Na stranu stvari koje znamo, losa forma i sve...Jel ima jos neki razlog sto nije optimističan?Sindikat12 je napisao/la: ↑11 feb 2024, 12:45Sastali se u Salzburgu, Belmin nije nesto optimistican uvezi baraza.Imajednabrigada je napisao/la: ↑11 feb 2024, 11:17Pa ne igra ovaj mali ni za Hrvatsku vise, mozda je tu malo prenapuhana prica o extra talentu. Koliko sam cuo da je presao u Leipzig starije kategorije tako da bas ima neku jaku logističku podrsku.
Inace, ovih dana Belmin, Miske i Savo zasjedaju u vise navrata, ko li je sljedeći potencijalni pitanje je sad?![]()
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
-
- Kontakt:
To sto si naveo, jos dodat lose samopouzdanje, losa atmosfera medju igracima i razocaranje igraca prema saveza zbog mnoštvo glupih poteza Saveza.Kobayashi je napisao/la: ↑11 feb 2024, 15:25Na stranu stvari koje znamo, losa forma i sve...Jel ima jos neki razlog sto nije optimističan?Sindikat12 je napisao/la: ↑11 feb 2024, 12:45Sastali se u Salzburgu, Belmin nije nesto optimistican uvezi baraza.Imajednabrigada je napisao/la: ↑11 feb 2024, 11:17Pa ne igra ovaj mali ni za Hrvatsku vise, mozda je tu malo prenapuhana prica o extra talentu. Koliko sam cuo da je presao u Leipzig starije kategorije tako da bas ima neku jaku logističku podrsku.
Inace, ovih dana Belmin, Miske i Savo zasjedaju u vise navrata, ko li je sljedeći potencijalni pitanje je sad?![]()
Nakon baraza i nadam se Eura, ovdje ce definitivno trebati dodatni reset. Ono sto mene trenutno najvise brine je to sto niko na forumu sad sa sigurnoscu ne moze reci tri igraca koji ce ciniti vezni red.
Nama hronično nedostaje prava šestica i razbijač i ja lično vjerujem da je to jedan od glavnih uzroka nesto losijih rezultata u posljednje vrijeme. Ne, to nisu ni Tahirović ni Hadziahmetovic, niti eventualno Sučić. Najbliže tome ja trenutno vidim Gigovića i ne mogu se načuditi da smo toliko indolentni po tom pitanju, a tako nam gori ta pozicija. Ono što sam načuo jeste da je u igri navodno Nejašmić iz Osijeka koji ruku na srce jeste profil igrača kakvog mi trenutno nemamo. Nadam se samo da Nejašmić eventualno ne bi bio kompenzacija za Sučića sa susjedima.
Nama hronično nedostaje prava šestica i razbijač i ja lično vjerujem da je to jedan od glavnih uzroka nesto losijih rezultata u posljednje vrijeme. Ne, to nisu ni Tahirović ni Hadziahmetovic, niti eventualno Sučić. Najbliže tome ja trenutno vidim Gigovića i ne mogu se načuditi da smo toliko indolentni po tom pitanju, a tako nam gori ta pozicija. Ono što sam načuo jeste da je u igri navodno Nejašmić iz Osijeka koji ruku na srce jeste profil igrača kakvog mi trenutno nemamo. Nadam se samo da Nejašmić eventualno ne bi bio kompenzacija za Sučića sa susjedima.
-
- Kontakt:
Sto nisu otisli do Bajraktarevica, umjesto da idu da gledaju krampe,koje su pokazale koliko ne znaju.
Treba nam mladjih modernih igraca, a ne mehkunci u veznom redu. Gdje mu je taj spisak novih igraca.
Treba nam mladjih modernih igraca, a ne mehkunci u veznom redu. Gdje mu je taj spisak novih igraca.
!Brazzzoo123 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 23:07Sto nisu otisli do Bajraktarevica, umjesto da idu da gledaju krampe,koje su pokazale koliko ne znaju.
stace ici kada je sa nase strane sve zavrseno za njega, pricao je sa misketom i selektorom u21 i obecan mu je instant poziv, a on nece da ode da izvadi pasos jer ga ne zanima. sta mogu miske i savo uraditi, izvaditi mu pasos?Brazzzoo123 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 23:07Sto nisu otisli do Bajraktarevica, umjesto da idu da gledaju krampe,koje su pokazale koliko ne znaju.
