KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

PikachuSA
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la PikachuSA » 04 feb 2024, 19:13

AvantiBL je napisao/la:
04 feb 2024, 18:52
PikachuSA je napisao/la:
04 feb 2024, 13:15
VelaGooner je napisao/la:
04 feb 2024, 12:55

Ja ovo ne kontam. Dakle sad će prvih pet + Igokea opet igrati dvokružni sistem, a nakon toga će četiri najbolja tima igrati playoff? Sva četiri su izborila minimalno ABA 2 ligu?
Da, ove godine su takve propozicije prvenstva. Što se tiče ABA 2, isključivo oni donose odluku ko će igrati, pisalo se o tome na temi prije 4-5 dana.
Ne, nisi u pravu, nema play off-a. Prvih 5 + Igokea igraju dvokružno, 10 utakmica, i to je to. Konačan poredak te tabele donosi šampiona.
Ovo piše na stranici Košarkaškog saveza BiH:

slika
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 05 feb 2024, 11:29

Uredu, ali neće se igrati to sve. Igra se samo liga 6, dvokružno i to je to.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 06 feb 2024, 10:08

slika
Bravo za rukovodstvo,tačno nam je trebao neko dovolino kvalitetan za završnicu sezone.
Nadam se sa ce se dokazati u klubu i da ce ostati,jer zaista ima iskustvo igranja,kvalitet.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 06 feb 2024, 15:06

InatSilniBosanski je napisao/la:
29 jan 2024, 16:42
koliko nas je Pandza kostao, sto nam je uzeo ABA 2 nikad goru, treba ga u Hagu goniti
O čemu pričaš, Pandza jeste loš ali ABA 2 Liga odavno nije bila zanimljiva i neizvjesnija o ulaganjima da ne pričamo. Ispali ste od ekipe koja je uz Spartak glavni kandidat za titulu u ABA 2.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 06 feb 2024, 15:09

AvantiBL je napisao/la:
31 jan 2024, 07:57
PikachuSA je napisao/la:
30 jan 2024, 16:34
Raonffa je napisao/la:
30 jan 2024, 14:24
Donosi li naša liga išta osim prestiža, je li može Bosna direktno u ABA 2 sljedeće sezone?
Kako @AvantiBL iznad napisa, ABA je privatna liga. Međutim, prilično sam siguran da bismo igrali ABA 2 sljedeće sezone ako bismo igrali finale barem jednog od dva takmičenja u kojem trenutno igramo (Prvenstvo ili Kup).
Da ti kažem nešto, onako iskreno, po vašim i našim trenutnim rezultatima, i našem i vašem finansijskom stanju, mislim da imate realne šanse da igrate umjesto nas sljedeće sezone u ABA 2. Mi ako budemo igrali sljedeće sezone, a ne ostvarimo neki konkretniji rezultat, mislim da se možemo pozdraviti sa ABA 2. Pri tome, nisam optimista da ćemo ove godine izboriti top 8.
Svasta se ovdje napiše što nažalost nema veze s vezom. ABA Liga 2 se osigurava kroz prvenstvo. Prvi nakon regularnog dijela osigurava ABA 2 a drugi klub koji ide u ABA 2 iz BiH je onaj koji osvoji treće mjesto nakon lige 6 i playoffa ako tipa Široki osigura prvo mjesto nakon regularnog dijela i udje s Igokeom u finale.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 06 feb 2024, 15:12

AvantiBL je napisao/la:
04 feb 2024, 18:52
PikachuSA je napisao/la:
04 feb 2024, 13:15
VelaGooner je napisao/la:
04 feb 2024, 12:55

Ja ovo ne kontam. Dakle sad će prvih pet + Igokea opet igrati dvokružni sistem, a nakon toga će četiri najbolja tima igrati playoff? Sva četiri su izborila minimalno ABA 2 ligu?
Da, ove godine su takve propozicije prvenstva. Što se tiče ABA 2, isključivo oni donose odluku ko će igrati, pisalo se o tome na temi prije 4-5 dana.
Ne, nisi u pravu, nema play off-a. Prvih 5 + Igokea igraju dvokružno, 10 utakmica, i to je to. Konačan poredak te tabele donosi šampiona.
Ima playoffa i igrat će se polufinale, finale i za treće mjesto.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 feb 2024, 15:27

