Slažem se potpuno sa svime što si napisao, međutim, ovo što sam podebljao, u ovoj državi, nikada, ali nikada, nećeš dočekati. Uvijek ćeš imati sudijske protekcije nekih klubova, ako igraju neki "veći" i "manji" klub, uvijek će suđenje biti u korist "većeg" kluba itd. Riba smrdi od glave, država je trula, samim tim i sve u njoj.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑20 feb 2024, 09:15Za kvalitet lige nije neophodno da se smanji sa 12 na 10 klubova. Da se zeli poboljstai kvalitet lige dovoljno je da naloziš da se infrastruktura (svlacionice, tereni, reflektori, broj natkrivenih sjedista, parkinzi) dovede u red. Da striktno do besprijekornosti dovedes sudjenje i sudijsku organizaciju dovedes u red , da nema povlastenih i privilegovanih klubova i garantujem da ce liga biti kvlaitetna i bolja nego sad. Boli stranca djon, igrali 10 ili 12 klubova našu ligu, a sve jednog interesuje gdje igra, na kakvom terenu, imali publike. Ne mozes ocekivati da ljudi uloze pare, dovedu igrace pored ovakvog sudjenja i terena.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To je taman
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- bagniadiluca
- Kontakt:
Ja bi samo umjesto Radnika stavio Rudar Prijedor !NajvecaRadosti je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:10Liga 10 je najbolja opcija.Sigurno bi poboljsalo kvalitet lige drasticno+VAR od sljedece sezone
Sarajevo
Zeljo
Zrinjski
Borac
Velez
Siroki
Sloboda
Celik
Radnik
Tuzla City
![]()
LETS GO FIGHTER
-
- Kontakt:
Velez
Zrinjski
Sarajevo
Zeljo
Siroki
Borac
Sloboda
Celik
Tuzla
Posusje
Radnik B
Jedinstvo
Zvijezda G
Slavija
Leotar
Rudar P
Lesinari u Trebinje RA u Bijeljinu Manijaci u Bihac Horde u Posusje Robijasi u Prijedor Ultrasi u Gradacac. Pa ovo ce svaki pravi navijac pozeljeti
Mi mozemo biti medju najboljim navijackim mapama evrope ali eto bolje je cetri puta ici u ista mjesta radi podizanja kvaliteta lige pa kasnije dobit po mozgu od moldavskog Milsamija u prvom pretkolu
Zrinjski
Sarajevo
Zeljo
Siroki
Borac
Sloboda
Celik
Tuzla
Posusje
Radnik B
Jedinstvo
Zvijezda G
Slavija
Leotar
Rudar P
Lesinari u Trebinje RA u Bijeljinu Manijaci u Bihac Horde u Posusje Robijasi u Prijedor Ultrasi u Gradacac. Pa ovo ce svaki pravi navijac pozeljeti
Mi mozemo biti medju najboljim navijackim mapama evrope ali eto bolje je cetri puta ici u ista mjesta radi podizanja kvaliteta lige pa kasnije dobit po mozgu od moldavskog Milsamija u prvom pretkolu
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Da li je i postojece smanjenje broja klubova dovelo do povecavanja kvaliteta lige?
Osim Zrinjskog, svi ostali opet redovno podbacuju u evropskim takmicenjima.
Reprezentacija i dalje nema kvalitetnog igraca iz nase lige.
Mlada reprezentacija ne ostvaruje neke aman zaman dobre rezultate.
I dalje vrh prodati igraca u Tursku.
Pa gdje je to onda povecanje kvaliteta?
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Takav sastav lige bi bio da se igra zatvorena liga bez ispadanja. Pa i u ligi 10 bi ti igrala lupam Krupa, Mladost ili Zvijezda 09, a historijski veći klubovi bi cešće letili i tavorili po drugoj ligi ..bagniadiluca je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:37Ja bi samo umjesto Radnika stavio Rudar Prijedor !NajvecaRadosti je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:10Liga 10 je najbolja opcija.Sigurno bi poboljsalo kvalitet lige drasticno+VAR od sljedece sezone
Sarajevo
Zeljo
Zrinjski
Borac
Velez
Siroki
Sloboda
Celik
Radnik
Tuzla City
![]()
-
- Kontakt:
Ako klub ima da ulozi onda ce se podici i njegov kvalitet. Nista ne znaci igranje protiv ravnopravnih protivnika vise puta u sezoni. Samo postane monotono. To je preslikano od hrvata jer oni imaju samo cetri kluba vrijedna spomena dok ih kod nas imas osam u startuAllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:55Da li je i postojece smanjenje broja klubova dovelo do povecavanja kvaliteta lige?