-
- Kontakt:
Imajednabrigada je napisao/la: ↑08 dec 2023, 21:33Onaj mali Tubic sto se pisalo o njemu zadnjih dana je rijesen i to je neka dobra vijest.
Isto tako neka poludobra vijest je u vezi Hamzica golmana, da je njegov otac i on obecao da Ce igrat za nas A tim ako se bude razvijao dobro a zasad ostaje sa Austrijancima posto Rangnick vec i njega uvrstio u tu skupinu talentovanih na tom nekom spisku.( Nasi selektori ga ignorisali neko vrijeme)
Zadnjih put sam rekao za Beganovica da ga nasi samo trebaju pozvati nema prepreka da igra za nas i to je tako ali jankovic kasni sa pozivom, i nazalost u medjuvremenu javili se Austrijanci i on upao kod rangnicka na taj spisak, i on Ce igrat za Austriju u21 naredni period ako nastavi dobro igrati a poslije vidjet cemo.( To uveliko zavisi i od njihovog razvoja i rezultata reprezentacije).

Obećano - ispunjeno !!

"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
E za to ćeš biti nagrađen tako što će te još poneki oštroumni forumaš staviti na ignore listu.Imajednabrigada je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:07Imajednabrigada je napisao/la: ↑08 dec 2023, 21:33Onaj mali Tubic sto se pisalo o njemu zadnjih dana je rijesen i to je neka dobra vijest.
Isto tako neka poludobra vijest je u vezi Hamzica golmana, da je njegov otac i on obecao da Ce igrat za nas A tim ako se bude razvijao dobro a zasad ostaje sa Austrijancima posto Rangnick vec i njega uvrstio u tu skupinu talentovanih na tom nekom spisku.( Nasi selektori ga ignorisali neko vrijeme)
Zadnjih put sam rekao za Beganovica da ga nasi samo trebaju pozvati nema prepreka da igra za nas i to je tako ali jankovic kasni sa pozivom, i nazalost u medjuvremenu javili se Austrijanci i on upao kod rangnicka na taj spisak, i on Ce igrat za Austriju u21 naredni period ako nastavi dobro igrati a poslije vidjet cemo.( To uveliko zavisi i od njihovog razvoja i rezultata reprezentacije).
Obećano - ispunjeno !!![]()
![]()

“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Sve igrace koji imaju mogcnost igrati za BiH treba zvati i dati im priliku
Hamzic ce izgleda biti uz Vasilja sto je dobra vijest
Dva dobra golmana daju priliku mladim golmanima iz nase lige za trece mjesto
Tako se to radi
Hamzic ce izgleda biti uz Vasilja sto je dobra vijest
Dva dobra golmana daju priliku mladim golmanima iz nase lige za trece mjesto
Tako se to radi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Horoz je napisao/la: ↑13 feb 2024, 20:03E za to ćeš biti nagrađen tako što će te još poneki oštroumni forumaš staviti na ignore listu.Imajednabrigada je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:07Imajednabrigada je napisao/la: ↑08 dec 2023, 21:33Onaj mali Tubic sto se pisalo o njemu zadnjih dana je rijesen i to je neka dobra vijest.
Obećano - ispunjeno !!![]()
![]()
![]()

Očaj je opasna stvar, tad covjek srlja, posebno kada neko sam sebe popiša jer misli da je prepametan a uvijek i stalno na kraju ispadne glup. i sam sebe ugasi iako su godine prosle pametujuci na formu.

Da ovaj mali nastavi ovako i da zabije golove koji Ce nas odvesti na Euro bolja zahvala ne treba, trebao nam je ovakav jedan dobar golgeter u ovoj generaciji u17
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Potencijalni reprezentativac BiH Anel Husić, ostvarit će fantastičan transfer.
U finišu prijelaznog roka Husić će iz ekipa Lausanne Sport preći u Young Boys. Klubovi su već dogovorili detalje transfera, a Husića od Young Boysa dijele ljekarski pregledi i potpis višegodišnjeg ugovora, saznaje portal ....
