Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Nurkic kreira dresove za BiH
Nosi takva dvorana i pritisak jbg ko nije navikao. Trenutna postava mi lici da bi mogla crpiti energiju od takve dvorane vise nego da se useru ali eto pred nama je. Mada da se ne lazemo nije Mejdan kao prije 10-15god. Nije ni Skenderija kao kad je Markovic dao 30 Hrvatima. Bio sam i u Skenderiji par puta u zadnjih 10god dok je reprezentacija igrala i objektivno

@zaostrog u 5 deka je to, postavi cijelu statistiku tipa kad smo od Portugala popusili u Sarajevu. Mejdan ima 4 poraza od postanka reprezentacije: Francuska gdje ni u snu ne bi dobili, Rusija kad su se nasi pobili, Grci i Litvanci koji su se morali dobiti. Morali su i Rusi ali jbg.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ovo je dizajn dresova sto je ona stranica napravila....jerseynation ili tako nesto
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Lessort i Poirier sinoć jedva na noge mogu od alkohola u diskoteci u Tz 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Kritikujemo i mi ovdje i to sa zaslugama, ali zaista ne vidim poentu ovog članka između dvije utakmice

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Bekir najavljuje da ide na pobjedu protiv Francuza 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Bio bi lud kada bi pricao unaprijed o porazu

Btw,da vidimo i prvi NBA Pick 2024

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 25 feb 2024, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Ovi pasusi su mi se bas dopali. U sridu sto bi se reklo.Ovdje se postavlja i pitanje za selektora Bećiragića – šta Musa radi na parketu duboko u četvrtoj četvrtini, gdje mi imao 25+ razlike? Nabijamo razliku za šta tačno? To što će biti dodatno umoran, na sav nakupljeni zamor igrajući na svako tri dana, bi nas moglo koštati.
Drugo šta se mora riješiti je pitanje plejmejkera. Je li se mi stvarno u 2024. godini oslanjamo na Edina Atića kao primarnog plejmejkera? Čovjek je tempirana bomba svaki put kad zaigra za našu reprezentaciju. Živi na nekoliko utakmica protiv dobrih reprezentacija, a često bude glavni problem u igri sa svojim iracionalnim samopouzdanjem.
Zar nije vrijeme da se okrenemo nekome ko će moći igrati za našu selekciju? Hoćemo li opet kukati kad bude kasno? Pa sad imate sve u svojim rukama. Kontaktirajte ljude. Euroliga sama ima dovoljno ljudi koji bi igrali ozbiljnu ulogu kod nas, a mi ih ignorišemo radi kojekakvih razloga. Ako može jedan Azerbejdžan nagovoriti Zeka Ledeja (Zach Leday) ili Armenija Brajanta Dunstona (Bryant), onda može i BiH naći poštenog naturalizovanog plejmejkera.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Koga smo od jačih ekipa dobili u Mejdanu?Madal je napisao/la: ↑25 feb 2024, 00:33Nosi takva dvorana i pritisak jbg ko nije navikao. Trenutna postava mi lici da bi mogla crpiti energiju od takve dvorane vise nego da se useru ali eto pred nama je. Mada da se ne lazemo nije Mejdan kao prije 10-15god. Nije ni Skenderija kao kad je Markovic dao 30 Hrvatima. Bio sam i u Skenderiji par puta u zadnjih 10god dok je reprezentacija igrala i objektivnoveca je naelektrisanost u Mejdanu, malo do kosarkaske publike malo i dizajna dvorane.
@zaostrog u 5 deka je to, postavi cijelu statistiku tipa kad smo od Portugala popusili u Sarajevu. Mejdan ima 4 poraza od postanka reprezentacije: Francuska gdje ni u snu ne bi dobili, Rusija kad su se nasi pobili, Grci i Litvanci koji su se morali dobiti. Morali su i Rusi ali jbg.
Nije to Mejdan od prije 15 godina kao ni Skenderija ali u grotlu Skenderije su Francuzi pali 2022.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Pa sa kojim jacim protivnikom smo igrali osim Francuske i Litvanije? Francuska u Tuzli nas rasula 50 razlike, a kad vidimo nas i njihov sastav tada, rasuli bi nas bilo gdje u BiH da se igralo. Minus je Litvanija jedino kad smo 1 razlike izgubili. Logicno da ce biti veci omjer pobjeda u Sarajevu kad se igralo 15 utakmica, u odnosu na 6 u Tuzli (sutra 7). A i tu nisu neki vau protivnici sto se ne bi mogli dobiti u Tuzli.bhsport je napisao/la: ↑25 feb 2024, 16:52Koga smo od jačih ekipa dobili u Mejdanu?Madal je napisao/la: ↑25 feb 2024, 00:33Nosi takva dvorana i pritisak jbg ko nije navikao. Trenutna postava mi lici da bi mogla crpiti energiju od takve dvorane vise nego da se useru ali eto pred nama je. Mada da se ne lazemo nije Mejdan kao prije 10-15god. Nije ni Skenderija kao kad je Markovic dao 30 Hrvatima. Bio sam i u Skenderiji par puta u zadnjih 10god dok je reprezentacija igrala i objektivnoveca je naelektrisanost u Mejdanu, malo do kosarkaske publike malo i dizajna dvorane.
Nije to Mejdan od prije 15 godina kao ni Skenderija ali u grotlu Skenderije su Francuzi pali 2022.
Bila je doduse i ona famozna utakmica protiv Rusije, ali tad je citav savez bio u rasulu, jos od imenovanja Mulaomerovica za selektora.
Ona utakmica protiv Francuske u Sarajevu je ona kad bi od 10 pokusaja, 9 puta izgubili od Francuske. Taj 1 pokusaj smo dobili hvala Bogu.
Glupost je govoriti da eto Mejdan nosi neku nesrecu reprezentaciji...