Ogromna je razlika između PL i nižeg ranga, prve lige federacije i prve lige RS, a razlog je ogroman broj klubova u drugom i trećem rangu koji igraju bez bilo kakvih ambicija i strategije razvoja klubova.
Trenutna piramida izgleda ovako:
- PL 12 klubova
- Drugi rang 34 kluba
- Treći rang 95 klubova
Ovo su tri ranga koji su u nadležnosti NS BiH, FS RS i NS FBIH. Četvrti rang je u nadležnosti kantonalnih u FBIH i regionalnih saveza u RS.
Trenutni format PL sa 12 klubova je fantastičan i ne bi trebalo dirati nešto što funkcioniše super. NS BiH bi trebao u saradnji sa entitetskim savezima prvo srediti drugi i treći rang. Obezbjediti sponzorstvo za prve lige fbih i RS barem da se ne plaćaju kotizacije i napraviti od drugog ranga poluprofesionalne lige umjesto trenutnih amaterskih.
Po mom mišljenju idealno bi bilo:
- PL 12 klubova
- Prva liga FBiH 12 klubova, Prva liga RS 12 klubova
- Druga liga FBiH Istok 16 klubova, Druga liga FBiH Zapad 16 klubova, što se RS tiče već imaju dvije regionalne lige zapad i istok po 16 klubova
Treći rang u federaciji je totalna seoska divljina i ovo pišem kao navijač Čelika koji je ispratio dvije sezone druge lige centar. Hitno bi trebalo ujediniti drugu ligu centar i sjever, te drugu ligu zapad i jug. Klubovi koji kmeče da je skupo za igrati neka igraju kantonalne lige.
Svi navodite primjer Hrvatske, ali kod njih drugi rang broji 12 klubova i treći 16, i sva tri ranga se igraju na teritoriji cijele države, regionalne lige su 4. rang.
Trenutna piramida izgleda ovako:
- PL 12 klubova
- Drugi rang 34 kluba

- Treći rang 95 klubova

Ovo su tri ranga koji su u nadležnosti NS BiH, FS RS i NS FBIH. Četvrti rang je u nadležnosti kantonalnih u FBIH i regionalnih saveza u RS.
Trenutni format PL sa 12 klubova je fantastičan i ne bi trebalo dirati nešto što funkcioniše super. NS BiH bi trebao u saradnji sa entitetskim savezima prvo srediti drugi i treći rang. Obezbjediti sponzorstvo za prve lige fbih i RS barem da se ne plaćaju kotizacije i napraviti od drugog ranga poluprofesionalne lige umjesto trenutnih amaterskih.
Po mom mišljenju idealno bi bilo:
- PL 12 klubova
- Prva liga FBiH 12 klubova, Prva liga RS 12 klubova
- Druga liga FBiH Istok 16 klubova, Druga liga FBiH Zapad 16 klubova, što se RS tiče već imaju dvije regionalne lige zapad i istok po 16 klubova
Treći rang u federaciji je totalna seoska divljina i ovo pišem kao navijač Čelika koji je ispratio dvije sezone druge lige centar. Hitno bi trebalo ujediniti drugu ligu centar i sjever, te drugu ligu zapad i jug. Klubovi koji kmeče da je skupo za igrati neka igraju kantonalne lige.
Svi navodite primjer Hrvatske, ali kod njih drugi rang broji 12 klubova i treći 16, i sva tri ranga se igraju na teritoriji cijele države, regionalne lige su 4. rang.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Ma mosasarajevo i ovaj isti lik. Kad je zagaden zrak pise kao mossasarajevo, a kad je smanjena zagadenost onda podivlja, valjda cist zrak mu napravi sok u organizmu pa nezz kako da se ponasa. Protozoa u punom smislu te rijecibagniadiluca je napisao/la: ↑20 feb 2024, 09:31Ajde prestanite spominjati djecu i kleti, koji vam je.....

