FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
38
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 176

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 21 feb 2024, 14:24

luckystrike je napisao/la:
21 feb 2024, 11:06
slažem se s @Pantelija.

shodno, po mom mišljenju trener je to trebao javno adresirati i vjerujem kao i svaki put do sad imao bi podršku, međutim se on pametnica našao ućutkivati navijače.
Cuj ,trener da adresira :urnebes:
Pa to je njegov nerad i nesposobnost. Motivacija,voljni momenat,ekipni duh,zajednistvo to je primarno trenerov posao.
Samo sto on ne zna. On glumi Sturmoberfuhrera a kola idu nizbrdo.

kleja
Kontakt:

Post Postao/la kleja » 21 feb 2024, 14:27

Nirton je napisao/la:
21 feb 2024, 10:37
Iliev
Radovic Anicic Djurickovic Beganovic
Krdzalic Matanovic
Andjusic Mehmedovic Hasic
Oliveira

Za Zvijezdu.
ma možeš ti redati te igrače kako hočeš kad ne postoji taktika, nemaš plan B,C itd.

pa vidjeli smo da izmjene igrača na terenu ništa ne prave.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 feb 2024, 14:33

Mene samo interesuje kakav doprinos treba da ima Matanović koji je doveden umjesto Vrančića? Krdžalić je doveden, i Mehmedović, ne znam za šta samo, da peru veš ili čiste stakla možda. Anđušić nema mjesta, zašto Ljukovac nije imao mjesta na krilu iz Akademije, koji je isto odličan potencijal, kad je mogao Buljubašić dobiti šansu, i kako to da Kapetanović koji je do jučer bio u Federalnoj ligi, odjednom upao u prvu postavu pored Radovića ili Durakovića jbte, po čemu? Možda malo i Soldu zarotirati umjesto katastrofalnog Aničića. Kyeremeh izgleda bolje od Beganovića na beku, kojem je to primarna pozicija, kakav balvan. Isto tako Peña i Ziljkić OUT!!!! I Radovića ili Durakovića na beka. Rožman sebi prvi dva šamara da opali, pa ostalima, i da se malo probudi i saglda realnost. Imao je podršku, jer su mu svi titrali mudima. Sad nek rade ta stasu dovedeni, kad pričaju da znaju, pa eto da vidimo koliko i kako znaju.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 feb 2024, 14:34

kleja je napisao/la:
21 feb 2024, 14:27
Nirton je napisao/la:
Iliev
Krdzalic Matanovic
Oliveira

Za Zvijezdu.
ma možeš ti redati te igrače kako hočeš kad ne postoji taktika, nemaš plan B,C itd.

misljenja sam da bi Hasic na 10 bio duplo bolji igrac. Ima taj pregled, viziju, dodir. Svjetski treneri nadju pravu poziciju igracu i preporode ga. Realno Hasic i nije klasicno krilo.
Jedini ledjima moze odgovoriti zadatku.

Ova veza Krdzalic- matanovic nije odigrala jednu tekmu nase lige zajedno. Ima Buljubasic, Julardzija, da trce i rade samo za Hasica. On da razigrava ostatak ekipu, kakvo ulazenje s kriila samo da bi mogao gadjati dalji ugao. Sjetim se kako je lijepo pronasao Renana jednu tekmu, s te pozicije 10. Lopta izmedju linija
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 21 feb 2024, 14:37

GalileoGalilei je napisao/la:
20 feb 2024, 00:21
zagorski je napisao/la:
19 feb 2024, 22:42
hz033 je napisao/la:
19 feb 2024, 19:29
Ja sam i dalje pod dojmom da Rozman opste ne analizira protivnike nego valja formacije na pamet gurajuci neke stvari koje ocito ne piju vode. Znaci dvije za redom odigras nikako, valjda mu udari iz guzice u glavu da ne forsira ono sto neide!
Frajer apsolutno ne ovisi o rezultatu i moze mu se.
Moze da se ponasa kako zeli, postavlja ekipu,miksa itd., jednostavno igra se.
Dobio apsolutnu slobodu,nije uslovljen rezultatom, a para dobra i redovna. Pa fino uhljebio kompletan svoj strucni stab,doveo svoje igrace.
Ukoliko dobije nogu fino ce naplatiti sve do kraja ugovora i prst u uho. I sve mu je to nagodio vrsni poznavalac fudbala i svega sto je vezano za fudbal gospodin Mirvic.
Kakve teorije zavjere.. :rol:
Nema veze ovo sa teorijom zavjere. Gledajuci bagavu i nikakvu igru iz ove zadnje dvije utakmice, jednostavno se dobija utisak da ovaj nema pojma kako ce se postaviti protivnik. Po Rozmanovim izjavama stekao sam takodjer utisak da se vise neviram i sikiram ja nego on sto je zapravo napisao covjek u komentaru ispod !
U novi boj ...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 feb 2024, 14:47

kleja je napisao/la:
Nirton je napisao/la:
Iliev
Krdzalic Matanovic
Oliveira

Za Zvijezdu.

