Premijer liga BiH - aktuelno

User14
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la User14 » 13 feb 2024, 10:01

CampobelloDiMazara je napisao/la:
13 feb 2024, 09:27
Ni Hans Kristijan Andersen nebi napisao bajku o 7000 navijaca Zelje na gostovanju :rol:

Rekao bi dajte ljudi pisem bajke ali ne bas takve :mrgreen:
Jednom ih je bilo cak 190 na stadionu Rodjeni, to je za njihov standard :tokralju: :tokralju:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 13 feb 2024, 10:06

MortemHz je napisao/la:
13 feb 2024, 09:54
tabba77 je napisao/la:
13 feb 2024, 08:50
OnlyLeft22 je napisao/la:
13 feb 2024, 08:47

zeljkan i navijaci :mrgreen: :rol:

Finale kupa

slika

Da, dobro si procitao. FINALE KUPA
Jača gostovanja imaju i RA i HZ. :rol:
Kakve RA i HZ, pa jača gostovanja imaju Mamurne pande
Jel realno da znaš za mamurne pande :salut: :bow:
LETS GO FIGHTER

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 feb 2024, 10:09

MortemHz je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:

Finale kupa

slika

:bow: :bow: :bow:

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 13 feb 2024, 10:14

tabba77 je napisao/la:
13 feb 2024, 08:43
13 feb 2024, 08:41

Sarajevo u Brazilu, Velez u Argentini, a Zeljkan 🤡
A Željkan u svom Zagrebu.

Finale kupa

slika

Furka nam je samo titula, pa moze cak i federalne. :rol: :rol:
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Mostarac12345
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac12345 » 13 feb 2024, 10:23

Zapamti Stolac je uvijek bio za Velez kao i Jablanica i Konjic

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 13 feb 2024, 10:55

Top 10 navijackih zanimljivosti u BiH, azurirana lista

1. Manijaci i HZ na Kosevu
2. Manijaci u Mostaru

3. Red Army ide sa glavnim transom na utakmice

4. Lesinari idu sa glavnim transom na gostovanje, nekad

5. Clan RA Ilidza usetao sa stikerom u skupstinu KS

6. Navijaci Veleza jos jednom pokazali koliko vole klub, plakali ispred Grbavice da kupe karte

7. Lesinari na Grbavici umjesto kifli u pekari dobise fasung, nakon sto su ih manijaci pitali otkud vi ovdje ovi utuceni odgovorise "Zar ovo nije Novi Sad?"

8. Vodje HZ sa ulicnih presli na tiktok tuce, kazu tamo bar mogu nekog dobiti?!
Samo da dopunim listu, pa nastavite

9. FK Sarajevo ima bazu navijaca cak i u Brazilu, zove se “um fã Cabeça de égua”

10. :hmmmmm:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

fkshz4687
Kontakt:

Post Postao/la fkshz4687 » 13 feb 2024, 10:57

Mostarac12345 je napisao/la:
13 feb 2024, 10:23
Zapamti Stolac je uvijek bio za Velez kao i Jablanica i Konjic
Zanimljivo je da su jedno vrijeme Jablanicani imali jaku ekipu u RA, a tad su i kod ultrasa bila dvojica Jablanicana i to u prvoj ekipi

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 feb 2024, 10:59

AVNOJ je napisao/la:
12 feb 2024, 21:20
Cernica22 je napisao/la:
12 feb 2024, 19:38
tutankamon1905 je napisao/la:
12 feb 2024, 19:20

