FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kupim sezonsku i plus opet kupujem karte bez pokazivanja sezonske. Uclanim svakog blizeg svog. Kupujem u Fan šopu sve što iole lijepo izgleda i nakon svega se pojave debili koji bacaju topovske udare zbog kojih ce zatvoriti tribinu i nama izreci novcanu kaznu toliku da ce sav moj novac i još puno drugog novca otici u kasu Saveza. Najgore sto debili dodju ovako na pocetku sezone kad je lijepo vrijeme i nema ih do derbija. Pa dokle više.
Sada bi i tjerali ponovo trenere i igrace ili opet pominju Ajlu koja ni ne dolazi u klub odavno. Izmišljaju pogrdne nazive za igrace.
Halo ba **** više od kluba i nemojte nas više vuci na dno. Zasto samo nas klub ima toliko debila. Sada bi debili i investitora tjerali. Pa gdje ste bili kada su se prodavali udjeli. Nece vam ta prica proci i radi dobra svih nas **** sa Koševa.
Sada bi i tjerali ponovo trenere i igrace ili opet pominju Ajlu koja ni ne dolazi u klub odavno. Izmišljaju pogrdne nazive za igrace.
Halo ba **** više od kluba i nemojte nas više vuci na dno. Zasto samo nas klub ima toliko debila. Sada bi debili i investitora tjerali. Pa gdje ste bili kada su se prodavali udjeli. Nece vam ta prica proci i radi dobra svih nas **** sa Koševa.
Zadnja izmjena: Uvijeknapravojstrani, dana/u 21 feb 2024, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
I još je poletio da pregovara sa onim hadaljima i da nisu kokuzi kakvi jesu, preuzeo bi ih.napoleon72 je napisao/la: ↑20 feb 2024, 23:35Sto kontantno imamo potrebu da placemo za svakim bivsim trenerom? Evo danima se Fedja provlaci po temi, kao "otjerali smo ga a bolje smo igrali". Pratimo li mi isti klub? Fedja je uspio primit pet komada sa Sarajevom od YEBENE TUZLE, nesta sto su u zadnjih 20ak godina uspjeli samo Besiktas, Basel, Borusija, Atalanta i nazalost Zeljo. Ispao u kupu od srednjoskolaca, jbt frajer s likovnog pobjegao da nas iz kupa izbaci. Sloboda je barem full profi klub za onaj Celik. Dalo bi se pricat koliko losiju ekipu je imao, a svakako ju je sebi sastavljao (jedino se to moze uporedit sa Rozmanom). Imao 1.65 PPM ako se ne varam, Rozman i dalje ima preko 2. Fedja mi je drag kao covjek, "insan" je, znam koliko mu je zao sto nije s nama ostvario rezultat, al brate bili smo uzasni s njim na klupi. U 80% utakmica se nije znalo ko pije a ko placa, pravi horuk fudbal sa 7 ofanzivaca na terenu, stoperom i dva beka.
Pa koliko **** moraš biti da ti to uopšte padne na pamet poslije sramote kakvu si iza sebe ostavio u klubu koji te ispoštovao maksimalno.
Za mene većeg smrada od Dudića nema.
Nismo slabiji ni od Zrinskog a pogotovo ne od Borca (igracki).
Manite se supljiranja i pravdanja.
Rozman je imao odrijesene ruke i dovoljno vremena da nesto napravi. Krajnje je vrijeme da to počne na nesto ličiti jer cijelo vrijeme ne liči ni na što. Krajnje vrijeme je davno bilo. Ali evo dat će mu se vremena do daljnjeg(?!).
Zalizani bi sigurno bio u borbi za titulu sada. U to nema sumnje. Oni koji ga mrze će tvrditi drugačije ali je činjenica da je sa slabijom ekipom igrao bolje i skupljao bodove.
Sto se tice Dudica, ne treba se ni na njega sada plaho vraćati. Tu je Rozman i to je to.
U svakom slučaju nadam se da ce se jednog dana Dudic vratiti i popraviti dojam. Imao je on mnogo nesreće oko sastava, pogotovo zadnje linije, tako da...
