Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Naštetio je i indirektno gradu, pogotovo ako se ovo proširi srpskim medijima.JayCatwright je napisao/la: ↑10 feb 2024, 13:27Slazem se, ali govorim cisto po zakonu. Ovaj lik je najvise sebi nastetio losom reklamomKajzer10 je napisao/la: ↑10 feb 2024, 13:15Banalizujete stvari. Nije poenta jel ovaj njega moze tuziti i hoce li ovaj dobiti mizernu novcanu kaznu. Ne bi se ovaj iz Srbije ni zamarao sa tim i dokazivao to na sudu. To sto zakon ne daje mogucnost da se tuze lica koja nemaju registrovanu djelatnost u privatnom sektoru, ne znaci da ovo po definiciji nije diskriminacija.
Da je obrnuto, bilo bi islamofobija i ne bi se ulazilo jel neko na to ima ili nema pravo.
Ma libo te, pit ce Elvis (@ven), ne zna on te detaljegodrina je napisao/la: ↑10 feb 2024, 14:44Ma 3% nije trpanje. Razumijem ja tebe al 3% je nista. Ja pecem godisnje oko 2 3 t u zavisnosti koliko sam prije prodao za izvoz. I sljivu i ostalo. Mora malo poboljšat, uostalom ako musterija ne dodje ponovo znaci da si pretjeraoalemsa je napisao/la: ↑10 feb 2024, 14:37Ne mora, nego neces da ti propada, mislim razumljivo. Moj stari je ponekad peko ali sebi nije prodavo, nikad nije stavljo secer, znaci na tonu sljive dobijes obicno oko 10% rakije, sto je 100 litara (manje-vise), jedne godine je na tonu dobio 30 litara, znaci 700 kila propalo, onaj sto prodaje nece da mu propada, natrpa secer i sve cu mu uspjeti![]()

39-40 ti je sljiva jel? Kruska ide i na 50 jel ono, a jabuka 43 (ili sam ove dvije zamjenio, zaboravio sam jebga).
Ne znam samo ko će prvi reagovati, autistična Benjamina ili borac fiktivnog rata Karajlić-Sarajevo.
Ipak tipujem da će prvi Nele kod Jeremićke reći kako je on isplakao ovaj događaj poslije izbora 1990e godine.
Ipak tipujem da će prvi Nele kod Jeremićke reći kako je on isplakao ovaj događaj poslije izbora 1990e godine.
Gledao sam intervjue sa nekim sto dobijaju one zlatne plakete za rakije i zanimljivo mi je bilo sto rekose da rakija ne bi trebala imati vise od 40%-41% alkohola.
Generalno, ako je dobra rakija, svejedno mi je od koje je vocke. Kuci pecemo sljivu i dunju, ali za svoje potrebe.. Nema nista ljepse kad malo odstoji, dobije zute boje i izgubi malo one ljutine. Onda ide ko luda
Generalno, ako je dobra rakija, svejedno mi je od koje je vocke. Kuci pecemo sljivu i dunju, ali za svoje potrebe.. Nema nista ljepse kad malo odstoji, dobije zute boje i izgubi malo one ljutine. Onda ide ko luda

Mora kruska i jabuka vise, sljiva je 39-40, ne znam nikog da je pece ispod, stari mi je sto se toga tice zadrt, dobit ce litar na tonu ako treba, nek sve propadne ali mora biti kako mu pase. Dunju sam pio prejaka mi, k'o benzin jebte.dscile je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:17Gledao sam intervjue sa nekim sto dobijaju one zlatne plakete za rakije i zanimljivo mi je bilo sto rekose da rakija ne bi trebala imati vise od 40%-41% alkohola.
Generalno, ako je dobra rakija, svejedno mi je od koje je vocke. Kuci pecemo sljivu i dunju, ali za svoje potrebe.. Nema nista ljepse kad malo odstoji, dobije zute boje i izgubi malo one ljutine. Onda ide ko luda![]()
Ovi su bas rekli da bi sve rakije trebale biti na tim procentima, mada mozda razblazuju rakiju destilovanom vodom.alemsa je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:21Mora kruska i jabuka vise, sljiva je 39-40, ne znam nikog da je pece ispod, stari mi je sto se toga tice zadrt, dobit ce litar na tonu ako treba, nek sve propadne ali mora biti kako mu pase. Dunju sam pio prejaka mi, k'o benzin jebte.dscile je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:17Gledao sam intervjue sa nekim sto dobijaju one zlatne plakete za rakije i zanimljivo mi je bilo sto rekose da rakija ne bi trebala imati vise od 40%-41% alkohola.
Generalno, ako je dobra rakija, svejedno mi je od koje je vocke. Kuci pecemo sljivu i dunju, ali za svoje potrebe.. Nema nista ljepse kad malo odstoji, dobije zute boje i izgubi malo one ljutine. Onda ide ko luda![]()
Nisi probao moju dunju

