Premijer liga BiH - aktuelno

Lavcina
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Lavcina » 27 feb 2024, 17:41

Jel moguce da Zeljkan u 10 odigranih utakmica u gostima nema niti 1 bod? Niti JEDAN jedini bod?!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 27 feb 2024, 17:56

fks74 je napisao/la:
27 feb 2024, 17:13
Ni jednim ni drugim ne odgovara x
Sarajevu to nije ni tako strašno. U biti, Sarajevo može dobiti puno više ovom utakmicom. Sa 3 boda, sve bi se nekako resetovalo i atmsofera bi se popravila. X ostavlja nekakav status quo (odnosno, sve zavisi i od dvomeča s Borcem). Ali, rezultatski, u smislu lige, nije Sarajevu ova utakmica neka biti ili ne biti. Nakon derbija, Sarajevo čeka Igman, što je praktično idealan protivnik da se uzmu bodovi (ako se ne uzmu, onda je realno bezveze pričati o borbi za bilo šta). A u biti, kakvi god rezultati bili, iako neki priželjkuju neku borbu, Sloga i Široki se neće uključivati oko Evrope. Sloga vjerovatno neće uzeti više od 1-2 boda do kraja ovog dijela, a Široki će standardno redati dobre i loše rezultate. Helem, Sarajevo s 4 boda do kraja ostaje u lijepoj borbi za 3. mjesto.

S druge strane, Željezničaru je utakmica puno značajnija i oni su nezadovoljniji X-om sigurno. Jer, po belaju igraju Tuzla-Zvijezda istovremeno i tu sve osim X užasno ne odgovara Željezničaru. Pobjeda Tuzle ih čini boljim od njih, a pobjeda Zvijezde uključuje i njih u nekakvu borbu za opstanak. Igman čeka Širokog i ako uopšte misle ostajati, moglo bi i oni skočiti na 20+ bodova. Helem, uz X, uopšte ne bi bilo čudo da Željezničar bude 11. pred gostovanje u Ugljeviku. I, bez obzira što mislim da fakat nema šanse da tu izgube, neugodna je situacija. Da stvar bude gora, u slučaju da ne dobiju derbi, vrlo lagano bi se moglo desiti da im raspored dalje bude: Velež (G), Sarajevo (K), Sloga/Široki (G), Sloga/Široki (K), Posušje (G) itd., a u svom tom sranju, ovo je baš težak raspored.

Helem, rekao bih da Sarajevu pobjeda donosi baš dosta mirniju situaciju, X drži status quo, a poraz pravi dodatni haos u smislu atmosfere. Rezultatski, teško će se biti ispod 4. mjesta. Željezničaru pobjeda donosi baš siguran opstanak, X i poraz gotovo jednako dovode da i dalje brinu (neće ispasti, taman da izgube narednih 5).

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 27 feb 2024, 19:24

Sta prica ovaj Rozman, rezultat ce nas nagraditi prije ili kasnije.. Za sta ce te nagradit? Cim si/ste zasluzili da vas nagradi?

Na tu foru i pricu je Dudic mogo ic, jer su igrali lijepo, pogadjali stative, precke, imali po 15 suteva...Ali Rozman, gdje nema jedne slozene akcije za 90 minuta i ocekujes nagradu...

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 27 feb 2024, 19:40

zaostrog je napisao/la:
27 feb 2024, 17:56
fks74 je napisao/la:
Sarajevu to nije ni tako strašno. U biti, Sarajevo može dobiti puno više ovom utakmicom. Sa 3 boda, sve bi se nekako resetovalo i atmsofera bi se popravila. X ostavlja nekakav status quo (odnosno, sve zavisi i od dvomeča s Borcem). Ali, rezultatski, u smislu lige, nije Sarajevu ova utakmica neka biti ili ne biti. Nakon derbija, Sarajevo čeka Igman, što je praktično idealan protivnik da se uzmu bodovi (ako se ne uzmu, onda je realno bezveze pričati o borbi za bilo šta). A u biti, kakvi god rezultati bili, iako neki priželjkuju neku borbu, Sloga i Široki se neće uključivati oko Evrope. Sloga vjerovatno neće uzeti više od 1-2 boda do kraja ovog dijela, a Široki će standardno redati dobre i loše rezultate. Helem, Sarajevo s 4 boda do kraja ostaje u lijepoj borbi za 3. mjesto.