VRANCIC- Tvrdio sam a i dalje tvrdim, najveća Rozmanova greška jeste ignorisanje VRANCICA koji je trebao da bude mozak i neko ko povezuje sve konce na terenu.
Rozman je imao odrijesene ruke i dovoljno vremena da nesto napravi. Krajnje je vrijeme da to počne na nesto ličiti jer cijelo vrijeme ne liči ni na što. Krajnje vrijeme je davno bilo. Ali evo dat će mu se vremena do daljnjeg(?!).
Zalizani bi sigurno bio u borbi za titulu sada. U to nema sumnje. Oni koji ga mrze će tvrditi drugačije ali je činjenica da je sa slabijom ekipom igrao bolje i skupljao bodove.
Sto se tice Dudica, ne treba se ni na njega sada plaho vraćati. Tu je Rozman i to je to.
U svakom slučaju nadam se da ce se jednog dana Dudic vratiti i popraviti dojam. Imao je on mnogo nesreće oko sastava, pogotovo zadnje linije, tako da...
VRANCIC- Tvrdio sam a i dalje tvrdim, najveća Rozmanova greška jeste ignorisanje VRANCICA koji je trebao da bude mozak i neko ko povezuje sve konce na terenu.
Slazem se sa svim recenim, osim dijelom o zalizanom masnom keruhurem je napisao/la: ↑21 feb 2024, 00:25Nismo slabiji ni od Zrinskog a pogotovo ne od Borca (igracki).
Igracki absolutno nismo slabiji ni od zrinje a pogotovo ni od borca. To sto se sa ovakvim igracima iz sezone u sezonu brukamo i mucimo, samo jos Bog veliki zna zasto. Nevjerovatno je sta smo sebi sve dopustili i koliko je para ulozeno da bi se na kraju zadovoljili sa jedva izborenom evropom
Bog Bosna i Bošnjaci
-
- Kontakt:
Ja sam njega prizeljkivao prije nego se Rozman i spomenuo,prije nego je Sopic preuzeo Rijeku,mangup i gradsko dijete,proveo dosta vremena i na tribini. Kad su rekli da Rozman dolazi reko hvala Bogu,konacno neko sa nekim iskustvom,znanjem.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 feb 2024, 23:34Odjednom Sopić trenerčina, a da smo ga doveli, što neko napisa, sralo bi se maksimalno.
Realnost je da je sasvim solidan trener, meni lično u zadnje vrijeme baš gotivan postao, jer je iskren i direktan 101%.
Podrška Simonu, naravno, ali moramo krenuti pobjeđivati već ovaj vikend. A ono još bitnije, vidjeti pomak u samoj igri.
- napoleon72
- Kontakt:
Rozman PPM 1.95, Mirza PPM 1.65. Dzaba spinujete i lazete, zalizani uhljup je imao mnogo gore rezultate, sto i brojke pokazuju.hurem je napisao/la: ↑21 feb 2024, 00:25Nismo slabiji ni od Zrinskog a pogotovo ne od Borca (igracki).
A kako je to Mirza imao mnogo slabiju ekipu, a u isto vrijeme se prizivaju igraci koje je Rozman otjerao?

Znaci, Vrancic, Balta, Avramovski, Serbecic... su mnogo gori igraci od ovih koje Rozman ima, al eto yebemo mu mater jer ih je otjerao?

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Upravo to. Oko njega bi trebao graditi ekipu, a ne izmisljati toplu vodu sa nekim triom u vezi sto ne znaju 2 pasa uvezati.
Zeljkan i Borac tad gradili ekipe oko Stilica i Vranješa pa su ih ta 2 vukla cijelu sezonu. A Vrancic je uz duzno poštovanje toj dvojici i njihovim karijerama Zidane.
Ali eto kazu ne može on trcati i ako je igrao u Premier ligi i Bundesligi.
