FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

simonknows
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la simonknows » 06 mar 2024, 14:36

Mogao bi da dođe još jedan igrač nazad. Trebao bi biti jedno od većih pojačanja.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 06 mar 2024, 14:42

al87 je napisao/la:
06 mar 2024, 13:34
Ima li ko informaciju koji se odnosi na omladniski pogon, planiraju se neke promjene valjda?
Nije više OFK. Sada je Akademija to je glavna promjena

al87
Kontakt:

Post Postao/la al87 » 06 mar 2024, 14:46

Edin1982 je napisao/la:
06 mar 2024, 14:42
al87 je napisao/la:
Ima li ko informaciju koji se odnosi na omladniski pogon, planiraju se neke promjene valjda?
Možeš li malo pojasniti detaljnije? Mijenja se rad s djecom ? defitnitivno Sloboda više ne izbacuje kvalitetne mlade igrače kao nekada.

Možda se uvidjela prilika za poboljšanje.

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 06 mar 2024, 15:46

Imas interviju na slobodatv poslusaj meni dosta toga para usi i vrijeđa inteligenciju kao npr akademija fk sarajevo prikuplja taletne iz cijele bih skoluje ih zive u internatu i imaju 200-300 km dzeparca opremu besplatnu putovanja besplatna sve besplatno dok je kod nas obrnuto nasi zive gdje stignu povecali im clanarinu na 50 km placaju kotizacije na turnirima placaju sudije i sve ama bas sve se placa. Da ne spominjem da golmani nemaju adekvatnih trenera tacnije jednog trenera na sve generacije.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 06 mar 2024, 15:48

al87 je napisao/la:
06 mar 2024, 14:46
Edin1982 je napisao/la:
al87 je napisao/la:
Možeš li malo pojasniti detaljnije? Mijenja se rad s djecom ? defitnitivno Sloboda više ne izbacuje kvalitetne mlade igrače kao nekada.

Došao je čovjek koji zna probleme, vrijeme će pokazati kako će uspjeti uvesti promjene (znam ga kao osobu koja kad nešto radi,radi najbolje što može i tu sam optimista) Ali puno je tu posla i puno djece a malo trenera koji rade sa djecom...Ne bih da ulazim u problematiku, šta je uzrok ali moraju raditi na edukaciji trenera i većem broju kvalitetnih trenera!!!
A što se tiče koordinatora on je prava osoba za posao!!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 mar 2024, 16:15

Svidja mi se sto klub sa igracima obilazi skole. Tako ce i djeca zavoliti Slobodu. Jedino kad bi obilazili vise skola, a ne samo 3.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 06 mar 2024, 16:17

DamirT je napisao/la:
06 mar 2024, 16:15
Svidja mi se sto klub sa igracima obilazi skole. Tako ce i djeca zavoliti Slobodu. Jedino kad bi obilazili vise skola, a ne samo 3.
Sve škole će obići, takav je plan.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 06 mar 2024, 16:19

Najvjerovatnije će se organizovati i liga između škola pa će se tu skautirati mladi talenti. Lijepo to sve zvuči, vidjet ćemo kako će ispasti.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 mar 2024, 16:22

Edin1982 je napisao/la:
06 mar 2024, 16:17
DamirT je napisao/la:
06 mar 2024, 16:15
Sve škole će obići, takav je plan.
:thumbup: :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 06 mar 2024, 16:37

Edin1982 je napisao/la:
06 mar 2024, 15:48
al87 je napisao/la:
Edin1982 je napisao/la:

Došao je čovjek koji zna probleme, vrijeme će pokazati kako će uspjeti uvesti promjene (znam ga kao osobu koja kad nešto radi,radi najbolje što može i tu sam optimista) Ali puno je tu posla i puno djece a malo trenera koji rade sa djecom...Ne bih da ulazim u problematiku, šta je uzrok ali moraju raditi na edukaciji trenera i većem broju kvalitetnih trenera!!!
Nadam se da ce u koordinaciji sa gradom i stadionom, objekat "restorana" renovirat i prvo sto mi na pamet pada je neka teretana odnosno fitnes centar kluba, nevjerovatno je kolko nasa djeca fizicki su slaba kad prelaze u profi fudbal, a i generalno gdje bi se uz nekog fitness coacha mogla pokrit i buduca skademija i prvi tim da se fokusiraju malo i na izgradnju svog tijela i misica.