S druge strane, Željezničaru je utakmica puno značajnija i oni su nezadovoljniji X-om sigurno. Jer, po belaju igraju Tuzla-Zvijezda istovremeno i tu sve osim X užasno ne odgovara Željezničaru. Pobjeda Tuzle ih čini boljim od njih, a pobjeda Zvijezde uključuje i njih u nekakvu borbu za opstanak. Igman čeka Širokog i ako uopšte misle ostajati, moglo bi i oni skočiti na 20+ bodova. Helem, uz X, uopšte ne bi bilo čudo da Željezničar bude 11. pred gostovanje u Ugljeviku. I, bez obzira što mislim da fakat nema šanse da tu izgube, neugodna je situacija. Da stvar bude gora, u slučaju da ne dobiju derbi, vrlo lagano bi se moglo desiti da im raspored dalje bude: Velež (G), Sarajevo (K), Sloga/Široki (G), Sloga/Široki (K), Posušje (G) itd., a u svom tom sranju, ovo je baš težak raspored.

Helem, rekao bih da Sarajevu pobjeda donosi baš dosta mirniju situaciju, X drži status quo, a poraz pravi dodatni haos u smislu atmosfere. Rezultatski, teško će se biti ispod 4. mjesta. Željezničaru pobjeda donosi baš siguran opstanak, X i poraz gotovo jednako dovode da i dalje brinu (neće ispasti, taman da izgube narednih 5).
Ne bih ja Zvijezdu tako lako otpisivao.
I da izgube sad od Tuzle,imaju zadnje kolo Želju kući.
Ekipa koja je zadnja 3 kola kući pobijedila Zrinjski,Širokog i Sarajevo protiv ekipe koja u gostima nije boda uzela.
Ako Željo ne dobije derbi eto Zvijezde na minus 3 ili 4 pred zadnjih 11 kola.
Uz to Tuzla i Igman u zadnjem kolu idu Veležu i Sarajevu,mogu se nadati bodovima ali realniji su porazi ovako gledajući.
Teoretski Zvijezda može čak doći i na 9 mjesto u ova zadnja dva kola.
Od ekipe koja je početkom decembra bila siguran putnik u niži rang mogu se dovesti u situaciju da ne budu nikako u zoni ispadanja prije zadnje trećine prvenstva.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 feb 2024, 19:42

tutankamon1905 je napisao/la:
27 feb 2024, 19:24
Sta prica ovaj Rozman, rezultat ce nas nagraditi prije ili kasnije.. Za sta ce te nagradit? Cim si/ste zasluzili da vas nagradi?

Na tu foru i pricu je Dudic mogo ic, jer su igrali lijepo, pogadjali stative, precke, imali po 15 suteva...Ali Rozman, gdje nema jedne slozene akcije za 90 minuta i ocekujes nagradu...
U realnom svijetu, ako si ambiciozan moras konstanto sebe opravdati. Kada upadnes u losiji niz ili kao sto boxer popije nokaut, sebe opravda da je imao povredu, ili je imao temperaturu noc prije, vecina ljudi deflektuje kritike i pokusava izgurati, kanut ce nekad (ovo je neophodno da ostvaris uspjeh).

Pravdao se i Dudic, kako treba hodze dovoditi, ali on je morao ici nakon ispadanje od nizeligasa.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 feb 2024, 21:18

zaostrog je napisao/la:
27 feb 2024, 17:56
fks74 je napisao/la:

Nismo boda otkinuli,zasto su vece sanse da cemo zvijezdi uzeti nego da ce oni nas? Slazem se da je idealna prilika zakucati zvijezdu dole, ali ja vise smatram da ce opet potonuti nego izvuci nesto. A za derbi X bi bio mir u kuci najvise zbog atmosfere, naravno da bi pobjede puno znacile.
Fk Željezničar.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 feb 2024, 22:24

tutankamon1905 je napisao/la:
27 feb 2024, 19:24

Mislim da Rožman to govori u kontekstu vrijednog treniranja, misli ako se dobro radi na treninzima da će se to vratiti kroz utakmice. Onako malo utopijski pristup.