Očekuje se da će Husić već sutra proći ljekarske testove, a potom potpisati ugovor sa Young Boysom.
Riječ je o 22-godišnjem defanzivcu. Ovaj stoper do sada je nastupao za U-21 reprezentaciju Švicarske, za koju je ubilježio osam nastupa. Ipak, valja napomenuti kako je Husić bio voljan igrati za mladu reprezentaciju BiH, ali nije dobijao pozive, zbog čega je na kraju odlučio prihvatiti poziv Švicarske.
U finišu prijelaznog roka Husić će iz ekipa Lausanne Sport preći u Young Boys. Klubovi su već dogovorili detalje transfera, a Husića od Young Boysa dijele ljekarski pregledi i potpis višegodišnjeg ugovora, saznaje portal ....
Očekuje se da će Husić već sutra proći ljekarske testove, a potom potpisati ugovor sa Young Boysom.
Riječ je o 22-godišnjem defanzivcu. Ovaj stoper do sada je nastupao za U-21 reprezentaciju Švicarske, za koju je ubilježio osam nastupa. Ipak, valja napomenuti kako je Husić bio voljan igrati za mladu reprezentaciju BiH, ali nije dobijao pozive, zbog čega je na kraju odlučio prihvatiti poziv Švicarske.
E šta je sada istina? Bila je priča da nas je ispalio i odlučio da igra za Švicarce?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
ja koliko se sjecam bio je dogovor, javni izmedju njega i saveza, bukvalno je u zadnjem trenutku ispalio za Svicarce.
Tako da ova prica kako nije dobijao pozive je laz.
Tako da ova prica kako nije dobijao pozive je laz.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Lik pristao da igra za nas i u zadnjem trenutku, kao zadnja pi.cka odluci igrati za Svicu. Nije nasa krivica nista ovdje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Pa i ovaj Husic se poigrao sa nama.
Inace, napokon jedan pravi tekst o ovakvim lazovima na sportske,ba mozda malo i predirektno ali i treba zustro i iskreno.

Inace, napokon jedan pravi tekst o ovakvim lazovima na sportske,ba mozda malo i predirektno ali i treba zustro i iskreno.

-
- Kontakt:
Skauti govore da ce Ervin Gigovic nadmasit svog starijeg brata Armina.
Intresantno.
Intresantno.
Husic potpisao za YB
Kad je tema zaboravljeni i potencijalni reprezentativci, ja mislim da baš imamo veliku bazu za reset i građenje nekog novog tima od narednih kvalifikacija, pa ću navesti ovdje neke sa trenutnim pravom igranja kao i neke koje možemo "naturalizirati", ako vam ko pada na pamet dodajte:
Nail Omerović (Osijek)
Ajdin Hasić (Sarajevo)
Vedad Radonja (AEK)
Filip Čuić (Hajduk)
Petar Sučić (Dinamo)
Adis Jašić (Wolfsberger)
Sa promjenom sportskog državljanstva:
Svetozar Marković (Partizan)
Nikola Katić (Zurich)
Armin Gigović (Mityland)
Darko Nejašmić (Osijek)
Dario Špikić (Dinamo)
Mario Ćuže (Zrinjski)
Ervin Omić (Wolfsberger)
Anel Husic (YB)
Pa da obrazlozim. Iz prve grupe Hasic zato sto decko zna i zato sto nije limitiran i zato sto mi u reprezentaciji nemamo igraca koji ima onakav vic u nogama da napravi visak, bez obzira gdje igra. Ako su Rumuni i Slovenci sa nekoliko najboljih iz domacih liga mogli na EURO, ne znam sta bi falilo da se sansa pruzi Hasicu.
Čuića bih odmah gurnuo u vatru nakon baraža jer mislim da je ovakav Čuić korisniji od Prevljaka za repku, a polako nadolazi i sve više dobija šansu u Hajduku a počeo je davati i golove.