Evo sastavi ekipa protiv Francuske u Tuzli. Zar stvarno iko misli da bi ih sa ovim sastavom dobili igdje u drzavi? Kad spojis sve nase igrace, ne bi dobili jednog dobrog igraca. Njima jedan Causeur i Poirier grijali klupu tad, a nama Rikalo i Hasandic.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 25 feb 2024, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije Mula bio toliko los koliko je shupak Mirza smetaoDamirT je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:22Pa sa kojim jacim protivnikom smo igrali osim Francuske i Litvanije? Francuska u Tuzli nas rasula 50 razlike, a kad vidimo nas i njihov sastav tada, rasuli bi nas bilo gdje u BiH da se igralo. Minus je Litvanija jedino kad smo 1 razlike izgubili. Logicno da ce biti veci omjer pobjeda u Sarajevu kad se igralo 15 utakmica, u odnosu na 6 u Tuzli (sutra 7). A i tu nisu neki vau protivnici sto se ne bi mogli dobiti u Tuzli.bhsport je napisao/la: ↑25 feb 2024, 16:52Koga smo od jačih ekipa dobili u Mejdanu?Madal je napisao/la: ↑25 feb 2024, 00:33
Nosi takva dvorana i pritisak jbg ko nije navikao. Trenutna postava mi lici da bi mogla crpiti energiju od takve dvorane vise nego da se useru ali eto pred nama je. Mada da se ne lazemo nije Mejdan kao prije 10-15god. Nije ni Skenderija kao kad je Markovic dao 30 Hrvatima. Bio sam i u Skenderiji par puta u zadnjih 10god dok je reprezentacija igrala i objektivnoveca je naelektrisanost u Mejdanu, malo do kosarkaske publike malo i dizajna dvorane.
Bila je doduse i ona famozna utakmica protiv Rusije, ali tad je citav savez bio u rasulu, jos od imenovanja Mulaomerovica za selektora.
Ona utakmica protiv Francuske u Sarajevu je ona kad bi od 10 pokusaja, 9 puta izgubili od Francuske. Taj 1 pokusaj smo dobili hvala Bogu.
Glupost je govoriti da eto Mejdan nosi neku nesrecu reprezentaciji...

To da, mada je tad generalno situacija bila katastrofalna. Od igraca do saveza.lumani je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:30Nije Mula bio toliko los koliko je shupak Mirza smetaoDamirT je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:22Pa sa kojim jacim protivnikom smo igrali osim Francuske i Litvanije? Francuska u Tuzli nas rasula 50 razlike, a kad vidimo nas i njihov sastav tada, rasuli bi nas bilo gdje u BiH da se igralo. Minus je Litvanija jedino kad smo 1 razlike izgubili. Logicno da ce biti veci omjer pobjeda u Sarajevu kad se igralo 15 utakmica, u odnosu na 6 u Tuzli (sutra 7). A i tu nisu neki vau protivnici sto se ne bi mogli dobiti u Tuzli.
Glupost je govoriti da eto Mejdan nosi neku nesrecu reprezentaciji...![]()
![]()
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kakva krila?

