FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 199

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 27 feb 2024, 19:33

Pantelija je napisao/la:
27 feb 2024, 19:19
Treba biti posten i vratiti se u godine prije Tana, mozda ima mladjih ili onih koji su bili mladi u to vrijeme.
Mi smo tada bili klub koji je disao na škrge. Titulu smo osvojili zadnji put 2007., plata u klubu nije bilo, igraci su dolazili najcesce da nesto naprave i odlazili bez obestecenja u zamjenu za neisplacene plate. Prodaja igraca bila je pojam, dovodjenje ozbiljnog igraca isto tako.
U jednom trenutku, neki ljudi iz UO buduceg drugoligasa insallah, su kopali i rukama i nogama da se proglasi stecaj naseg kluba zbog ogromnih dugovanja koja smo imali prema dobavljacima, radnicima i igracima.
U tim godinama, dolazi i jedno od najvecih ponizenja naseg kluba, afera virsle, koja je tada bila noz u srcu svakog od nas, i nanio ogromnu sramotu klubu.

Nakon dolaska investitora, da podsjetimo se mi smo ostvarili sljedece stvari:
-napravili kamp (sa svim svojim manama)
-Organizovali akademiju od koje smo zaradili milione maraka/eura
- osvojili 19/20, 18/19, 14/15 ligu. Da se podsjetimo, prije toga smo u 20 godina osvojili 99 i 2007.
-Osvojili 20/21, 18/19, 13/14 kup bih , DAKLE, u periodu od evo 10 godina od dolaska vlasnika, osvojili smo 6 ttrofeja
-novcano smo najstabilniji klub u drzavi bez ikakve pomoci drzave, lokalne zajednice i saveza
-nasi igraci imaju redovna i visoka primanja i najpozeljnija smo destinacija igracima

Dakle, na stranu to sto se moglo, moralo bolje, ovo su velike stvari, veliki pomaci.
Mi sijecemo granu na kojoj sjedimo pljujuci i napadajuci vlasnik(e)a kluba, jer ovaj klub nema podrsku politike kao drugi klubovi i nikada nece imati!
Dragi navijaci, da vas nesto pitam a vi sebi odgovorite u dubini duse, je li bi neko od vas davao pare u klub koji igra u ligi gdje mu se otmu najmanje dva kupa (hint siroki brijeg), koji je da je regularna liga trebao imati bar jos jednu najmanje titulu?
Da li bi vi davali svoj novac da vas neko krade kako su nas krali od mostara do banjaluke pa do nekih malo vecih sela?
Da li bi vi dali novac da vam dodje savez i kada ste vi vec zavrsili prelazni rok, smanjite broj stranaca u ekipama direktno cineci sezonu neregularnom?

Ulaganje u Bosni i Hercegovini svakako se granici sa ludilom u bilo sta, posebno u fudbal. I u isto vrijeme, mi navijaci ni jednom "akcijom" ne stitimo nas klub! Dakle, nema protesta pred savezom, nema bilo sta sto je zastita kluba, vec udri po svome.
Nisam ja zadovoljan ni blizu kako se radi, mislim da moze bolje, ali treba biti posten i reci, da ovdje raditi je 10x gore nego u normalnoj drzavi gdje rezultat vecinom zavisi od igre na terenu. Ovdje moras dove uciiti koga ce ti dati za sudiju, ko ce biti delegat, da li ce ti kartonirati kolo prije 2 ili 5 igraca da ne mogu igrati protiv nekoga...

Kritika je uvjek dobro dosla, zbog kritike su se i promjenile stvari jesenas, i tako i treba raditi ali ne sjeci granu na kojoj sjedis! Vlasnik treba da cuje glasi nacijaca ali ne i da slusa. Vlasnik treba da radi u interesu kluba ali i da ima autonomiju jer on daje svoj novac!
Sramotno je da neko pokusava klubu da radi na stdionu a da se pise kako neko skrece temu sa utakmica. Pres je najavvljen prije poraza od zvijezde, da smo dobili, bila bi euforija.

Razmislite malo prije svojih neartikulisanih orgijanja sta i kome pisete i kako. Ne znam zastoimate potrebu da vlasniku pisete sta pisete kada ste vidjeli sa 3-4 mjeseca bez vlasnika uradi od naseg kluba u vrijeme kada je tu bila sabrina gdje smo od favorita za titulu i 10 plus bodova dosli do toga da istu titulu izgubiimo i da se ekipa raspadne. Umjesto nastavka dominacije, dosli smo do toga da tri sezone ne uzmemo titulu.
Razmislite malo, ne postoji razlog zasto neko ne bi volio uzeti titulu i pobjedjivati sve redom! POstoje razlozi, mozda ih neko zna, ja ne znam, meni nije jasno i ja mislim da je ekipa lose poslozena iz razloga da igraci nisu kliknuli i da kao pojedinci se nisu uklopili i da nisu tim, jedno.
:clap:
To je ono sto ja kroz svo ovo pisanje i BRANIM. Jer nisam neki balavac koji ne pamti periode kad smo kao klub bili totalno ne konkurentni za bilo sto. Branim svakog covjeka i na neki nacin mu se divim koji ce u ovom blatu od lige ulagati novac i to ozbiljan i koji ce kroz neki period napraviti klub u svim segmentima.