Ekipa ako dobro ne reaguje na pritisak, agresivnog protivnika, visoka očekivanja svojih navijača i javnosti...može trenirati kao Inter džaba ti sve, na kraju krajeva kvalitet se i ogleda u ovome kako sam naveo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 27 feb 2024, 22:25

Manijaci prešli sve granice kakav kodeks :puke:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 feb 2024, 22:29

Ponos grada to smo mi sarajevskii mangupii!!!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 27 feb 2024, 22:34

Redakciji "Dnevnog avaza" javila se S. K. (identitet poznat redakciji) zbog napada na njenog 16-godišnjeg sina kojeg su protekle sedmice zlostavljali navijači Željezničara ''Manijaci''. Pripadnici PU Ilidža su reagirali te je zbog ovog slučaja pet osoba osumnjičeno za protupravno lišenje slobode i nasilničko ponašanje.

Prema riječima majke, sve se desilo u četvrtak u večernjim satima, između 21 i 21.45 sati. Njen sin zatekao se u Lužanima na Ilidži, u parku gdje su ''Manijaci'' crtali grafit Željezničara.

Nasilno ga ubacili u auto
- Njih devetorica su ga okružila. Taj neki njihov vođa bi ga nešto pitao, drugi ga udario po zatiljku, pa kad bi se okrenuo, vođa bi ga pitao: "Šta se okrećeš?" Skinuli su mog sina do pasa, tražeći obilježje ''Hordi zla'', da mu to isijeku. Mi nismo išli ljekaru, nisam mogla ubijediti sina. Bile su komšije i policija, bila je inspektorica PU Ilidža koja je vidjela te crvene fleke, davili su ga, jedva je disao - navodi majka maloljetnika te je dodala:

- Pitali ga za koga navijaš, on im kaže za Sarajevo. To zlostavljanje je bilo grozno. Kažu mu: "Imaš tri uslova, da ti uriniramo svih nas devet u usta, da te slomimo ili da nas vodiš kući." On im kaže: "Molim vas, nemojte kući, imam bolesnu mamu." Nasilno su ga ubacili u auto nakon tog maltretiranja. Otišli su na pumpu da naspu gorivo - navodi naša sagovornica.

Njen sin sjedio je na zadnjem sjedištu s jednim od napadača koji ga je držao čvrsto preko ramena. Drugi je izašao i kraj vrata stajao.

- Moj sin se malo pomakao, a ovaj što je sjedio s njim izvadio je nož i primakao ga prema stomaku mog sina. Tog mladića je za ruku uhvatio vozač Audija, opsovao mu Boga i rekao mu: "Jesi li normalan, daj mi nož!" Uzeo mu je nož, on ga je spasio - navodi majka.

Nožem izrezali stikere na vratima
Zlostavljanju nije bilo kraja, navodi majka, koja napominje da su svi napadači punoljetne osobe. Njenog sina doveli su pred zgradu gdje stanuju. S njenim sinom u stan krenula su dvojica. Snimali su mobitelom kako ulaze u stan, gdje su preturali stvari.

- Sve iz ormara je izbačeno, tražili su ta obilježja ''Hordi zla'', našli su dvije majice, on im je odmah rekao da ima dvije majice. Uzeli su moj nož suvenir koji mi je sin kupio u Mostaru, nije pravi, savitljiv je. Rekao je "nož je dobar za bosti". Vidjeli su stikere na vratima i rekli mu da donese najveći nož iz kuhinje. Rekao je: "Snimaj me, ja ću raditi svoj posao, nemoj se bojati, neću te bosti, ako budeš poštovao." Uzeo je nož i sjekao je stikere po vratima, sva su razvaljena. Policija ima te snimke - navodi majka i nastavlja:

- Moje je dijete preživjelo traumu, on nije iskvaren. Na prepoznavanju u policiji je rekao: "Ja ne bih ovog što je vozio auto, on je meni pomogao, on je mene spasio, oni bi mene zboli."

Pripadnici Policijske uprave Ilidža istu noć su priveli petoricu napadača.

- PU Ilidža je odmah sve uradila, i uhapsila njih petoricu, ali nisam mogla da vjerujem kada mi je rečeno da su kasnije pušteni na slobodu na zahtjev tužilaštva. Moj sin od straha ni u školu nije smio da ode, a oni sada slobodno hodaju po Ilidži - ogorčena je majka maloljetnika.

Zabrana kontaktiranja i odlaska na utakmice
Više informacija o ovom slučaju zatražili smo iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, te je za portal "Avaza" dostavljen odgovor.

