FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

hordasDoboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hordasDoboj » 05 mar 2024, 09:25

Ovo sad sto se za Dudica prica sljedece godine ce se govoriti za Rozmana ako ga sad otjeramo :crazy:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 mar 2024, 09:29

hordasDoboj je napisao/la:
05 mar 2024, 09:25
Ovo sad sto se za Dudica prica sljedece godine ce se govoriti za Rozmana ako ga sad otjeramo :crazy:
Upravo to.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 05 mar 2024, 09:42

NOVEMBAR/2024 ili max MART 2025:

Za ovog ublehaša je Rožman Klopp lično, kod Rožmana smo barem Želju pocijepali na Koševu, Zrinjskog (koji je dobio Alkmara i imao nulu protiv Aston VIle) smo dobili a da nam nisu ošutali na gol. Bio je neki sistem, ideja...al nismo ga nažalost istrpili. Stigle nas suze "skijaša". ZA SD si imao igrača sa takvim pedigreom , gledaj ovog papka... hej kad se sjetim 9000 protiv Sloge na Koševu. :(

:D
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 05 mar 2024, 09:43

Bordotim je napisao/la:
05 mar 2024, 08:42
Kakve su to priče sada: "ako smo ikome trebali dati podrsku i oprostiti poraze to je bio dudić"..

Pa što nismo dali podršku? ili Husrefu na 5 godina?? ili bilo kojem treneru koji je imo dobru igru ili koji je imo rezultat i trofej??
Što nismo dali podršku na duže staze? A ne samo na početku kako vjetar puše. Tako je sad najlakše.
U zadnji 20 godina ne znamo ništa istrpit što je dobro. Nama niko nije dobar.
To je taj problem što mi imamo. I navijači kao i klub. Da neznamo istrpit dobre stvari, pa zato se nalazimo tu gdje jesmo. Ništa ovo nije novo, što se nama dešava.

Da je umjesto Rožman, sad bio Husref ili Dudić isto bi se pisalo. Tuzla city te razbila, čelik itd, treba ga otjerat i ako je imo igru. A ne sad šuplje priče, kao eto da smo 10 na tabeli, mi bi ga trpili jer ima igru.
Mi neznamo istrpit Husrefa, koji je najbolji trener, a kamoli Dudić,Sablić,Rožman i itd.
Ako nemamo rezultat ili ako nemamo neku igru, mi ćemo sve otjerati jer to nam je DNA. Zato nikad nećemo napredovat. Ko god prati Sarajevo više od 10,20 i više godina, zna realno da ovo nije ništa novo. Ko da mi nikad nismo izgubili protiv ekipa poput travnik,sloga,krupa,mladost i još 100 takvi ekipa. Ko da mi nikad nismo derbi izgubili, kod kuće 1-3 ili
gostima 5-2. Ništa to nije novo ako smo realni i iskreni.

Mi nebi nikoga istrpili i da imamo 80% posjed lopte ili 20 šuteva prema golu, ako nemaš rezultat, to ti je FK Sarajevo i njegovi navijači, zato se patimo sada kao i prije.
Nema veze ko je trener i kako se zove. Nema veze odakle dolazi, mi ćemo njemu otežavat posao ako bude izgubio par utakmica ili ako nema igra/šut. Drugo neznamo jednostavno.

Tamo neki Streich u njemačkom Freiburg je već aktivan od 2007 pa do danas kao trener. A ne samo on, imaš jos dosta takvi primjera šta znaci kontinuitet.
A kod nas niko ne može duže od 6 mjeseci pa do 1 godinu da bude trener. Šta ĉeš onda realno očekivat?