Naravno da ni sam nisam zadovoljan sa trenutnim igrama, ja mislim pantelija da ove pripreme nikako nisu posluzile svrsi. Ne znam zasto ali poslije njih je bas lose na terenu. Ko da se nesto desilo. A toliko smo se nadali da cemo poslije priprema da budemo jos bolji od jesenas. Ne ide mi u glavu sta se desilo ali isto ko da miniraju ovaj sistem Rozmanov.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 27 feb 2024, 19:36

A sta je rozmanov sistem?
Gdje smo zo mogli vidjeti u kojoj utakmici?
Zrinjski na Kosevu je jedina partija dobra kluba doj je on trener, nemoj da se lazemo u vise utakmica Sarajevo je ozbiljnije igralo sa narkomanom na klupi

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 feb 2024, 19:45

guadalupe je napisao/la:
27 feb 2024, 18:07
Evo vam ga Mandic od trazenih 5 miliona za stadion na danasnjoj sjednici odobrio 1 milion 🤣
Ma nema od onoga nista suplje samo
Pitari upamet na izborima.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 feb 2024, 19:46

Eto izglasali vijećnici :thumbup:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 27 feb 2024, 19:51

NajvecaRadosti je napisao/la:
27 feb 2024, 19:45
guadalupe je napisao/la:
Evo vam ga Mandic od trazenih 5 miliona za stadion na danasnjoj sjednici odobrio 1 milion 🤣
Ima ima, Mandicu evo ti k.urcina, vijecnici odobrili mimo njegove volje.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 feb 2024, 19:55

Yebem li mu komplet porodicu
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 feb 2024, 20:03

guadalupe je napisao/la:
27 feb 2024, 19:51
NajvecaRadosti je napisao/la:
27 feb 2024, 19:45
guadalupe je napisao/la:
Ima ima, Mandicu evo ti k.urcina, vijecnici odobrili mimo njegove volje.
:thumbup: :thumbup:
Nabijem ga na qurcinu leti u oktobru smetljar
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 feb 2024, 20:06

Jel ovaj Mandic oženjen, ima li djecu ?

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 27 feb 2024, 20:30

Lucas je napisao/la:
27 feb 2024, 20:06
Pitaj ga ko mu je onako najmiliji :urnebes:
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 27 feb 2024, 20:35

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 feb 2024, 19:46
Moze li neko za nas koji se ne razumijemo u politiku i ta vijeca objasniti sta to znaci i sta slijedi dalje

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 27 feb 2024, 20:44

Samo da se Mandiću sjetim najmilijih. Đubre bez obraza.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 27 feb 2024, 20:45

Pantelija je napisao/la:
Treba biti posten i vratiti se u godine prije Tana, mozda ima mladjih ili onih koji su bili mladi u to vrijeme.
Mi smo tada bili klub koji je disao na škrge. Titulu smo osvojili zadnji put 2007., plata u klubu nije bilo, igraci su dolazili najcesce da nesto naprave i odlazili bez obestecenja u zamjenu za neisplacene plate. Prodaja igraca bila je pojam, dovodjenje ozbiljnog igraca isto tako.
U jednom trenutku, neki ljudi iz UO buduceg drugoligasa insallah, su kopali i rukama i nogama da se proglasi stecaj naseg kluba zbog ogromnih dugovanja koja smo imali prema dobavljacima, radnicima i igracima.
U tim godinama, dolazi i jedno od najvecih ponizenja naseg kluba, afera virsle, koja je tada bila noz u srcu svakog od nas, i nanio ogromnu sramotu klubu.

- osvojili 19/20, 18/19, 14/15 ligu. Da se podsjetimo, prije toga smo u 20 godina osvojili 99 i 2007.
-Osvojili 20/21, 18/19, 13/14 kup bih , DAKLE, u periodu od evo 10 godina od dolaska vlasnika, osvojili smo 6 ttrofeja
-novcano smo najstabilniji klub u drzavi bez ikakve pomoci drzave, lokalne zajednice i saveza
-nasi igraci imaju redovna i visoka primanja i najpozeljnija smo destinacija igracima

Dakle, na stranu to sto se moglo, moralo bolje, ovo su velike stvari, veliki pomaci.
Mi sijecemo granu na kojoj sjedimo pljujuci i napadajuci vlasnik(e)a kluba, jer ovaj klub nema podrsku politike kao drugi klubovi i nikada nece imati!
Dragi navijaci, da vas nesto pitam a vi sebi odgovorite u dubini duse, je li bi neko od vas davao pare u klub koji igra u ligi gdje mu se otmu najmanje dva kupa (hint siroki brijeg), koji je da je regularna liga trebao imati bar jos jednu najmanje titulu?
Da li bi vi davali svoj novac da vas neko krade kako su nas krali od mostara do banjaluke pa do nekih malo vecih sela?
Da li bi vi dali novac da vam dodje savez i kada ste vi vec zavrsili prelazni rok, smanjite broj stranaca u ekipama direktno cineci sezonu neregularnom?

