FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
48%
Prolazak u Play off
41
23%
Grupnu fazu
53
29%

Ukupno glasova: 181

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 21 feb 2024, 09:52

E sta se sve ispisa poslije prvog poraza :rol:

Uzalud se nadate drugim trenerima i ocekujete promjene, nece vam vise niko ozbiljan doci u najkancerogeniju sredinu na balkanu, gdje poslije jednog poraza glave lete. Rozman je tu i njegova cijela ekipa dok Ismir ne odluci drugacije
NEMA NAZAD

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 feb 2024, 10:02

Problem ekipe nije u kvalitetu igraca nego u odnosu prema igri, nedostatak timskog duha, nema energije na terenu, medju njima. Mozete raspravljati o taktici i igracima do jutra, ima mjesta to, ali je problem sto mi imamo ekipu ali nemamo tim, nismo uspjeli stvoriti jedinstvo u ekipi
To se vidi odmah, moguce da je problem u tome. Da ima mnogo stranaca i da vecina igraca vole igrati individualno fudbal kao hasic (bar zna), pena, ziljkic itd...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 21 feb 2024, 10:23

napoleon72 je napisao/la:
21 feb 2024, 08:35
nokee je napisao/la:
21 feb 2024, 08:23
Lavcina je napisao/la:
21 feb 2024, 06:29

Upravo to. Oko njega bi trebao graditi ekipu, a ne izmisljati toplu vodu sa nekim triom u vezi sto ne znaju 2 pasa uvezati.

Zeljkan i Borac tad gradili ekipe oko Stilica i Vranješa pa su ih ta 2 vukla cijelu sezonu. A Vrancic je uz duzno poštovanje toj dvojici i njihovim karijerama Zidane.

Ali eto kazu ne može on trcati i ako je igrao u Premier ligi i Bundesligi.
Samo sto taj Vrancic uz duzno postovanje karijeri na terenu ni blizu nije pokazao ono za sta je primao 50k KM da se razumijemo. Koliko god meni bio drag i koliko god ga ja gotivio. Evo navedite jednu utakmicu gdje je on dominirao i vukao nas do pobjede?

Bas dobar primjer je taj Vranjes koji je tu u njegovim godinama bio prava prevaga na terenu i gdje je svaku utakmicu maltene rijesavao, boli me racku ko je imao bolju karijeru, teren i sadasnje stanje je jedino mjerilo.
Znam sad napisite koji je trenutno bolji, da su tarabe itd. Sve mozda stoji ali za te pare koje su se davale njemu morao je vuci ekipu a 99% realnih ce reci da to nije radio. Po meni je greska sto se umjesto njega nije doveo neki u tom rangu koji ce stvarno to raditi sto se od Vrancica ocekivalo.
Generalno zamjeram im najvise ovaj prelazni rok sto se nisu doveli top topova AM i CB nego Mahmedovic i Matanovic (nadam se da ce me popisati)
I Vranjes je u Zelji bio kharina npr. Otisao u Borac i gore postao glavni igrac. Bilbija kod nas i u Zrinjskom nebo i zemlja, itd. Vrancic, Susic, Kapic.. svi su dosli sa renomeom nekih kreativaca, svi smo ocekivali od njih da konacno stanu na loptu i usmjere vezni red, al nista. Pas prvom do sebe i okretanje oko svoje ose. Ja znam da oni znaju lopte, problem je vjerovatno u motivaciji. Tino Susic protiv Celtica u Zenici izgledao kao Coutinho. Haj Kapic je imao nekih privatnih problema, jbg. A Vrancic... Svaka mu cast za sve al sto kazes, ne mogu se sjetit nijedne utakmice gdje je izdominirao.
Ne mozete se sjetiti, jer ni kao ekipa nismo ni jednu utakmicu izdominirali, da kažeš da je igra vrhunska sa puno kreacije i smiselnih akcija.

Svi ti nabrojani Susic, Kapic, Vrancic bi dosta bolje igrali na poziciji ofanzivnog veznog nego na poziciji centralnog. Ubjedjen sam u to, jer su stara skola fudbala pogotovo Vrancic i Susic, koji vise pažnje daju tehnici nego trcii.
Za Susica donekle i razumijem sto nije, jer je bio u klubu u vrijeme kad je Rahman zario i palio na poziciji AM.
Ali da se nije isprobalo sa ovom dvojicom ne znam.