Ko ozbiljan će poslje Rožmana doći kod nas? Ko to? Ko će doći, kad sazna da ima samo max. 6-12 mjeseci, jer inače dobit će otkaz ili će ga navijači otjerati. Neće niko doći koji je ozbiljan.
Dolazi samo trener koji već par puta bio kod nas, jer BiH mu je plafon. Kod igrača isti primjer. Neko ko je dobar i ozbiljan neće doći. Dolazi samo onaj kojim je plafon naša exyu liga + koji već kao igrač istrošen. I tako se vrtimo već godinama. Kako ćemo tako napredovat, nek mi neko objasni? Kad neznamo istrpit ono što valja? Ma nema šanse ljudi. Moramo se svi promjenit od A do Ž, u svim segmentima, ako želimo neki iskorak, ako želimo napokon da budemo ozbiljan klub. Do tad, bi ćemo ko muha bez glava. Samo lutamo a neznamo šta nam je cilj i gdje nam je cilj.

napoleon72 je napisao/la:
05 mar 2024, 09:29
hordasDoboj je napisao/la:
05 mar 2024, 09:25
Upravo to.

i za svakog trenera, od Kodre do Husrefa. Isto smo domaca obicna dzukela DODZ koja se pokusava ujesti za rep, i tako u krug.

A igraci, igraci prolaze, pune dzepove, malo izdrze pritiske i cekaju iduceg trenera koji ce ih vjerovatno prekriziti, jadni se ko pravi heroji dogovoriti s klubom sporazumno i idemo dalje. Trlja baba lan da joj prodje dan.
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 05 mar 2024, 09:44, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 09:44

mikimaus je napisao/la:
05 mar 2024, 09:12
Ako ce podrzati trenera i dalje onda neka izadju javno prije Igmana na presu i kazu da se trener nece mijenjati uopste bez obzira na rezultat i da ce se krivac za lose rezultate traziti medju igracima . I odmah si skinuo pola pritiska navijaca sa trenera i kluba a onda ce se igraci zapitati kako ce igrati .
Mi nemamo trenera,nego menadzera. To su njegovi igraci,koje je sam selektovao,birao,dovodio i trenirao. Losi rezultati ,lose performance igraca su krivica menadzera/trenera.
Dobio je uslove,novac,slobodu izbora igraca i odlucivanja. A da mu damo nultu odgovornost ?? Mozda i da mu se :guz:
How yes no. Qurko :mrgreen:

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 05 mar 2024, 09:49

Zeko87 je napisao/la:
05 mar 2024, 09:42
NOVEMBAR/2024 ili max MART 2025:

Za ovog ublehaša je Rožman Klopp lično, kod Rožmana smo barem Želju pocijepali na Koševu, Zrinjskog (koji je dobio Alkmara i imao nulu protiv Aston VIle) smo dobili a da nam nisu ošutali na gol. Bio je neki sistem, ideja...al nismo ga nažalost istrpili. Stigle nas suze "skijaša". ZA SD si imao igrača sa takvim pedigreom , gledaj ovog papka... hej kad se sjetim 9000 protiv Sloge na Koševu. :(

:D
100%

Svaka ti čast. Baš tako mi se vrtimo godinama u krug.
Kakvi navijači takav i klub i svi ostali. Da ljudima ovakvo stanje više nije dojadilo, zaista nevjerovatno. Zato nam niko drugi nije kriv, mi smo sami sebi krivi za ovo sve. Valjda ćemo se opametit, valjda kad tad ili nikako.

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 05 mar 2024, 09:56

ajdohordas je napisao/la:
05 mar 2024, 00:45
Isti ljudi koji su za smjenu Rožmana iste su stvari pisali i za vrijeme Sablića, i za vrijeme Vasoskog i za vrijeme Feđe i za vrijeme Mirze. I svaki od njih je otišao, promjeni se nesto mjesec dana otprilike i onda hajde ispočetka. I ne mogu da vjerujem da se isti ti ljudi nisu opametili i skontali da je kod nas trener najmanji problem.

Ne branim Rožmana sekunde, ali jel stvarno vi mislite da cemo mi njegovom smjenom riješiti sve probleme koje imamo ? Jel stvarno mislite da je Mustafić za mjesec dana zaboravio igrat lopte a bio na skoro pa glavni igrac a sada grohno toliko da je na klupi evo vec par utakmica ? Ziljkic nas je bolan nosio i vadio svaku utakmicu za vrijeme Mirze (gol ili asistencija) igrao se sa protivnickim igracima i sta sad on za 2/3 mjeseca zaboravio lopte igrat ? Renan od najjačeg napadača lige, do karine za samo mjesec dana... i masa još igrača da ne nabrajam sada i sta sve je to kao slucajno ?