Dobra je ona kad odstoji, ubacis malo duda u nju, da ublazi ukus i ona je top.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To je pametno, malo malo nađu Turke/Srbe kako voze migrante, pretežno ovi prvi. Bio je jedan lik i iz Italije.VensanKasel je napisao/la: ↑10 feb 2024, 14:52Ma ima svega , znam lika renta auta svima osim arapima , a moj drug neće da renta našim ljudima , jedino dijsapora može .![]()
Mi smo oprezni sa likovima ako je vozačka iz Bijeljine , ako je pasoš iz Srbije , ako nije preporuka , ako kaže treba mi golf 6 ili 7 e tome je automatska taraba , u zadnje vrijeme ogromni su problemi sa Turcima čiji pasoši traju 2 godine , na aerodromu Turčin ne može iznajmiti kombi nema šanse ... Sve voze migrante , ma ludilo . Ali svi kulturno ih odyebemo , tražimo kreditnu karticu i depozit 2.500 eura , ili kažemo zauzeto .
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nastetio je direktno jer ce neki turisti zaobilaziti grad.Finn je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:10Naštetio je i indirektno gradu, pogotovo ako se ovo proširi srpskim medijima.JayCatwright je napisao/la: ↑10 feb 2024, 13:27Slazem se, ali govorim cisto po zakonu. Ovaj lik je najvise sebi nastetio losom reklamomKajzer10 je napisao/la: ↑10 feb 2024, 13:15Banalizujete stvari. Nije poenta jel ovaj njega moze tuziti i hoce li ovaj dobiti mizernu novcanu kaznu. Ne bi se ovaj iz Srbije ni zamarao sa tim i dokazivao to na sudu. To sto zakon ne daje mogucnost da se tuze lica koja nemaju registrovanu djelatnost u privatnom sektoru, ne znaci da ovo po definiciji nije diskriminacija.
Da je obrnuto, bilo bi islamofobija i ne bi se ulazilo jel neko na to ima ili nema pravo.
I ja bih vjerovatno zaobisao, da je obrnuto.
Da ima pameti, grad treba locirati ostecenu stranu i ponuditi besplatan smjestaj.
Dobar je budweiser. Ustvari vecina ceski piva su dobra. Ima jedna pivara iz St Louisa, gazda je njemac. Urban chestnut se zove, zna lik napraviti i pils i lagere. Sto se tice te sorte pive, mislim da su mi njegove najbolje. Probavao sa neke blind tests.VensanKasel je napisao/la: ↑10 feb 2024, 10:00Ima par godina ja sam skontao da je piva najgora za napiti se , meziš čitavu noć ujutro se probudiš gladan kao vuk , ono baš sapran što bi rekli , meni ubjedljivo najgori mamurluk bio .Asteriks je napisao/la: ↑10 feb 2024, 09:18Haman da tako i dodje.![]()
Onda povremeno opijanje gdje bas trazis dozu koja ce te uzet, pa umjesto par, popijes 15 za noc. I kako kazu, tu svaka kap lomi, onaj zadnji guc bude prevaga od, po tebi normalnog stanja, do ozbiljne opijenosti.
Najgore sto gledas vrstu od koje najmanje mamuras. Nekad to bude Becks, nekad Carlsberg, nekad Sarajka, pa Karla itd. Onda kemijas, kontas aha ne valja mjesati ovu s onom, pa noc poslije Sarajka bude top, vec iduci put flop. Zatim trazis krivce u nekakvim sendvicima itd.
U sustini skontas da polako ali sigurno iz situacije gdje ponekad trznes koju, ides na to da ti se izlazak sa ekipom moze pretvoriti u pricu oko alkohola.
Ako si nekom bas prijatelj, bolje da mu u startu umjesto toga serviras misomora.
Sad znam dozu , ljeti maksimalno 3 pive i prelazi se na žestoko , a zimi je skoro nikako ne pijem .
Rakija je majka za sve , dobra domaća i lampa si ujutro .
Kad sam bio mlađi ubijao sam gemišt , sad mi crno vino zakon .
Ako baš voliš pivu , Budwieser je beton betona , prvo jer je iz Češke drugo ne puni se nigdje u okolnim zemljama nego se uvozi direktno iz Češke .
Društvo i meza su meni sada najbitniji za alkoholni ugođaj , tu nema fule .
Kad se sjetim kakva sam prije kerozine pio , Viško vino ( ubjedljivo najgore vino ikad ) , Ružica crveno vino , šljiva prepečenica ( najgori alkohol ikad ) , pa neki viski John Long ( flaša kopija Chivasa ) ili tako nešto bio 12 KM u Drvoprometu majke mi u grlu ti puter čitavo vrijeme , pa prije 10-ak godina Sarajka točena pa sunce ti poljubim šta su joj radili nokti me bolili od nje![]()
Ja sad inace popijem ovako vikendom jedan dva ipas
Ovo je najbolje sto ima, iz LA su. Monkish

