ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Djokovic je vec sada presisao Ivanisevica odavno a tek ima da igra tenis,tolio mastersa i dva grenslema plus Davis cup koji mozda i odbraniomo.......
Begonja je napisao/la:Šta bi rekao za Ljubičića, taj ima više uspjeha sad sa 39 godina, nego prije? Ili npr. Soderlinga koji je proigrao u 27. godini.Iker C je napisao/la:To će biti vječno pitanje šta bi bilo kad bi bilo? Ali kad se objektivno pogleda danas je tenis mnogo napredovao u odnosu na prije 5-10 godina. Očiti primjer za to je Andy Rodick jer je on prije par godina imao samo servis i ništa više. Danas je kompletniji igrač a ima mnogo manje uspjeha nego što je ranije imao.

Pa Ljubicic je prije 5-6 godina bio treci igrac na svijetu i pored Davidenka i Rodicka bio najveca prijetnja Federeru, a gdje je sad? Eto kakve je tenisere dobijao Federer. Rodicka koji je imao samo servis

Najveci problem ovih tenisera kad su igrali protiv Federera je bila psiha. Posebno Davidenko koji je znao imati po 15-16 break prilika protiv Federera i nijednu ne iskoristi

Ovakav Đoković ovakvog Rafu ne može dobiti ni u snovima
bez servisa u svakom slucaju ne mozeBegonja je napisao/la:Ovakav Đoković ovakvog Rafu ne može dobiti ni u snovima
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Isto kao Federer jučer što nije imao servisaRaul_64 je napisao/la:bez servisa u svakom slucaju ne mozeBegonja je napisao/la:Ovakav Đoković ovakvog Rafu ne može dobiti ni u snovima

Ipak je Rafa miljama ispred ostalih trenutno. Doduše i ovo mu je najdraža podloga, ne zovu je bezveze plava zemlja.
Rafa dobio prvi set sa 6:4.
Za Rafu treba mnogo više, ono što je sinoć palilo sa Fedom i čekanje da se napravi greška, večeras ne ide.
Za Rafu treba mnogo više, ono što je sinoć palilo sa Fedom i čekanje da se napravi greška, večeras ne ide.
Prvi set Nadal 6-4 uz dva brejka , zasluzen prvi set!
Nadal se da ce i drugi da uzme jos lakse

Kako se milje prednosti samo istopise tako lako?Begonja je napisao/la:Ipak je Rafa miljama ispred ostalih trenutno. Doduše i ovo mu je najdraža podloga, ne zovu je bezveze plava zemlja.

edit: i pretvorise u zaostatak.

Alal mu vera. Jeste mu Rafa pomogao sa 20% prvog servisa, ali se Novak preporodio nakon što je iskoristio ko zna koju po redu set loptu.
Novak Djokovic disagrees with you.Arnel.S je napisao/la:Prvi set Nadal 6-4 uz dva brejka , zasluzen prvi set!

