FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

TurkishAirlines

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TurkishAirlines » 24 feb 2024, 22:38

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
24 feb 2024, 22:25
Dobar je Riki, nego gdje je Galileo da nas nazove stokom koja nista ne konta?
Nebi bilo lose da damo podrsku i skupimo pare mi ovde izmedju sebe i da igracima i treneru namirimo kaznu koju je Ismir donio. Ako je istina naravno :kafa:

Ne smije igracima nista da fali, naljutit ce se.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 feb 2024, 22:41

ŠTA_JE je napisao/la:
24 feb 2024, 18:24
Burberry46 je napisao/la:
24 feb 2024, 18:13
Ne branim trenera ali nije ovdje samo do njega.
Sta ti treba jel Klopp na klupi da dobijes Zvijezdu? Igraci ocajno igraju, ne vidim nikakvu zelju kod njih. Plata redovna cuvaj noge. Glume zvijezde kao da su nesto osvojili sa Sarajevom.
Ima ti ova smisla!
Ima mu ova smisla

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 24 feb 2024, 22:42

TurkishAirlines je napisao/la:
24 feb 2024, 22:38
Nebi bilo lose da damo podrsku i skupimo pare mi ovde izmedju sebe i da igracima i treneru namirimo kaznu koju je Ismir donio. Ako je istina naravno :kafa:

Bice sve ok, samo jos 5 pripremnih ciklusa i 20 miliona nas dijeli od tri smsilene akcije u gostima :ljepota:

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 24 feb 2024, 22:42

Ja evo cijeli dan razmišljam šta je to što se nama dešava a da nije usko vezano sa izborom trenera. Sve isti scenarij, kao na kalup sa 3-4 trenera različita. Imam osjećaj da treba uraditi nešto što do sada nismo,ali nikako skontati šta je to.

Laik sam previše da filozofiram oko taktike, ali neizbalansiranost je jedino što mi pada na pamet. Ali opet mislim da izvedeš 10 poluamatera možeš napraviti 3 prilike i dati jedan gol Zvijezdi iz Ugljevika.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 24 feb 2024, 22:48

TurkishAirlines je napisao/la:
24 feb 2024, 22:38

Slupljale se pare prije par godina da se dug vrati, pa smo vidjeli vas vrle forumase sto evo jedva cekate da klub izgubi, vidjeli smo i mahalase sto jedva cekaju da klub izgubi kad su se te pare sakupljale, a Boga mi smo vidjeli i “legende”
Koje Boga mole da izgubimo, i vesele se tome
Tako da tisu misu

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 24 feb 2024, 22:48

Usutio se strucnjak hahaha

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 feb 2024, 22:49

Nije problem sto je otpiso i otjero igrače. Problem je sto je to uradio odmah kad je doso, a sumnjam da je znao puno o igracima prije.

Faticki bez nekih razloga i sansi.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 feb 2024, 22:51

Historija nas je naucila da treba mjenjati trenera nakon par kikseva ili nakon 6 mjeseci poslije uglavnom budu sve lale i ciklame. Treba vratiti Baltu Xavija,Serbecica Nestu,Traku i ostale. Mene prenijelo bilo sve mislio ovdje da su pisali za Serbecica da je klocina najveca,Balta da se uhvati cjepanja drva kad ono mi bez njih smo propali. Treba bit licemjer pa pljuvat Baltu,Serbecica itd pa onda doc ovdje opet i pisat kako je steta sto su otisli,takodje isto i za Vrancica se pisalo i za Avramovskog.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 24 feb 2024, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 24 feb 2024, 22:55

