Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2024, 10:22

slika

Aktivnih članova od 01.01.2024.
7703

/8.371

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 19 mar 2024, 10:41

Sad ce svaku sudijsku gresku ili manji faul pricati JESNO VAM REKLI, JESMI VAS ZVALI. KOGA VI I NA STA ZOVETE? NAKVI POCETCI SASTANAKA.
VI NE MOZETE DA EVROPU SA 8 MIL IZBORITE A NE DA NESTO VI UREDITE. UBLEHA OPRALA ZA 3 GODINE 30 MIL, JEDNOM EVROPU IGRALI. I TO TORPEDO VAS IZBACIO U PRVOM KOLU KONFERENCIJE
Sad ce opet biti bez evrope pa kome kralju mozak peres.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

ShojaStojan
Kontakt:

Post Postao/la ShojaStojan » 19 mar 2024, 10:42

Na koji način je trebalo podržati TC kad su klečali? Igrači Sarajeva se dodavali dok nisu ustali. Šta je još trebalo? Zabijat sam sebi golove u znak revolta, ne kontam?

Što nisu klečali protiv Borca? Pa zato što bi im Borac zabio 5 komada dok kleče.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 mar 2024, 10:43

Steta sto se Zeljo nije odazvao. S obzirom da iza njih stoji Saudijska Arabija valjalo bi pravo za udruzenje iskoristit taj uticaj i financije.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 19 mar 2024, 11:05

VensanKasel je napisao/la:
19 mar 2024, 10:10
itatabisine je napisao/la:
19 mar 2024, 09:50
Komsije drage okrenite pricu u drugom smjeru vrag je odnio salu za sve.

Ne tako davno smo sjedili jedni pored drugih i bodrili svoje klubove. Nije bilo tampon zona vec je iskljucivo bilo navijacko nadmetanje.

Pogledajte samo ovaj klip i ovu utakmicu na kojoj sam i sam bio. Stajali smo jedni do drugih i svak je bodrio svoj klub.

Grad Sarajevo zasluzuje da ima ovakva DVA jaka kluba, i nikada klubovi iz manjih sredina nece dozivjeti ovo.

Ova liga moze biti jaka samo ako u njoj ucestvuju Zeljo, Sarajevo, Velez, Sloboda, Celik, Borac, Zrinjski, Siroki.

Bez omalozavanja ikoga ali klubovi iz manjih sredina ne mogu doprinijeti napretku lige, jer nemaju infrastrukturu niti NAVIJACE kao nabrojani klubovi.

Ista stvar je i u susjedstvu u Srbiji imate par "pravih" klubova Zvezda, Partizan, Vojvodina, u Hrvatskoj su to Dinamo, Hajduk, Osjek, ostali klubovi su tu samo da bi se popunilo brojno stanje lige.

Smatram da je nasa liga dosta dobra, pogotovo sa nabrojanim klubovima i samo treba ici u smjeru da se igracki i infrastrukturno ojaca, pokusati eliminisati nacionalni kljuc 4 4 4 i uvjeren sam da onda svake godine mozemo ocekivati neki nas klub u grupama evropskih takmicenja.

Sve dok se tezi nacionalnom kljucu 4 4 4 mi cemo nazadovat
Ma buraz džaba pišeš , došla je nova generacija debila i tu nema povratka . SDA je unazadila generacije ljudi , ubili su svaki sport u državi . Suze mi krenule kada pogledam ovaj video , ta dobra stara sretna vremena . Navijaš , nemaš glasa na kraju utakmice , na Koševo ideš bez ikakvog straha od problema . Poslije derbija navijači sjede zajedno na pivi i podyebavaju se ko je glasniji bio :tokralju:

A sada ?
Ovo treba potencirati i ponavljati ovoj balavurdiji!
Poslijeratne generacije izuzet par godina nakon rata totalni degeni s navijačkog stajališta.
Murija treba da bije sve bez obzira na boju i pripadnost klubu i tjt!
Druga stvar što je današnja murija malo jača od kisele vode.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 19 mar 2024, 11:07

Virtu4l je napisao/la:
19 mar 2024, 10:03
Svi su pročitali Mirvića i FK Sarajevo, zato mu se niko nije ni odazvao. Veoma jednostavno da jednostavnije ne može.

Ne možeš biti toliko licemjeran, radovati se kad odluke idu u tvoju korist, pa i provocirati, a onda dizati ustanke kad ti nešto ne odgovara. Sarajevo je uz Borac najviše pogurano ove sezone i tu priča počinje i završava.

