Suvorov je napisao/la: ↑19 feb 2024, 22:43
AvantiBL je napisao/la: ↑19 feb 2024, 22:27
Rješenje za ligu 10 bi moglo biti u novoj zajedničkoj ligi RS i FBiH, ne razumijem zašto ste toliko zapeli da Srbi nebi pristali na to? Ako hoćeš u premijer ligu, pa budi šampion zajedničke lige, šta je problem. Prva Federalna je puno jača od prve RS i to se vidi trenutno po broju klubova u PLBiH. Možda bi to bio i motiv više klubovima iz RS da se još više potrude, da budu bolji u svakom segmentu.
Za par sezona bi imao u Premijer ligi samo Borac, a u toj drugoj zajednickoj ligi mozda jedan klub iz RS jer bi svi poispadali u trecu ligu.
Zasto bi se Srbi odrekli privilegija koje sad imaju?
To za motiv i da se vise potrude je prica za malu djecu.
Zasto bi Srbi uopste imali neke privilegije ??
Jedinstvena liga je bio zahtjev UEFE,koji smo morali ispostovati. Nadam se da ce vremenom doci i do pritiska za jedinstvenu druge ligu.To je jedino sportski i korektno,posteno i ekonomski opravdano.
A Srbi ako hoce da imaju deset premierligasa ,neka vise treniraju i vise uloze para.
Sto se smanjenja PL tice. Meni se to licno ne svidja. Ja sam navikao na ligu 18 i meni je jedino to zanimljiva i dobra liga. Sjecam se jednom u poratnom periodu dok su samo Bosnjaci igrali ligu,imali smo jednu sezonu 22 kluba. Meni je to bilo super,zanimljivo. Ova liga 12 i 10 su dosadne k'o qurac. Isto deja vu ,stalno jedno te isto. Ko seks sa zenom poslije dvije godine,smor i dosada.
A kvalitet se dobija proizvodnjom omladinaca i ulaganjima. Eto ima nekoliko godina kako smo smanjili ligu na 12 ,pa nema nekog napretka u fudbalu. Repka goli qurac,klubovi nekonkurentni u Evropi , izlet svinjskog je samo zahvaljujuci promjenjenom sistemu takmicenja,ove godine ce i Borac isto a ucesce u grupi konferencije i nije neki aman zaman uspjeh. To igra Kosovo,Island,Farani LItvanci i ostala fudbalska buranija.
No ako je Vico odlucio ,nema se tu sta puno pircati,to je gotovo. Jedinu pozitivno meni u tome je sto ce prosjaci iz sarajevskog predgradja grbavice ispati u drugu ligu,u svoje prirodno staniste