Možda je nekima smješno za Ćužea, ali mi smo desetkovani na krilnim pozicijama i zašto ne zaoštriti konkurenciju. Da neki naš igrač igra npr, u rumunskom klubu koji pobjeđuje AZ Alkmar, igra grupnu fazu, nosi se sa Aston Vilom bila bi pomama zašto ga ne zovemo, a kada je u Zrinjskom, gledamo potcjenjivački, ja mislim da je on sasvim solidno krilo koje itekako moze zaostriti konkurenciju.
Ćuže, Hasić, Špikić, Omerović, uz Menala bi itekako zaoštrila konkurenciju na krilima, sad ih skoro nemamo nikako, a ovako bi imali po dva solidna krila na svakoj strani.
Nejašmić i Gigović zato što nam več očajno treba pravi zadnji vezni i definitivno tu imamo problem a ponašamo se prilično opušteno. Gledao sam ovog Nejašmića protiv Hajduka, baš je zvijer na sredini. Gledam sinoć Dinamo protiv Betisa i mislim kako bi bilo dobro da mi imamo jednog Mišića u reprezentaciji, koliko je taj čovjek samo lopti presjekao na sredini terena i kako je sigurno čuvao vezni red i mislim da nam podhitno treba takav tip igrača.
Radonja i Jašić jer mogu igrati na obje bekovske pozicije, naravno pod uslovom da Radonja nastavi igrati u AEK-u, a za Jašića se nadam da bi od ljeta mogao put Salzburga ili Graza. Pitanje je hoće li Kolašinac biti tu naredni ciklus pa bi nam itekako trebao.
U odbrani za sada realno imamo dva dobra igrača, Ahmedhodzica i Barisica koji jos uvijek nadolaze, za Dennisa se nadam da će konačno uhvatiti kontinuitet pa barem u prosječnom njemačkom bundesligašu jer on itekako zna pomoći. Na stoperima bi valjalo zaoštriti konkurenciju i mislim da je Marković za sada najbliži tome, relativno mlad i vjerujem da je neki sljedeći transfer nešto tipa Olympiacos, PAOK ili nešto slično, pratim Partizan i momak igra onako školski, bez greške, prilično odgovorno, Znam da su neki ovdje protiv Katića i Husića, ali ja bih definitivno zaoštrio konkurenciju da nam se ne dešavaju situacije poput onih sa Ahmedhodzicem. Nadat se i da će Omić ubrzo dodatno napredovati, za njega vjerujem da je naš.
Sa Sučićem treba konačno vidjeti šta i kako, ako neće, ne treba ga više zvati i to je to, ali je realno da bi nam valjao sa Tahirovićem na osmici. Ko je pratio Ajax u zadnje vrijeme mogao je vidjeti da se Benjo čak bolje snašao na poziciji osmice.
Uz sve ovo, probrati kvalitetno od ovog što trenutno imamo i mislim da se može napraviti jedan kompaktan tim, koji možda neće igrati lijepo za oko, ali će osvajati bodove a to nam je valjda najbitnije.
Nail Omerović (Osijek)
Ajdin Hasić (Sarajevo)
Vedad Radonja (AEK)
Filip Čuić (Hajduk)
Petar Sučić (Dinamo)
Adis Jašić (Wolfsberger)
Nikola Katić (Zurich)
Armin Gigović (Mityland)
Darko Nejašmić (Osijek)
Dario Špikić (Dinamo)
Mario Ćuže (Zrinjski)
Ervin Omić (Wolfsberger)
Anel Husic (YB)
Pa da obrazlozim. Iz prve grupe Hasic zato sto decko zna i zato sto nije limitiran i zato sto mi u reprezentaciji nemamo igraca koji ima onakav vic u nogama da napravi visak, bez obzira gdje igra. Ako su Rumuni i Slovenci sa nekoliko najboljih iz domacih liga mogli na EURO, ne znam sta bi falilo da se sansa pruzi Hasicu.
Čuića bih odmah gurnuo u vatru nakon baraža jer mislim da je ovakav Čuić korisniji od Prevljaka za repku, a polako nadolazi i sve više dobija šansu u Hajduku a počeo je davati i golove.
