FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kakvi su licemjeri ovdje,imatel vi uospte bilo kakav stav? Vrancic pljuvali ga bundesliga,premier,uzima ogromne pare govorili moze to odigrat bilo ko,Avramovski kanta nista nije uradio,daj mu nogu Mirvicu uzima top platu,Serbecica pljuvali na svakom koraku itd sad opet iste bi vracali,treba ih bas vratiti da vidimo sta cete onda pricati
hoce li im bar plate ukinuti za ovaj mjesec ili ce dobiti povecanje
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Pretjerujete, kao i obično. Niko i ništa ne valja, a nije to baš tako. Činjenica je da stvari ne funkcionišu, da je sve jednosmjerna cesta, ali nikakve koristi nema od mijenjanja svako 3 mjeseca. Svakome je jasno da je Rožman ipak pismeniji čovjek od ljudi koji se obično nameću kao rješenja i da ako ikad treba istrpiti nešto, onda treba sada. Nema puno pozitivnog, ali od smjena se nema ništa. Spominjanje imena kao Husref i ine legende, kojima je vrhunac Premijer liga BiH je smijurija. I da se Rožman smijeni, "legendama" ne treba dati da primirišu klubu. Dati im počasne članske nek dolaze na utakmice i ne dozvoliti ništa više od toga.
Za igrače se također pretjeruje. I ja mislim da su Zeljković ili Šerbečić mogli biti od koristi, ali trener ima svoju filozofiju i to je to. Isto tako, množenje ovih s nulom je bezveze, jer kvaliteta ima. Ali, odnosi ne štimaju evidentno. Primjera radi, pljuje se taj Julardžija, koji je svaku utakmicu vrlo korektan (i više od toga). Jednog dana kad ode iz Sarajeva, bez problema će naći klub vani gdje će igrati i koji nije druga turska liga. Mnogi koji se ovdje prizivaju to nikad neće moći, pa valjda treba donijeti neke zaključke. S druge strane, sad se ko priča "eh da se ostavio Balta", a čovjek odstranjen zbog redovne nediscipline. Da je Gilberto Silva, to je jedini ispravan potez i sve drugo bi bilo nakaradno.
I naravno, pretjeruje se i pokazujući da su kobajagi Akrapović ili njihovi igrači nešto bolji. Naravno, nisu ni dno da bi ispali iz lige, ali to smo znali svi. Međutim, malo realnosti nije na odmet. Ali, kako smo ismijavali Bašića jesenas kad je realno govorio kako 3-0 na Koševu nije pravedan rezultat i da je to manje-više bilo ništa-ništa, tako i sad kukamo na 0-3. Treba naći sredinu.
Za igrače se također pretjeruje. I ja mislim da su Zeljković ili Šerbečić mogli biti od koristi, ali trener ima svoju filozofiju i to je to. Isto tako, množenje ovih s nulom je bezveze, jer kvaliteta ima. Ali, odnosi ne štimaju evidentno. Primjera radi, pljuje se taj Julardžija, koji je svaku utakmicu vrlo korektan (i više od toga). Jednog dana kad ode iz Sarajeva, bez problema će naći klub vani gdje će igrati i koji nije druga turska liga. Mnogi koji se ovdje prizivaju to nikad neće moći, pa valjda treba donijeti neke zaključke. S druge strane, sad se ko priča "eh da se ostavio Balta", a čovjek odstranjen zbog redovne nediscipline. Da je Gilberto Silva, to je jedini ispravan potez i sve drugo bi bilo nakaradno.
I naravno, pretjeruje se i pokazujući da su kobajagi Akrapović ili njihovi igrači nešto bolji. Naravno, nisu ni dno da bi ispali iz lige, ali to smo znali svi. Međutim, malo realnosti nije na odmet. Ali, kako smo ismijavali Bašića jesenas kad je realno govorio kako 3-0 na Koševu nije pravedan rezultat i da je to manje-više bilo ništa-ništa, tako i sad kukamo na 0-3. Treba naći sredinu.
PrEtJerUjEtE

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
- Kontakt:
Evo po cemu je on pismeniji od Dzene Uscuplica?Sta je pokazao ba o cemu vi pricate.Najgora smo ekipa u ligi budale jedne 2 suta u okvir na 5 utakmica sta je on pokazao najgori trener u historiji kluba
4 poraza u nizu 1 gol.Listica te ponizi nasred Koseva.Zadnja ekipa na tabeli te dobije.Od nikad goreg Zelje 3 razlike popusis.Mrs u Sloveniju mater ti yebem kupi se danas i idi necemo vise da te gledamo tu neznalico.IDI
4 poraza u nizu 1 gol.Listica te ponizi nasred Koseva.Zadnja ekipa na tabeli te dobije.Od nikad goreg Zelje 3 razlike popusis.Mrs u Sloveniju mater ti yebem kupi se danas i idi necemo vise da te gledamo tu neznalico.IDI
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ne bi bio problem ni istrpiti Rožmana kakav god levat bio da je nama Evropa sigurna pa da kažeš ok, nemamo više nekog rezultatskog imperativa hajde da ga pustimo da se sprema za sljedeću sezonu.