Ali nejse imamo Julardžiju i Mustafica trkacke kokoši koji ne znaju 2 akcije na utakmici skrojiti.
Zadnja izmjena: Lavcina, dana/u 21 feb 2024, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 21 feb 2024, 10:24

21 feb 2024, 01:01
hurem je napisao/la:
21 feb 2024, 00:25
Nismo slabiji ni od Zrinskog a pogotovo ne od Borca (igracki).
Manite se supljiranja i pravdanja.
Rozman je imao odrijesene ruke i dovoljno vremena da nesto napravi. Krajnje je vrijeme da to počne na nesto ličiti jer cijelo vrijeme ne liči ni na što. Krajnje vrijeme je davno bilo. Ali evo dat će mu se vremena do daljnjeg(?!).

Zalizani bi sigurno bio u borbi za titulu sada. U to nema sumnje. Oni koji ga mrze će tvrditi drugačije ali je činjenica da je sa slabijom ekipom igrao bolje i skupljao bodove.

Sto se tice Dudica, ne treba se ni na njega sada plaho vraćati. Tu je Rozman i to je to.
U svakom slučaju nadam se da ce se jednog dana Dudic vratiti i popraviti dojam. Imao je on mnogo nesreće oko sastava, pogotovo zadnje linije, tako da...

VRANCIC- Tvrdio sam a i dalje tvrdim, najveća Rozmanova greška jeste ignorisanje VRANCICA koji je trebao da bude mozak i neko ko povezuje sve konce na terenu.
Rozman PPM 1.95, Mirza PPM 1.65. Dzaba spinujete i lazete, zalizani uhljup je imao mnogo gore rezultate, sto i brojke pokazuju.
A kako je to Mirza imao mnogo slabiju ekipu, a u isto vrijeme se prizivaju igraci koje je Rozman otjerao? :rol: :rol: :rol: :rol:
Znaci, Vrancic, Balta, Avramovski, Serbecic... su mnogo gori igraci od ovih koje Rozman ima, al eto yebemo mu mater jer ih je otjerao? :rol: :rol: :rol:
Ovdje ljudi sami sebi skacu u stomak, pola njih ne zna ni sta pise, samo lupaju. Ubijedjen sam da pola ovih nikova nema preko 18 g.
1946-1987

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 21 feb 2024, 10:36

TurkishAirlines je napisao/la:
20 feb 2024, 23:00
Pa Rozman je dobio podrsku protiv SB kad je izgubio, tad smo fino izgledali.
Dobio podrsku protiv Sloge u gostima, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Veleza u Vrapcicima, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Zrinjskog, nismo osutali na gol
Dobio podrsku protiv Slobode, nismo smislene akcije imali
I sad opet kaze dajte mu podrsku.

Ma nek se yebe p.e.d.e.r.c.i.n.a slovenska

Da to ima nekog smisla kao kad je Dudic bio, pa bi reko covjek. Neda se nesto, pa yebiga. Pehovi smo, idemo kod hodje, popa, ovog onog...
Al ovo nikad losije Sarajevo nije bilo a nikad vise para u isti ulozeno.

Uslovi u Sarajevu su takvi da kad kazes da ti treba 10 fizioterapeuta da ti masiraju po jedan nozni prst, dobio bi ih svih 10.
I sad njima treba podrska, treba im se majke nayebati, al kvalitetno.
To je otprilike sustina.
Pitam se fkt koliko vremena treba i koliko podrske treba dati da bi najbolje placeni igraci i struka u klubu sa najboljim uslovima proigrali,ne uzeli titulu ili pregazili sve redom,nego samo proigrali,napravili koju smislenu akciju ili bar da se vidi da se trude i svoj posao rade posteno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 feb 2024, 10:36