Naravno to je projekat od minimalno pola miliona maraka sa uredjenjem objekta i nabavkom opreme, al nesto sto se mora imat
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 06 mar 2024, 16:38

Edin1982 je napisao/la:
al87 je napisao/la:
Edin1982 je napisao/la:

Nadam se da ce u koordinaciji sa gradom i stadionom, objekat "restorana" renovirat i prvo sto mi na pamet pada je neka teretana odnosno fitnes centar kluba, nevjerovatno je kolko nasa djeca fizicki su slaba kad prelaze u profi fudbal, a i generalno gdje bi se uz nekog fitness coacha mogla pokrit i buduca skademija i prvi tim da se fokusiraju malo i na izgradnju svog tijela i misica a i generalno na motoriku pokreta i sve sto prati rad sa profi trenerom

Naravno to je projekat od minimalno pola miliona maraka sa uredjenjem objekta i nabavkom opreme, al nesto sto se mora imat
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 06 mar 2024, 17:04

klasik je napisao/la:
06 mar 2024, 16:38
Edin1982 je napisao/la:
al87 je napisao/la:

Nadam se da ce u koordinaciji sa gradom i stadionom, objekat "restorana" renovirat i prvo sto mi na pamet pada je neka teretana odnosno fitnes centar kluba, nevjerovatno je kolko nasa djeca fizicki su slaba kad prelaze u profi fudbal, a i generalno gdje bi se uz nekog fitness coacha mogla pokrit i buduca skademija i prvi tim da se fokusiraju malo i na izgradnju svog tijela i misica a i generalno na motoriku pokreta i sve sto prati rad sa profi trenerom

Sve bi se to isplatilo sa samo jednim igračem,da ga prodaš...
Ovo mora sve iz početka od 0 da se napravi red,a mislim da je tu prava osoba da to uradi.

al87
Kontakt:

Post Postao/la al87 » 06 mar 2024, 19:15

Mudro zborite.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 06 mar 2024, 20:37

ko ce se sad javiti na konkurs? Hoce li se sistemski spriječiti stvaranje skrivenih dugovanja a da ne trpe rezultati
& $ ?

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 mar 2024, 15:49

simonknows je napisao/la:
05 mar 2024, 10:10
Mortus je napisao/la:
05 mar 2024, 09:17
03 mar 2024, 16:58

Pa ovi momci plaćaju da vode klub, a to je uredjeno i statutom koji je otvoren za investitore. Dakle, onaj potencijalni investitor koji bi došao, on bi dao onoliko koliko su i oni dali za svoja mjesta, to jeste praktično bi im samo vratio njihov novac. 31 ili koliko već posto prava želi, puta 1200. To je cijena kluba trenutno.
de ba Simone ne pričaj nam Lafontenove basne.
evo ja ću iskeširat 37 i kusur hiljada, da vidim da li će mi predati klub ?
hoće al da ne kažem šta ako im nisam jaran ili neko drugi.

Pa zar mislite da bi se Senad koji je već tu bio ili Azmir koji je bio zagrijan navodno ili neko drugi ko ima pare dvoumio i sekunde za ovaj iznos ?

oni bi prodali podobnome a ne onome ko pare ima i ko im se ne sviđa. očito je da imaju koristi ili su je namirisali,a do kada će bez gubitaka (u što sumnjam da ih nema trenutno) voditi "ovo" pitanje je dana

PS. možeš li nam postaviti STATUT kluba ako možeš doći u posjed istog ovdje javno da svi prostudiramo, kao i poslovnik o radu Skupštine.
to su javna dokumenta udruženja građana FK Sloboda Tuzla, koje se velikim novcima finansira od nas građana Tuzle.

ne znam zašto se kriju ti dokumenti. svako normalno udruženje i institucija na svojim web portalima objave te dokumente.
Pa ako već imaš taj novac, šta te spriječilo da pokušaš? Ta izjava "evo ja ću..." je baš u rangu Lafontovih basni, jer ako neko ovdje već vjeruje da mu ne bi dali, a pod uslovom da ima taj novac, evo sredit ćemo termin koji god tebi ili bilo kome drugom odgovara i vidjet ćeš da ćeš dobiti svoje mjesto, čak i više ovlasti od mnogih.

