FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 04 mar 2024, 23:16

Antikloc je napisao/la:
04 mar 2024, 23:05
Bordo10 je napisao/la:
04 mar 2024, 22:31
NajvecaRadosti je napisao/la:
04 mar 2024, 21:43

Nisam mislio konkretno na njega nego da si uzeo bilo kojeg trenera iz lige za 3000 KM imao bi isto ovo i bolje.
Nakve bombasticne najave,ublehas teski nema muda da na sebe uzme krivicu.Teorija 10 praksa 0
Boli me qurcina branite ga radite sta hocete ali vi pojma nemate sta je Sarajevo nit vas 80% ovdje uopste dolazi na utakmice tako da i ne mozete znati a cut cemo se u maju kad popusi i Evropu onda se fatajte za glavu.
U kupu iako prodje Borac naguzove izbacit ce nas Zrinjski a u ligi nista vise od Sloge nismo zasluzili Evropu ovom antiigrom citavu sezonu.

Nek se Mirza popljuvao i bojkotovao a izjava sportskog direktora "Zeljo se voli srcem i kad pobjedjuje i kad gubi" neka prolazi nezapazeno i nek se zmiri na to.Licemjerstvo.
Ma nemamo mi pojma sto neke stvari pokusavamo raditi drugacije
Jesi ti svjestan da je u Jugo ligi Sarajevo imalo dvije **** titule u 40 odigranih sezona, da je preko 20 i vise puta bilo ispod desetog mjesta, otkud sad odjednom ta velicina, ok, to smo u BiH sto jesmo, ali nije bas da smo navikli biti konstantno prvaci, i sta vam je tolika tragedija i da se ove godine ne ode u Eveopu, sta vam znace i dvije ili tri utakmice, jel bolje umjesto toga barem pokusati da se napravi neki sistem, neka hijerarhija, ili opet sve po oprobanom receptu.
Dvije titule u Jugi u onoj konkurenciji su ogroman uspjeh. Sportski uspjeh kakav necemo ponoviti u iducih 40-50 godina. Zamisli da sada igramo neku ABA ligi u fudbalu ,koliko bi bili konkurentni Dinamu ( kojeg smo od sredine 60.ih do rata,samarali kako smo htjeli ) i Zvezdi. Nikako. A ne bi se ni plasirali u ABA ligu,jer nismo konkurentni Zrinjskom i Borcu. Sarajevo je bilo 6-ti klub na vjecnoj tabeli Yu lige. Golemo je to.
A ova dilema koju si ti naveo ne postoji. Ne otici u Evropu ili napraviti sistem ? Ko ce napraviti sistem ?? Janez :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne budali,ta opcija ne postoji. Covjek ne zna je li posao ili dosao,ne moze sa par igraca ,da izadje na kraj i od njega neko ocekuje da pravi sistem :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Debilhana :mrgreen:
Nisu samo dvije titule. Dva puta smo u onakvoj konkurenciji bili viceprvaci, dva puta igrali finale kupa Maršala Tita (1967 Savez poklonio domacinstvo Hajduku i tako nas teško opljačkali), zahvaljujuci uspjesima u toj ligi, došli do osmine finala Kupa šampiona i osmine finala Kupa Uefa, doveli na Koševo velikane kakvi su Manchester United, HSV i Anderlecht, a nasi igraci igrali zapaženu ulogu u reprezentaciji Jugoslavije na velikim takmičenjima.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 04 mar 2024, 23:16

Sanchez87hz je napisao/la:
04 mar 2024, 23:10
BegovicRamiz je napisao/la:
04 mar 2024, 23:01
neka Simona 15 godina nije problem
samo bih volio da nam neko napise ovdje pomake i pozitivne stvari koje smo dobili od kad je tu
kako se biraju treneri samo gori moze doci
Druze Slogi koju vodi jedan Jagodic zamisli i koja ima duplo slabije igrace od nas bjezis 1 bod,a mi kao imamo top trenera i samo treba strpljenja :crazy: pa ko je ovdje lud??
Pa cetvrti bi bili sa ovakvim igracima i bez trenera.
ma yebo i tabelu i koliko kome bjezimo
evo da vidim samo gdje smo napravili pozitivan pomak jer ocito je da ne gledamo isto il necemo da vidimo