Težak poraz na utakmici koja je iza nas ne smije biti faktor demoralisanja pred narednu utakmicu našeg voljenog kluba iz dva razloga. Prvi razlog je taj što nas u narednih deset dana očekuju tri veoma teška gostovanja i našem klubu u borbi za Evropu je neophodna podrška svakog pojedinca među nama, a drugi je što će se naredna domaća utakmica na našem stadionu odigrati bez publike zbog kazne izrečene od strane NFSBIH. Stoga, Hordaši, neophodno je da se na svakom od ovih gostovanja pojavimo u što većem broju. Prva stanica je Gradski stadion u Ugljeviku gdje nas u subotu dočekuje ekipa Zvijezde 09, a tim povodom UNFKS je organizirao putovanje autobusima. Cijena putovanja je 20,00 KM, a uplate će se primati u prostorijama UNFKS Shopa u Privrednom gradu Skenderija u četvrtak i petak u periodu od 16:00 do 20:00 sati. Cijena ulaznice za utakmicu je 7,00 KM.

SVI U UGLJEVIK!

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 21 feb 2024, 10:37

Iliev
Radovic Anicic Djurickovic Beganovic
Krdzalic Matanovic
Andjusic Mehmedovic Hasic
Oliveira

Za Zvijezdu.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 21 feb 2024, 10:39

Pantelija je napisao/la:
21 feb 2024, 10:02
Problem ekipe nije u kvalitetu igraca nego u odnosu prema igri, nedostatak timskog duha, nema energije na terenu, medju njima. Mozete raspravljati o taktici i igracima do jutra, ima mjesta to, ali je problem sto mi imamo ekipu ali nemamo tim, nismo uspjeli stvoriti jedinstvo u ekipi
To se vidi odmah, moguce da je problem u tome. Da ima mnogo stranaca i da vecina igraca vole igrati individualno fudbal kao hasic (bar zna), pena, ziljkic itd...
:clap:
Sve si rekao. Ne treba se ništa više dodati.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 21 feb 2024, 10:42

SamoDaKazeem je napisao/la:
21 feb 2024, 00:19
20 feb 2024, 23:35
Sto kontantno imamo potrebu da placemo za svakim bivsim trenerom? Evo danima se Fedja provlaci po temi, kao "otjerali smo ga a bolje smo igrali". Pratimo li mi isti klub? Fedja je uspio primit pet komada sa Sarajevom od YEBENE TUZLE, nesta sto su u zadnjih 20ak godina uspjeli samo Besiktas, Basel, Borusija, Atalanta i nazalost Zeljo. Ispao u kupu od srednjoskolaca, jbt frajer s likovnog pobjegao da nas iz kupa izbaci. Sloboda je barem full profi klub za onaj Celik. Dalo bi se pricat koliko losiju ekipu je imao, a svakako ju je sebi sastavljao (jedino se to moze uporedit sa Rozmanom). Imao 1.65 PPM ako se ne varam, Rozman i dalje ima preko 2. Fedja mi je drag kao covjek, "insan" je, znam koliko mu je zao sto nije s nama ostvario rezultat, al brate bili smo uzasni s njim na klupi. U 80% utakmica se nije znalo ko pije a ko placa, pravi horuk fudbal sa 7 ofanzivaca na terenu, stoperom i dva beka.
I još je poletio da pregovara sa onim hadaljima i da nisu kokuzi kakvi jesu, preuzeo bi ih.
Pa koliko **** moraš biti da ti to uopšte padne na pamet poslije sramote kakvu si iza sebe ostavio u klubu koji te ispoštovao maksimalno.
Za mene većeg smrada od Dudića nema.
Više puta davao ostavku misleći da je to solucija i nije čekao da mu iko da otkaz. A nakon što se prihvatila njegova ostavka halalio čitav dug. Igra je bila dobra, nije bilo sreće. A to da je trebao ići u Zelju na kraju nije otisao. Po meni je Feđa veliki gospodin.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 21 feb 2024, 10:52

Brzo se zaboravilo kakve je sulude kombinacije pogubljeni Fedja slao na teren, u stilu Al me Towarija, kakve je gluposti izvaljivao na pres konferencijama i kakve je rezultate pravio. Stop prekrajanju istorije, molim vas nemojte od Fedje, Sablica i slicnih praviti neshvacene genijalce :o

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 21 feb 2024, 10:55

Pantelija je napisao/la:
To je to. Ovo je sustina. Ne kuka niko sto nismo pobijedili siroki 5:0, nego sto niko nije nijednom potrcao i pokazao volju i zelju.