Mozda je i do mene, ne znam
Na srecu nas ostalih, a njihovu nesrecu ovako im razmisljaju i ljudi koji im vode klub. Bahatost koja im se konstantno obija od glavu pa tako zamalo i jucer. Ista je situacija i kod Zeljeznicara, malo im pdf prelistao, ljudi kontaju da vam je novi trener najslabija karika i njihova sansa za pobjedu. Povelik danak neiskustvu. Ne znam samo sta je konkretno problem pogledati stvari realno onako kako one i jesu, a ne forsirati pricu najjaci smo, procepit ce ovo ono.
Aha ovde sam.
Ne znam prijatelju zašto misliš da sam ja podcijenio ili omalovažavao Vaš klub, prije svega rekao sam da ova pozicija na tabeli i bodovno stanje Vašeg kluba sve i do jedan navijač Veleža bi prihvatio na početku sezone i to bez pogovora, dok sa druge strane, mi ni u ludilu nismo mislili da čemo ovako završiti na zimakoj pauzi isto tako smatram da trenutna ekipa zeljezničara ima puno više potencijala od Veleža i da če u nastavku prvenstva osvojiti više bodova od Vas da li če to biti dovoljno da Vas prestigne ne znam i ne vidim u čemu je problem. To za Vašeg trenera kažem jer smo ih mi more takvih potrošili i ništa dobrog nismo napravili uvjek je bilo korak naprijed korak nazad. Klafurić nek nalravi nekoliko loših rezultata i nek ugrozi izlazak u Europu dobit če otkaz 100% dok Rozman neče sigurno, klub, uprava, navijači su svjesni kakvim putem sada idemo i njegovo trasiranje je dugo ali ispaltivo, ne kao do sada sezonu/polusezonu pa opet ispočetka.
Oprosti akonsam te nečim uvrijedio, tebe i tvoj klub jer nisam imao namjeru.
Vi ste drug najnezdravija okolina za rad u BiH, nakon jedne ili 2 tekme **** mrtve i sta sve ne. Gresku ste napravili sa Dudicem, niste ga trebali otjerati, prodali mu par bitnij igraca a niste doveli zamjeni, a i u takvom sastavu bilo je utakmica kada nije htjela lopta u gol. Sa Rozmanom koliko ulazete rezultati su vam uzasni, igra takoder. Zeljo je doveo dobrih igraca, ali sumnjam da ce uspjeti nadoknaditi prednost koju ima. Samim tim ako ugrozi nas ugrozio je i vas, jer nigdje niste nikoga uvjerili da ste bolja ekipa od nas. Nemoj zamjeriti, niata licno, volio bi ja da se i vi i mi borimo za 1 mjesto, al trenutno je takva situacija. Zivio :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 feb 2024, 11:08

nekoIzMostara je napisao/la:
13 feb 2024, 10:59
AVNOJ je napisao/la:
Cernica22 je napisao/la:
12 feb 2024, 19:38

Na srecu nas ostalih, a njihovu nesrecu ovako im razmisljaju i ljudi koji im vode klub. Bahatost koja im se konstantno obija od glavu pa tako zamalo i jucer. Ista je situacija i kod Zeljeznicara, malo im pdf prelistao, ljudi kontaju da vam je novi trener najslabija karika i njihova sansa za pobjedu. Povelik danak neiskustvu. Ne znam samo sta je konkretno problem pogledati stvari realno onako kako one i jesu, a ne forsirati pricu najjaci smo, procepit ce ovo ono.
Aha ovde sam.
Ne znam prijatelju zašto misliš da sam ja podcijenio ili omalovažavao Vaš klub, prije svega rekao sam da ova pozicija na tabeli i bodovno stanje Vašeg kluba sve i do jedan navijač Veleža bi prihvatio na početku sezone i to bez pogovora, dok sa druge strane, mi ni u ludilu nismo mislili da čemo ovako završiti na zimakoj pauzi isto tako smatram da trenutna ekipa zeljezničara ima puno više potencijala od Veleža i da če u nastavku prvenstva osvojiti više bodova od Vas da li če to biti dovoljno da Vas prestigne ne znam i ne vidim u čemu je problem. To za Vašeg trenera kažem jer smo ih mi more takvih potrošili i ništa dobrog nismo napravili uvjek je bilo korak naprijed korak nazad. Klafurić nek nalravi nekoliko loših rezultata i nek ugrozi izlazak u Europu dobit če otkaz 100% dok Rozman neče sigurno, klub, uprava, navijači su svjesni kakvim putem sada idemo i njegovo trasiranje je dugo ali ispaltivo, ne kao do sada sezonu/polusezonu pa opet ispočetka.
Vi ste drug najnezdravija okolina za rad u BiH, nakon jedne ili 2 tekme **** mrtve i sta sve ne. Gresku ste napravili sa Dudicem, niste ga trebali otjerati, prodali mu par bitnij igraca a niste doveli zamjeni, a i u takvom sastavu bilo je utakmica kada nije htjela lopta u gol. Sa Rozmanom koliko ulazete rezultati su vam uzasni, igra takoder. Zeljo je doveo dobrih igraca, ali sumnjam da ce uspjeti nadoknaditi prednost koju ima. Samim tim ako ugrozi nas ugrozio je i vas, jer nigdje niste nikoga uvjerili da ste bolja ekipa od nas. Nemoj zamjeriti, niata licno, volio bi ja da se i vi i mi borimo za 1 mjesto, al trenutno je takva situacija. Zivio :bih:
Ispravka da se ne bi dalje mitovi stvarali. Feđa je imao najveću podršku od svih trenera uz Musemića u poslijeratnoj historiji.
Imao je katastrofalne rezultate, klubovi su nas brukali svako malo ali je i dalje imao podršku. Bili smo sedmi ili osmi na tabeli što nam se nikad nije desilo u našoj ligi.
On je sam podnio ostavku odmah na pres konferenciji poslije ispadanja iz kupa od trećeligaša i klub je to prihvatio radi gore navedenih razloga. Čak je i klub izjavio da nije sva krivica na njemu i da mu se zahvaljuju na urađenom poslu, između ostalog. Nije htio ni marke uzeti i zato je sam podnio ostavku a imao je i više nego dobar ugovor na 2 godine.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 feb 2024, 11:17

