@simon
e vidiš upravo o tome ti pričam. 1200 KM za članstvo u skupštini je OK iznos, ali treba napraviti članstvo u klubu (udruženju FK SLOBODA TUZLA), što je posebna kategorija, gdje će članarina biti puno manja, simbolična 10-15KM mjesečno + kupovina minimalno najniže članske godišnje iskaznice ili ulaznice (da bi držao aktivno članstvo i imao pravo glasa kod biranja članova Skupštine).
i onda da, ti svi članovi kluba izaberu skupštinu koja će plaćati svoje članstvo u skupštini uplatom određenog iznosa prilikom prijave na konkurs koji bi se odredio prije objave poziva za člana skupštine. Član skupštine ne bi mogao biti niko ko nije član kluba prvobitno, a član skupštine obavezno kada stupi na dužnost npr. 4 godišnji mandat mora kupiti najskuplju premium uzlaznicu-iskaznicu (i kupuje tokom cijelog mandata).
Članove skupštine koji su se uredno prijavili na poziv i koji su uplatitli kotizaciju biraju članovi kluba i niko drugi. (tako se ne bi desilo da dođe jaran menedžer u skupštinu i on se tali, ništa nije uložio i ostvari korist, a ja koji sam član kluba ili navijač i imam pare i dao bih i radio pošteno, ne mogu ući jer nisam jaran ili ne dam mito).
u ovom slučaju napravio bi se poziv svake godine da se shodno novoupisanim članovima poveća nprm broj članova skupštine za najviše (odredi se procenat od presjeka stanja članvoa na određeni datum kada se raspisuje poziv za nove članove Skupštine) određeni broj novih članova, koji opet moraju ako žele uplatiti iznos za članstvo u Skupštini. Ako se ne javi niko, idemo kako je i dosada, ako se jave onda se popunjava prazan prostor. (ovo u cilju da se poveća kapitalno ulaganje u klub ali i njena moć odlučivanja)
u ovom slučaju ti imaš ljude koji su uložili određeni kapital ali polažu i prava na eventualnu "dividendu" (pošto nije pravo dd) odnosno dobit koju bi klub ostvario, te na taj način bi se trudili da se što bolji rezulati ostvare, da se ponašaju kao dobri domaćini prema klubu, kao firmi, a ne maćehinski, da čuvaju uloženo i da se nadaju dobiti.
naravno na sve ovo GRAD bi trebao imati svoga predstavnika naravno, bez obaveze za tranšom izuzev eventualnih kotizacija za članove skupštine ili uprave.
Taođer propisati uvjete za opoziv člana Skupštine, kojeg mogu također opozvati samo članovi kluba ili dati saglasnost i slične oblike sigurnosnih klauzula.... sve u cilju zaštite kluba od ovakvih kakvi sada upravljaju.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)