Ne treba mijenjati igrace, imamo ih dovoljno kvalitetnih, nego treba ove igrace motivisati da trce, bore se, ginu na terenu.

A veliki je problem ako to trener ne moze uraditi.. hajde razumijem da su protiv slobode bili pod rucnom, neatraktivan protivnik, prva utakmica, ali ovo na kosevu se moralo malo vise muda pokazati.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 feb 2024, 10:59

Bosniak10 je napisao/la:
21 feb 2024, 10:42
SamoDaKazeem je napisao/la:
21 feb 2024, 00:19
20 feb 2024, 23:35
Sto kontantno imamo potrebu da placemo za svakim bivsim trenerom? Evo danima se Fedja provlaci po temi, kao "otjerali smo ga a bolje smo igrali". Pratimo li mi isti klub? Fedja je uspio primit pet komada sa Sarajevom od YEBENE TUZLE, nesta sto su u zadnjih 20ak godina uspjeli samo Besiktas, Basel, Borusija, Atalanta i nazalost Zeljo. Ispao u kupu od srednjoskolaca, jbt frajer s likovnog pobjegao da nas iz kupa izbaci. Sloboda je barem full profi klub za onaj Celik. Dalo bi se pricat koliko losiju ekipu je imao, a svakako ju je sebi sastavljao (jedino se to moze uporedit sa Rozmanom). Imao 1.65 PPM ako se ne varam, Rozman i dalje ima preko 2. Fedja mi je drag kao covjek, "insan" je, znam koliko mu je zao sto nije s nama ostvario rezultat, al brate bili smo uzasni s njim na klupi. U 80% utakmica se nije znalo ko pije a ko placa, pravi horuk fudbal sa 7 ofanzivaca na terenu, stoperom i dva beka.
I još je poletio da pregovara sa onim hadaljima i da nisu kokuzi kakvi jesu, preuzeo bi ih.
Pa koliko **** moraš biti da ti to uopšte padne na pamet poslije sramote kakvu si iza sebe ostavio u klubu koji te ispoštovao maksimalno.
Za mene većeg smrada od Dudića nema.
Više puta davao ostavku misleći da je to solucija i nije čekao da mu iko da otkaz. A nakon što se prihvatila njegova ostavka halalio čitav dug. Igra je bila dobra, nije bilo sreće. A to da je trebao ići u Zelju na kraju nije otisao. Po meni je Feđa veliki gospodin.
Zato kod kona potrcao odma,ovdje nikad vise nece doci i to je to. Igra je bila takva da je bio najgori trener u historiji cak je i to uspio. Trebalo je da se podrzi da ispadne,on je birao pojacanja Nardin,Tomasevic i slicne kloceve,krivo je nebo bilo i vise sile kako je i sam rekao. Vazno je da Rozman ima bolje rezultate al smeta skijas kako mu tepate.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 21 feb 2024, 11:06

slažem se s @Pantelija.

shodno, po mom mišljenju trener je to trebao javno adresirati i vjerujem kao i svaki put do sad imao bi podršku, međutim se on pametnica našao ućutkivati navijače.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 21 feb 2024, 11:50

Nirton je napisao/la:
21 feb 2024, 10:37
Iliev
Radovic Anicic Djurickovic Beganovic
Krdzalic Matanovic
Andjusic Mehmedovic Hasic
Oliveira

Za Zvijezdu.
Kakav Matanović prijatelju, spor ko noć. Treba neko za brži protok lopte

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 21 feb 2024, 11:52

Ako neko hoce da ide u ugljevik, a ne moze financijski, nek se javi u pp
1946-1987

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 feb 2024, 12:09

Pantelija je napisao/la:
Posebno se odnosi na ofanzivni trojac Penaranda, Renan, Hasic. Gotovo da ne suradjuju na terenu, od derbya koji je davno bio ne sjecam se utakmice da su nesto iskreirali a na to sve nema ni energije ni borbe. A od koga ocekivati nesto ako ne od njih trojice ?

