FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 mar 2024, 14:30

sta je - tu je. Mi vas nismo izigrali! Zao mi je sto se tako desilo. Nekome je 100k vrijednije, da bi se nasao za 2-3 godine u borbi za opstanak.
Bas je to razlog da se sastanci. :bih:

@ovaj sureal jel to plava kosuljica, dobra atmosfera na dolini dugova a HZ nepravedno izbacene. A medju glasnijim si
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 18 mar 2024, 14:34

luckystrike je napisao/la:
18 mar 2024, 13:31
ko je lijevi, nutrcionista?
Dragan Bjelogrlić
🇵🇸

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 mar 2024, 14:35

ide ovo kao sto sam ocekivao,nece ti niko pomoci kad njemu gori,kao i u zivotu licnom tako i u sportu.
ali neka se zna ko je bio na cijoj strani

proci ce i ovo sve i ova sezona i sljedeca ali prvi put kad neko zakuka ili klekne na kosevu treba mu tricu utrpati dok stoje
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

endeende
Kontakt:

Post Postao/la endeende » 18 mar 2024, 14:36

Pa sastanku se nece niko odazvati niti je mjesto niti vrijeme za sastanak zavrsni dio sezone je u pitanju gdje svaki klub gleda svoje interese sto je i logicno, ako ko misli da bi ovo proslo stvarno je lud, od sastanka nema nista
Ti pravis sastanak u ligi u kojoj 5 6 klubova funksionise na osnovu sadasnjeg saveza, mada su sve bosnjaci krivi koji su se prodali u savezu za funkciju i klimaju glavom, mislim da je ovo preglup potez uozbiljite se nismo djeca, kakvi sastanici kakve picke materine gluposti...
Upri do kraja sezone
Svi u Tuzlu !!! Stanica sva je u bordo bjelom i horde krecu!!!!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 18 mar 2024, 14:37

Odbio i Velez, ocekivano:
Kako neslužbeno saznajemo klub koji je svojevremeno pokrenuo priču o regularnosti ovaj put neće doći na sastanak. Radi se naravno o ekipi Veleža iz Mostara.

Neslužbene informacije kažu da su u Veležu spremni razgovarati o svim problemima, ali vjeruju da se kroz institucije sistema može mnogo više toga uraditi.

Iako su se iz FK Sarajevo nadali da će se veliki broj klubova odazvati njihovom pozivu, čini se kako to na kraju neće biti slučaj.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 mar 2024, 14:38

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
18 mar 2024, 14:37
Kako neslužbeno saznajemo klub koji je svojevremeno pokrenuo priču o regularnosti ovaj put neće doći na sastanak. Radi se naravno o ekipi Veleža iz Mostara.

Neslužbene informacije kažu da su u Veležu spremni razgovarati o svim problemima, ali vjeruju da se kroz institucije sistema može mnogo više toga uraditi.

Iako su se iz FK Sarajevo nadali da će se veliki broj klubova odazvati njihovom pozivu, čini se kako to na kraju neće biti slučaj.
znači mi i igman, Nirton nas pogurao :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 18 mar 2024, 14:45

Svi osim Igmana su nas vec odje.bali. Veliki je strateg nas Mirvah.

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 18 mar 2024, 14:45

18 mar 2024, 14:02
Mozemo mi napadati druge klubove do sutra, ali iluziorno je ocekivati da se prikljuce, pogotovo u ovom momentu. To je svakome normalnom i starijem od 13 godina jasno od pocetka.

Moje licno misljenje je da je ovo prvenstveno pokusaj Mirvica i ostalih da se nadje alibi za lose rezultate i probleme u klubu. Kazem moje misljenje, ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da jeste ili nije tako.

Sta god bio Mirvicev motiv (pretpostavimo da je najcasniji moguci), ovo se svejedno cini kao pokusaj da se nadje alibi za lose rezultate i probleme u klubu. Kao uspjesan poslovan covjek, Mirvic je sigurno svjestan koliko je vazna percepcija i nije moguce da ne zna kako ovo sve skupa izgleda, pa se postavlja pitanje zasto je bas sad krenuo u ovo sve. Dvije su opcije: 1) jer, kazem, zeli da nadje alibi za lose rezultate i probleme u klubu, 2) jer se jednostavno zaletio u afektu.