Prosječni navijač Sarajeva svaki vikend

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 24 feb 2024, 22:57

Kod nas stručni štab teži sporednim stvarima umjesto najvažniji cilj da bude dat gol. Ovo pas prvom, pas naprijed, pas na stranu, bez sigurnog pasa, dijagonala, pas u prostor, odloži, založi očito igračima teško da ide. Ne možemo mi dat gola, nešto kružimo okolo i kad dođeš u situaciju da se lopta ubaci u 16m ili puca sa distance kod nas u kaznenom prostoru samo Renan sa 4-5 protivničkih igrača. Treba napuniti kazneni prostor špic, krilo sa kontra strane od mjesta gdje je lopta, prednji vezni, bek pa da se zagužva nešto, ovako ni na sreću ne možemo dati gol. Igrači su postali robovi taktike koja ne daje rezultat. Krila su isuviše široko u izgradnji napada da budu opasni po gol, bekovi ne utrčavaju nikako prema golu sve nešto široko, a mi **** obične. I sve ovo već 270 minuta u nizu, nema druge opcije, igrači kad ulaze pozicija za poziciju i tjt, čuvaj prostor koji si dobio u zadatak da šef ne bude ljut i svi zadovoljni. Sreća Aničić dobi žuti, koliko se sjećam ni posljednji derbi nije igrao, mjera.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 24 feb 2024, 23:00

H8Z7 je napisao/la:
24 feb 2024, 22:14
BegovicRamiz je napisao/la:
24 feb 2024, 22:02
u corsokaku smo
Jesen u mom sokaku
Sarajevo moja tugo ti sto rusis srce moje
zar ti ne znas sta su boli kad se voli kad se voli

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 feb 2024, 23:05

24 feb 2024, 23:00
H8Z7 je napisao/la:
24 feb 2024, 22:14
24 feb 2024, 22:02
u corsokaku smo
Jesen u mom sokaku
Sarajevo moja tugo ti sto rusis srce moje
zar ti ne znas sta su boli kad se voli kad se voli
:rol: :rol: :rol: hahahhaa :kralj:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 24 feb 2024, 23:09

Slovenska prevara od trenera izgubila od zadnjeg na tabeli a prvi mu bježi 16 bodova. Glavu gore, bit će bolje kad otjera još nekoliko igrača. :rol:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 24 feb 2024, 23:11

Ko je slobodan od trenera . Valjda necemo jos ublehu gledati . **** mu Ću reći najmilije
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 24 feb 2024, 23:17

Odlazii mamu ti yebem slovensku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 24 feb 2024, 23:18

Trener se ne smije mijenjati. Još jedan ciklus nam samo krade godinu i vraća nas unazad godinu. Europa je cilj, slijedece godine ćemo rezimirati situaciju.

Znam ja gadno je izgubit od bilo koga i ja sam šećer dobio danas u 30 minuti , bolno je gledati ovu igru i igrače i trenera i SD-a i svi mi se gade i treba tako ali mijenjati nipošto. Opet će se dati poruka da može neprofesionalizam da može ko kako hoce. Istrpiti pod svaku cijenu. Jednom u životu. Garantujem da ćemo biti bolji, nego opet sok terapija pa onda pad.

Nije za porediti ali Xabi Alonso je u prvoj sezoni imao 10 poraza i 10 neriješenih. Imao je dva niza od po 7 tekmi bez pobjede i onda je sjelo a kad je sjelo postali su mašina koja nema poraza nikako i melju sve pred sobom. Ne kažem da ćemo mi biti takvi , ali trener je tu 20 tekmi , pad je evidentan, očigledno se igračima ne dopada da treniraju, da bude profesionalci, da jedu , da spavaju , treba to isflitrirati, Rozman i Senijad su uredili sportski segment maksimalno i to ne dolazi preko noći , Morat će se filter dobar udarit , vremenom ćemo postajat ozbiljniji. Čvrsto vjerujem da sistem donosi dugoročni rezultat. Ne smijemo otjerati trenera ove godine.

Nađite snage u sebi , uprkos k u r cevoj igri i odnosu da ostanemo ove godine normalni i ne tjeramo nikog. Ništa nam to dobro donijeti neće. Ide kup ide derbi vrlo lako možemo sve to pogubiti i tad nikog je dirati.