Problem je što je lik izgubio svlačionicu, pa evo i sam priča već par presica da ima problema koje moraju riješiti unutar kluba, znači došlo je do raspada među igračima, okrenuli su leđa jedni drugima a i njemu isto. A Evropa nam visi, evo Sloga nas je haman stigla, Vico je namirisao krv i sve će uraditi da ugura još jedan RS klub u Evropu preko naših leđa.
U takvim okolnostima mi sa Rožmanom ne možemo nastaviti sezonu, ne možeš otjerati 6-7 igrača sada a njega ostaviti, izgubit ćemo Evropu. Mora se sasjeć dok nije kasno i spasiti šta se spasiti da. Otkaz je jedina opcija. Trener koji izgubi svlačionicu je bivši u svakom klubu na planeti, počevši od Mourinha pa sve do Rožmana, to je najveći mogući redflag.
Problem je što je lik izgubio svlačionicu, pa evo i sam priča već par presica da ima problema koje moraju riješiti unutar kluba, znači došlo je do raspada među igračima, okrenuli su leđa jedni drugima a i njemu isto. A Evropa nam visi, evo Sloga nas je haman stigla, Vico je namirisao krv i sve će uraditi da ugura još jedan RS klub u Evropu preko naših leđa.
U takvim okolnostima mi sa Rožmanom ne možemo nastaviti sezonu, ne možeš otjerati 6-7 igrača sada a njega ostaviti, izgubit ćemo Evropu. Mora se sasjeć dok nije kasno i spasiti šta se spasiti da. Otkaz je jedina opcija. Trener koji izgubi svlačionicu je bivši u svakom klubu na planeti, počevši od Mourinha pa sve do Rožmana, to je najveći mogući redflag.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 04 mar 2024, 10:57, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Po tome što Dženo Uščuplić nije trener uopšte. Dakle, kad Dženo Uščuplić stekne formalnu izobrazbu da je trener, poredit ćemo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:54Evo po cemu je on pismeniji od Dzene Uscuplica?Sta je pokazao ba o cemu vi pricate
Ako ćemo neformalno, Dženo Uščuplić je ubleha na nivou dvojice ljudi u kafani koji pričaju o fudbalu. Apsolutno ne razumije tokove fudbala i fudbal gleda kao mi forumaši.
Gdje nas vodi ta filozofija ? Jel ti shvatas da mi nemozemo odigrati dupli pas da valja niti dati gol kako treba evo 5 utakmica za redom?
Sto je najgore gubis dvije za redom od dva najlosija kluba u ligi koja se bore za opstanak !!!
Do kad pustiti da nas vodi POGRESNA filozofija ?????
U novi boj ...
Znaci sad svi ovi sto sto su se do neki dan pljuvali, Serbecic u katastrofalnoj formi bio, direktno kriv za more golova, Balta dvosjeca koji uglavnom osim te karakteristike i dodaj do prvog, poznat po jakom mamurluku, Viveros kojeg nismo ni vidjeli, oni sad valjaju a ovi sto su do neki dan valjali ili bar vecina njih oni su qarina 
Cinjenica je da kod nas uglavnom ovi sto su bivsi spominju u superlativu, iako su uglavnom popljuvani i otjerani.
Evo sad je i Dzenan Uscuplic dobar. Pa ustvari kad se malo razmisli, definitivno se i uklapa, to je to. Vracaj Dzenu izgidosmo.

Cinjenica je da kod nas uglavnom ovi sto su bivsi spominju u superlativu, iako su uglavnom popljuvani i otjerani.
Evo sad je i Dzenan Uscuplic dobar. Pa ustvari kad se malo razmisli, definitivno se i uklapa, to je to. Vracaj Dzenu izgidosmo.
Stvarno da ovoliko nemaš obraza kao Rožman je strašno, pa daj ostavku jade.
Uostalom, ovo se i dogodi kad Mirvić bira trenera.