Hajd molim vas sve koji dijelite misljenje da je Vrancic taj kljucni faktor, shvatite jednom DA NIJE! Volim i ja Vrancica, i postujem negov igracki put, CV, ostvarenja, kulturu iednu i ponasanje za primjer ali njegovo je nazalost svih nas proslo! I iz Rijeke je otpisan kao i iz predhodnog kluba a tako i iz Sarajeva zbog toga sto on vise fizicki , trkom i zalaganjem ne moze da odgovori zahtjevima njegove pozicije a da ekipa ne trpi na drugoj strani. To je sustina price. Ne mrzi njega Rozman niti bilo ko u klubu, stavise zeljeli bi svi da on moze al ne moze…Lavcina je napisao/la: ↑21 feb 2024, 06:29Upravo to. Oko njega bi trebao graditi ekipu, a ne izmisljati toplu vodu sa nekim triom u vezi sto ne znaju 2 pasa uvezati.
Zeljkan i Borac tad gradili ekipe oko Stilica i Vranješa pa su ih ta 2 vukla cijelu sezonu. A Vrancic je uz duzno poštovanje toj dvojici i njihovim karijerama Zidane.
Ne bih stvarno da širim temu o, sada, nebitnim stvarima. Neko je spomenuo Mirzu iznad i samo sam se onako nadovezao. Lahko je danas sve provjeriti. On je imao u PLBIH 1,8 bodova po utakmici. Imao bi okruglo 2 da mu je trebala pobjeda protiv Igmana u zadnjem kolu.napoleon72 je napisao/la: ↑21 feb 2024, 01:01Rozman PPM 1.95, Mirza PPM 1.65. Dzaba spinujete i lazete, zalizani uhljup je imao mnogo gore rezultate, sto i brojke pokazuju.
A kako je to Mirza imao mnogo slabiju ekipu, a u isto vrijeme se prizivaju igraci koje je Rozman otjerao?![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci, Vrancic, Balta, Avramovski, Serbecic... su mnogo gori igraci od ovih koje Rozman ima, al eto yebemo mu mater jer ih je otjerao?![]()
![]()
![]()
Rozman ima 1,83.
S obzirom na okolnosti u kojima i jedan i drugi rade i igrački kvalitet...jasno je čija je igra bila bolja, rezultati mjerodavniji.
Poenta priče je sledeca, vazda opravdanja Rozmanu a zapravo nema prostora za ta opravdanja. Ima sve preduslove za bolje rezultate. Ni u kom slučaju nije smio biti na ovom minusu za Borcem. Kao sto neko napisa, mi se borimo sa Slogom Doboj!
A da ne pricamo o tome da nema igre.
Vrancic ne moze trčati kao prije?! Pa mozak i ne treba trčati, on igra mozgom.
Rozman postavlja istu taktiku protiv Zrinskog i Zvijezde. Gdje je tu logika.
Mogu se donekle složiti da Vrancic ne treba startati protiv Borca, Zrinskog i eto Zelje zbog intenziteta...u svakoj drugoj je trebao biti prevaga na sredini terena.
I opet ću reći: podrška Rozmanu...ali nema prostora za traženje stalnih izgovora!
Na puno višem nivou si imao dosta igrača koji nisu bili trkači a ostali su upamćeni kao veliki majsotri i dali ogroman doprinos. Za Ibrahimovića u Interu je jednom Murinjo rekao "svi igrači moraju trčati samo on ne mora", jer je znao da je potez igrač. Zidan, Berkamp, Pjanić... more igrača koji su bili dizelaši teški a majstori. Ne poredim Vrančića sa njima, ali je mogao imati ulogu u ekipi barem kao Štilić u Želji. To me niko ne može ubijediti i taj argument ne prihvatam da je zbog trke prekrižen.
Trener ima pravo reći da mu se ne uklapa u koncepciju, to je sasvim legitimno, ali će za svoju koncepciju na kraju morati nekome položiti račune, barem se nadam. A ja mu želim sve najbolje, jer je njegov uspjeh u FKS naša radost!