Da, pravit cemo se da je imao podrsku svih tribina samo eto on nije znao to. Pa psovalo mu se na najjace Morteme i svi ste ga prozivali da sam ode. Ali bukvalno nijedan navijac Sarajeva nije rekao da ste najbolji fudbal igrali s Fedjom. Procistio vam svlacionicu, a trebao je jos procistiti i to bi uradio kasnije jer je ostavio neke koji individualno i karakterno nisu htjeli ili nisu mogli ispostovati trenerove zamisl i zato ste primali golove, i opet ste imali svaku tekmu vise od igre i uvijek 3 4 stative/precke. Nego je Fedju karma sjebala, a inace da ste ga istrpili i da su igraci prvi put vidjeli da je trener iznad njih, mogli ste osvojiti ligu i sigurno bi je Fedja osvojio.

Ni Klopp u prvoj sezoni u Liverpulu nije nista znacajno uradio. Vi ste dokazali da ne vjerujete u proces, a i kad vjerujete kao, odlucite vjerovati Rozmanu ciji fudbal zasad nije ni blizu nivoa Dudica ili Kodre. Rezultati su ono sto uberes kasnije.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fkshz4687
Kontakt:

Post Postao/la fkshz4687 » 13 feb 2024, 11:22

killafrommanilla je napisao/la:
13 feb 2024, 11:17
Da, pravit cemo se da je imao podrsku svih tribina samo eto on nije znao to. Pa psovalo mu se na najjace Morteme i svi ste ga prozivali da sam ode. Ali bukvalno nijedan navijac Sarajeva nije rekao da ste najbolji fudbal igrali s Fedjom. Procistio vam svlacionicu, a trebao je jos procistiti i to bi uradio kasnije jer je ostavio neke koji individualno i karakterno nisu htjeli ili nisu mogli ispostovati trenerove zamisl i zato ste primali golove, i opet ste imali svaku tekmu vise od igre i uvijek 3 4 stative/precke. Nego je Fedju karma sjebala, a inace da ste ga istrpili i da su igraci prvi put vidjeli da je trener iznad njih, mogli ste osvojiti ligu i sigurno bi je Fedja osvojio.

Ni Klopp u prvoj sezoni u Liverpulu nije nista znacajno uradio. Vi ste dokazali da ne vjerujete u proces, a i kad vjerujete kao, odlucite vjerovati Rozmanu ciji fudbal zasad nije ni blizu nivoa Dudica ili Kodre. Rezultati su ono sto uberes kasnije.
Evo ja ti kazem, gledajuci samo igracki kadar i kakve igrace je imao, pod fedjom smo ubjedljivo najljepse igrali. Jednostavno nas nije htio gol i definitivno da se sa Fedjom trebalo istrpiti jedna sezona da se sve stvari posloze...Trenutno Rozman ima igracki bolja rjesenja i evidentno ima bolje rezultate, ali nema igre i pitanje je na kraju gdje cemo zavrsiti..

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 feb 2024, 11:22

MortemHz je napisao/la:
13 feb 2024, 11:08
AVNOJ je napisao/la:

Aha ovde sam.
Ispravka da se ne bi dalje mitovi stvarali. Feđa je imao najveću podršku od svih trenera uz Musemića u poslijeratnoj historiji.
Imao je katastrofalne rezultate, klubovi su nas brukali svako malo ali je i dalje imao podršku. Bili smo sedmi ili osmi na tabeli što nam se nikad nije desilo u našoj ligi.
On je sam podnio ostavku odmah na pres konferenciji poslije ispadanja iz kupa od trećeligaša i klub je to prihvatio radi gore navedenih razloga. Čak je i klub izjavio da nije sva krivica na njemu i da mu se zahvaljuju na urađenom poslu, između ostalog. Nije htio ni marke uzeti i zato je sam podnio ostavku a imao je i više nego dobar ugovor na 2 godine.
Prodali ste mu glavnog stopera, niste doveki adekvatnu zamjenu. Stavio je Dokanovica na stopera. Prodali ste cini mi se jos 2 igraca, nisam siguran. Imali ste igru i sanse, al nije htjela u gol, i do njega nije bilo. To sto su igraci pogadali svaku tekmu po 3 puta precku ili stativu ili bi u 1 na 1 sutirali u golmana nije njehova krivica. Ili jeste?