All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mi igramo iznad prosjeka s obzirom na stanje u državi. Ne možeš imati ovako malu i podijeljenu državu gdje ti sve kroji politika a očekivati da budeš Belgija. Smanjenje lige jeste dovelo do povećanja kvalitete jer moraš shvatiti da mnogo više država, liga i klubova ulažu više od nas.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:55Da li je i postojece smanjenje broja klubova dovelo do povecavanja kvaliteta lige?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Ovdje se na forumu svaki navijački sukob kritikuje, pogotovo ona strana koja ga započne, a ti bi proširivao ligu radi dodatnih sukoba, jer nikakvu drugih zanimljivosti ne bi dobio tim postupkomCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:45Velez
Zrinjski
Sarajevo
Zeljo
Siroki
Borac
Sloboda
Celik
Tuzla
Posusje
Radnik B
Jedinstvo
Zvijezda G
Slavija
Leotar
Rudar P
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Dobro svima je jasno ako je Vico odlucio i to spomenuo javno da će liga brojati 10 timova onda je to tako. Za 3 godine ce svima dosaditi iste utakmice jer mi nismo HR da imas samo 4 kluba u drzavi dok ostali zajedno nemaju 2000 navijaca. Mislim da će se pokajati jer nista novo nece donijeti osim prezasicenosti istim utakmicama.

Uostalom nelogično je da prva liga ima 10 klubova a druga liga 32 kluba. To nigdje nema.
Kada vec planiraju ligu 10 onda je logičan slijed i prije toga zajednicka 2 liga sa 16 klubova tj 8 iz FBIH i 8 iz RS za početak..
Ne moze me niko na svijetu ubjediti da je HNL zanimljivija liga za gledati i pratiti sa ovih 10 klubova od naše sa 12 iako trenutno nema ni Čelika ni Slobode pa ni Radnika. I ona Slavija mi je zanimljiv klub uvijek medjunacionalne tenzije frka neka, i njih bi volio u PLBIH. To je i neka draž i čar fudbala u BiH u odnosu na susjedne jednonacionalne lige.
Mislim da naša liga ima najveći potencijal i atraktivnost od svih EX YU liga i da je greska smanjivati ligu. Nadam se samo da Vico nije definitivno odlucio.

Uostalom nelogično je da prva liga ima 10 klubova a druga liga 32 kluba. To nigdje nema.
Kada vec planiraju ligu 10 onda je logičan slijed i prije toga zajednicka 2 liga sa 16 klubova tj 8 iz FBIH i 8 iz RS za početak..
Ne moze me niko na svijetu ubjediti da je HNL zanimljivija liga za gledati i pratiti sa ovih 10 klubova od naše sa 12 iako trenutno nema ni Čelika ni Slobode pa ni Radnika. I ona Slavija mi je zanimljiv klub uvijek medjunacionalne tenzije frka neka, i njih bi volio u PLBIH. To je i neka draž i čar fudbala u BiH u odnosu na susjedne jednonacionalne lige.
Mislim da naša liga ima najveći potencijal i atraktivnost od svih EX YU liga i da je greska smanjivati ligu. Nadam se samo da Vico nije definitivno odlucio.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Najgledaniji klubovi u regionu:
Hajduk: 22.371 prosjek
Crvena zvezda: 11.880 prosjek
Sarajevo: 7.915 prosjek
Osijek: 7.271 prosjek
Dinamo: 6.964 prosjek
Željezničar: 6.045 prosjek
DIV!
Hajduk: 22.371 prosjek
Crvena zvezda: 11.880 prosjek
Sarajevo: 7.915 prosjek
Osijek: 7.271 prosjek
Dinamo: 6.964 prosjek
Željezničar: 6.045 prosjek
DIV!
