FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

DUVNO1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DUVNO1921 » 26 feb 2024, 15:40

let3 je napisao/la:
26 feb 2024, 15:28
DUVNO1921 je napisao/la:
26 feb 2024, 15:13
ljudi ovo je bolesno.... umjesto da se uleti u klubske prostorije da im ih svezemo za stolice i da sami kaze idemo... ne mi sutimo godinama i ovo je rezultat nerada! ide druga liga ide
Koga ces ufatiti kad se predsjednik kluba Kovacevic ispalio u sred sezone :rol: ali tada to nikoga nije interesovalo, tad je to bilo normala, sta ima veze sto predsjednik jednog kluba naprasno odlazi, bila prica "necemo sad o tome :lol: e sad kad smo sletili na dno, sad bi ko biva ulijetali nesto i ganjali nekoga :crazy:
rodjo... po meni jedina opcija, sav sljam na skupsitini pohvatat, namlatit i vise im nikad napamet nece pasti bit blizu kluba! mi gledamo ovaj jad i cemer i sutimo + ih jos finansiramo! ko ima veze sa bilo kakvom strankom mrs.. bivse legende mrs.. al mi smo fascinantni brate dragi! pisem vruce glave al neznam vise sta pisat, mozda najbolje nista. ovde je potreban dobar hodza pop fratar il sta vec.
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 feb 2024, 15:41

MrAmarOsim je napisao/la:
26 feb 2024, 15:29
Ništa neočekivano, možda je neko i mogao imati dozu optimizma, međutim mi smo polusezonu prošli sa 3 slučajna gola u gostima. Ono što meni nije jasno nikako, što me najviše maltetira je na osnovu čega mora igrati mrtvi Drljo svaku prokletu utakmicu, pa čovjek je nivo ispod naših juniora, a ne neki profesionalni fudbaler. Još jedna stvar, da Štila u ovoja tekmi, kao i prošloj koju nisam puno komentarisao, nema vremena barem 30 minuta po tekmi, mi je ravno samoubistvu. Pa čovjek je jedina osoba koja ima ikakvu kreaciju. I nemoj da bi ko govorio, spor, star itd., taj čovjek da sjedi i pije kafu na 25-30 od protivničkog gola, i samo da ustane dvaput i odigra dva pasa, je korisniji i vrijedniji nego ostalih 20 i kusur igrača koje imamo.
Derbi mi miriše na čistu 0 sa obje strane, nešto slično onom kada smo igrali u Zenici, daj da ja svoje sačuvam, a ostalo nije bitno.
Stvarno sam imao neki optimizam nakon zrinskog al ocigledno je to samo slucajnost tekma bila

Vidim svi pricaju o veznim redu, ja bi da dodam da bi bilo sasvim ok sa nam je vezni red problem...mi nismo nazalost jos dosli do tog problema, mi ne mozemo ni da dodjemo do veznog reda..mi imamo 5 problrma da bi dosli do problema veznog reda

Smijesno je trositi i rijeci o formacijama...pa jbt da igraci sami se podjele ne bi ovako lose izgledalk ma terenu...nije to ni poraz ni losa igra nego ovo je doslovno amaterizam cisti...ja nmg vjerovat sta sam dns gledo..pa jel ovo moguce jbt...dodje mi da izbrojim sad kolko ie bilo izbijanja reda radi, evo smijem se kladit da nije manje od slovom i brojem PEDESET 50!