Ne mogu da vjerujem koliko pojedini plitko razmisljate, evo citam i ibretim se. Pogotovo se ibretim jer nam je ovo DE JA VU koji se dešava 3/4 puta u roku od 2 godine a mi bi opet po istim principima postupali.
Evo ne vjerujem... :tokralju:

Problemima koje mi imamo, pristupati treba drugačije i ići malo dublje sa rješenjima, a ne linijom manjeg otpora. Smjeni trenera za mir u kući i idemo dalje. Pa ovakvim načinom za dvije godine bolan neće niko htjeti ni da čuje za nasa pogotovo da nas preuzme.
Previse ti ocekujes od ljudi koji prizivaju Dzenu i Husrefa

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 10:03

:mrgreen: :mrgreen:

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 05 mar 2024, 10:05

Nek se napuse kur.ca svi neprijatelji kluba koji zele da ovaj hadalj ostane. Kad nas Sloga prestigne sljedece kolo, ispadnemo iz kupa i krenemo ka DNU tabele, podzavajte mater. Debili.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 mar 2024, 10:07

Ne shvataju ljudi koliko god podrzavali Rozmana, da se on pogubio u svemu, i da ima jako puno do igraca, ali to je i njegova krivica, jer je on trener.
Naletio je jednostavno na minu, sto se cesto desava u takvim sredinama. Problem je taj sto Rozman jednostavno nije kliknuo sa klubom, isto tako vrijedi sa Ibricicem.
On ima limitirano iskustvo kao trener dosada, poprilicno je mlad, nije bio igrac ako sam dobro uporatio, i to je dan minus za njega jer nema ni tu iskustva, ali ovakve sredine su specificne, gdje je ogroman pritisak prisutan i gdje su velika ocekivanja, od navijca do medija i svega ostalog, i na kraju krajeva njemu su se dale odrijesene ruke da radi, a on je dokazao da nije dorastao takvim stvarima, barem ne jos.
Iskren da budem sam je sebi napravio problem, nije se niko mijesao u rad, imo je podrsku kao malo koji trener kod nas u zadnjih 15 godina, ali u sustini je sam sebe lik syebo glupim potezima ili nedostatkom iskustva i mudrosti. Nije prilagodljiv lik, rigidan je, i to ga kosta.
Drugim rijecima ovo je za njega prevelik zalogaj.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 05 mar 2024, 10:14

Mirvic ocigledno vjeruje rozmanu, barem za sada. Mozda je i on uvidio da bi promjena trenera bila sada kontraproduktivna, i da bi se samo opet po stoti put, vrtili u krug. Mislim da se ceka kup.
Igrace treba samo po dzepu kaznjavati, to je najdjelotvornije. Ostalo je na rozmanu da sredi stanje unutar ekipe

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 05 mar 2024, 10:21

JVVVST je napisao/la:
05 mar 2024, 10:05
Nek se napuse kur.ca svi neprijatelji kluba koji zele da ovaj hadalj ostane. Kad nas Sloga prestigne sljedece kolo, ispadnemo iz kupa i krenemo ka DNU tabele, podzavajte mater. Debili.
miran,u kavez.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 05 mar 2024, 10:24

ŠTA_JE je napisao/la:
05 mar 2024, 08:41
Da ste Ismir Mirvić isto ovako bi rezonovali kao on. Pa dosta je sječe trenera nakon svake polusezone ili polusezone I par kola. Dosta! Igrači moraju napokon shvatiti da ne mogu tek tako minirati svakog trenera znajuci da ce oni ostati a on letjeti. Nek ne ide rezultat ako neko u Klubu moze objektivno i argumentovano odbraniti Rožmanovo trenersko znanje ali ako je ok neka ga. Valjda me razumijete sta hocu reci. Da spomenem i našeg Alena Avdića. Vrlo ružna poruka njegova. Cak ksenofobična I seljačka. A dragi Alene sta si ti sad? Sta ti radis? Cime se bavis vezano za fudbal pa da mozes tako nesto napisati. Kad si vec napisao daj 5 imena iz Sarajeva pa eto I iz BiH koja predlazes na klupu Sarajeva I elaboriraj zasto su ti tvoji comparativno bolji od Rožmana. Daj Alene 5 imena a da to nisu prežvakana imena Uscuplic, Husref, Dudić...
Ma nasi bivsi igraci ispadose nahveci dusmani ccc pa ako volite klub vec onda se ovako javno ne izjasnjavas nikad bez obzira sto trenutno nemas funkciju ovaj klub im je dao sve debilii