Uostalom, ovo se i dogodi kad Mirvić bira trenera.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
A ko je bio ispravna filozofija? Promijenili smo desetine trenera. Osim Husrefa, niko nije odradio godinu i po decenijama unazad. Ko bi bio ispravna filozofija? Eto možemo jednog po jednog vratiti i vidjeti šta se pisalo, isti klinac.hz033 je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:57
Gdje nas vodi ta filozofija ? Jel ti shvatas da mi nemozemo odigrati dupli pas da valja niti dati gol kako treba evo 5 utakmica za redom?
Sto je najgore gubis dvije za redom od dva najlosija kluba u ligi koja se bore za opstanak !!!
- skullcrusher
- Kontakt:
Ja mislim da ovo ne bu funkcioniralo stricek Simon. Zanima me kud ce pobjec ako ispadnu od borca moramo minirat tunel ispod istoka i sa zapada ih natjerat u cosak
Salim se malo al ovaj derbi il ce nam donijeti debele promjene na bolje il na gore vidjet cemo uskoro, poraz u derbiju je bolan logicno al mozda nesto izdobri aBd.

Salim se malo al ovaj derbi il ce nam donijeti debele promjene na bolje il na gore vidjet cemo uskoro, poraz u derbiju je bolan logicno al mozda nesto izdobri aBd.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Tako je majmune, zato idemo sa filozofijom neka ispadnemo iz kupa, neka nas stigne Sloga - samo da ne bi promijenili trenera, sramota je to.zaostrog je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:59A ko je bio ispravna filozofija? Promijenili smo desetine trenera. Osim Husrefa, niko nije odradio godinu i po decenijama unazad. Ko bi bio ispravna filozofija? Eto možemo jednog po jednog vratiti i vidjeti šta se pisalo, isti klinac.hz033 je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:57
Jedan Napoli je promijenio tri trenera ove sezone, ni oni nemaju viziju logično.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
zaostrog je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:57Po tome što Dženo Uščuplić nije trener uopšte. Dakle, kad Dženo Uščuplić stekne formalnu izobrazbu da je trener, poredit ćemo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:54Evo po cemu je on pismeniji od Dzene Uscuplica?Sta je pokazao ba o cemu vi pricate
Ako ćemo neformalno, Dženo Uščuplić je ubleha na nivou dvojice ljudi u kafani koji pričaju o fudbalu. Apsolutno ne razumije tokove fudbala i fudbal gleda kao mi forumaši.

Dzeno ima vise trofeja od Skijasa u seniorskom fudbalu nego sto ce glupi Skijas do kraja karijere osvojiti. Dzeno je najtrofejniji trener Sarajeva. Ili je Husref ? Ali tu su. O Dzeninom radi i uspjesima s mladim kategorijama necemo pricati. Neuporedivo sa priglupim Janezom. Janezovu strucnost smo vidjeli zadnje pola godine. Ovdje se radi o planskom pljuvanju Sarajeva,kako grada tako i kluba. Unistavanju i pljuvanju svih ljudi koji nesto znace oko kluba i koji ga vole.
Rekao bi da Sablić, Vasoski, Feđa pa i Mirza imaju svoj rukopis i bar smo znali na cemu smo. A sa ovim likom od prve do danasnje tekme ja ne znam cemu da se nadam. Moze li meni neko objasnit koju to taktiku mi igramo je li gegenpress, posjed lopte, duge lopte? Djeluje mi ko da je to skup igraca koji su se prvi put u zivotu vidjeli i nemaju nikakvu ideju kako da napadnu ni da se odbrane a o veznom ni da ne pricam.
𝕯𝖆𝖏 𝖌𝖔𝖑 𝕾𝖆𝖗𝖆𝖏'𝖛𝖔 𝖓𝖆𝖒𝖆 𝖛𝖎š𝖊 𝖓𝖊 𝖙𝖗𝖊𝖇𝖆 🇱🇻
pominjes napoli kako mijenja trenera a ne pominjes united koji ne mijenja trenera iako igra loseSurreal je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:00Tako je majmune, zato idemo sa filozofijom neka ispadnemo iz kupa, neka nas stigne Sloga - samo da ne bi promijenili trenera, sramota je to.zaostrog je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:59A ko je bio ispravna filozofija? Promijenili smo desetine trenera. Osim Husrefa, niko nije odradio godinu i po decenijama unazad. Ko bi bio ispravna filozofija? Eto možemo jednog po jednog vratiti i vidjeti šta se pisalo, isti klinac.hz033 je napisao/la: ↑04 mar 2024, 10:57
Jedan Napoli je promijenio tri trenera ove sezone, ni oni nemaju viziju logično.