Najbolji opis svega je dao jedan forumaš prije dan-dva, igrači su protiv Slobode i Širokog u svakom trenutku morali da znaju šta da rade i šta im je činiti, svako je morao u bobu da zna svoje zadatke na terenu, neki automatizmi u igri i taj neki Rožmanov rukopis i sistem je morao biti vidljiv. Mi smo izgledali kao raspuštena banda, gore nego u onoj horor Sablićevoj polusezoni.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 21 feb 2024, 14:57

TurkishAirlines je napisao/la:
21 feb 2024, 13:55
Prelahko se prešlo preko onakvog poraza od Sloge, a tu smo naceti i evo nas danas gdje smo.
Pa za to i za Siroki je najveca krivica eksperiment s taktikom.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 feb 2024, 15:30

Čuj prelako se prešlo, trebalo im je možda napasti autobus jer se desio poraz. Uz to, trebali su Rožmana prebiti jer je fulio taktiku. Šta ljudi pišu ebote..

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 feb 2024, 15:48

Vi o Rozmanu k'o da je frajer iz Ibricicevog sela a ne dezele ... on je operisan od naseg uhljeb mentaliteta i zna fudbal ... to sto ne pobjedjuje svaku nije samo do njega, ima frtalj i do drugih ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 21 feb 2024, 15:57

nokee je napisao/la:
21 feb 2024, 12:26
Lavcina je napisao/la:
21 feb 2024, 10:23
napoleon72 je napisao/la:
21 feb 2024, 08:35

I Vranjes je u Zelji bio kharina npr. Otisao u Borac i gore postao glavni igrac. Bilbija kod nas i u Zrinjskom nebo i zemlja, itd. Vrancic, Susic, Kapic.. svi su dosli sa renomeom nekih kreativaca, svi smo ocekivali od njih da konacno stanu na loptu i usmjere vezni red, al nista. Pas prvom do sebe i okretanje oko svoje ose. Ja znam da oni znaju lopte, problem je vjerovatno u motivaciji. Tino Susic protiv Celtica u Zenici izgledao kao Coutinho. Haj Kapic je imao nekih privatnih problema, jbg. A Vrancic... Svaka mu cast za sve al sto kazes, ne mogu se sjetit nijedne utakmice gdje je izdominirao.
Ne mozete se sjetiti, jer ni kao ekipa nismo ni jednu utakmicu izdominirali, da kažeš da je igra vrhunska sa puno kreacije i smiselnih akcija.

Svi ti nabrojani Susic, Kapic, Vrancic bi dosta bolje igrali na poziciji ofanzivnog veznog nego na poziciji centralnog. Ubjedjen sam u to, jer su stara skola fudbala pogotovo Vrancic i Susic, koji vise pažnje daju tehnici nego trcii.
Za Susica donekle i razumijem sto nije, jer je bio u klubu u vrijeme kad je Rahman zario i palio na poziciji AM.
Ali da se nije isprobalo sa ovom dvojicom ne znam.

Ali nejse imamo Julardžiju i Mustafica trkacke kokoši koji ne znaju 2 akcije na utakmici skrojiti.
Bilo je utakmica gdje smo odlicno odigrali a i utakmica gdje smo **** bili pa je neki nas igrac odlican bio, nije to mjerilo.
A zabrinjavas sa poznavanjem pomenutih fudbalera i njihovih karijera. Susic Vrancic i Kapic ja mislim da utakmice nisu odigrali na poziciji AM niti to mogu igrati, al hajd.
Poenta je bila na Vrancicu i njegovom doprinosu koji je ravan nuli za ono za sta je doveden. Mozemo mi izgubiti sad 5 zaredom ali je to cinjenica druze. Cak i platu mu da zanemarimo.
Pa pogledaj na TM ako meni nevjeurjes.
Susic 77 utakmica u karijeri na poziciji AM (to mu je cak i najcesce igrana pozicija)
Mario Vrancic 83 utakmice na poziciji AM.
Kapic 28 utakmica. Cak i sad u Lechiji igra na AM.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 21 feb 2024, 16:02