Trener ima pravo reći da mu se ne uklapa u koncepciju, to je sasvim legitimno, ali će za svoju koncepciju na kraju morati nekome položiti račune, barem se nadam. A ja mu želim sve najbolje, jer je njegov uspjeh u FKS naša radost!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ilijev Hasic Julardzija Djuruckovic krdzalic metanovic mehmedovic kapetanovic andjusic
Serbedzic balta zeljkovic olveira pena ziljkic rogic vrancic i onaj sto ima 23 gidine juznoamerikanac durakovic radovic
Igraci koji su dovedeni pod rozmanom i pod mirzo
12 igraca mirza 9 igraca ROZMAN
UZ TO DA SE DAL PRODAO
PLATILI SMO 100k€ za Krdzakica 130k€ julardziju 80 k€ kapetanovica 150 k€ cinimi se za Djurickovica metanovica 100 k€
Sam Renan je kostao 175 k€
Serbedzic 200 k€
Balta 100 k€
Cinimi se da smo platili jos osteta al eto od ovih svih jedino Renan je ispostovo ulozeno
Recimo da je 1,83 prosjek i jednog i drugog trenera
Dolazimo do toga da KRDZALIC I MEHMEDOVIC su jedina 2 igraca koja su statisticki FULE
SVI ZNAMO TAKODJE DA JE AVRAMOVSKI 2 godine u klubu kad je dosao u klub ima 26 godina a Dal je 3,5 godine cinimi se dosao sa 19 godina. Sad ako uporedimo krdzakuca i mehmedovica koji imaju jedan 19 drugi 21 godinu mozemo zakljucit ako nista da im bar treba dat jos ovih 19-20 utakmica sto je ostalo da mozemo reci da su fule
Hasic sigurno najbolji igrac u prvom djelu sezone posudjen igrac
Julardzija sasvim korektno odigrao prvi dio
Andjusic se pokazao sasvim konkretno za ono zasto je doveden
Djurickov vise nego zadovoljio
Ilijev vec za 2 utakmice pokazao vise nego Rogic i sehinovic zajedno
Matunovic dosad tanak
Kapetanovic dosta tanak
Nakraju vecina igraca je posudjena vidjecemo koliko ce ti igraci igrat na tim posudbama
Ali da ROZMAN ima bolju ekipu za manje para ima, da se takmici na dva fronta takmici da u slucaju nedaj boze podbaci i dobije odkaz po dolasku novog trenera vidjecemo hocel zadrzat igrace koje rozman doveo il ce vratit mirzine neke istjerat rozmanove.
Serbedzic balta zeljkovic olveira pena ziljkic rogic vrancic i onaj sto ima 23 gidine juznoamerikanac durakovic radovic
Igraci koji su dovedeni pod rozmanom i pod mirzo
12 igraca mirza 9 igraca ROZMAN
UZ TO DA SE DAL PRODAO
PLATILI SMO 100k€ za Krdzakica 130k€ julardziju 80 k€ kapetanovica 150 k€ cinimi se za Djurickovica metanovica 100 k€
Sam Renan je kostao 175 k€
Serbedzic 200 k€
Balta 100 k€
Cinimi se da smo platili jos osteta al eto od ovih svih jedino Renan je ispostovo ulozeno
Recimo da je 1,83 prosjek i jednog i drugog trenera
Dolazimo do toga da KRDZALIC I MEHMEDOVIC su jedina 2 igraca koja su statisticki FULE
SVI ZNAMO TAKODJE DA JE AVRAMOVSKI 2 godine u klubu kad je dosao u klub ima 26 godina a Dal je 3,5 godine cinimi se dosao sa 19 godina. Sad ako uporedimo krdzakuca i mehmedovica koji imaju jedan 19 drugi 21 godinu mozemo zakljucit ako nista da im bar treba dat jos ovih 19-20 utakmica sto je ostalo da mozemo reci da su fule
Hasic sigurno najbolji igrac u prvom djelu sezone posudjen igrac
Julardzija sasvim korektno odigrao prvi dio
Andjusic se pokazao sasvim konkretno za ono zasto je doveden
Djurickov vise nego zadovoljio
Ilijev vec za 2 utakmice pokazao vise nego Rogic i sehinovic zajedno
Matunovic dosad tanak
Kapetanovic dosta tanak
Nakraju vecina igraca je posudjena vidjecemo koliko ce ti igraci igrat na tim posudbama
Ali da ROZMAN ima bolju ekipu za manje para ima, da se takmici na dva fronta takmici da u slucaju nedaj boze podbaci i dobije odkaz po dolasku novog trenera vidjecemo hocel zadrzat igrace koje rozman doveo il ce vratit mirzine neke istjerat rozmanove.