Vi meni recite koja je od ove dvije opcije gora i objasnite kako vi vidite situaciju, ali ako moze bez mitomanije a la skretnicari tipa jadni mi, sami protiv svih, niko nas ne voli, mi smo jedini posteni itd.

Kad nas svi odj.ebu, ostanemo sami na vjetrometini, moguce i bez Europe, pa nas onda disciplinska opali po usima, vidjecemo koliko je zaista pametno bilo ovo sve. Budimo iskreni prema sami sebi, to mozemo. Ja da sam na celu nekog drugog kluba u BiH, bilo kojeg, odbio bi ovaj Mirvicev poziv.
Sve to stoji, može biti da je alibi.
Može i biti da se jednostavno zaletio u afektu. To samo zna Mirvić i ljudi koji su odgovorni za klub. Mi to neznamo šta je sad pravi razlog, jer da znamo nebi bili na ovom forumu, nego bi bili u klubu.
Mi kao navijačima možemo sada tražit razloge, svak može svoje mišljenje da kaže, zašto bas sada, što nije prije i tako dalje. Šta je sad gore neznam, ali opet situacija ostaje ista, da moramo nešto uradit. Ne samo sarajevo, nego svi klubovi, ako želimo poštenu ligu. Ako ne želimo onda nek bude ovako zauvjek i tražit ćemo izgovore za sve u životu.

Meni je najvažnije da je klub rekao, dosta više! Barem neko da kaže, eh nečemo vise tako dalje. Svi su tako trebali, ne samo naše Sarajevo. Problem je što svaki klub gleda sebe i svoj interes. I svi gledamo šta je bilo prije 10 godina, ili šta je onaj klub uradio ili rekao.
Ako kao kolektiv ne možemo zajedno se borit protiv lopova, nek onda bude ovakvo stanje zauvjek. Nismo bolje zaslužili.

Zeko je baš dobro objasnio i svaka mu je zlatna, 100% se slažem sa njim:

"Ma realno, u kriminalnoj državi, sa nemoralnim ljudima na svim pozicijama nažalost, izgleda, ne može drugačije osim tako: kupuj sudije, ruke u savezu, klubove, daji im igrače na posudbe u zamjenu za bodove, 3 za 3 isl samo ovdje prolazi. Ovo nešto investiraj , na duže staze..ma teško da može proći. Nisam za malverzacije, ali iskreno, nisam siguran da smo na dobrom putu."

"Ništa ti sutra neće biti bolje i da dođe neki Mujo umjesto VIce koji će isto raditi za neki "naš" klub ako nisi u talu.
Najgore od svega mislim da će nas nakon ovog odbijanja svih klubova baš žestoko kazniti, jer su dobili vjetar u leđa sa porukom ostalih klubova "nije to naša borba"."

"Koji jad vlada kod nas, pa čovječe predstavnici klubova ne mogu/ne žele/ne smiju sjesti na obični sastanak da iznesu zamjerke koje ih tište, a kamoli da urade nešto konkretno po pitanju zaštite integriteta svog kluba. PA tačno nas treba sve pogasiti pa nek se Borac , Zrinjski i njihove filijale takmiče i razmjenjuju titule, kad mi muškosti nemamo ni za šta."

Svaki klub koji je odbio poziv, njemu nije u interes dobra liga i fer suđenje. Zašto? Jer Savez svima daje poklone, koje mi ne znamo kakve su. Jeli to bilo ove godine ili prije 10 ili 20 godina, mi neznamo tačno.
Niko ne odvaja ruku koja ga hrani, zapamti to!

Nema veze kakav smo mi klub, ili najbolji ili najgori, ili smo prvi ili zadnji, ali odbit ovaj naš poziv, znači da su klubovi zadovoljni sa ovakvom ligom.
Nek niko ne dođe, i ne trebaju.
Ali nemoj te onda kukati što je loše suđenje.
Imali ste opet priliku ali niste iskoristili.
Sami ste krivi.