- Uvidom u dostavljeni izvještaj MUP-a KS utvrđeno je da oštećeni nema tjelesnih povreda niti iz izjava saslušanih svjedoka proizilazi da je maloljetnik zadobio tjelesnu povredu koja bi bila predmetom vještačenja. Zbog krivičnih djela protupravno lišenje slobode i nasilničko ponašanje, slobode lišeno je pet osoba, za koje je, nakon ispitivanja, postupajuća tužiteljica predložila mjere zabrane, a koje je Općinski sud prihvatio.

- Mjere podrazumijevaju obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom sedmično, zabrana sastanja osumnjičenih i međusobnog kontaktiranja te približavanja oštećenom, kao i zabrana posjećivanja sportskih takmičenja, odnosno utakmica. Istovremeno, u ovom slučaju nije bilo zakonskog osnova za predlaganje pritvora - saopćeno je za "Avaz" iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Jel realno ovo?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 feb 2024, 22:37

redbull93 je napisao/la:
27 feb 2024, 22:34
Redakciji "Dnevnog avaza" javila se S. K. (identitet poznat redakciji) zbog napada na njenog 16-godišnjeg sina kojeg su protekle sedmice zlostavljali navijači Željezničara ''Manijaci''. Pripadnici PU Ilidža su reagirali te je zbog ovog slučaja pet osoba osumnjičeno za protupravno lišenje slobode i nasilničko ponašanje.

Prema riječima majke, sve se desilo u četvrtak u večernjim satima, između 21 i 21.45 sati. Njen sin zatekao se u Lužanima na Ilidži, u parku gdje su ''Manijaci'' crtali grafit Željezničara.

- Njih devetorica su ga okružila. Taj neki njihov vođa bi ga nešto pitao, drugi ga udario po zatiljku, pa kad bi se okrenuo, vođa bi ga pitao: "Šta se okrećeš?" Skinuli su mog sina do pasa, tražeći obilježje ''Hordi zla'', da mu to isijeku. Mi nismo išli ljekaru, nisam mogla ubijediti sina. Bile su komšije i policija, bila je inspektorica PU Ilidža koja je vidjela te crvene fleke, davili su ga, jedva je disao - navodi majka maloljetnika te je dodala:

- Pitali ga za koga navijaš, on im kaže za Sarajevo. To zlostavljanje je bilo grozno. Kažu mu: "Imaš tri uslova, da ti uriniramo svih nas devet u usta, da te slomimo ili da nas vodiš kući." On im kaže: "Molim vas, nemojte kući, imam bolesnu mamu." Nasilno su ga ubacili u auto nakon tog maltretiranja. Otišli su na pumpu da naspu gorivo - navodi naša sagovornica.

Njen sin sjedio je na zadnjem sjedištu s jednim od napadača koji ga je držao čvrsto preko ramena. Drugi je izašao i kraj vrata stajao.

- Moj sin se malo pomakao, a ovaj što je sjedio s njim izvadio je nož i primakao ga prema stomaku mog sina. Tog mladića je za ruku uhvatio vozač Audija, opsovao mu Boga i rekao mu: "Jesi li normalan, daj mi nož!" Uzeo mu je nož, on ga je spasio - navodi majka.

Zlostavljanju nije bilo kraja, navodi majka, koja napominje da su svi napadači punoljetne osobe. Njenog sina doveli su pred zgradu gdje stanuju. S njenim sinom u stan krenula su dvojica. Snimali su mobitelom kako ulaze u stan, gdje su preturali stvari.

- Sve iz ormara je izbačeno, tražili su ta obilježja ''Hordi zla'', našli su dvije majice, on im je odmah rekao da ima dvije majice. Uzeli su moj nož suvenir koji mi je sin kupio u Mostaru, nije pravi, savitljiv je. Rekao je "nož je dobar za bosti". Vidjeli su stikere na vratima i rekli mu da donese najveći nož iz kuhinje. Rekao je: "Snimaj me, ja ću raditi svoj posao, nemoj se bojati, neću te bosti, ako budeš poštovao." Uzeo je nož i sjekao je stikere po vratima, sva su razvaljena. Policija ima te snimke - navodi majka i nastavlja:

- Moje je dijete preživjelo traumu, on nije iskvaren. Na prepoznavanju u policiji je rekao: "Ja ne bih ovog što je vozio auto, on je meni pomogao, on je mene spasio, oni bi mene zboli."