- napoleon72
- Kontakt:
Haj sve, al gdje ces gurnut Pjanica u recenicu sa Bergkampom i Zidaneom..Zeko87 je napisao/la: ↑21 feb 2024, 08:01Na puno višem nivou si imao dosta igrača koji nisu bili trkači a ostali su upamćeni kao veliki majsotri i dali ogroman doprinos. Za Ibrahimovića u Interu je jednom Murinjo rekao "svi igrači moraju trčati samo on ne mora", jer je znao da je potez igrač. Zidan, Berkamp, Pjanić... more igrača koji su bili dizelaši teški a majstori. Ne poredim Vrančića sa njima, ali je mogao imati ulogu u ekipi barem kao Štilić u Želji. To me niko ne može ubijediti i taj argument ne prihvatam da je zbog trke prekrižen.

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Samo sto taj Vrancic uz duzno postovanje karijeri na terenu ni blizu nije pokazao ono za sta je primao 50k KM da se razumijemo. Koliko god meni bio drag i koliko god ga ja gotivio. Evo navedite jednu utakmicu gdje je on dominirao i vukao nas do pobjede?Lavcina je napisao/la: ↑21 feb 2024, 06:29Upravo to. Oko njega bi trebao graditi ekipu, a ne izmisljati toplu vodu sa nekim triom u vezi sto ne znaju 2 pasa uvezati.
Bas dobar primjer je taj Vranjes koji je tu u njegovim godinama bio prava prevaga na terenu i gdje je svaku utakmicu maltene rijesavao, boli me racku ko je imao bolju karijeru, teren i sadasnje stanje je jedino mjerilo.
Znam sad napisite koji je trenutno bolji, da su tarabe itd. Sve mozda stoji ali za te pare koje su se davale njemu morao je vuci ekipu a 99% realnih ce reci da to nije radio. Po meni je greska sto se umjesto njega nije doveo neki u tom rangu koji ce stvarno to raditi sto se od Vrancica ocekivalo.
Generalno zamjeram im najvise ovaj prelazni rok sto se nisu doveli top topova AM i CB nego Mahmedovic i Matanovic (nadam se da ce me popisati)
- napoleon72
- Kontakt:
I Vranjes je u Zelji bio kharina npr. Otisao u Borac i gore postao glavni igrac. Bilbija kod nas i u Zrinjskom nebo i zemlja, itd. Vrancic, Susic, Kapic.. svi su dosli sa renomeom nekih kreativaca, svi smo ocekivali od njih da konacno stanu na loptu i usmjere vezni red, al nista. Pas prvom do sebe i okretanje oko svoje ose. Ja znam da oni znaju lopte, problem je vjerovatno u motivaciji. Tino Susic protiv Celtica u Zenici izgledao kao Coutinho. Haj Kapic je imao nekih privatnih problema, jbg. A Vrancic... Svaka mu cast za sve al sto kazes, ne mogu se sjetit nijedne utakmice gdje je izdominirao.nokee je napisao/la: ↑21 feb 2024, 08:23Samo sto taj Vrancic uz duzno postovanje karijeri na terenu ni blizu nije pokazao ono za sta je primao 50k KM da se razumijemo. Koliko god meni bio drag i koliko god ga ja gotivio. Evo navedite jednu utakmicu gdje je on dominirao i vukao nas do pobjede?Lavcina je napisao/la: ↑21 feb 2024, 06:29Upravo to. Oko njega bi trebao graditi ekipu, a ne izmisljati toplu vodu sa nekim triom u vezi sto ne znaju 2 pasa uvezati.
Bas dobar primjer je taj Vranjes koji je tu u njegovim godinama bio prava prevaga na terenu i gdje je svaku utakmicu maltene rijesavao, boli me racku ko je imao bolju karijeru, teren i sadasnje stanje je jedino mjerilo.
