Postao/la jurisicduska » 24 feb 2024, 23:18
Trener se ne smije mijenjati. Još jedan ciklus nam samo krade godinu i vraća nas unazad godinu. Europa je cilj, slijedece godine ćemo rezimirati situaciju.
Znam ja gadno je izgubit od bilo koga i ja sam šećer dobio danas u 30 minuti , bolno je gledati ovu igru i igrače i trenera i SD-a i svi mi se gade i treba tako ali mijenjati nipošto. Opet će se dati poruka da može neprofesionalizam da može ko kako hoce. Istrpiti pod svaku cijenu. Jednom u životu. Garantujem da ćemo biti bolji, nego opet sok terapija pa onda pad.
Nije za porediti ali Xabi Alonso je u prvoj sezoni imao 10 poraza i 10 neriješenih. Imao je dva niza od po 7 tekmi bez pobjede i onda je sjelo a kad je sjelo postali su mašina koja nema poraza nikako i melju sve pred sobom. Ne kažem da ćemo mi biti takvi , ali trener je tu 20 tekmi , pad je evidentan, očigledno se igračima ne dopada da treniraju, da bude profesionalci, da jedu , da spavaju , treba to isflitrirati, Rozman i Senijad su uredili sportski segment maksimalno i to ne dolazi preko noći , Morat će se filter dobar udarit , vremenom ćemo postajat ozbiljniji. Čvrsto vjerujem da sistem donosi dugoročni rezultat. Ne smijemo otjerati trenera ove godine.
Nađite snage u sebi , uprkos k u r cevoj igri i odnosu da ostanemo ove godine normalni i ne tjeramo nikog. Ništa nam to dobro donijeti neće. Ide kup ide derbi vrlo lako možemo sve to pogubiti i tad nikog je dirati.
Ozbiljan klub se postaje na bolan način. Tjeranjem trenera se pokazuje da nikad bit ozbiljni necemo. Opet će doći jarani pa Hajd šta ima veze nek se cuga možda ćemo šta i osvojit usput ali sve je to kratkog daha. Ako smo odlučili izgraditi sistem neka trenera i neka sportskog direktora. Uz uslove koje imaju , desit će se klub kakav želimo.
Zadnja izmjena:
jurisicduska, dana/u 24 feb 2024, 23:21, ukupno mijenjano 3 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.