Postao/la GalileoGalilei » 06 mar 2024, 16:48
Ako se ikome ne može ništa prigovoriti, to su Renan i Đuričković. Ta dva momka igraju do zadnjeg atoma snage i nema pravo niko da im kaže pola riječi. Gledam Renana u derbiju, pojede se od muke, leti na sve strane ne bi li nešto izvukao. Kod 3-0 se nije predao, leti, ganja itd. Momak je oličenje profesionalizma i da imamo još šest-sedam takvih u ekipi, ne bi se nalazili u ovoj situaciji. Renan već odavno nije imao upotrebljivu loptu, jedine šanse koje se sjećam je protiv Borca kad je mogao bolje šutirati. Najguplje mi je kad mi neko spominje Renana, a lik doslovno nema jednu upotrebljivu loptu po utakmici.
Za Đuričkovića važi isto. Njega da nema u odbrani, mi bi primili još doata golova. Pravoremen, jak, dobar u skoku, prati igru, "glasan". Kapitenski igra i po meni, on od naredne sezone mora biti prvi izbor za kapitena.
U pravu su ljudi, a to zna i Ibričić, nemamo jakih karaktera u svlačionici. Imaš Đuričkovića i Renana, te eventualno Ilieva. Kad se sjetim perioda Merse, Velkoskog, Stanojevića, Rahmana, Lazića, to su sve bili momci koji su bili zaduženi za dobru atmosferu i hemiju. Uz njih, ti mladi igrači u to vrijeme su dobro kliknuli (Vladan, Mujakić, Pidro itd.).
To se na ljeto mora promijeniti i moraju se naći autoritativni igrači. Lijepo je što sad imamo Mehmedovića, Krdžalića, Matanovića, Kapetanovića, ali tim momcima treba lider.