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 21 feb 2024, 12:15

Belaj je sto vjerovatno dajemo pozamasne cifre na plate igracima koji nam nikakvu prevagu i napredak nisu donijeli (naveo bih gotovo citavu zadnju liniju, pa imas tu rogica, julardziju, penerandu, ziljkica itd..) da si dovodio igrace iz nase lige garantujem da nista gore ne bi stajali ni bodovno ni igracki al de.. nadati se da ce se nesto okrenut u njima
1946-1987

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 21 feb 2024, 12:22

Mislim da je neki minimum da bi svi trebali znati kako nam se zovu/prezivaju igrači.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 21 feb 2024, 12:26

Lavcina je napisao/la:
21 feb 2024, 10:23
21 feb 2024, 08:35
nokee je napisao/la:
21 feb 2024, 08:23

Samo sto taj Vrancic uz duzno postovanje karijeri na terenu ni blizu nije pokazao ono za sta je primao 50k KM da se razumijemo. Koliko god meni bio drag i koliko god ga ja gotivio. Evo navedite jednu utakmicu gdje je on dominirao i vukao nas do pobjede?

Bas dobar primjer je taj Vranjes koji je tu u njegovim godinama bio prava prevaga na terenu i gdje je svaku utakmicu maltene rijesavao, boli me racku ko je imao bolju karijeru, teren i sadasnje stanje je jedino mjerilo.
Znam sad napisite koji je trenutno bolji, da su tarabe itd. Sve mozda stoji ali za te pare koje su se davale njemu morao je vuci ekipu a 99% realnih ce reci da to nije radio. Po meni je greska sto se umjesto njega nije doveo neki u tom rangu koji ce stvarno to raditi sto se od Vrancica ocekivalo.
Generalno zamjeram im najvise ovaj prelazni rok sto se nisu doveli top topova AM i CB nego Mahmedovic i Matanovic (nadam se da ce me popisati)
I Vranjes je u Zelji bio kharina npr. Otisao u Borac i gore postao glavni igrac. Bilbija kod nas i u Zrinjskom nebo i zemlja, itd. Vrancic, Susic, Kapic.. svi su dosli sa renomeom nekih kreativaca, svi smo ocekivali od njih da konacno stanu na loptu i usmjere vezni red, al nista. Pas prvom do sebe i okretanje oko svoje ose. Ja znam da oni znaju lopte, problem je vjerovatno u motivaciji. Tino Susic protiv Celtica u Zenici izgledao kao Coutinho. Haj Kapic je imao nekih privatnih problema, jbg. A Vrancic... Svaka mu cast za sve al sto kazes, ne mogu se sjetit nijedne utakmice gdje je izdominirao.
Ne mozete se sjetiti, jer ni kao ekipa nismo ni jednu utakmicu izdominirali, da kažeš da je igra vrhunska sa puno kreacije i smiselnih akcija.

Svi ti nabrojani Susic, Kapic, Vrancic bi dosta bolje igrali na poziciji ofanzivnog veznog nego na poziciji centralnog. Ubjedjen sam u to, jer su stara skola fudbala pogotovo Vrancic i Susic, koji vise pažnje daju tehnici nego trcii.
Za Susica donekle i razumijem sto nije, jer je bio u klubu u vrijeme kad je Rahman zario i palio na poziciji AM.
Ali da se nije isprobalo sa ovom dvojicom ne znam.

Ali nejse imamo Julardžiju i Mustafica trkacke kokoši koji ne znaju 2 akcije na utakmici skrojiti.
Bilo je utakmica gdje smo odlicno odigrali a i utakmica gdje smo **** bili pa je neki nas igrac odlican bio, nije to mjerilo.
A zabrinjavas sa poznavanjem pomenutih fudbalera i njihovih karijera. Susic Vrancic i Kapic ja mislim da utakmice nisu odigrali na poziciji AM niti to mogu igrati, al hajd.
Poenta je bila na Vrancicu i njegovom doprinosu koji je ravan nuli za ono za sta je doveden. Mozemo mi izgubiti sad 5 zaredom ali je to cinjenica druze. Cak i platu mu da zanemarimo.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 21 feb 2024, 13:55

Prelahko se prešlo preko onakvog poraza od Sloge, a tu smo naceti i evo nas danas gdje smo.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, Bosniacum Lilium, feniksptica, Forster, galia95, Google Adsense [Bot], HariTz, HZbec, Kockoglavi i 84 gosta.