Ozbiljan klub se postaje na bolan način. Tjeranjem trenera se pokazuje da nikad bit ozbiljni necemo. Opet će doći jarani pa Hajd šta ima veze nek se cuga možda ćemo šta i osvojit usput ali sve je to kratkog daha. Ako smo odlučili izgraditi sistem neka trenera i neka sportskog direktora. Uz uslove koje imaju , desit će se klub kakav želimo.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 24 feb 2024, 23:21, ukupno mijenjano 3 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 feb 2024, 23:18

Bolivia je napisao/la:
Ako je trener preuzeo odgovornost i otjerao određene igrače to je uradio u najboljoj namjeri, nema smisla da se proziva sada zbog toga jer ni s tim igračima nismo bili bolji na tabeli.

Ni Rim nije sagrađen preko noći pa tako neće ni naš uspjeh, bitni su dobri i čvrsti temelji a ne instant uspjeh. Moramo svi pokazati više vjere i dati veću podršku treneru i ljudima koji rade u klubu. Izgubili pa izgubili, biće još poraza, treba znati izvući pouke iz poraza i učiti jer ko ne zna podnijeti poraz ni ne zaslužuje pobjediti. :thumbup:
Tako je.

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 24 feb 2024, 23:20

Gleda covjek ovog Artetu i sjeti se kako su ga prije 2 sezone pljuvali svi zivi, pocevsi od navijaca, samoprozvanih legendi kluba, ranih laznih kapitena pa do medija. Govorili mu da je propali ucenik nekog tamo Gvardiole. Poznati medijski naslovi Arteterizacija i slicno se orilo Londonom nakon sto je poceo da slaze ekipu kako njemu odgovara i da tjera mnoge igrace koji se ne uklapaju u sistem. Mnogi su mu govorili da se ufati pjevanja i da se vrati odakle je dosao. Drugi su isli korak dalje i prozivali klub da se peru pare jer su rezultazi bili losi a igra rasulo kako kuci tako i na strani. Kako to obicno biva pojedinci povuku masu pa i oni koji su mu vjerovali pocese da skandiraju Arteta odlazi jer lakse je utopiti se u masu nego nesto pametovat a argumenata ni na mapi. Rijetki koji su vjerovali u proces su poceli ostajati kuci i pratiti tekme jer na Istoku je bilo suludo iskazat drugacije misljenje kad nista ne ide. Odjednom su i samoprozvane legende kluba pocele ici na tekmu da podrze zvizdanje jer su osjetile krv i mogucnost da se uglave negdje u klub do penzije. Gubile su se tekme istina i dobijale ali nikoga nije bilo briga za to svi su zeljeli uspjeh tacnije neki su zeljeli uspjeh iskreno a ostali se nasladjivali i cekali da se sve otjera i da udju kao sto nalisah ranije. Sve je mirisalo da Arsenal nece jos dugo igrati ozbiljan fudbal. Wengera su poceli prozivat da ae vrati jer je on jedini koji moze voditi klub sa uspjehom. Naravno opravdano jer su ranije probali sa mnogim trenerima ali uzalud nije islo. Svi su bili bijesni zasto pjevac ne ode sam. Ali on je vjerovao i vjerovao i imao podrsku kluba i ljudi unutar. I gle cuda evo vec dvije sezone na stadionu opet nema samoprozvanih legendi kluba pa nema ni onih medijskih natpisa po Londonu i tjeranja. Negdje su u nekom podrumu zatvoreni cekaju novu sansu da izadju i pljuju kad namirisu krv. Navijaci koji su ispred tva vjerovali se vratise na stadion a ostali shvatise da su grijesili i da se bas ne razumiju u fudbal i sisteme. Oni koji su smatrali da se peru pare su priznali svoje greske i da su to price za malu raju pred spavanje. Niko vise ne spominje Wengera. Arsenal igra neprepoznatljivo gazi redom ali samo Arteta i ljudi u klubu znaju kroz sta su prolazili. Eh sad Sarajevo nase ima slicnu pricu samo sto ona vjerovatno nece zavrsiti pozitivno jer je ovdje neznanje vece a da to neko prizna skoro nemoguce. Ljudi koji se razumiju u fudbal a dolaze na stadion su izumrla rasa. Poneki se jos nadje. Ostali idu za maaom za medjjima za laznim natpisima i slicno. Ja vjerujem Mirvicu u dobre namjere. I znam da je njemu tesko ko i nama. Mnogima nije trsko jer su nanjusili krv kao sto napisah. Nadam se da ce ih Mirvic sve u podrum zatvoriti i da nece izaci zadugo. Ja sam prvi koji se izbervira jer volim taj klub ali moramo znati materiju da bi pametovali... Pozdrav onima koji vjeruju...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 24 feb 2024, 23:21