ako ce umjesto Rozmana doci neko ko je vec bio na nasoj klupi ,onda Rozmanu dati ugovor na 10 godina neka se zabetonira na klupi
svi ti sto su otisli ,nisu otisli jer ih je neko trazio nego su otjerani jer nije islo
dati covjeku ovu sezonu da proba izgurati probleme a rezultate cemo vidjeti na kraju sezone i ako ne budu zadovoljavajuci ,hvala dovidjenja idemo po novog
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
Filozofija kluba mora biti 10 igraca iz akademije 7 igraca srednji godina koji znaju igrati ovu ligu i 5 kvalitetni top igraca za nase uslove mogu i stranci biti. To mora biti tako pa ko god da je trener i direktor i držati se tog pravca nema odstupanja. Eh to se zove sistem a ne kako ko dodje uspostavlja svoja neka pravila. Sinoc nemas na terenu igraca koji je odigrao 30 utakmica u dresu Sarajeva nit znaju za koga igraju ni ti protiv koga i to bi se i progledalo kroz prste da pokazuju neki kvalitet nego odron teski.
janez jos nije skontao koliko je Sarajevo veliki klub
FC United Of Manchester !
Al fakat ovo, fascinantno je kako se ne vidi ama baš nikakav rukopis i stil igre šta bi mi trebali igrati.Leon1946 je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:08Rekao bi da Sablić, Vasoski, Feđa pa i Mirza imaju svoj rukopis i bar smo znali na cemu smo. A sa ovim likom od prve do danasnje tekme ja ne znam cemu da se nadam. Moze li meni neko objasnit koju to taktiku mi igramo je li gegenpress, posjed lopte, duge lopte? Djeluje mi ko da je to skup igraca koji su se prvi put u zivotu vidjeli i nemaju nikakvu ideju kako da napadnu ni da se odbrane a o veznom ni da ne pricam.
Kad je došao prvo je pričao o nekakvom total fudbalu i dominaciji kroz svih 90 minuta, presingu po cijelom terenu itd. To je izlapilo poslije 3 utakmice. Evo jučer sa najgorim Željom od rata na ovamo mi smo imali posjed lopte 50% a čitavu utakmicu gubili i ganjali rezultat. O build-upu da ne pričam, pa mi akcije uigrane nemamo, ne znamo lopte iznijet, na svaki presing protivnika bekovi nabijaju lopte u bunar i poklanjaju posjed.
Ne znam ni šta više napisat, isto ko da su se prvi put sreli ljudi na terminu da igraju.
Renan jučer bukvalno ni jedne jedine lopte nije dobio, Penaranda utuši loptu, ovo ostalo gleda samo kako će se riješit što prije da nije u njih. Ja se ne sjećam kad smo ofanzivno bili ovako sakati i bezopasni i izgledali ko GOŠK, ni pod Ješićem ovako nije bilo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Spominjo sam i opet ću. U komplet rosteru od 24 igrača, mora biti 3,4 iskusnija igrača koji su prošli omladinski pogon, ne moraju biti neki top kvalitet, ali neka ih tu ilu ekipi, mora jednostavno, i još 2,3 iz akademije kao novopečeni. Plus moraju biti 2 čovjeka u sš isto naši ljudi iz kluba, nek su pomoćni treneri, ali znaju šta je klub. Nema bez toga ništa. Pa tako je u svakom ozbiljnom klubu, ako toga nema gubi se dnk klupski. U upravi moraju sjediti barem 2 čovjeka kao direktori, saradnici ili nešto slično, nekadašnji igrači, ne moraju imati odgovornosti velike, manje zadatke, ali neka ih u klubu. Može se naći neki. Kod nas je sve u kontru. Daj nam sa strane neke ljude, pa kad dođu, oni nemaju nikakvu poveznicu sa klubom, to je isto kad počneš da radiš u nekoj firmi, boli te briga za firmom, bitna je plata, ali zato tu sjede neki ljudi koji rade po 10, 15 godina i njih niko ne dira i znaju kako stvari funkcionišu. Problem je kod nas zadnjih godina, što nama ne ostaju naši igrači, nego ih se pušta olako i nema se strpljenja, ali se zato redovno ima strpljenja sa došljacima.
Trenutno korisnika/ca: adoado, Armija1987, boki86, Cwirek, dark44, ErosViverosViv, galia95, Hilmo123, HordasDolacMalta, MaroonWhite1946, Muki53, N3R3D, NazorUso, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, Pantelija, Pitar6785, Riziko, SamoDaKazeem, Sinfoc1986, strahmeipomisliti, TETRAPAK, UltraSa46, VensanKasel i 194 gosta.