- PU Ilidža je odmah sve uradila, i uhapsila njih petoricu, ali nisam mogla da vjerujem kada mi je rečeno da su kasnije pušteni na slobodu na zahtjev tužilaštva. Moj sin od straha ni u školu nije smio da ode, a oni sada slobodno hodaju po Ilidži - ogorčena je majka maloljetnika.

Više informacija o ovom slučaju zatražili smo iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, te je za portal "Avaza" dostavljen odgovor.

- Uvidom u dostavljeni izvještaj MUP-a KS utvrđeno je da oštećeni nema tjelesnih povreda niti iz izjava saslušanih svjedoka proizilazi da je maloljetnik zadobio tjelesnu povredu koja bi bila predmetom vještačenja. Zbog krivičnih djela protupravno lišenje slobode i nasilničko ponašanje, slobode lišeno je pet osoba, za koje je, nakon ispitivanja, postupajuća tužiteljica predložila mjere zabrane, a koje je Općinski sud prihvatio.

- Mjere podrazumijevaju obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom sedmično, zabrana sastanja osumnjičenih i međusobnog kontaktiranja te približavanja oštećenom, kao i zabrana posjećivanja sportskih takmičenja, odnosno utakmica. Istovremeno, u ovom slučaju nije bilo zakonskog osnova za predlaganje pritvora - saopćeno je za "Avaz" iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Jel realno ovo?
Nije to nista sta rade,otimaju ljude,snimaju,bodu na sred fudbalske utakmice na terenu itd

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 27 feb 2024, 22:40

Vec dugo vremena glume neke mangupe pod izgovorom navijaca. To navijaca nije vidjelo, a navulki su vec na sebe veliku mrznju. Kad nekome glava ode, bit ce kuknjava. Nek prestanu pratiti srbsku navijacku scenu, jer to nije navijacka scena.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

exFighter1926
Kontakt:

Post Postao/la exFighter1926 » 27 feb 2024, 22:44

redbull93 je napisao/la:
27 feb 2024, 22:40
Vec dugo vremena glume neke mangupe pod izgovorom navijaca. To navijaca nije vidjelo, a navulki su vec na sebe veliku mrznju. Kad nekome glava ode, bit ce kuknjava. Nek prestanu pratiti srbsku navijacku scenu, jer to nije navijacka scena.
Uvezani u sve, od auto mafije, menadzeri igracima, do sitne klosarije, a vlast cuva ledja…

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 feb 2024, 22:51

redbull93 je napisao/la:
27 feb 2024, 22:40
Prati im desavanja na vlasitoj tribini godinama unazad i sta se sve izdesavalo,nije se to desilo onako slucajno sve.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 feb 2024, 23:09

Pa kakav je to vođa Manijaka, ako ovo nije za svu osudu onda ne znam, šta sad ako se zatekne tu neki penzioner matori, kao npr. @pitarsam, hoće li i njega zbosti, doduše kad skontam..
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 27 feb 2024, 23:15

Šteta što pič.ketine ne naletiše na nekog kome ne treba ni policija ni pravosuđe za ovakve slučajeve. Kad tad će naletit, a onda će biti "otišao si brate naš" sve vam mrtve yebem
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 feb 2024, 23:21

redbull93 je napisao/la:
27 feb 2024, 22:34

Jel realno ovo?
Umjesto da se policija bavi ovim klosarima, cekamo neki incident koji ce zavrsiti na tragican nacin.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 27 feb 2024, 23:22

Narkomancine raspale. Sto Zutti kaze, kad tad ce se pojavit netko ludji i prosvirat im mozak pa ce bit: ma bili dobri momci, dizat ce se parole na utakmicama. Fuj, sve vam se najgore desilo u sto skorijoj buducnosti

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 feb 2024, 23:26

Hoće li pravi Manijaci, gradska raja, konačno stati na crtu ovim krimosima koji se kriju iza njihovog imena ?

Dosta nam je Zvezda Granda, još nam treba i beogradsko podzemlje po šeheru.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, CAZIN, Fudbalmozak2, Giuseppe1, Guest1945, Hrammm1921, jurisicduska, ristagrad i 95 gostiju.