Mi kao klub nek nastavimo i sami do kraja. Bolje biti na pravoj strani, nego na pogrešnoj strani.
Kakav je to primjer za omladinu, klub ti odbio poziv da dođe jer eto moramo sebe gledat, koga interesuje pravda za sviju, daj ti samo meni, eh ljudi ništa od nas nema, ništa ako smo takvi kao do sad.

Kakav narod takva i država. Kakvi navijači takav i savez.
Kakve klubove takva i liga. To je tako, jer da nije, SVE bi ovo drugačije bilo.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 18 mar 2024, 14:47

Nista , posto niko nece na sastanak i svima je dobro , svu snagu sada preusmjeriti u kupovinu sudija i utakmica , poceti igrati vicinu igru , zakini sto vise mozes . Ismire na tebe je red da prije svake tekme dadnes gutu vecu nego vico i pocni igrati prljavo . Sve zakini koje mozes .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 mar 2024, 14:47

Don Kihot.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 mar 2024, 14:50

Za šta konkretno treba alibi Mirvicu ?
Kakva glupa priča. Od kog alibi od samog sebe.
Može sad frajer ako hoce reci da do kraja igramo s juniorima , kakav njemu alibi treba ?
Frajer većinski vlasnik upravljačkih prava i treba mu alibi za nešto. Hajte molim vas.

Rezultati su ****
Sve je ****

Ali svom klubu nikad ne trebate okrenuti leđa taman da nismo upravu a upravu smo 100%.

Dajte još jedan klub koji je u 3 utakmice s Borcem direktno oštećen , prvo offside 2 metra , pa nesviran penal, pa ovu treću utakmicu ništa ni s čim od crvenog Hereri u prvom poluvremenu pa nadalje
Pa Igman penal neopravdan
Pa Zvijezda opet offside 2 metra

Ima li još neko da je tako oštećen. Dakle direktno polufinale kupa nam uzeli i 4-5 bodova u ligi i treba da šutimo ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

kleja
Kontakt:

Post Postao/la kleja » 18 mar 2024, 14:51

mikimaus je napisao/la:
18 mar 2024, 14:47
Nista , posto niko nece na sastanak i svima je dobro , svu snagu sada preusmjeriti u kupovinu sudija i utakmica , poceti igrati vicinu igru , zakini sto vise mozes . Ismire na tebe je red da prije svake tekme dadnes gutu vecu nego vico i pocni igrati prljavo . Sve zakini koje mozes .
bravo, sad počneš sve zakidati plačenim sudijama pa nek' plaču !

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 mar 2024, 14:52

endeende je napisao/la:
18 mar 2024, 14:36
Pa sastanku se nece niko odazvati niti je mjesto niti vrijeme za sastanak zavrsni dio sezone je u pitanju gdje svaki klub gleda svoje interese sto je i logicno, ako ko misli da bi ovo proslo stvarno je lud, od sastanka nema nista
Ti pravis sastanak u ligi u kojoj 5 6 klubova funksionise na osnovu sadasnjeg saveza, mada su sve bosnjaci krivi koji su se prodali u savezu za funkciju i klimaju glavom, mislim da je ovo preglup potez uozbiljite se nismo djeca, kakvi sastanici kakve picke materine gluposti...
Upri do kraja sezone
Svi u Tuzlu !!! Stanica sva je u bordo bjelom i horde krecu!!!!
Hvala Bogu..neko normalno razmišljanje...sve to napraviti prije početka sljedeće sezone..pokušati predstavnici svih klubova održati sastanak sa savezom i između sebe..i baš me interesije da je npr.završilo 1:1 i Sarajevo prošlo na penale..da li bi sve se ovo potenciralo...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 18 mar 2024, 14:52

Surreal je napisao/la:
18 mar 2024, 14:38
18 mar 2024, 14:37

znači mi i igman, Nirton nas pogurao :mrgreen:
Progledali cim su se od zeljeznicara distancirali. :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 18 mar 2024, 14:53

Znate sta je najgore sad? Kad neko drugi bude pokraden, bas onako ofirno, isto ce traziti nekakvu pravdu. I kao da gledam, nas klub nece biti za to, zajedno sa navijacima.