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 05 mar 2024, 10:25

Rozman ostaje.
Izgleda da se halalila evropa osim ako se nekim cudom ekipa ne digne iz pepela, ali cisto sumnjam da to tako brzo moze biti.

Godine prolaze, evrope opet nema. koeficijent je tako los da je pitanje sta nas ceka i da li nas u narednih par godina moze jesen uhvatiti u evropi

Kazu bit ce Rozman nas Mikel Arteta, samo se moramo strpiti 3 godine :kafa:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 mar 2024, 10:29

Jao storya što Balta objavi 🔥
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 05 mar 2024, 10:32

Kodro - mekan, ne zna našu ligu, "USB stručnjak"
Janjoš - obični opštinar, "ebo li ga štoperica"
Sablić - ne zna pričati, mrmlja, rotira igrače puno, glupu formaciju izvodi
Marinović - staložen (ne valja), priča kao čkapi, vječito prepadnut, ziheraš, zijanio 12 bodova
Vasoski - makedonsko devojče pojma nema
Dudić - najgori trener u historiji, krkan, nije za FKS
Rožman - skijaš, slovenska ubleha, pogubio se, ne zna šta hoće itd.

Zato se vazda može prizivati Husref, koji bogara kao da je 17. stoljeće, koji u svakom mandatu napravi raskol u svlačionici i koji nije mrdnuo s ovog podneblja. Mogao bi i Uščuplić zvani "dvola", iako još uvijek nema trenersku licencu, niti ga zanima. Mogao bi i Varešanović opet, a i Alena Avdića bi trebalo zvati.

Nijedan trener nije otišao, a da se nakon nekog vremena nisu krenuli pisati patetični i nostalgični postovi, osim možda pokojnog Ješića.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 10:38

TurkishAirlines je napisao/la:
05 mar 2024, 10:25
Rozman ostaje.
Izgleda da se halalila evropa osim ako se nekim cudom ekipa ne digne iz pepela, ali cisto sumnjam da to tako brzo moze biti.

Godine prolaze, evrope opet nema. koeficijent je tako los da je pitanje sta nas ceka i da li nas u narednih par godina moze jesen uhvatiti u evropi

Sa Skijasem je u tri godine garantovana titula !!

Federalne lige :urnebes: :urnebes:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 05 mar 2024, 10:46

Pustite ljude nek radensvoj posao i onako naš doprinos klubu je minimalan čak u posljednje vrijeme više štete nanaosimo nego doprinosimo sad smo u posljednje vrijeme počeli i sami sebe kažnjavat.
Bezbroj puta smo se našli u ovakmim situacijama i tražili ista riješenja koja su nas samo vračala na staro pa zar nije dosta.
Probleme u koje su se uvalili igrači i sš su sami kreirali sad nek se oni vade i neka ih riješavaju.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 05 mar 2024, 10:49

Antikloc je napisao/la:
05 mar 2024, 10:38
Rozman ostaje.

Zao mi je sto mi jedemo rozmanova go.v.na ali mi je drago da ih je i Rozman malo okusio.
Pa nek sad nabavlja od Ramiza zmaja kist i nacrta traktora da se moze iscupati iz tih gova.n.a
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 05 mar 2024, 10:51

Antikloc je napisao/la:
05 mar 2024, 10:38
Rozman ostaje.

Pišeš skijaš, smučar kao da Slovenci nisu mnogo uspješniji od nas u fudbalu, košarci, rukometu...
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], johntravolta123, Sazg i 15 gostiju.