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 04 mar 2024, 23:18

sta reci

od gubljenja nedjelje, para i zivaca, ugadjaj je upotpunjen katastrofom na krmetnjaku

Pisao bih neke analize i sta i kako dalje ali kontam kome uopste zvizdi **** za forumom

Puna podrska braci sa tribine, totalna ofanziva!
NEMA NAZAD

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 mar 2024, 23:20

samo bih volio da nam neko napise ovdje pomake i pozitivne stvari koje smo dobili od kad je tu
Druze Slogi koju vodi jedan Jagodic zamisli i koja ima duplo slabije igrace od nas bjezis 1 bod,a mi kao imamo top trenera i samo treba strpljenja :crazy: pa ko je ovdje lud??
Znači "slabiji" klubovi ne bi smijeli imati JEDNU DOBRU SEZONU i imati neki rezultat. Pogledaj Leicester, Atalanta na korak od finala LP, Girona, Lens, Union Berlin. Nemoj mi te priče Boga ti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 04 mar 2024, 23:31

I da nam neko objasni sta je to plan igre, i koji je to trenerov rukopis, onako prepoznatljiv.
Da znamo sta cekamo i zbog cega trpimo ovolike poraze.
- FKS -

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 04 mar 2024, 23:37

Al fkt mogu sr.at ovi sa tim famoznim sistemom, pa ne pravi trener sistem nego klub ima izgradjen sistem kojem se trener mora prilagoditi, evo recimo u Njemackoj sistem Bajerna je taj da pored toga sto oni ulazu dovode svake sezone gledaju da ostete konkurenciju u svojoj ligi na taj nacin sto im otkupe najbolje igrace ili trenere. Ko da ti ovde u klubu pravi sistem, Ajla, Potura i ostale one sfk uhljebarke.

Onda ovaj izjednacava bivsu YU ligu sa ovom zabokrecinom, kao trebamo biti zadovoljni 4.tim mjestima koja osvajamo u eri Mirvica u jednoj od najlosijih liga Evrope. Stvarno da se zapitas jesu li ti ljudi normalni. Ili je to taj sistem sa Mirvicem i tim ulaganjima da nas ubijede da budemo zadovoljni cetvrtim mjestom tri sezone u nizu, dok se recimo halabuka prije pravila na bilo kojeg trenera koji bi zavrsio drugi ili treci i sa daleko manjim ulaganjima. Fkt vas ne kontam.

Kao sto vec napisah za Rožmana, ne bih ga otjerao, ostavio bih ga nek se pati do kraja sezone i nek upise i ovo crnilo u svoj CV kako je odradio posao u FK Sarajevo, cisto da poslije ne placete za njim. Ali ocekivati od njega nesto u nastavku, a pogotvo u narednoj sezoni je suludo, lik se pogubio definitivno.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 04 mar 2024, 23:39

Hajdeee je napisao/la:
04 mar 2024, 23:31
I da nam neko objasni sta je to plan igre, i koji je to trenerov rukopis, onako prepoznatljiv.
Da znamo sta cekamo i zbog cega trpimo ovolike poraze.
ma bilo sta buraz

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 04 mar 2024, 23:42

H8Z7 je napisao/la:
04 mar 2024, 23:20
Znači "slabiji" klubovi ne bi smijeli imati JEDNU DOBRU SEZONU i imati neki rezultat. Pogledaj Leicester, Atalanta na korak od finala LP, Girona, Lens, Union Berlin. Nemoj mi te priče Boga ti.
Samo podrska :bih:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 mar 2024, 23:47