Novak Đoković je pokazao kolika je gnjida od čovjeka. Veliki igrač svakako, ali kita od čovjeka. Lako je biti veliki u pobjedama, ali kad kola krenu nizbrdo, onda se pokazuje pravo lice...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovo je jednostavno period Noleta. Odličan meč je noćas odigrao. Ne može se reći da mu je Rafa baš toliko pomogao večeras, jer je i on ima svoje odlične momente. Nole je u mnogim trenucima forsirao na Rafin backhand, što je nekad imalo smisla, a nekad se Rafa svojim trik udarcima izvlačio iz tih situacija. Odličan tenis ove sedmice.
Naredni Masters mislim da će biti još interesantniji, jer nije Rafi ni Federeru baš drago vidjeti kako se Nole "razmahao".
To nama samo garantuje još bolji tenis. Baš me zanima ko će i kad će zaustaviti Đokovića.
Naredni Masters mislim da će biti još interesantniji, jer nije Rafi ni Federeru baš drago vidjeti kako se Nole "razmahao".
To nama samo garantuje još bolji tenis. Baš me zanima ko će i kad će zaustaviti Đokovića.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ma sad će zemlja, odmah poslije Majamija, tu će sve to prestati, Rafa će se opet naosvajati turnira, a trava će nam dati odgovore na većinu pitanja.BaDa12 je napisao/la:To nama samo garantuje još bolji tenis. Baš me zanima ko će i kad će zaustaviti Đokovića.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Cemu to Virtu4lni? Sto osudi covjeka tako?Virtu4l je napisao/la:Novak Đoković je pokazao kolika je gnjida od čovjeka. Veliki igrač svakako, ali kita od čovjeka. Lako je biti veliki u pobjedama, ali kad kola krenu nizbrdo, onda se pokazuje pravo lice...
Zato što je j.ebao mater u pič.ku svom navijaču, nekome ko je samo zbog njega došao u Indian Wells. Čovjek je ranije proslavio poen, uzviknuo bravo majstore ili tako nešto, pa šta? Veliki sportista se ne ponaša onako.MaGiCa je napisao/la:Cemu to Virtu4lni? Sto osudi covjeka tako?Virtu4l je napisao/la:Novak Đoković je pokazao kolika je gnjida od čovjeka. Veliki igrač svakako, ali kita od čovjeka. Lako je biti veliki u pobjedama, ali kad kola krenu nizbrdo, onda se pokazuje pravo lice...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Miami je podloga koja vise odgovara Djokovicu nego Nadalu. Ako ga ne zaustave izlasci sa Sharapovom (BaDa12 je napisao/la:Ovo je jednostavno period Noleta. Odličan meč je noćas odigrao. Ne može se reći da mu je Rafa baš toliko pomogao večeras, jer je i on ima svoje odlične momente. Nole je u mnogim trenucima forsirao na Rafin backhand, što je nekad imalo smisla, a nekad se Rafa svojim trik udarcima izvlačio iz tih situacija. Odličan tenis ove sedmice.

Sljaku ce Nadal da izdominira kao i uvek. Tek na travi ce biti otvorena borba.
Jbga, brate, ali tenis nije fudbal. To i publika treba da zna. Cak i indijanci koji navijaju samo na osnovu nacije, ne na osnovu toga sto vole i prate tenis.Virtu4l je napisao/la: Zato što je j.ebao mater u pič.ku svom navijaču, nekome ko je samo zbog njega došao u Indian Wells. Čovjek je ranije proslavio poen, uzviknuo bravo majstore ili tako nešto, pa šta? Veliki sportista se ne ponaša onako.
Gest jeste seljana, ali i gledalac je zalutao na mec - ako cemo realno.
Nije tom gledaocu vise stalo da Novak pobedi, nego samom Novaku.

Nekad se ljudi ne mogu kontrolisati tokom sjajnog poena, kada igrač vraća smeš udarce, kada trči iz ćoška u ćošak, tada je delirijum na stadionu i igrači moraju biti spremni na to, posebno kada igraju protiv Nadala. Novak se godinama žali na publiku, ok, to je naš mentalitet i bučni smo u svemu, ali dok je gubio sve mu je smetalo, a kada je Rafa popustio, onda nije čekao da se publika smiri da bi servirao, i slično.
Tenis je poseban sport, zbog istih razloga mi je i Federer postao mrzak. Šampion ostaje šampion, bez obzira dali pobjeđuje ili gubi... Sampras, Nadal?
Tenis je poseban sport, zbog istih razloga mi je i Federer postao mrzak. Šampion ostaje šampion, bez obzira dali pobjeđuje ili gubi... Sampras, Nadal?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Slazem se. Samo se tenis zasniva na gentlemanskom dealu, a ne na psihologiji mase kao fudbal.Virtu4l je napisao/la:Nekad se ljudi ne mogu kontrolisati tokom sjajnog poena, kada igrač vraća smeš udarce, kada trči iz ćoška u ćošak, tada je delirijum na stadionu i igrači moraju biti spremni na to, posebno kada igraju protiv Nadala. Novak se godinama žali na publiku, ok, to je naš mentalitet i bučni smo u svemu, ali dok je gubio sve mu je smetalo, a kada je Rafa popustio, onda nije čekao da se publika smiri da bi servirao, i slično.
Jbga, desi se da neko skoci i arlaukne sa tribina, ali se desi da i neki igrac ispizdi zbog toga.
Nadal i Djokovic su obojica temperamentni, ali razlicito pokazuju to. Nadal, recimo, nikada nije slomio reket za 20 godina pikanja tenisa - a danas je to umalo ucinio. Jbga, svi oni hoce samo da pobede. To je ono sto ih izdvaja od drugih. A navijaci ne treba da se tripuju i da sude aute ili dobre lopte.
[youtube][/youtube]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.