Za Stilu isto s jaranom protiv zrinskog komentarisem...zar je mgouce da takav znalac nema mjesta malar zadnjih 15 minuta u ovom krsu...
=\_1921_/=

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 26 feb 2024, 15:43

MojaMalenkost je napisao/la:
26 feb 2024, 15:37
godrina je napisao/la:
26 feb 2024, 15:07
26 feb 2024, 14:59
0-0-10 3:21
:tokralju:
Ja mislim da mi nismo ni svjesni koliko je ovo porazavajuci podatak.
Svjesni smo mi, samo ne znamo da procesuiramo taj podatak. I kao navijaci se ponasamo kao da smo u nekom soku, a taj sok traje vec mjesecima. I dalje se poziva na neku podrsku, kao da nismo svjesni sta nam se desava. Ovaj podatak nikakve veze nema sa nekvalitetom igraca, sa strucnoscu strucnih stabova i sl. Ponasanje i postupci igraca i uprave su neoprostivi.
Ma šutnja je zlato, a mi to doslovno shvatamo. Navijači odavno letargični, uprave i igrači nesposobni, a skupštinari podobni klimači glavom i dizači ruku, i tako već godinama unazad.
Ko i za sve u državi, glave nam u pijesku, nezaštićene guz1ce, i kud koji mili moji.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 26 feb 2024, 15:44

Protiv Zrinjskog je bilo kao i protiv Borca na pocetku sezone. Pokazes da mozes kad hoces i protiv boljih od sebe, a onda odlucis da neces. Svjesno nas salju u drugu ligu. Svjesno nas unistavaju.
Pročepit će negdje.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2024, 15:46

godrina je napisao/la:
26 feb 2024, 14:59
0-0-10 3:21
:tokralju:
Svjesni smo mi, samo ne znamo da procesuiramo taj podatak. I kao navijaci se ponasamo kao da smo u nekom soku, a taj sok traje vec mjesecima. I dalje se poziva na neku podrsku, kao da nismo svjesni sta nam se desava. Ovaj podatak nikakve veze nema sa nekvalitetom igraca, sa strucnoscu strucnih stabova i sl. Ponasanje i postupci igraca i uprave su neoprostivi.
Uprava koristi foru sa pozivima na podrsku, na odaziv raje, hajmo raja, bitan je Zeljo, smanjujemo dugove, stabilizujemo klub, ovo ono, drz nedaj...i to je sva njihova prica zadnjih par godina, jer nemaju sta drugo ponuditi osime te price :damn: a diletanti se smijenjuju u vođenju kluba, od Cerica, preko Kovacevica pa sad do Tanovica.
Umjesto da bojkotujemo bandu, kazemo Dosta vise vasih lazi i petljanja, mi dolaskom na stadion njima dajemo legitimitet i podrsku. Onda oni smijenjuju trenere, ko biva treneri su problem, a ne mi - mi radimo sjajan posao, casno i posteno jer raja dolazi na stadion i daje podrsku...i tako vec godinama, vrtimo se u krug.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 feb 2024, 15:47

26 feb 2024, 15:44
Protiv Zrinjskog je bilo kao i protiv Borca na pocetku sezone. Pokazes da mozes kad hoces i protiv boljih od sebe, a onda odlucis da neces. Svjesno nas salju u drugu ligu. Svjesno nas unistavaju.
Ne bi se slozio iskreno...jedan bljesak ne znaci da mozes. Ako ti odigras 10 losih i jednu dobro to je ipak samo stvar srece jer prosere svakog jednom....mi da mozemo pokazalo bi makar svaku trecu utakmicu
=\_1921_/=

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 26 feb 2024, 15:48

Dje brat sto kaze tajno se ukljuciti u borbu za evropu.

Kakav raspad od sezone. U sezonu udjes sa levatima i nikad gorim sastavom u historiji, dovedes se u zonu ispadanja uvuces kuzeraki mentalitet u sve pore kluba. Na polusezoni skrsis brdo para, iako si sirotinja da ne moze veca , da bi izborio opstanak u bh premier ligi, dovedes opet more levata koji su slobodni u tom trenutku i ganjas se sa tuzlom igmanon do posljednjeg kola i onda ako koijm slucajem izbore opstanak(vrlo tesko ) ide opet razlaz i dolazak novih 10 levata, samo sad finansijski potpuno osakaceni. Kakva katastrofa a kraj se ne nazire. Mozda se ipak i nazire Gornji Rahic.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 feb 2024, 15:51

let3 je napisao/la:
26 feb 2024, 15:46
godrina je napisao/la:

Uprava koristi foru sa pozivima na podrsku, na odaziv raje, hajmo raja, bitan je Zeljo, smanjujemo dugove, stabilizujemo klub, ovo ono, drz nedaj...i to je sva njihova prica zadnjih par godina, jer nemaju sta drugo ponuditi osime te price :damn: a diletanti se smijenjuju u vođenju kluba, od Cerica, preko Kovacevica pa sad do Tanovica.
Umjesto da bojkotujemo bandu, kazemo Dosta vise vasih lazi i petljanja, mi dolaskom na stadion njima dajemo legitimitet i podrsku. Onda oni smijenjuju trenere, ko biva treneri su problem, a ne mi - mi radimo sjajan posao, casno i posteno jer raja dolazi na stadion i daje podrsku...i tako vec godinama, vrtimo se u krug.
Uz duzno posotvanje svima ukljucijuci i mene, svi smo pristali na ovo...jer ocigledno su svi mislili rezultsti ce doc sami od sebe jer mi smo zeljo...isto tako 99% nas misli da ne mozemo ispas jer smo zeljo, a realnost je da smo bod od opasne zone.

Necu da potezemo price amar, dugovi sta i kako...ali moj zakljucak i stav je isti kao sto je uvijek bio..

MI SMO FUDBALSKI KLUB I NI ZBOG CEGA SE SPORTSKI SEGMENT NE SMIJE SROZAT DO OVOG NIVOA...ali od senada pa nadalje je ocigledno drugscija percepcija. Svi nesto raduckaju kao, ali raduckaju na svemu osim na rezultatu...a realno na kraji dana rezultat je jedino sto se pise i ato vrijedi

Ovaj projekat ove uprave je mrtav ima dvije godine samo im jos niko nije javio
=\_1921_/=

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 26 feb 2024, 15:52

Sad će zaigrat Mijić i Charles, konačno pravi odbrambeni igrač i pravi, klasni golgeter!
Ovo je satiričnog karaktera. Nadam se da će već večeras uprava i slične ublehe bit bivši, zajedno sa našim sportskim.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 26 feb 2024, 15:53

Nikako mi nije jasno da igrači na Grbavici i liče na nešto i djeluju kao ekipa,a na strani zaborave igrati,trčati,osnovna pravila igra neke i kretanja.Na gostovanjima to djeluje tako,ni jednog boda ne osvojiti,ma dajte,ekipa koja nema nikakav kvalitet bi jednu slučajno pobijedila.Ne znam stvarno,to nije za trenerske analize,to je za stručnih lica ili jednostavno neće igrati na gostovanjima,nema drugog izgovora.Radovac i Štilić za 15 min pokazali više nego ostali igrači iz veznog reda cijelu utakmicu.Boljević da nema mjesta u ovakvoj ekipi sramota stvarno,Selimović se forsira na sredini nikakve igre nema,samo zna udariti i tjt...

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 26 feb 2024, 15:57

invincible1921 je napisao/la:
26 feb 2024, 15:47
Ne bi se slozio iskreno...jedan bljesak ne znaci da mozes. Ako ti odigras 10 losih i jednu dobro to je ipak samo stvar srece jer prosere svakog jednom....mi da mozemo pokazalo bi makar svaku trecu utakmicu
Druze sjeti se utakmica u evropi, pa onda Borca. Nisu to bili samo bljesci. U tim utakmicama smo bili dobri u svim elementima igre.Sta se desilo kasnije bog zna. Ovo sto se nama desava na gostovanjima ne mozemo vise svrstavati u kategoriju "lose". Ovo je puno gore od toga. U pola tih utakmica mi sanse nismo napravili, sutnuli u okvir gora. To je nehtijenje, bezobrazluk, to je siljenje qrca preko ledja kluba. Ubijedjen sam da sve ovo konstruisu neke ruke koje nisu u klubu. Mora postojati neki interes zbog cega se sve ovo desava.
Pročepit će negdje.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 feb 2024, 15:59