Yebo majku dva mjeseca hvalospjevi o Dudicu na temi, svi izgleda zaboravili horor koji smo prezivjeli pod njegovim vodstvom. Yebo vas Kragujevac i Superliga Srbije. Jednom sam rekao i opet cu: liga Srbije je bez Zvezde i Partizana slabija od nase. More je igraca koji ovdje meda ne mogu ili su u najboljem slucaju prosjecni, a tamo su razbijali. Yebeni Melunovic je bio u top 3 strijelaca lige tamo. Haskic bio prvi strijelac lige sa Radnickim iz Nisa ako se dobro sjecam (dobar je i ovdje al sa boljom ekipom ima gori ucinak), Momcilo Mrkaic isto trpao za Vojvodinu a u Borcu truba, Pejovic jedan od najboljih veznjaka lige... Pa treneri, pokojni Jesic uzeo titulu bez poraza, Lalatovic kup s Vojvodinom, ovdje se obojica brukali, Lalat uz svu mogucu sudijsku pomoc. Daj ba, smijesna liga sa dva rezimska kluba (naizmjenicno) u koje se milioni sipaju i koji drze rejting lige evropskim uspjesima.

I kenja se o Serbecicu radi jednog tima kola, onaj Drobarov je bio u timu sezone bugarske lige pa ga ovdje napadaci u zubima nosili. Ova liga uopste nije jednostavna ni lagana, losa je radi velikog petljanja politike i premalo ulaganja drzave u sve klubove.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 04 mar 2024, 23:59

04 mar 2024, 23:16
ma yebo i tabelu i koliko kome bjezimo
evo da vidim samo gdje smo napravili pozitivan pomak jer ocito je da ne gledamo isto il necemo da vidimo
Ocigledno je da budale brane ovoga smucara,a nemamo dva pasa po utakmici i jedan sut u okvir gola,to samo dalabu moze podrzavati.

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 05 mar 2024, 00:03

Sezona je svakako propala, neka radi do kraja da vidimo hoce li to liciti na nesto, ima jos minimalno 14 utakmica.

Pa i ako promasimo Evropu, i nije kraj svijeta. Makar se necemo ofirati protiv nekih levata.

Samo po meni Rozman ne izgleda kao trener koji ce od Sarajeva napraviti najjacu ekipu u drzavi, lijepo je sto raja hoce da ne pravimo greske koje smo mnogo puta pravili, ali nije Rozman taj tip.
"To je jednostavno SARAJEVO"

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 05 mar 2024, 00:05

napoleon72 je napisao/la:
04 mar 2024, 23:47
Yebo majku dva mjeseca hvalospjevi o Dudicu na temi, svi izgleda zaboravili horor koji smo prezivjeli pod njegovim vodstvom. Yebo vas Kragujevac i Superliga Srbije. Jednom sam rekao i opet cu: liga Srbije je bez Zvezde i Partizana slabija od nase. More je igraca koji ovdje meda ne mogu ili su u najboljem slucaju prosjecni, a tamo su razbijali. Yebeni Melunovic je bio u top 3 strijelaca lige tamo. Haskic bio prvi strijelac lige sa Radnickim iz Nisa ako se dobro sjecam (dobar je i ovdje al sa boljom ekipom ima gori ucinak), Momcilo Mrkaic isto trpao za Vojvodinu a u Borcu truba, Pejovic jedan od najboljih veznjaka lige... Pa treneri, pokojni Jesic uzeo titulu bez poraza, Lalatovic kup s Vojvodinom, ovdje se obojica brukali, Lalat uz svu mogucu sudijsku pomoc. Daj ba, smijesna liga sa dva rezimska kluba (naizmjenicno) u koje se milioni sipaju i koji drze rejting lige evropskim uspjesima.

I kenja se o Serbecicu radi jednog tima kola, onaj Drobarov je bio u timu sezone bugarske lige pa ga ovdje napadaci u zubima nosili. Ova liga uopste nije jednostavna ni lagana, losa je radi velikog petljanja politike i premalo ulaganja drzave u sve klubove.
Nije tacno.
Tsc,Cukaricki, pa cak nekad i vojvodina igraju ozbiljniji fudbal dosta od svih nasih klubova.
Uspjesniji su ovi klubovi i u evropi od nas....
Posebno tsc i cuka igraju atomski fudbal za nas sa mladim igracima i prave ozbiljne transfere za nas nedostizne.
Nek pogleda mirvic nekad ova dva kluba da vidi sta je sistem, ozbiljni skauti, i kako djeca prave akcije, golove bez nekih polovnjaka preplacenih iz venecuele...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 mar 2024, 00:13