Dokument se ne krije. Stav je samo da ga ne može dobiti bilo ko na internetu jer ne žele strukture kluba, ljudi koji ga vode, da u statut ulazi ko god hoće. Ali, svaki navijač Slobode, dolaskom u prostorije kluba, za koje svako ovdje zna gdje su, može doći skoro pa od 0 do 24, uvijek će naći nekoga od vodećih tu, i može dobiti statut na uvid.

Senad nije kupovao mjesto u klubu, jer je sve vodio sam kao predsjednik, pa što bi kupovao, odradio šta je htio i ovako. A sad kad je provaljen za neke stvari, opet njemu niko neće i ne može zabraniti da uđe, ali ima određene uslove koji njemu ne gode jer idu u korist kluba. Ista stvar i sa Azmirom. Pa ovi ljudi sad su htjeli Azmira u klubu, ljetos ono, dogovorili sve, 31 član skupštine, svako udruženje ima jednako, svi se pitaju, svi spremni potpisati, međutim Aza u zadnji trenutak zove i traži da se organizuje skupština od samo 9 članova, a to su sve njegovi ljudi čija je imena izdiktirao. Ko bi dao Azmiru ba da može u svakom trenutku raditi šta hoće? A znamo svi kakav je i kako se mijenja. Znamo i šta radi sa Sloge.
Kako možeš strancu kojem je ovo samo biznis dati 100%? Njemu sutra nek ispadne nešto bolje, tebe će pustiti niz vodu i imaš situaciju kao 2017., skupi igrači, nema para, tužbe, raskidi ugovora, nema gazde nema uslova nema atmosfere...
Jesi ti za to?
ZNAČI QRČINA.
pare imam al mi ne daju,j er se oni hoče igrati trenutno. prvo si rekao da ko iskešira njegovo je, sad ako hoće prodat njegovo je (a to sam odmah govorio da ljudi ne daju nikome)

ovo oko statuta je tako smiješno, pa nije državna tajna, čuj da ga ne bi na internetu vidjeli.
pa kako ja sada ako sam zainteresovan za klub da se učlanim moram doći dole i samo dole smijem čitati, a hoću li razumjeti ?
smije li se uslikati ako mi šta nije jasno da kod kuće protabirim na miru, jel smijem sam čitati ili će mi acika mario ili eldar a možda i jaran im šećer sjediti pokraj mene i ne dati mi da slučajno šta prepišem skeniram ili uslikam ?

ne smije se strancu dati da vodi kao biznis ? pa pčk mu matarina i onom iz citya reala ili PSG što uložiše tolike pare i sad ubiru dividendu kako ti glupani dopustiše da im u klub uđu stranci i još da vode biznis i pazi osvajaju trofeje ?!

a ja ba mi smo Sloboda našu ljubav ne kupuju titule, šta je to ? šta će to nama, daj nam levata TUZLAKA naših da iz ljubavi vode klub, **** pare i titule.

Jesam, treba dati strancu nek nas vodi nek uloži pare svoje, bez javnih para, neka se obavežu ugovorima da odgovara za svoje postupke, ako treba da propadnemo neka propadnemo šta me boli kita. kad su mogli velikani bankrotirati što ne bi pišljiva Sloboda. bolje bljesnuti i propasti nego da nas sisavci ovi karaju u mozak godinama.

kako ono vrli pisac reče KO TE JE*BO GODINAMA, JEB*AT ĆE TE OPET. i eto u zaletu je žešćem
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 07 mar 2024, 18:55

Mortus je napisao/la:
07 mar 2024, 15:49
Mortus je napisao/la:

Pa zar mislite da bi se Senad koji je već tu bio ili Azmir koji je bio zagrijan navodno ili neko drugi ko ima pare dvoumio i sekunde za ovaj iznos ?