NoDi80 je napisao/la:
26 feb 2024, 14:53
**** vam boga svima od igraca do skupstine
Taman preselio sam da vas vise ne gledam ni ne slusam
Da Bog da ispali iz lige i ostaali svi bez marke
**** vas sve uhljebe da bog da vam djeci trebo za lijecenje svaki fening sto ste uzeli iz kluba
Sabura Nodi brate, nemoj sad pred Ramazan psovati
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2024, 16:03

26 feb 2024, 15:51

Necu da potezemo price amar, dugovi sta i kako...ali moj zakljucak i stav je isti kao sto je uvijek bio..

MI SMO FUDBALSKI KLUB I NI ZBOG CEGA SE SPORTSKI SEGMENT NE SMIJE SROZAT DO OVOG NIVOA...ali od senada pa nadalje je ocigledno drugscija percepcija. Svi nesto raduckaju kao, ali raduckaju na svemu osim na rezultatu...a realno na kraji dana rezultat je jedino sto se pise i ato vrijedi

Stvar je vrlo jednostavna.
Ovakva trenutna uprava ne moze bolje ponuditi nego ovaj nivo. Ovo su njihovi dometi. U prevodu, srozavanje godinama i sad borba za opstanak.
Igraci i treneri se ne dovode sami, niti se tjeraju sami. To znas i sam. Njih neko procjenjuje, skautira, dovodi te igrace ili trenere..a onda ih otpusta. E taj ko to radi nikad nikome nije polozi racune za svoj nerad. Smijenit ce se i Bruno kao sto su se smijenili i Edis ili Nermin prije njega, nije to nikakav problem, ali sta onda ? a problemi ostaju isti.
Neznalice nisu u stanju da dovdu gen. sponzora vec godinama. Dozvolili da im navijacu budu sponzori kluba, sakriju se iza seefova struke i Bekrica, kao
mi smo uradili svoj posao i sad nek se raja bavi i prica o trenerima, o sport. direktoru, samoj nemoj o nama :puke: pa mislim, ima li veceg dna od toga, onako realno.
Ako je tacno da je sva njihova prica oko pomocnog, kako da ga prodaju i kako da se rastale - onda je to tek dno dna.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 26 feb 2024, 16:05

Ma ja, ipak ispadamo, ono naše luzerski. Mrš više u **** materinu luzeri jedni gadite mi se pojavom svojom. Više presica i priče nego bodova i kući i u gostima, samo luzersku priču furate, vrijeđate nam inteligenciju, mrš u **** materinu odvratnu skupa sa svima koji napišu "navijači Željezničara, a ne rezultata" i "Željo se voli i kad gubi i kad vodi". Sad možemo promjenit to u "i kad gubi i kad gubi" zato što ste od nas napravili luzere, ali imate obraza patetisat, a ništa pozitivno od vas nisam vidio, sprdate se sa nama, eksperimentišete sa nekakvim Arapima i sad ste nas doveli do toga da u mjesecu februaru već znamo da smo 99,9% ispali iz lige. Prolazilo je raznoraznih ubleha kroz ovaj klub koji su nas doveli tu gdje jesmo, ali niko od njih nije USPIO ISPAST iz ove **** lige, pa kako vas nije stid baviti se tim poslom uopšte. Nosite se u **** materinu. Dignite ruke od kluba da vas ne gledam sad kad znamo već da smo ispali iz lige.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 feb 2024, 16:06

26 feb 2024, 15:57
Druze sjeti se utakmica u evropi, pa onda Borca. Nisu to bili samo bljesci. U tim utakmicama smo bili dobri u svim elementima igre.Sta se desilo kasnije bog zna. Ovo sto se nama desava na gostovanjima ne mozemo vise svrstavati u kategoriju "lose". Ovo je puno gore od toga. U pola tih utakmica mi sanse nismo napravili, sutnuli u okvir gora. To je nehtijenje, bezobrazluk, to je siljenje qrca preko ledja kluba. Ubijedjen sam da sve ovo konstruisu neke ruke koje nisu u klubu. Mora postojati neki interes zbog cega se sve ovo desava.
Imo si Hodzica i Santosa npr..takodjer i evropa ok svaka cast al prosli smo golvokma na frljoku u zadnjim minutama