Istinasamo123 je napisao/la:
05 mar 2024, 00:05

Nije tacno.
Tsc,Cukaricki, pa cak nekad i vojvodina igraju ozbiljniji fudbal dosta od svih nasih klubova.
Posebno tsc i cuka igraju atomski fudbal za nas sa mladim igracima i prave ozbiljne transfere za nas nedostizne.
Svrha tih klubova je da tavore kroz ligu, vecina ih se mora sklonit Zvezdi i Partizanu, ako nece sami tu je sudija da pogura. Slazem se da imaju bolje izlazne transfere jer je trziste tamo vec dalo hrpu sjajnih igraca, al yebes ligu koju u 21. vijeku osvajaju samo dva kluba. Mislim da su osim njih samo Skoti to "uspjeli".
Mozda sam se pogresno izrazio, mozda nasa liga nije jaca kvalitetom ekipa i to, al je mnogo teza za igranje. Posebno kad uporedis koji novac se tamo vrti radi tih transfera.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 mar 2024, 00:18

05 mar 2024, 00:13

Nije tacno.
Svrha tih klubova je da tavore kroz ligu, vecina ih se mora sklonit Zvezdi i Partizanu, ako nece sami tu je sudija da pogura. Slazem se da imaju bolje izlazne transfere jer je trziste tamo vec dalo hrpu sjajnih igraca, al yebes ligu koju u 21. vijeku osvajaju samo dva kluba. Mislim da su osim njih samo Skoti to "uspjeli".
Mozda sam se pogresno izrazio, mozda nasa liga nije jaca kvalitetom ekipa i to, al je mnogo teza za igranje. Posebno kad uporedis koji novac se tamo vrti radi tih transfera.
Da nema Zvezde ne bi bilo ni ti ekipa, samim tim ni izlaznih transfera. Zvezda nabila koeficijent, povukla još jedan klub u LP, jedan od 3. pretkola čini mi se logično da će biti traženi.
Ne znam kome objašnjavaš ovdje, sad Rožman da ode i ima niz kao Dudić možeš misliti teme kako bi gorila. Ne branim nikog samo činjenice pišem, ni ja ne vidim ništa u igri (ako se može nazvati tako ovo što gledamo) pod Rožmanom nakon pauze.

L'otavo re di Roma F.T.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 mar 2024, 00:23

Rožman: Nismo više plijen, postali smo lovci

Isto ti lovci

slika
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 mar 2024, 00:34

miky_hz je napisao/la:
05 mar 2024, 00:23
Rožman: Nismo više plijen, postali smo lovci

Isto ti lovci

slika
Pa i jesmo lovci, samo što lovimo kao ovaj dole
slika

L'otavo re di Roma F.T.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 mar 2024, 00:36

Naši juniori haraju. Zaista slabo koristimo našu djecu. Pa sjetim se i onog Dudica što je gurao Đokanovica od metar i želja da poraste na štopera, pa zar nije mogao probati sa nekim juniorom bar. Ujebana je sezona sad, treba pokušati uzeti kup, a ove zvijezde što miniraju igru poslati malo na tribine da se hlade bez plate/disciplinska. Ubaciti 5/6 djece neka igraju, te ove nafurane baletane postepeno vraćati u igru kada se debelo prizemlje. Sa Rožmanom ili bez, mora se već jednom prekinuti kurcoboljja i prepotentnost igrača.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 mar 2024, 00:45

Isti ljudi koji su za smjenu Rožmana iste su stvari pisali i za vrijeme Sablića, i za vrijeme Vasoskog i za vrijeme Feđe i za vrijeme Mirze. I svaki od njih je otišao, promjeni se nesto mjesec dana otprilike i onda hajde ispočetka. I ne mogu da vjerujem da se isti ti ljudi nisu opametili i skontali da je kod nas trener najmanji problem.