Samo zbog hips don't lie nemaju pravo da se ikada više oglase i požale. Da jedan klub može pasti toliko nisko, to mi je nevjerovatno. Nije važno sad je li igrao rukom ili nije, ali poštuj taj Velež sa kojim imaš odlične odnose. Ne provociraj, karma je čudo.
Maskoto foruma i broja 90, Max Bunker te nebi mogao bolje napisati kakva si karikatura od covjeka, mjesto ti jeste samo u Alan Fordu i ni mm vise. :hmmmm:

Dijaspora (cast izuzecima) poput ove karikature su tumor drustva/foruma.
....sve drugo će proći!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 mar 2024, 11:21

Šteta što jedan sarajevski klub neće imati potrebe da sudjeluje na ovom sastanku. Sreća pa im uprava šuti o tome 😄
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 19 mar 2024, 11:25

Pantelija je napisao/la:
19 mar 2024, 01:35
tutankamon1905 je napisao/la:
19 mar 2024, 01:20
Mislim da ce ova vasa borba trajat krace nego njihova..S tim sto su oni popizdili jer ih je bas klalo, a vi krenuli u ovo iz dosade i zbog pokusaja da se skrene prica o katastrofalnim rezultatima i igrama.

Srecom ostali klubovi su shvatili o cemu se radi. Daj Boze da netko nesto pokrene iskrenim i cistim namjerama, vrlo brzo bi se mnogi odazvali..al ovakvi pokusaji su smjesni
Samo u dva zadnja meča sa borcem na nama je izdrkan racku na bolestan nacin... Da jedan klub napravi 30+ faulova po tekmi i da drugi klub zabija iz 4 metra ofsajda...
U ovom dijelu prvenstva mi jesmo igrali lose, ali to ne znaci da nas se treba klati, od penala nedosudjenih, do golova iz ofsajda, sviranih nepostojecih ofsajda. U kupu u Banjaluci prvi meč dva penala ko kuca nisu svirana nam... Da se ne vracam ranije kada smo prosuli 11 bodova sta nam se radilo i sviralo.

Fk Sarajevo je trn u oku, ko je radio u fudbalu to zna dobro. Nekada se moglo mesetariti sa igracima, danss zbog plata koje daje sarajevo mora se dobro zavuci ruka u dzep, nekada su se djeca uzimala kako je ko htio, danas djecu moraju kriti od fk sarajeva a djeci iz akademije ukidati poziv u reprezentaciju.

Fk Sarajevo nije ovo uradilo iz kako ti kazes interesa, ovo je bukvalno spas fudbala, jer ne znam koliko si upucen, nasa liga nije ni na malo lijepom glasu. Ovo sto se radi od dolaska Vice je postalo predmet sprdnje, s tim sto ste vi, zrinjski, usli u kolo i zaigrali igru.

Da te podsjetim Sarajevu nije prvi put da pokrece i bude dio necega ovakvog pa ste i tada vi i vama slicni to opstruirali. Kada se islo u to da se organizuje udruzenje premjerligasa kao sto postoji u svakoj normalnoj zemlji jer onda svako ima jednake uslove i svako moze zaustaviti i sprijexiti cirkus, ili svesti na minimum, vibste i banjaluka opstruirali to.
Kada se mladost izbacila iz lige na pravdi Boga a kasnije pola rimova nema reflektore i osnovne uslove za ligu, samo SARAJEVO je stalo iza mladosti i ponudilo stadion i pomoc.
Kada je velez naguzen od VAS za stadion, Sarajevo je stalo uz velez i ostalo bez evrope i pretprilo za to vrijeme dobar finansijski udarac. Sarajevo je i organizator 4R ili kako se zvalo to pa ostalo do kraja jedino uz Velez., iako isti pokusavaju slagati da smo mi kao izasli ili sta vec, a njihova uprava govori suprotno.

Dakle, lazes ovdje da neko to radi iz intereda, sarajevo to radi jer bi u normalnoj ligi i normalnim uslovima sa novcem koji ima u dogledno vrijeme napravilo dobre stvsri i zastitilo svoju investiciju. To je jasno i vama i Borcu koji ste zauzeli pozicije u Savezu rakve da ste zasticeni i vama ovakvo jadno stanje i odgovara. I vi se i borite za to da ostane ovako jer se u ovom blatu najbolje snalazite... Samo, ne znam do kada ce to tako trajati, a jednom kada pukne Bgm, neka vam je Bog na pomoci jer svaka batina ima dva kraja.
Svašta si ti ovdje nadrobio, a zapravo sve stane u jednu rečenicu i vrlo je jednostavno. Spizdili ste zadnje tri sezone s nikad većim budžetom gdje ste imali više nego povoljno suđenje u 95% odigranih utakmica. To se zove nesposobnost.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 mar 2024, 11:25

Magoda rekao : “Na sastanku ćete bit !”