To je taj krug koji se vrti konstantno. Ako hocemo ikakav napredak, neko ga mora presijeci.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 18 mar 2024, 15:01

Mi ne gubimo ništa s tim što se nisu odazvali. Iskulirali poziv, sasvim OK. Naše je kao najvećeg kluba pokušati ponovo, progutati svoj ego, u dogledno vrijeme ponovo pozvati sve za dobrobit bh. fudbala.

Naša borba ne staje! Sami, sami. Na terenu kao prvo, na tribini, medijski, i u konačnici u savezu.

Posljednje , svakako ne i najmanje važno, zahtjeva jasan plan kako dovesti "svoje" ljude u savezne jedinice i komitete i kako pokušati ako ne upravljati onda u dobroj mjeri uticati na sve procese.

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 18 mar 2024, 15:01

Beli98 je napisao/la:
18 mar 2024, 14:53
Znate sta je najgore sad? Kad neko drugi bude pokraden, bas onako ofirno, isto ce traziti nekakvu pravdu. I kao da gledam, nas klub nece biti za to, zajedno sa navijacima.

To je taj krug koji se vrti konstantno. Ako hocemo ikakav napredak, neko ga mora presijeci.
Bravo 100% tako je, neko ga mora presijeci.
U tom krugu se vrtimo kao narod 20 i više godina. Svak gleda sebe i svoj posao. Mi ako ne možemo u kolektivu neke loše stvari riješavati onda nek i dalje budemo u tom krugu za 100 godina. Kad neznamo za bolje, nek nam bude ovako. I nek nastavimo da kukamo kad sudija svoje odradi po zadatku ili kad savez svoje odradi, jer očigledno dosta ljudima odgovara ovo sve. Žalostno.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 18 mar 2024, 15:03

luckystrike je napisao/la:
18 mar 2024, 15:01
Mi ne gubimo ništa s tim što se nisu odazvali. Iskulirali poziv, sasvim OK. Naše je kao najvećeg kluba pokušati ponovo, progutati svoj ego, u dogledno vrijeme ponovo pozvati sve za dobrobit bh. fudbala.

Naša borba ne staje! Sami, sami. Na terenu kao prvo, na tribini, medijski, i u konačnici u savezu.

Posljednje , svakako ne i najmanje važno, zahtjeva jasan plan kako dovesti "svoje" ljude u savezne jedinice i komitete i kako pokušati ako ne upravljati onda u dobroj mjeri uticati na sve procese.
Tako je. Necete sad? Nije pravi momenat? Hocete neki drugi termin? - Evo, moze. Hajmo opet. Ako i to odbiju, nemas sta vise ni pokusavati.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 mar 2024, 15:07

Ne moze niko kriviti klubove sto nece sa se odazovu, evo Tuzla C je kako kazu klecala da se pomogne, kako procita direktno nas pa smo ih iskulirali, vjerovatno je tad bilo s nase strane suti ganjaj kup prvenstvo nekako.

Osim toga ima i ovoga sto iz Veleza kazu:
Iako mislim da i za ovo kroz insistucije je lakse kad klubovi formiraju neki vid udruzenja pa zajednicki.

Iskreno mislim da je jedino moguce da se ovako nesto formira na kraju sezone i da se klubovi okupe. Naravno hrv i srb klubovi nece doci, standard. I onda kazu nema politika uticaja :| smijesno.

I da mi kao najveci klub moramo reci, ok nece sad da se odazovu, idemo pokusati kad zavrsi sezona kako god ona zavrsila po nas. A ne da budemo u fazonu mi smo pokusali nece niko bla bla.
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 18 mar 2024, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.

n0dix
Kontakt:

Post Postao/la n0dix » 18 mar 2024, 15:09

Budale su oni koji su pomislili da ćemo dobiti podršku ostalih klubova. I ako dobijemo podršku od nekoga, to je neko ko je imao veze sa FKS od ranije i zna šta nama znači ovaj klub. Nije prvi put da se borimo sami protiv svih. Tako da glavu gore i NEMA NAZAD! Samo Saraj'vo!
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”