Ne branim Rožmana sekunde, ali jel stvarno vi mislite da cemo mi njegovom smjenom riješiti sve probleme koje imamo ? Jel stvarno mislite da je Mustafić za mjesec dana zaboravio igrat lopte a bio na skoro pa glavni igrac a sada grohno toliko da je na klupi evo vec par utakmica ? Ziljkic nas je bolan nosio i vadio svaku utakmicu za vrijeme Mirze (gol ili asistencija) igrao se sa protivnickim igracima i sta sad on za 2/3 mjeseca zaboravio lopte igrat ? Renan od najjačeg napadača lige, do karine za samo mjesec dana... i masa još igrača da ne nabrajam sada i sta sve je to kao slucajno ?

Ne mogu da vjerujem koliko pojedini plitko razmisljate, evo citam i ibretim se. Pogotovo se ibretim jer nam je ovo DE JA VU koji se dešava 3/4 puta u roku od 2 godine a mi bi opet po istim principima postupali.
Evo ne vjerujem... :tokralju:

Problemima koje mi imamo, pristupati treba drugačije i ići malo dublje sa rješenjima, a ne linijom manjeg otpora. Smjeni trenera za mir u kući i idemo dalje. Pa ovakvim načinom za dvije godine bolan neće niko htjeti ni da čuje za nasa pogotovo da nas preuzme.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 05 mar 2024, 00:52

ajdohordas je napisao/la:
05 mar 2024, 00:45
Isti ljudi koji su za smjenu Rožmana iste su stvari pisali i za vrijeme Sablića, i za vrijeme Vasoskog i za vrijeme Feđe i za vrijeme Mirze. I svaki od njih je otišao, promjeni se nesto mjesec dana otprilike i onda hajde ispočetka. I ne mogu da vjerujem da se isti ti ljudi nisu opametili i skontali da je kod nas trener najmanji problem.

Ne branim Rožmana sekunde, ali jel stvarno vi mislite da cemo mi njegovom smjenom riješiti sve probleme koje imamo ? Jel stvarno mislite da je Mustafić za mjesec dana zaboravio igrat lopte a bio na skoro pa glavni igrac a sada grohno toliko da je na klupi evo vec par utakmica ? Ziljkic nas je bolan nosio i vadio svaku utakmicu za vrijeme Mirze (gol ili asistencija) igrao se sa protivnickim igracima i sta sad on za 2/3 mjeseca zaboravio lopte igrat ? Renan od najjačeg napadača lige, do karine za samo mjesec dana... i masa još igrača da ne nabrajam sada i sta sve je to kao slucajno ?

Ne mogu da vjerujem koliko pojedini plitko razmisljate, evo citam i ibretim se. Pogotovo se ibretim jer nam je ovo DE JA VU koji se dešava 3/4 puta u roku od 2 godine a mi bi opet po istim principima postupali.
Evo ne vjerujem... :tokralju:

Problemima koje mi imamo, pristupati treba drugačije i ići malo dublje sa rješenjima, a ne linijom manjeg otpora. Smjeni trenera za mir u kući i idemo dalje. Pa ovakvim načinom za dvije godine bolan neće niko htjeti ni da čuje za nasa pogotovo da nas preuzme.
Nema ti pravila. Nekad se isplati nekog istrpjeti kad 99 posto ne bi, nekad i ne. Nekad šok terapija ili v.d. trener postane senzacionalno rješenje i na najvišem nivou.

Očigledno da se Ibričić ne snalazi, mislim da mu je FK Sarajevo prekrupan zalogaj, a upitno je i koliko štofa im za taj posao. Sportski direktor je krucijalna pozicija većini klubova.

Ako sad Rožman i ostane, logično da bi mu naredna bila imperativ troboda. Dovoljno je kvalitetan i skup kadar s armijom navijača u jednoj relativno slaboj ligi da bi prolazila ikakva opravdanja za stručnjaka s nelošim renomeom, zato ga se i trpi za što bi netko već letio

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 05 mar 2024, 00:53

05 mar 2024, 00:13

Nije tacno.
Dva razvojna kluba kojima je i cilj ovo sto rade, jer znaju da ne mogu protiv zvezde i partizana.
Tsc-zvezda u subotu sam gledao strasna utakmica nezamisliv fudbal za nase igrace.
Tako su nesto i nasi zamislili ali pored toga i trofeje da uzimamo, sto ce ici vrlo tesko kako vidimo...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, budzak, fks74, Pantelija i 65 gostiju.