina.
Ocigledno da nema ni ljudi kojim je stalo da od Slobode naprave uspjesan klub.Daj recite jednom jasno ko vodi klub i ko je odgovoran za stanje u klubu, zasto ne igramo premier ligu i borimo se za trofej, a ne da ispadamo u 1. ligu FBiH svako malo.Ovo sto rade sa skupstinama upravama smjenama itd je stvarno sramota vise, zivim za to da neko rastjera sve one sto se zovu gradskom djecom i carsijom iz kluba i da neki stranac dodje da vodi klub (znam nece se desit nazalost)
Ps grad treba ukinut finansiranje Fk Slobode pa da se vidi jel ikom zaista stalo do ovog kluba u gradu.

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 feb 2024, 08:41

@simon

e vidiš upravo o tome ti pričam. 1200 KM za članstvo u skupštini je OK iznos, ali treba napraviti članstvo u klubu (udruženju FK SLOBODA TUZLA), što je posebna kategorija, gdje će članarina biti puno manja, simbolična 10-15KM mjesečno + kupovina minimalno najniže članske godišnje iskaznice ili ulaznice (da bi držao aktivno članstvo i imao pravo glasa kod biranja članova Skupštine).

i onda da, ti svi članovi kluba izaberu skupštinu koja će plaćati svoje članstvo u skupštini uplatom određenog iznosa prilikom prijave na konkurs koji bi se odredio prije objave poziva za člana skupštine. Član skupštine ne bi mogao biti niko ko nije član kluba prvobitno, a član skupštine obavezno kada stupi na dužnost npr. 4 godišnji mandat mora kupiti najskuplju premium uzlaznicu-iskaznicu (i kupuje tokom cijelog mandata).

Članove skupštine koji su se uredno prijavili na poziv i koji su uplatitli kotizaciju biraju članovi kluba i niko drugi. (tako se ne bi desilo da dođe jaran menedžer u skupštinu i on se tali, ništa nije uložio i ostvari korist, a ja koji sam član kluba ili navijač i imam pare i dao bih i radio pošteno, ne mogu ući jer nisam jaran ili ne dam mito).

u ovom slučaju napravio bi se poziv svake godine da se shodno novoupisanim članovima poveća nprm broj članova skupštine za najviše (odredi se procenat od presjeka stanja članvoa na određeni datum kada se raspisuje poziv za nove članove Skupštine) određeni broj novih članova, koji opet moraju ako žele uplatiti iznos za članstvo u Skupštini. Ako se ne javi niko, idemo kako je i dosada, ako se jave onda se popunjava prazan prostor. (ovo u cilju da se poveća kapitalno ulaganje u klub ali i njena moć odlučivanja)

u ovom slučaju ti imaš ljude koji su uložili određeni kapital ali polažu i prava na eventualnu "dividendu" (pošto nije pravo dd) odnosno dobit koju bi klub ostvario, te na taj način bi se trudili da se što bolji rezulati ostvare, da se ponašaju kao dobri domaćini prema klubu, kao firmi, a ne maćehinski, da čuvaju uloženo i da se nadaju dobiti.

naravno na sve ovo GRAD bi trebao imati svoga predstavnika naravno, bez obaveze za tranšom izuzev eventualnih kotizacija za članove skupštine ili uprave.

Taođer propisati uvjete za opoziv člana Skupštine, kojeg mogu također opozvati samo članovi kluba ili dati saglasnost i slične oblike sigurnosnih klauzula.... sve u cilju zaštite kluba od ovakvih kakvi sada upravljaju.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 feb 2024, 09:22

simonknows je napisao/la:
06 feb 2024, 12:01
Ružno je reći odma su neki faktor, pa tu je Čabrija koji je život ostavio prateći Slobodu.
Jel to znaci da nema boljeg izbora za skupstinara Slobode? Jel jedina referenca da neko bude u klubu da je zivot ostavio prateci Slobodu, brat s tribine i sl. izjave? Ako je tako onda nam je federalna mjera.

Jel nam skupstina bila krcata ljudima koji su zivot ostavili prateci Slobodu kad su nenamjerno klub i skupstinu predali u milost i nemilost Šećera?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 07 feb 2024, 10:22

Madal je napisao/la:
07 feb 2024, 09:22
simonknows je napisao/la:
06 feb 2024, 12:01
Ružno je reći odma su neki faktor, pa tu je Čabrija koji je život ostavio prateći Slobodu.
Jel to znaci da nema boljeg izbora za skupstinara Slobode? Jel jedina referenca da neko bude u klubu da je zivot ostavio prateci Slobodu, brat s tribine i sl. izjave? Ako je tako onda nam je federalna mjera.