Joj kad krenu ove price o Mejdanu i Skenderiji.

Mejdan je isti i sad i prije 15 godina sto se tice reprezentacije. Ko god da je protivnik, u dvorani bude 500 ljudi vise od njenog maksimalnog kapaciteta (popune stepenice i one bocne prolaze). Doslo bi i 10k ljudi da je toliki kapacitet. S druge strane, Skenderija ce se na jedvite jade napuniti samo ako je protivnik atraktivan. U suprotnom, dobar dio praznih drvenih stolica ce bosti oci onima koji utakmicu gledaju na TV-u.
Nesto insajderskaGhuraba je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:36Kakva krila?![]()
Joj kad krenu ove price o Mejdanu i Skenderiji.Kakve veze ima gdje smo koga dobili? Kao eto mi velesila, pa redovno otresemo velike evropske reprezentacije. Poenta je da sve zavisi od rostera. Proslog ljeta smo u Sarajevu imali Nurkica, Musu i sve najbolje igrace, a prije par godina smo razbijeni 50-ak razlike od iste Francuske u Mejdanu, ali su nam bekovski tandem bili Rikalo i Hasandic, dok su oni dosli s De Coloom, Batumom, Diawom, Gobertom itd. Od Litve smo izgubili zbog Bosnica, a tad je atmosfera bila brutalna.
Mejdan je isti i sad i prije 15 godina sto se tice reprezentacije. Ko god da je protivnik, u dvorani bude 500 ljudi vise od njenog maksimalnog kapaciteta (popune stepenice i one bocne prolaze). Doslo bi i 10k ljudi da je toliki kapacitet. S druge strane, Skenderija ce se na jedvite jade napuniti samo ako je protivnik atraktivan. U suprotnom, dobar dio praznih drvenih stolica ce bosti oci onima koji utakmicu gledaju na TV-u.

Izjava jednog igracaDamirT je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:35To da, mada je tad generalno situacija bila katastrofalna. Od igraca do saveza.lumani je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:30Nije Mula bio toliko los koliko je shupak Mirza smetaoDamirT je napisao/la: ↑25 feb 2024, 17:22
Pa sa kojim jacim protivnikom smo igrali osim Francuske i Litvanije? Francuska u Tuzli nas rasula 50 razlike, a kad vidimo nas i njihov sastav tada, rasuli bi nas bilo gdje u BiH da se igralo. Minus je Litvanija jedino kad smo 1 razlike izgubili. Logicno da ce biti veci omjer pobjeda u Sarajevu kad se igralo 15 utakmica, u odnosu na 6 u Tuzli (sutra 7). A i tu nisu neki vau protivnici sto se ne bi mogli dobiti u Tuzli.
Glupost je govoriti da eto Mejdan nosi neku nesrecu reprezentaciji...![]()
![]()

Eto vidis. Taman i da se nema insajderskih, vidilo se da puno stvari nije funkcionisalo tad.
Nego gledam Bugare protiv Nijemaca. Ako bi mi igrali na mali broj poena, mozda se nesto od utakmice moze i ocekivati

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma jok, zezam se s tobom malo. Bila je ova vijest po francuskim medijima jer je Zaccharie imao neki potres mozga protiv Hrvata, pa se odmah znalo da nece igrati protiv nas.
Umjesto njega upada Hifi, tako da ce Francuzi imati 4 vanjska igraca koja su do 185 cm visine. Toga se bojim, posto se inace protiv takvih ne provedemo bas lijepo (ne mozemo ih cuvati s bekovima od 205 cm). Oni od atletski jakih igraca na vanjskim pozicijama imaju samo Luwawua. Hoard vjerovatno opet nece igrati, mada ga Collet mozda i ubaci jer zna da smo mi tu najjaci (sto se ne moze reci za Hrvate, protiv kojih je presjedio cijelu utakmicu).