oni bi prodali podobnome a ne onome ko pare ima i ko im se ne sviđa. očito je da imaju koristi ili su je namirisali,a do kada će bez gubitaka (u što sumnjam da ih nema trenutno) voditi "ovo" pitanje je dana

PS. možeš li nam postaviti STATUT kluba ako možeš doći u posjed istog ovdje javno da svi prostudiramo, kao i poslovnik o radu Skupštine.
to su javna dokumenta udruženja građana FK Sloboda Tuzla, koje se velikim novcima finansira od nas građana Tuzle.

ne znam zašto se kriju ti dokumenti. svako normalno udruženje i institucija na svojim web portalima objave te dokumente.
Pa ako već imaš taj novac, šta te spriječilo da pokušaš? Ta izjava "evo ja ću..." je baš u rangu Lafontovih basni, jer ako neko ovdje već vjeruje da mu ne bi dali, a pod uslovom da ima taj novac, evo sredit ćemo termin koji god tebi ili bilo kome drugom odgovara i vidjet ćeš da ćeš dobiti svoje mjesto, čak i više ovlasti od mnogih.

Dokument se ne krije. Stav je samo da ga ne može dobiti bilo ko na internetu jer ne žele strukture kluba, ljudi koji ga vode, da u statut ulazi ko god hoće. Ali, svaki navijač Slobode, dolaskom u prostorije kluba, za koje svako ovdje zna gdje su, može doći skoro pa od 0 do 24, uvijek će naći nekoga od vodećih tu, i može dobiti statut na uvid.

Senad nije kupovao mjesto u klubu, jer je sve vodio sam kao predsjednik, pa što bi kupovao, odradio šta je htio i ovako. A sad kad je provaljen za neke stvari, opet njemu niko neće i ne može zabraniti da uđe, ali ima određene uslove koji njemu ne gode jer idu u korist kluba. Ista stvar i sa Azmirom. Pa ovi ljudi sad su htjeli Azmira u klubu, ljetos ono, dogovorili sve, 31 član skupštine, svako udruženje ima jednako, svi se pitaju, svi spremni potpisati, međutim Aza u zadnji trenutak zove i traži da se organizuje skupština od samo 9 članova, a to su sve njegovi ljudi čija je imena izdiktirao. Ko bi dao Azmiru ba da može u svakom trenutku raditi šta hoće? A znamo svi kakav je i kako se mijenja. Znamo i šta radi sa Sloge.
Kako možeš strancu kojem je ovo samo biznis dati 100%? Njemu sutra nek ispadne nešto bolje, tebe će pustiti niz vodu i imaš situaciju kao 2017., skupi igrači, nema para, tužbe, raskidi ugovora, nema gazde nema uslova nema atmosfere...
Jesi ti za to?
ZNAČI QRČINA.
pare imam al mi ne daju,j er se oni hoče igrati trenutno. prvo si rekao da ko iskešira njegovo je, sad ako hoće prodat njegovo je (a to sam odmah govorio da ljudi ne daju nikome)

ovo oko statuta je tako smiješno, pa nije državna tajna, čuj da ga ne bi na internetu vidjeli.
pa kako ja sada ako sam zainteresovan za klub da se učlanim moram doći dole i samo dole smijem čitati, a hoću li razumjeti ?
smije li se uslikati ako mi šta nije jasno da kod kuće protabirim na miru, jel smijem sam čitati ili će mi acika mario ili eldar a možda i jaran im šećer sjediti pokraj mene i ne dati mi da slučajno šta prepišem skeniram ili uslikam ?

ne smije se strancu dati da vodi kao biznis ? pa pčk mu matarina i onom iz citya reala ili PSG što uložiše tolike pare i sad ubiru dividendu kako ti glupani dopustiše da im u klub uđu stranci i još da vode biznis i pazi osvajaju trofeje ?!

a ja ba mi smo Sloboda našu ljubav ne kupuju titule, šta je to ? šta će to nama, daj nam levata TUZLAKA naših da iz ljubavi vode klub, **** pare i titule.