Mada slazem se sa ostakom posta..i ja sam isto reko...ovo je toliko lose da nije moguce da je ovoliko lose. Pa jbt da bez trenera izadju sami se podjele po terenu mozda bi izgubili al sumnjam da bi ovako lose izgledali...sad sta je razlog mozemo samo nagadjat
=\_1921_/=

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 26 feb 2024, 16:07

let3 je napisao/la:
godrina je napisao/la:

Pa bojkotuj druze, niko ti ne brani. Nas pusti da se borimo za klub koji su nam umalo ugasili.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 feb 2024, 16:09

let3 je napisao/la:
26 feb 2024, 16:03
26 feb 2024, 15:51

Stvar je vrlo jednostavna.
Ovakva trenutna uprava ne moze bolje ponuditi nego ovaj nivo. Ovo su njihovi dometi. U prevodu, srozavanje godinama i sad borba za opstanak.
Igraci i treneri se ne dovode sami, niti se tjeraju sami. To znas i sam. Njih neko procjenjuje, skautira, dovodi te igrace ili trenere..a onda ih otpusta. E taj ko to radi nikad nikome nije polozi racune za svoj nerad. Smijenit ce se i Bruno kao sto su se smijenili i Edis ili Nermin prije njega, nije to nikakav problem, ali sta onda ? a problemi ostaju isti.
Neznalice nisu u stanju da dovdu gen. sponzora vec godinama. Dozvolili da im navijacu budu sponzori kluba, sakriju se iza seefova struke i Bekrica, kao
mi smo uradili svoj posao i sad nek se raja bavi i prica o trenerima, o sport. direktoru, samoj nemoj o nama :puke: pa mislim, ima li veceg dna od toga, onako realno.
Ako je tacno da je sva njihova prica oko pomocnog, kako da ga prodaju i kako da se rastale - onda je to tek dno dna.
Slazem se ja s tobom, samo sam dodao da smo mi dosta puta sutke nesto pustili misleci "ma haj bice to dobro, ja bi protjero autobus ovuda"

Kao sto rekoh ovaj projekat odnosno vizija i znanje ove uprave je mrtva vec duzi period...ovo je sad samo ubleharenje i nista vise. Sad ce neko rec sro se ne oglase...ja nez stvarno sta bi imali rec i da se oglase
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2024, 16:09

enterofuryl je napisao/la:
26 feb 2024, 16:07
let3 je napisao/la:

Pa bojkotuj druze, niko ti ne brani. Nas pusti da se borimo za klub koji su nam umalo ugasili.
Ma ne bojkotujem ni ja sto je najgore, ja sam isto budala koja kupuje godisnje, dolazi na utakmice i daje podrsku ovim ublehasima :oops:

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 26 feb 2024, 16:10

Gosti, nabijem vas sve 139 komada na racku.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 26 feb 2024, 16:18

26 feb 2024, 16:06
26 feb 2024, 15:57

Imo si Hodzica i Santosa npr..takodjer i evropa ok svaka cast al prosli smo golvokma na frljoku u zadnjim minutama

Mada slazem se sa ostakom posta..i ja sam isto reko...ovo je toliko lose da nije moguce da je ovoliko lose. Pa jbt da bez trenera izadju sami se podjele po terenu mozda bi izgubili al sumnjam da bi ovako lose izgledali...sad sta je razlog mozemo samo nagadjat
Kad nas konacno dovedu pred svrsen cilj vjerovatno ce se pojaviti neki spasilac. E tad cemo znati razlog zbog cega se sve ovo desava.
Pročepit će negdje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 43 gosta.