Jel nam skupstina bila krcata ljudima koji su zivot ostavili prateci Slobodu kad su nenamjerno klub i skupstinu predali u milost i nemilost Šećera?
Ne ne, nisam ja rekao da Čabrija treba da bude tu. Ako ćete iskreno, ja sam i protiv Sulje i protiv Čabrije i protiv svih sličnih u smislu njihovog rada u skupštini, upravi ili bilo kojoj strukturi kluba, jer iako su veliki Slobodaši što neću osporiti naravno, nemaju nikakve reference da budu tu. Samo sam se nadovezao na izjavu momka kako je "odjednom tu". To malo ružno zvuči i to je sve što sam htio reći.

A mislim da po imenima i referencama nikad nismo imali jaču skupštinu. Sad šta je plaćeno kazni, faktura, šta je urađeno povodom ženske ekipe, oprema, plate za decembar, to im niko ne može osporiti iako opet kažem imaju i svojih mana ali imaju ih i Senad i Azmir i Elmir i Salih i svako ima svoje mane i loše poteze, namjerne ili ne. Samo ne treba ići u krajnost, ni pozitivno ni negativno. Pljuvati da kad zasluže, imaju sad postupaka za pljuvati itekako, ali treba malo nekad i stati i reći "pa de ovo su dobro, svaka čast, samo gurajte."
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 feb 2024, 11:20

Senad Mujkanovic je imao seljacku politiku vodjenja kluba i to je to.
Imao je neki rezultat, sl je evo iza sebe ostavio dugove.
Isto sto je i Azmir uradio, seljacka politika vodjenja kluba, pa nas ostavio, ostavio duga vise nego bilo ko prije njega, ostavio igrace sa ugovorima koje nijedan klub tad nije mogo ispostovat pa su godinama stizale tuzbe za Djidice, Karice, Fatice, i slicne poluigrace
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 07 feb 2024, 15:10

klasik je napisao/la:
07 feb 2024, 11:20
Senad Mujkanovic je imao seljacku politiku vodjenja kluba i to je to.
Imao je neki rezultat, sl je evo iza sebe ostavio dugove.
Isto sto je i Azmir uradio, seljacka politika vodjenja kluba, pa nas ostavio, ostavio duga vise nego bilo ko prije njega, ostavio igrace sa ugovorima koje nijedan klub tad nije mogo ispostovat pa su godinama stizale tuzbe za Djidice, Karice, Fatice, i slicne poluigrace
Sta znaci "seljacka politika "...
Jel ova "carsija "politika vodjenja kluba to nesto bolja, ili nisam u toku :?:

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 07 feb 2024, 15:35

Pozdrav svima,
koliko sam upratio temu u zadnjih nekoliko mjeseci, čini se da je glavni problem oko vođenja kluba u nestručnosti - ispravite me ako griješim, odnosno da klub žele da vode ili vode sami navijači kluba, pa se pitam kako je to moguće i da li je uopšte moguće u profesionalnom sportu gdje je sve privatno, gdje postoje menadžeri, sponzori i slično. Meni to djeluje neozbiljno, posebice što se radi o renomiranom gradskom klubu.

Osnova svega u današnjem vremenu je novac, a ne članstvo u udruženju navijača i navijačke udruge, pa pitam kako je tako nešto moguće u Slobodi?

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 07 feb 2024, 15:35

Dolazi nam jedan krilni igrač koji ima iskustva u FLBIH i u PL.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 feb 2024, 15:36

montolivo18 je napisao/la:
07 feb 2024, 15:35
Sadik Skriljej
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 07 feb 2024, 15:38

fukara87 je napisao/la:
07 feb 2024, 15:36
Sadik Skriljej
Škrijelj se preziva.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 feb 2024, 15:42

07 feb 2024, 15:38
fukara87 je napisao/la:
07 feb 2024, 15:36
Sadik Skriljej
Škrijelj se preziva.
Jest upravu si, moja greska

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 07 feb 2024, 18:54

Ima li vijesti iz BKC a.

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 07 feb 2024, 19:55

Sta je secer zamislio aco uradio… ukratko

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 feb 2024, 20:05

Koliko je karta u nedjelju?

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 feb 2024, 20:11

Lakoste je napisao/la:
07 feb 2024, 20:05
Koliko je karta u nedjelju?
Za nas 5 KM a za vas 10KM jbg moramo sta zaradit :rol:
Salim se, jos nije izaslo na zvanicnoj stranici

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 07 feb 2024, 20:21

Prva tacka dnevnog reda usvojena izabran je uo
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 feb 2024, 20:22

Dosao i Buljavi :urnebes: :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 07 feb 2024, 20:41

Puca na IO Nogometnog saveza BiH
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 feb 2024, 22:02

Aco, mario, secer i kompanija ga ne vade evo pola godine, nek je hairli nasim spasiocima Slobode, najvecim medju svim slobodasima.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 feb 2024, 23:34

Mortus je napisao/la:
07 feb 2024, 22:02
Aco, mario, secer i kompanija ga ne vade evo pola godine, nek je hairli nasim spasiocima Slobode, najvecim medju svim slobodasima.
Pa šta hocete? Kad je bilo da se izadje ljetos na Trg izaslo 300 ljudi jedva, i ne treba se zalit mi smo tako i htjeli, sad gledajte i uzivajte

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.