napoleon72 je napisao/la:
21 feb 2024, 08:21
Zeko87 je napisao/la:
21 feb 2024, 08:01
Na puno višem nivou si imao dosta igrača koji nisu bili trkači a ostali su upamćeni kao veliki majsotri i dali ogroman doprinos. Za Ibrahimovića u Interu je jednom Murinjo rekao "svi igrači moraju trčati samo on ne mora", jer je znao da je potez igrač. Zidan, Berkamp, Pjanić... more igrača koji su bili dizelaši teški a majstori. Ne poredim Vrančića sa njima, ali je mogao imati ulogu u ekipi barem kao Štilić u Želji. To me niko ne može ubijediti i taj argument ne prihvatam da je zbog trke prekrižen.

Trener ima pravo reći da mu se ne uklapa u koncepciju, to je sasvim legitimno, ali će za svoju koncepciju na kraju morati nekome položiti račune, barem se nadam. A ja mu želim sve najbolje, jer je njegov uspjeh u FKS naša radost!
Haj sve, al gdje ces gurnut Pjanica u recenicu sa Bergkampom i Zidaneom.. :mrgreen:
Njega sam naknadno dodao na spisak nakon što mi je prošla riječ dizelaš kroz glavu. :D
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 21 feb 2024, 16:51

Nirton je napisao/la:
Iliev
Krdzalic Matanovic
Oliveira

Za Zvijezdu.
Jesil gledo u ogledalo kad si ovo pisao?
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 21 feb 2024, 16:59

Visosti Horde Zla :njanjanja: :mrgreen: Brat.
- FKS -

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 feb 2024, 17:05

Ovaj Iranac je trebao kod nas doci , ibricic bio sve dogovorio al Rozman rekao njet , vidjet cemo jel fulano ili ne ….

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 21 feb 2024, 17:07

HeraklitMracni je napisao/la:
21 feb 2024, 17:05
Ovaj Iranac je trebao kod nas doci , ibricic bio sve dogovorio al Rozman rekao njet , vidjet cemo jel fulano ili ne ….
Koji?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 feb 2024, 17:07

bordobijelisampion je napisao/la:
21 feb 2024, 17:07
Koji?
Ovaj sto u Velež dolazi

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 feb 2024, 17:16

Siguran sam da je Rožman detaljno pregledao utakmice na kojima je on nastupio u iranskoj ligi I tek onda donio odluku da nam nije potreban.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 feb 2024, 17:17

Mislim da je ovo prvi put da imamo stopere koji ne znaju iznijeti loptu i sa tim otvoriti sredini prostor , nekako mi tromo izgledaju …

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 21 feb 2024, 17:19

kleja je napisao/la:
Nirton je napisao/la:
Iliev
Krdzalic Matanovic
Oliveira

Za Zvijezdu.

Meni je isto nevjerovatno da frajer igra u jednoj formaciji koja ne daje rezultate zatim u jednom momentu pokušava u drugoj formaciji sa istim igračima rotiraš ih i izmišljaš pozicije pa logično da čemo izgledati pogubljeno pa onda se ponovo vračaš na početnu i vračaš igrače na njihove "prirodne" pozicije i ponovo nema rezultata, zatim praviš izmjene uvodiš igrače "slabijeg" kvaliteta a i dalje ostaješ u istoj formaciji koja ti od početka nije dala nikakve rezultate da bi na kraju promjenio formaciju i uveo igrače i stavio ih na pozicije koje nikad nisu igrali.
Mislio sam smo u pripreme ušli sa standardnom ekipom gdje bi bio max1-2 nova igrača u prvih 11 ulljučujući tu i Penarandu a da čemo tamo uigrati neke što ti kažeš planove B,C neke alternative al ovako menindjeluje da smo ihišli samo gori iz tih priprema.
Ja se samo nadam da u ovome ima nekog smisla i da on vidi ono što mi ne znamo ili ne vidimo ili ne možemo da primjetimo
Zato mu ja i dajem podršku neka gura svoje pa da vidimo i mi gdje če nas to odvesti. Sve smo probali pa neka i ovo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”