Znači vrlo je moguće da Bosna igra ABA 2 ligu, da se izbori preko našeg prvenstva.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 06 feb 2024, 15:32

MortemHz je napisao/la:
06 feb 2024, 15:27
Znači vrlo je moguće da Bosna igra ABA 2 ligu, da se izbori preko našeg prvenstva.
Trebaju onog pantera iz proma zaganjat, dobro bi nam lego, dobar igrac za nasu ligu i aba 2
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 06 feb 2024, 16:13

2sb1996 je napisao/la:
06 feb 2024, 15:09
AvantiBL je napisao/la:
PikachuSA je napisao/la:
30 jan 2024, 16:34

Kako @AvantiBL iznad napisa, ABA je privatna liga. Međutim, prilično sam siguran da bismo igrali ABA 2 sljedeće sezone ako bismo igrali finale barem jednog od dva takmičenja u kojem trenutno igramo (Prvenstvo ili Kup).
Da ti kažem nešto, onako iskreno, po vašim i našim trenutnim rezultatima, i našem i vašem finansijskom stanju, mislim da imate realne šanse da igrate umjesto nas sljedeće sezone u ABA 2. Mi ako budemo igrali sljedeće sezone, a ne ostvarimo neki konkretniji rezultat, mislim da se možemo pozdraviti sa ABA 2. Pri tome, nisam optimista da ćemo ove godine izboriti top 8.
Svasta se ovdje napiše što nažalost nema veze s vezom. ABA Liga 2 se osigurava kroz prvenstvo. Prvi nakon regularnog dijela osigurava ABA 2 a drugi klub koji ide u ABA 2 iz BiH je onaj koji osvoji treće mjesto nakon lige 6 i playoffa ako tipa Široki osigura prvo mjesto nakon regularnog dijela i udje s Igokeom u finale.
Ipak tvrdim da nisi u pravu. Možeš li mi reći zašto u sezoni 21/22 Leotar nije igrao Aba 2 nego Borac? Griješiš debelo, Aba 2 je privatna i bukvalno mogu raditi šta hoće, nikakav plasman u ligi ne garantuje Aba 2.
I ne, neće se igrati playoff, prvoplasirani u ligi 6 će biti šampion i to je to.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 07 feb 2024, 10:12

AvantiBL je napisao/la:
06 feb 2024, 16:13
2sb1996 je napisao/la:
AvantiBL je napisao/la:

Ipak tvrdim da nisi u pravu. Možeš li mi reći zašto u sezoni 21/22 Leotar nije igrao Aba 2 nego Borac? Griješiš debelo, Aba 2 je privatna i bukvalno mogu raditi šta hoće, nikakav plasman u ligi ne garantuje Aba 2.
I ne, neće se igrati playoff, prvoplasirani u ligi 6 će biti šampion i to je to.
Zabrinjavaš me malo da li komuniciram sa zdravim čovjekom ili nekim "robotom". Leotar je te godine bio četvrti, po plasmanu iz državnog prvenstva tada je nastup u ABA 2 osigurao Široki i Spars dok je Borac osigurao nastup radi plasmana iz ABA 2 Lige od lani. TOg pravila više nema. Utakmica Široki - Bosna u zadnjem kolu regularnog dijela ako obje ekipe ostanu na prve dvije pozicije do kraja donosi plasman u ABA 2 ligu za iduću sezonu, dok će se drugi predstavnik tražiti kroz PLAYOFF nakon Lige 6. HVALA. https://basket.ba/prvenstvo/propozicije-takmicenja/

A to je sad drugo što se svak po forumima može pravit pametan, misli da zna pa se nalupa svakakvih gluposti. Pitajte u svojim klubovima pa će te vidjeti šta vam kažu.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 07 feb 2024, 15:53

2sb1996 je napisao/la:
07 feb 2024, 10:12
AvantiBL je napisao/la:
06 feb 2024, 16:13
2sb1996 je napisao/la:

Zabrinjavaš me malo da li komuniciram sa zdravim čovjekom ili nekim "robotom". Leotar je te godine bio četvrti, po plasmanu iz državnog prvenstva tada je nastup u ABA 2 osigurao Široki i Spars dok je Borac osigurao nastup radi plasmana iz ABA 2 Lige od lani. TOg pravila više nema. Utakmica Široki - Bosna u zadnjem kolu regularnog dijela ako obje ekipe ostanu na prve dvije pozicije do kraja donosi plasman u ABA 2 ligu za iduću sezonu, dok će se drugi predstavnik tražiti kroz PLAYOFF nakon Lige 6. HVALA. https://basket.ba/prvenstvo/propozicije-takmicenja/