Onda bi svi Bošnjaci trebali izbjegavati Beograd.Kajzer10 je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:31Nastetio je direktno jer ce neki turisti zaobilaziti grad.Finn je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:10Naštetio je i indirektno gradu, pogotovo ako se ovo proširi srpskim medijima.JayCatwright je napisao/la: ↑10 feb 2024, 13:27
Slazem se, ali govorim cisto po zakonu. Ovaj lik je najvise sebi nastetio losom reklamom
I ja bih vjerovatno zaobisao, da je obrnuto.
Da ima pameti, grad treba locirati ostecenu stranu i ponuditi besplatan smjestaj.
Ne znam jebga, svako pece preko (jabuku i krusku) jabuka ili kruska ide i do 50, pekli bi je valjda ispod da je sta bolje, k'o sto peku sljivu na 39-40. Ne barcu se Bosnjaci plaho dunjom, to je u Srbiji popularno, sljiva br.1, jabuka i kruska i to slabije u odnosu na sljivu. Valjda za dunju treba puno kilaze a manje dobijas.dscile je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:30Ovi su bas rekli da bi sve rakije trebale biti na tim procentima, mada mozda razblazuju rakiju destilovanom vodom.alemsa je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:21Mora kruska i jabuka vise, sljiva je 39-40, ne znam nikog da je pece ispod, stari mi je sto se toga tice zadrt, dobit ce litar na tonu ako treba, nek sve propadne ali mora biti kako mu pase. Dunju sam pio prejaka mi, k'o benzin jebte.dscile je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:17Gledao sam intervjue sa nekim sto dobijaju one zlatne plakete za rakije i zanimljivo mi je bilo sto rekose da rakija ne bi trebala imati vise od 40%-41% alkohola.
Nisi probao moju dunju![]()
Dobra je ona kad odstoji, ubacis malo duda u nju, da ublazi ukus i ona je top.
- JayCatwright
- Kontakt:
Što?jasmin10 je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:46Onda bi svi Bošnjaci trebali izbjegavati Beograd.
Ukoliko slika nije fake, totalna glupost - fino si haveru trebao na oglasu naglasiti da ne primaš Srbe.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Gdje je Elvisalemsa je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:13Ma libo te, pit ce Elvis (@ven), ne zna on te detaljegodrina je napisao/la: ↑10 feb 2024, 14:44Ma 3% nije trpanje. Razumijem ja tebe al 3% je nista. Ja pecem godisnje oko 2 3 t u zavisnosti koliko sam prije prodao za izvoz. I sljivu i ostalo. Mora malo poboljšat, uostalom ako musterija ne dodje ponovo znaci da si pretjeraoalemsa je napisao/la: ↑10 feb 2024, 14:37
Ne mora, nego neces da ti propada, mislim razumljivo. Moj stari je ponekad peko ali sebi nije prodavo, nikad nije stavljo secer, znaci na tonu sljive dobijes obicno oko 10% rakije, sto je 100 litara (manje-vise), jedne godine je na tonu dobio 30 litara, znaci 700 kila propalo, onaj sto prodaje nece da mu propada, natrpa secer i sve cu mu uspjeti![]()
![]()
39-40 ti je sljiva jel? Kruska ide i na 50 jel ono, a jabuka 43 (ili sam ove dvije zamjenio, zaboravio sam jebga).

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
godrina je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:57Gdje je Elviskod mene je sljiva 41-42, to od 39 je patoka jbg. Mozes popit kanister rakije za noc. Kruska i jabuka su po 45. E za dunju i kajsiju da me ubijes ne znam, to bi starog morao pitat.

Jesil se napio kad od patoke

Beograd i ove naše vukojebine po RS-u ili tamo neke Loznice su dva svijeta.
Neće vam ništa biti ako se nekad izlogujete sa foruma pa malo prohodate.
Neće vam ništa biti ako se nekad izlogujete sa foruma pa malo prohodate.
The saddest thing in life is wasted talent.
Amidza rakiju vadi na 39-40 (hoce da ima vise) i kad god pije nasu kaze jbt jest vam dobra. Jbg ne moze i jare i pare.alemsa je napisao/la: ↑10 feb 2024, 15:59![]()
Jesil se napio kad od patokenedo Bog nikom
Patoka je dobra za komsije sa kojima nisi bas dobar hahha. Ii za obloge

Dobro tu je to 40-42, kako ko voli. Znam da su jabuka i kruska jace.godrina je napisao/la: ↑10 feb 2024, 16:12Amidza rakiju vadi na 39-40 (hoce da ima vise) i kad god pije nasu kaze jbt jest vam dobra. Jbg ne moze i jare i pare.
Patoka je dobra za komsije sa kojima nisi bas dobar hahha. Ii za obloge![]()
Ma bjezi ba, pricas sve normalno, osjecas se rega, ali ne mos ustati, noge se oduzmu, bukvalno ne mos na noge, to ti je onaj izraz "puzo do kuce "

Pa jest, ide ko djeca iz skole i samo te ponese 
Ja sam sad prenio 3 l preko granice, cuvam svaku kap. Nisam smio vise zbog Hrvata. Prije sam i po 20.

Ja sam sad prenio 3 l preko granice, cuvam svaku kap. Nisam smio vise zbog Hrvata. Prije sam i po 20.
Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 10 gostiju.