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 13 feb 2024, 11:26

Ne razumijem zasto vi jos uvijek branite Dudica kad je lik jedva cekao da ode od vas na bolje. Ne mislim da je los trener, svakako je iznad prosjeka PLBiH, ali nije samo floskula da je teze raditi u Sarajevu nego u Velezu i sl. klubovima. Veci klub, veci pritisak. Plus, bez da nesto oduzimam zasluge Dudicu, vi ste tad imali strasnu euforiju, digli klub sa dna, prvi put Europa... sve to utice na pozitivan rezultat, nije ga Dudic sam napravio.

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 13 feb 2024, 11:28

MortemHz je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:

Finale kupa

slika

Najredovniji!

slika

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 feb 2024, 11:31

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
13 feb 2024, 11:26
Ne razumijem zasto vi jos uvijek branite Dudica kad je lik jedva cekao da ode od vas na bolje. Ne mislim da je los trener, svakako je iznad prosjeka PLBiH, ali nije samo floskula da je teze raditi u Sarajevu nego u Velezu i sl. klubovima. Veci klub, veci pritisak. Plus, bez da nesto oduzimam zasluge Dudicu, vi ste tad imali strasnu euforiju, digli klub sa dna, prvi put Europa... sve to utice na pozitivan rezultat, nije ga Dudic sam napravio.
Ne branimo, nego govorimo realno. Poredeci kadar Rozmana i Dudica sa igrom kakvu su prikazivali Dudic je puno ljepsi i bolji fudbal igrao, a pri tome ste mu i igrace prodali, a niste doveli kvalitetne zamjene. Pa eto nek je veci teret treniranje u Sarajevu, nama pase, to bi vi navijaci trebali da olaksate a ne da otezate trenerima, zato i jest teret svima.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 13 feb 2024, 11:34

13 feb 2024, 11:31
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
13 feb 2024, 11:26
Ne branimo, nego govorimo realno. Poredeci kadar Rozmana i Dudica sa igrom kakvu su prikazivali Dudic je puno ljepsi i bolji fudbal igrao, a pri tome ste mu i igrace prodali, a niste doveli kvalitetne zamjene. Pa eto nek je veci teret treniranje u Sarajevu, nama pase, to bi vi navijaci trebali da olaksate a ne da otezate trenerima, zato i jest teret svima.
Ne kazem ja da je nuzno pozitivno sto je veci pritisak, samo konstatujem da jeste. Ne moze se svaki trener ili igrac nositi s tim.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 13 feb 2024, 11:35

Ja bih volio da zelju izvucemo. Gradski derbi da vratimo tamo gdje i pripada. :pray:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 feb 2024, 11:36

13 feb 2024, 11:22
MortemHz je napisao/la:
13 feb 2024, 11:08

Prodali ste mu glavnog stopera, niste doveki adekvatnu zamjenu. Stavio je Dokanovica na stopera. Prodali ste cini mi se jos 2 igraca, nisam siguran. Imali ste igru i sanse, al nije htjela u gol, i do njega nije bilo. To sto su igraci pogadali svaku tekmu po 3 puta precku ili stativu ili bi u 1 na 1 sutirali u golmana nije njehova krivica. Ili jeste?
To je tačno ali nije ga niko otjerao već je sam dao ostavku nakon vjerovatno i najgorih rezultata koje smo imali, nije to bilo samo par loših utakmica.
Zna se kakvo je naše strpljenje i čemu mi težimo, i meni je bilo čudno što se toliko zadržao pored takve situacije.
Njemu su počeli skandirati da ide tek nakon one bruke u Zenici kad smo ispali od trećeligaša, tad je kažem ti i dao ostavku.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 feb 2024, 11:38

GOLEM SI ZELJO

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 feb 2024, 11:39

Veliki je igracima pritisak igrati za Sarajevo. Vidjeli smo neki dan u Tuzli. Veci pritisak kasirki u Bingu kad su joj cetri osobe u redu na kasi :rol:

Nema ljepseg kluba za igrace i trenere da uzmu dobre pare bez pritiska. Treneru je vazno imati samo malo vate u dzepu da nagura u usi kada krene prema tunelu ispod istoka :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Morpheus i 12 gostiju.