A to je sad drugo što se svak po forumima može pravit pametan, misli da zna pa se nalupa svakakvih gluposti. Pitajte u svojim klubovima pa će te vidjeti šta vam kažu.
Upravu je covijek za ovo, pa to sto je privatna liga ne znaci da se moze raditi sve kako se hoce
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Bilizma
Kontakt:

Post Postao/la Bilizma » 10 feb 2024, 22:01

Kako je onda Borac izravno iz lige RSa ušao u ABA 2

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 10 feb 2024, 23:36

Ne razumijem i vas navijace Bosne u toj teznji za Aba 2 ligom. Sta ce Bosna u Aba 2, da tamo igra sa nekim indijanskim ekipama u nekakvim balonima. Te balon na Zlatiboru, te balon u Sloveniji...pres*ravanje zesce :shh:
Ako vec ima lovu, zasto jednostavno ne kupi ucesce direktno u Aba 1 ili ako nema lovu zasto ne trazi specijalnu pozivnicu? Kad su mogli da igraju i da na svakakve nacine dobiju pozive, razni Levski, Karpos Sokoli, Solnoki Olaj ili cak Makabi sa drugog kontinenta, zasto ne bi mogao i bivsi prvak Evrope, koji pripada regiji. :?: :?: :?:
Pa se lijepo napuni Skenderija :clap: :clap: :clap: i svaku drugu sedmicu imas praznik kosarke u gradu, a da ne govorim kad budu dolazili Zvezda i Partizan. Naravno, trebalo bi se malo vise uloziti u tim da bude koliko toliko konkurentan. Sarajevo je jedini veci grad u regionu, koji poslednjih godina nema abaligasa(aba 1). To je nedopustivo i za to je neko itekako odgovoran. Govorim kao ljubitelj sporta. Kad moze Igokea biti u 5 najboljih ekipa u regionu, moze i Bosna bar u 10, za pocetak !!!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 feb 2024, 09:24

Sanfrancisco je napisao/la:
10 feb 2024, 23:36
Ne razumijem i vas navijace Bosne u toj teznji za Aba 2 ligom. Sta ce Bosna u Aba 2, da tamo igra sa nekim indijanskim ekipama u nekakvim balonima. Te balon na Zlatiboru, te balon u Sloveniji...pres*ravanje zesce :shh:
Ako vec ima lovu, zasto jednostavno ne kupi ucesce direktno u Aba 1 ili ako nema lovu zasto ne trazi specijalnu pozivnicu? Kad su mogli da igraju i da na svakakve nacine dobiju pozive, razni Levski, Karpos Sokoli, Solnoki Olaj ili cak Makabi sa drugog kontinenta, zasto ne bi mogao i bivsi prvak Evrope, koji pripada regiji. :?: :?: :?:
Pa se lijepo napuni Skenderija :clap: :clap: :clap: i svaku drugu sedmicu imas praznik kosarke u gradu, a da ne govorim kad budu dolazili Zvezda i Partizan. Naravno, trebalo bi se malo vise uloziti u tim da bude koliko toliko konkurentan. Sarajevo je jedini veci grad u regionu, koji poslednjih godina nema abaligasa(aba 1). To je nedopustivo i za to je neko itekako odgovoran. Govorim kao ljubitelj sporta. Kad moze Igokea biti u 5 najboljih ekipa u regionu, moze i Bosna bar u 10, za pocetak !!!
Zato što je bolje ići stepenik po stepenik

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 11 feb 2024, 18:03

Allahu dragi, kakva je ovo kamera :shock:

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 11 feb 2024, 19:56

Pobjeda mnogo teža od očekivanog, 77 - 87

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 11 feb 2024, 19:56

Treba pobjeđivati i kada ne igraš dobro. Idemo dalje

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 12 feb 2024, 13:01

Bosna domacin kupa.
Parovi:

Petak:
Siroki - Borac/Leotar 17h
Bosna - Igokea 20h

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 12 feb 2024, 13:04

Sanfrancisco je napisao/la:
10 feb 2024, 23:36

Aj reci neko da je ova tema skrivena nekakva kamera aj ozbiljno vas sad molim...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Semrush [Bot] i 3 gosta.