jurisicduska je napisao/la:
24 feb 2024, 23:18
Trener se ne smije mijenjati. Još jedan ciklus nam samo krade godinu i vraća nas unazad godinu. Europa je cilj, slijedece godine ćemo rezimirati situaciju.

Znam ja gadno je izgubit od bilo koga i ja sam šećer dobio danas u 30 minuti , bolno je gledati ovu igru i igrače i trenera i SD-a i svi mi se gade i treba tako ali mijenjati nipošto. Opet će se dati poruka da može neprofesionalizam da može ko kako hoce. Istrpiti pod svaku cijenu. Jednom u životu. Garantujem da ćemo biti bolji, nego opet sok terapija pa onda pad.

Nije za porediti ali Xabi Alonso je u prvoj sezoni imao 10 poraza i 10 neriješenih. Imao je dva niza od po 7 tekmi bez pobjede i onda je sjelo a kad je sjelo postali su mašina koja nema poraza nikako i melju sve pred sobom. Ne kažem da ćemo mi biti takvi , ali trener je tu 20 tekmi , pad je evidentan, očigledno se igračima ne dopada da treniraju, da bude profesionalci, da jedu , da spavaju , treba to isflitrirati, Rozman i Senijad su uredili sportsko segment maksimalno i to ne dolazi preko noći , Morat će se filter dobar udarit , vremenom ćemo postajat ozbiljniji. Čvrsto vjerujem da sistem donosi dugoročni rezultat. Ne smijemo otjerati trenera ove godine.

Nađite snage u sebi , uprkos k u r cevoj igri i odnosu da ostanemo ove godine normalni i ne tjeramo nikog. Ništa nam to dobro donijeti neće. Ide kup ide derbi vrlo lako možemo sve to pogubiti i tad nikog je dirati.
Bravo. Jedan od rijetkih normalnih forumaša, ovo ostalo sve neki agresivci i mafijaši koji bi kosti lomili. Zbog takvih, Evrope još očima nismo vidjeli, jer niko na svijetu ne valja. Evo sutra neka smijeni Rožmana, ganratujem da niko drugi neće ništa više napraviti.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 24 feb 2024, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 24 feb 2024, 23:22

jurisicduska je napisao/la:
24 feb 2024, 23:18

Nije za porediti ali Xabi Alonso je u prvoj sezoni imao 10 poraza i 10 neriješenih. Imao je dva niza od po 7 tekmi bez pobjede i onda je sjelo a kad je sjelo postali su mašina koja nema poraza nikako i melju sve pred sobom. Ne kažem da ćemo mi biti takvi , ali trener je tu 20 tekmi , pad je evidentan, očigledno se igračima ne dopada da treniraju, da bude profesionalci, da jedu , da spavaju , treba to isflitrirati, Rozman i Senijad su uredili sportski segment maksimalno i to ne dolazi preko noći , Morat će se filter dobar udarit , vremenom ćemo postajat ozbiljniji. Čvrsto vjerujem da sistem donosi dugoročni rezultat. Ne smijemo otjerati trenera ove godine.

Ozbiljan klub se postaje na bolan način. Tjeranjem trenera se pokazuje da nikad bit ozbiljni necemo. Opet će doći jarani pa Hajd šta ima veze nek se cuga možda ćemo šta i osvojit usput ali sve je to kratkog daha. Ako smo odlučili izgraditi sistem neka trenera i neka sportskog direktora. Uz uslove koje imaju , desit će se klub kakav želimo.
:salut:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: OsmanhodzicBuco, Venom i 88 gostiju.