Jesam, treba dati strancu nek nas vodi nek uloži pare svoje, bez javnih para, neka se obavežu ugovorima da odgovara za svoje postupke, ako treba da propadnemo neka propadnemo šta me boli kita. kad su mogli velikani bankrotirati što ne bi pišljiva Sloboda. bolje bljesnuti i propasti nego da nas sisavci ovi karaju u mozak godinama.

kako ono vrli pisac reče KO TE JE*BO GODINAMA, JEB*AT ĆE TE OPET. i eto u zaletu je žešćem
Auuuuuuu SVAKA CAST BRATE ono sto se kaze CISTA 10tka . Najbolji komentar u 2024 :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 07 mar 2024, 21:58

SLOBODA ILI NIŠTA

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 08 mar 2024, 06:46

Mortus je napisao/la:
07 mar 2024, 15:49
Mortus je napisao/la:

Jesi ti za to?
ZNAČI QRČINA.

Običnom navijaču naravno da ne bi prodali svoje mjesto SVI u skupštini. Svi ovdje sad mogu dići kredit 40 hiljada maraka i kupiti kompletnu skupštinu, i svi skupštinari da prodaju svoja mjesta koja imaju do isteka mandata, da pristanu da to ide običnom navijaču, šta bi se desilo? Taj navijač bi crk'o vraćajući kredit, a vođenje kluba nije samo kupi ga. Plate igračima, stručnom štabu, pripreme, putovanja, hoteli, organizacija domaćih utakmica, milion nekih stvari za koje nisu dovoljni samo sponzori jer su isti za nas totalno nezainteresovani. Moraš dat i od sebe dobre pare. A to obični navijač ne može ispratit. A ne bi ni strancu prodali SVI, ja jesam rekao da možeš kupiti sve, misleći na to da sve možeš kupiti sa 37 hiljada, pričao sam o cijeni, dok uporno pričam danima da niko ne može kupiti ni imati 100% jer mora biti neka kontrola, to ti je izgleda pobjeglo između redova.

Međutim, strancu bi vjerovatno više prepustili, ili nekome odavdje s parama, jer znaju da bi on već mogao od sebe isprstiti nešto uz sponzore, donacije, ostale ljude tu itd.

Statut možeš dobiti isprintan ako treba, samo moraš doći lično i predstaviti se, taj i taj tražimo to i to jer je to moje pravo i hoću da vidim ako treba iz ćejfa. Samo treba doći. A ovo mi već izgleda kao samo traženje izgovora da se nešto popljuje. Kome si ponudio da kupiš mjesta u skupštini, kad, koliko i kad te odbio? Mislim kad već kažeš da imaš, ali hoće oni sad da se igraju?

PS. To za stranca i 100% upravljačkih prava možeš zaboravit i ti i ostali, nema od toga ništa, zadnja opcija ako je i toliko. Zbog privatizacije otjerali Azmira, Senada, Elmira, sad da dovedemo nekog drugog samo jer je stranac pa može šta hoće. E, ne može. Ni eventualno gašenje u slučaju lošeg vođenja od strane "investitora" nije opcija ni kad bi još 100 godina igrali ovu ligu. Ja razumijem da tražiš rezultat, tražim ga i ja, ali ako je on iznad nekih stvari, de nek sad bude dobro a sutra šta bude, onda ćemo danas zadužiti klub još 50 miliona, sljedeće sezone dupla kruna i grupe EL, samo što ćemo se ugasit po ulasku odmah. Ne znam što svi tako ne radekad je to tako dobro. Kome je to toliko dobro eno mu Tuzla City, Sarajevo, Zrinjski, Psg, Manchesteri i nek uživa u hloptanju.

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 08 mar 2024, 07:23

40 godina ista priča, i Bogu i narodu dosadilo vise.

40 godina klub na aparatima.

Ali samo neka je čaršija…

U medjuvremenu 0 trofeja, druga liga, dugova bruka.

Umorilo se…

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 08 mar 2024, 09:19

Skoro gledam predsjednika Jedinstva, kad kaže kod nas svi kažu "TREBALO BI", i kad kažu to smatraju da je urađeno.
Trebalo bi i čekamo da se to uradi, poslušajte makar ovaj intervju na TV TK, namjere ovih momka su čiste 100% i nema treba ovo treba ono, radi se u skladu sa mogućnostima.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.