Znam sad napisite koji je trenutno bolji, da su tarabe itd. Sve mozda stoji ali za te pare koje su se davale njemu morao je vuci ekipu a 99% realnih ce reci da to nije radio. Po meni je greska sto se umjesto njega nije doveo neki u tom rangu koji ce stvarno to raditi sto se od Vrancica ocekivalo.
Generalno zamjeram im najvise ovaj prelazni rok sto se nisu doveli top topova AM i CB nego Mahmedovic i Matanovic (nadam se da ce me popisati)
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Do sad ni jedan trener nije imao da tako kazem svog SD,uvijek su se dovodili igraci preko Celave neznalice uz zelje trenera naravno,al ni jedan trener nije dobio sve igrace koje je pozelio osim Rozmana plus da mu je SD dugogodisnji saradnik,i sve to kad pogledas ovo do sad su preslabi rezultati,i da je bar samo rezultat problem nego je igra katastrofa,haloo dva suta u okvir gola na svom terenu,pa to da je dosao PSG bar bi tri puta opalio negdje sa 25 m.Sramota Rozmanova.
Smaraš
Ne znam šta će ti to HZ u nicku jer su ti svi postovi dijametralno suprotni razmišljanju ljudi s vrha
Ne znam šta će ti to HZ u nicku jer su ti svi postovi dijametralno suprotni razmišljanju ljudi s vrha

TurkishAirlines je napisao/la: ↑20 feb 2024, 23:00Pa Rozman je dobio podrsku protiv SB kad je izgubio, tad smo fino izgledali.
Dobio podrsku protiv Sloge u gostima, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Veleza u Vrapcicima, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Zrinjskog, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Slobode, nismo smislene akcije imali
I sad opet kaze dajte mu podrsku.
Ma nek se yebe p.e.d.e.r.c.i.n.a slovenska
Da to ima nekog smisla kao kad je Dudic bio, pa bi reko covjek. Neda se nesto, pa yebiga. Pehovi smo, idemo kod hodje, popa, ovog onog...
Al ovo nikad losije Sarajevo nije bilo a nikad vise para u isti ulozeno.
Uslovi u Sarajevu su takvi da kad kazes da ti treba 10 fizioterapeuta da ti masiraju po jedan nozni prst, dobio bi ih svih 10.
I sad njima treba podrska, treba im se majke nayebati, al kvalitetno.

- feniksptica
- Kontakt:
Da postoji mogućnost tuzbe, tužio bih nekog u klubu za ovaj vezni red.
Za bekove bez sudjenja osuda.
Za bekove bez sudjenja osuda.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Znaci pravi debil,slovenacki debilAmcho1 je napisao/la: ↑20 feb 2024, 23:22Nasuprot, Rožman ima autoritet i dere ih na treninzima ali nema mahalskog odnosa sa igračima kako je naviknuto u našoj ligi. Ne bi me začudilo i da određeni igrači slažu neki vid bojkota jer ih lik bukvalno dere i niko se nizašto ne pita od igrača, svi su donji i ničiji status nije jasan/siguran. Težak je naš mentalitet i teško je u igraće ugurati strogi profesionalizam, kod nas još igra karta emocija/sinergija trener igrač dok ne izađeš u Europu, a onda te resetuju na fabričke postavke.eccehomo je napisao/la: ↑20 feb 2024, 17:24On je i moja želja, za sve trenere u našoj ligi je trenerčina, čovjek ima autoritet a Rožman ga nema ni u svojoj kući.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 feb 2024, 13:46
Daj ti preporuci nekog? Nema razlike kad trener izbaci bundesligasa,kad igra grupe u evropi,mi smo navikli inace na bolje trenere? Moja zelja je bio ovaj Sopic sto vodi Rijeku mada kod nas bi isto zavrsio.

Vidio sam u Slovenskoj vojski placu za ljudstvom,nece niko. Pa bi Simonu priporucio da se javi,da bude narednik tamo,plata 2 hiljade eura s dodacima i do 2,5 hiljade,pa tamo moze drilati regrute do mile volje. Nama u FK Sarajevu treba General a ne narednik.