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
- Kontakt:
Jos da se emisija napravi gost da budu Amar Osim , Slaven Musa i svaku emisiju neki trener od ekipa …
-
- Kontakt:
Bolje je da se desava nesto na navijackoj sceni kada naprave nezanimljivu ligu. Koga zanima 20 utakmica protiv Sloge Goska Igmana Tuzle i Posusja19vendetta87 je napisao/la: ↑20 feb 2024, 11:22Ovdje se na forumu svaki navijački sukob kritikuje, pogotovo ona strana koja ga započne, a ti bi proširivao ligu radi dodatnih sukoba, jer nikakvu drugih zanimljivosti ne bi dobio tim postupkom
Nije problem smanjiti na 10 klubova, ali onda kao što kažeš drugi rang mora biti ujedinjen na teritoriji cijele države, kao u Sloveniji, kao u Hrvatskoj, Austriji, itd.avenija je napisao/la: ↑20 feb 2024, 11:24Dobro svima je jasno ako je Vico odlucio i to spomenuo javno da će liga brojati 10 timova onda je to tako. Za 3 godine ce svima dosaditi iste utakmice jer mi nismo HR da imas samo 4 kluba u drzavi dok ostali zajedno nemaju 2000 navijaca. Mislim da će se pokajati jer nista novo nece donijeti osim prezasicenosti istim utakmicama.
Trokružni sistem je puno bolji od četverokružnog, pogotovo jer nema šanse da bi tu ligu igrali svi klubovi sa najvećom bazom navijača u BiH. Bilo bi klizanja u niži rang Slobode, Borca, Čelika, a igrao bi 4 puta protiv Zvijezde 09, GOŠKa i ostalih bosanskih hofenhajma.
Realnost je ako naredne sezone krene skraćivanje, da će se 4 puta igrati protiv Stupčanice, Laktaša, GOŠKa, Igmana i ostalih divova

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Nista uvesti ko u Australiji samo 10 klubova i nema ispadanja , da kojim slučajem ne ispadne neki velikan a tamo neko selo koja je zdrava sredina i koja troduploj vise ulaze da ne moze da udje , tako necemo imati BH hoffenhajma
Nigdje na svijetu ne postoje poštene sudije u čitavoj ligi, to je jednostavno tako. Pogledajte Engelsku, Italiju, Španiji, ne znam kakve su sudije u Njemačkoj i Francuskoj. Po meni liga 10 dva ispadanu a jedan igra za opstanak sa klubom koji bude bolji iz dvomeća drugoplasiranih ekipa iz FBiH i RS. Što se sudija tiče ja bih tu uradio neku kategorizaciju. Npr. Peljto i Bilbija uvijek sude derbi utakmice ili na kraju sezone kad se lomi ko ispada između dva kluba. Angažirati mlađe sudije a ove stare kao Sabrija, Jelić, Petrović zahvalnica.AvantiBL je napisao/la: ↑20 feb 2024, 10:25Slažem se potpuno sa svime što si napisao, međutim, ovo što sam podebljao, u ovoj državi, nikada, ali nikada, nećeš dočekati. Uvijek ćeš imati sudijske protekcije nekih klubova, ako igraju neki "veći" i "manji" klub, uvijek će suđenje biti u korist "većeg" kluba itd. Riba smrdi od glave, država je trula, samim tim i sve u njoj.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑20 feb 2024, 09:15Za kvalitet lige nije neophodno da se smanji sa 12 na 10 klubova. Da se zeli poboljstai kvalitet lige dovoljno je da naloziš da se infrastruktura (svlacionice, tereni, reflektori, broj natkrivenih sjedista, parkinzi) dovede u red. Da striktno do besprijekornosti dovedes sudjenje i sudijsku organizaciju dovedes u red , da nema povlastenih i privilegovanih klubova i garantujem da ce liga biti kvlaitetna i bolja nego sad. Boli stranca djon, igrali 10 ili 12 klubova našu ligu, a sve jednog interesuje gdje igra, na kakvom terenu, imali publike. Ne mozes ocekivati da ljudi uloze pare, dovedu igrace pored ovakvog sudjenja i terena.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Jel moguce da bolid jos vergla o prosirenju