Možda je nekima smješno za Ćužea, ali mi smo desetkovani na krilnim pozicijama i zašto ne zaoštriti konkurenciju. Da neki naš igrač igra npr, u rumunskom klubu koji pobjeđuje AZ Alkmar, igra grupnu fazu, nosi se sa Aston Vilom bila bi pomama zašto ga ne zovemo, a kada je u Zrinjskom, gledamo potcjenjivački, ja mislim da je on sasvim solidno krilo koje itekako moze zaostriti konkurenciju.
Ćuže, Hasić, Špikić, Omerović, uz Menala bi itekako zaoštrila konkurenciju na krilima, sad ih skoro nemamo nikako, a ovako bi imali po dva solidna krila na svakoj strani.
Nejašmić i Gigović zato što nam več očajno treba pravi zadnji vezni i definitivno tu imamo problem a ponašamo se prilično opušteno. Gledao sam ovog Nejašmića protiv Hajduka, baš je zvijer na sredini. Gledam sinoć Dinamo protiv Betisa i mislim kako bi bilo dobro da mi imamo jednog Mišića u reprezentaciji, koliko je taj čovjek samo lopti presjekao na sredini terena i kako je sigurno čuvao vezni red i mislim da nam podhitno treba takav tip igrača.
Radonja i Jašić jer mogu igrati na obje bekovske pozicije, naravno pod uslovom da Radonja nastavi igrati u AEK-u, a za Jašića se nadam da bi od ljeta mogao put Salzburga ili Graza. Pitanje je hoće li Kolašinac biti tu naredni ciklus pa bi nam itekako trebao.
U odbrani za sada realno imamo dva dobra igrača, Ahmedhodzica i Barisica koji jos uvijek nadolaze, za Dennisa se nadam da će konačno uhvatiti kontinuitet pa barem u prosječnom njemačkom bundesligašu jer on itekako zna pomoći. Na stoperima bi valjalo zaoštriti konkurenciju i mislim da je Marković za sada najbliži tome, relativno mlad i vjerujem da je neki sljedeći transfer nešto tipa Olympiacos, PAOK ili nešto slično, pratim Partizan i momak igra onako školski, bez greške, prilično odgovorno, Znam da su neki ovdje protiv Katića i Husića, ali ja bih definitivno zaoštrio konkurenciju da nam se ne dešavaju situacije poput onih sa Ahmedhodzicem. Nadat se i da će Omić ubrzo dodatno napredovati, za njega vjerujem da je naš.
Sa Sučićem treba konačno vidjeti šta i kako, ako neće, ne treba ga više zvati i to je to, ali je realno da bi nam valjao sa Tahirovićem na osmici. Ko je pratio Ajax u zadnje vrijeme mogao je vidjeti da se Benjo čak bolje snašao na poziciji osmice.
Uz sve ovo, probrati kvalitetno od ovog što trenutno imamo i mislim da se može napraviti jedan kompaktan tim, koji možda neće igrati lijepo za oko, ali će osvajati bodove a to nam je valjda najbitnije.
Ništa mi s ne bi dobili s ovim igračima. Igrači iz Austrije (osim prvotimaca RB), HNL-a (osim vođa Dinama ili eventualno Hajduka) i pogotovo amaterske premijer lige BiH bi trebali konkurisati za neku mediteransku, poluamatersku reprezentaciju. A ne biti neka promjena, budućnost bilo koje reprezentacije...
+Huseinbašić i BristrićKarambeu je napisao/la: ↑16 feb 2024, 09:54Kad je tema zaboravljeni i potencijalni reprezentativci, ja mislim da baš imamo veliku bazu za reset i građenje nekog novog tima od narednih kvalifikacija, pa ću navesti ovdje neke sa trenutnim pravom igranja kao i neke koje možemo "naturalizirati", ako vam ko pada na pamet dodajte:
Nail Omerović (Osijek)
Ajdin Hasić (Sarajevo)
Vedad Radonja (AEK)
Filip Čuić (Hajduk)
Petar Sučić (Dinamo)
Adis Jašić (Wolfsberger)
Nikola Katić (Zurich)
Armin Gigović (Mityland)
Darko Nejašmić (Osijek)
Dario Špikić (Dinamo)
Mario Ćuže (Zrinjski)
Ervin Omić (Wolfsberger)
Anel Husic (YB)
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.