Kao navijaču, drago mi je što smo pobijedili i iskreno se nadam izlasku iz krize. U svijetlu prethodnih pisanija, krivo mi je što su uopšte izašli na teren. I dalje mislim da je ovo takmičenje bespredmetno na ovaj i ovakav način. Već vidim da pojedini izražavaju strah od predstojeće kazne i prave neke kalkulacije. Kako već rekoh, nikad mi neće biti jasno pristajanje na neke stvari, a s druge strane istovrremeno borbene parole. Ali, ako klub misli da je to način, ne protivim se, mada nas iskustvo drugačije uči.
Sinoć nije bilo nešto aman. Međutim, primjetio sam jednu zabrinjavajuću činjenicu: Imamo težak psihološki problem ako ne povedemo. Drugi problem ke čuvanje rezultata i uvođenje utakmice u mirnije vode što je opet na tragu prvobitnog problema. Da smo poveli protiv Borca i Igmana, igrali bi rasterećenije u nastavku bez obzira na krajnji rezultat. Također, protiv željezničara smo se izgubili primivši prvi gol. Ostalo je bilo samo pitanje količine primljenih golova.
Nema to puno veze sa formacijom. Taktička kretanja igrača tokom utakmice su puno bitnija. Formacija je strateški pristup koja je podložna povredama, vremenskim uslovima, ponašanju sudije, ranim golovima i sl. Ekipa, prije svega, mora naći mir i biti sigurna da da njome upravlja znalac koji će znati šta učiniti u svakom momentu. Naravno, greške su sastavni dio, ali bez obzira na iste, pravac se mora znati, s cilj biti jasan svakom igraču ponaosob.
Balans se mora naći i igrači i SS moraju znati kad biti mirni, a kad zaurlati. Kočnica i gas su jednako važni, inače ode u ambis.
I dalje sam stava da ligu treba napustiti. Jučerašnja smjena Huremove, samo govori u prilog tome.