Ulaganje u Bosni i Hercegovini svakako se granici sa ludilom u bilo sta, posebno u fudbal. I u isto vrijeme, mi navijaci ni jednom "akcijom" ne stitimo nas klub! Dakle, nema protesta pred savezom, nema bilo sta sto je zastita kluba, vec udri po svome.
Nisam ja zadovoljan ni blizu kako se radi, mislim da moze bolje, ali treba biti posten i reci, da ovdje raditi je 10x gore nego u normalnoj drzavi gdje rezultat vecinom zavisi od igre na terenu. Ovdje moras dove uciiti koga ce ti dati za sudiju, ko ce biti delegat, da li ce ti kartonirati kolo prije 2 ili 5 igraca da ne mogu igrati protiv nekoga...

Kritika je uvjek dobro dosla, zbog kritike su se i promjenile stvari jesenas, i tako i treba raditi ali ne sjeci granu na kojoj sjedis! Vlasnik treba da cuje glasi nacijaca ali ne i da slusa. Vlasnik treba da radi u interesu kluba ali i da ima autonomiju jer on daje svoj novac!
Sramotno je da neko pokusava klubu da radi na stdionu a da se pise kako neko skrece temu sa utakmica. Pres je najavvljen prije poraza od zvijezde, da smo dobili, bila bi euforija.

Razmislite malo prije svojih neartikulisanih orgijanja sta i kome pisete i kako. Ne znam zastoimate potrebu da vlasniku pisete sta pisete kada ste vidjeli sa 3-4 mjeseca bez vlasnika uradi od naseg kluba u vrijeme kada je tu bila sabrina gdje smo od favorita za titulu i 10 plus bodova dosli do toga da istu titulu izgubiimo i da se ekipa raspadne. Umjesto nastavka dominacije, dosli smo do toga da tri sezone ne uzmemo titulu.
Razmislite malo, ne postoji razlog zasto neko ne bi volio uzeti titulu i pobjedjivati sve redom! POstoje razlozi, mozda ih neko zna, ja ne znam, meni nije jasno i ja mislim da je ekipa lose poslozena iz razloga da igraci nisu kliknuli i da kao pojedinci se nisu uklopili i da nisu tim, jedno.
Nema smisla drug moj pisati, naši navijači su jedino složni kad treba klubu izbiti 10-15.000 KM, kazniti mene i moju djecu da ne mogu ići na stadion.
Bacanje baklji, topovskih udara, davanje nekih pogrdnih imena Ismiru, nazivanje trenera nekim skijašem sve isti ljudi sa istim moždanim sklopom bez trunke doprinosa klubu i onu kartu što kupe ovim gore navedenim namjerno poništavaju.
Pričati takvim o istoriji i svemu kroz šta je klub prošao je isprazna priča. Grupa paćenika koja se krije iza "navijač Sarajeva" koja nažalost svoje frustracije ispoljava na našem klubu.

Igra i forma šta reći, prolazna, samo je klub vječan.
Ne razumiju to mnogi.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 feb 2024, 20:59

Gdje su sada ublehe poput Meme Haljevca i ostali nasi fol navijaci po tim vijecima i opstinama ?

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 27 feb 2024, 21:20

Tatamata1946 je napisao/la:
27 feb 2024, 20:35
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 feb 2024, 19:46
Moze li neko za nas koji se ne razumijemo u politiku i ta vijeca objasniti sta to znaci i sta slijedi dalje
Pa izglasano je da bude u budzetu 2024 godine za stadion 4 miliona. Pa sad valjda nije toliki bolid da ne realizuje to.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 27 feb 2024, 21:21

Manda **** ko ti je onako najdrazi

Trenbolon
Kontakt:

Post Postao/la Trenbolon » 27 feb 2024, 21:22

Lucas je napisao/la:
Kazu ima momka,furundzija :D

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 27 feb 2024, 21:22

Pa cek kolika je to onda investicija kad ce Opcina uloziti 4 miliona? :shock:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 feb 2024, 21:23

Pantelija je napisao/la:

Bravo Pantelija :clap: :clap: Mnogi su zaboravili da smo pred ambisom bili,da su nas tjerali iz Vogosce i da niko nike pomislio da dpdje ispred kluba jer su duznici cekali sa svih strana. Kalva je situacija bila da je Gracic predlagao fuziju kao jedino rijesenje jer su govorili da cemo gore nego Bosna zavrsiti,kod nas je vazda bilo dobro pljuni a lose dizi u nebesa.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 27 feb 2024, 21:23

Lucas je napisao/la:
Lik je derpe I karakterno I stvarno!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 feb 2024, 21:25

Sta očekivati od pe.dera Mandica?! Nece jos dugo svakako

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, gh0stHZ, HordasDolacMalta, mnon46, Pena, riki46, VivaLaLiberta i 101 gost.