Droljo politička
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 mar 2024, 11:26

brig je napisao/la:
19 mar 2024, 09:49
Pantelija je napisao/la:
tutankamon1905 je napisao/la:
19 mar 2024, 01:20
Mislim da ce ova vasa borba trajat krace nego njihova..S tim sto su oni popizdili jer ih je bas klalo, a vi krenuli u ovo iz dosade i zbog pokusaja da se skrene prica o katastrofalnim rezultatima i igrama.

Srecom ostali klubovi su shvatili o cemu se radi. Daj Boze da netko nesto pokrene iskrenim i cistim namjerama, vrlo brzo bi se mnogi odazvali..al ovakvi pokusaji su smjesni
Samo u dva zadnja meča sa borcem na nama je izdrkan racku na bolestan nacin... Da jedan klub napravi 30+ faulova po tekmi i da drugi klub zabija iz 4 metra ofsajda...
U ovom dijelu prvenstva mi jesmo igrali lose, ali to ne znaci da nas se treba klati, od penala nedosudjenih, do golova iz ofsajda, sviranih nepostojecih ofsajda. U kupu u Banjaluci prvi meč dva penala ko kuca nisu svirana nam... Da se ne vracam ranije kada smo prosuli 11 bodova sta nam se radilo i sviralo.

Fk Sarajevo je trn u oku, ko je radio u fudbalu to zna dobro. Nekada se moglo mesetariti sa igracima, danss zbog plata koje daje sarajevo mora se dobro zavuci ruka u dzep, nekada su se djeca uzimala kako je ko htio, danas djecu moraju kriti od fk sarajeva a djeci iz akademije ukidati poziv u reprezentaciju.

Fk Sarajevo nije ovo uradilo iz kako ti kazes interesa, ovo je bukvalno spas fudbala, jer ne znam koliko si upucen, nasa liga nije ni na malo lijepom glasu. Ovo sto se radi od dolaska Vice je postalo predmet sprdnje, s tim sto ste vi, zrinjski, usli u kolo i zaigrali igru.

Da te podsjetim Sarajevu nije prvi put da pokrece i bude dio necega ovakvog pa ste i tada vi i vama slicni to opstruirali. Kada se islo u to da se organizuje udruzenje premjerligasa kao sto postoji u svakoj normalnoj zemlji jer onda svako ima jednake uslove i svako moze zaustaviti i sprijexiti cirkus, ili svesti na minimum, vibste i banjaluka opstruirali to.
Kada se mladost izbacila iz lige na pravdi Boga a kasnije pola rimova nema reflektore i osnovne uslove za ligu, samo SARAJEVO je stalo iza mladosti i ponudilo stadion i pomoc.
Kada je velez naguzen od VAS za stadion, Sarajevo je stalo uz velez i ostalo bez evrope i pretprilo za to vrijeme dobar finansijski udarac. Sarajevo je i organizator 4R ili kako se zvalo to pa ostalo do kraja jedino uz Velez., iako isti pokusavaju slagati da smo mi kao izasli ili sta vec, a njihova uprava govori suprotno.

Dakle, lazes ovdje da neko to radi iz intereda, sarajevo to radi jer bi u normalnoj ligi i normalnim uslovima sa novcem koji ima u dogledno vrijeme napravilo dobre stvsri i zastitilo svoju investiciju. To je jasno i vama i Borcu koji ste zauzeli pozicije u Savezu rakve da ste zasticeni i vama ovakvo jadno stanje i odgovara. I vi se i borite za to da ostane ovako jer se u ovom blatu najbolje snalazite... Samo, ne znam do kada ce to tako trajati, a jednom kada pukne Bgm, neka vam je Bog na pomoci jer svaka batina ima dva kraja.
Kljucno je pitanje gdje ste bili, zasto niste podrzali npr TC kad su klečali, sto ste sutili itd itd kad je suđenje islo vama u korist i kad su drugi pljackani?? Vec sam navodio primjer Gigovica i ŠB na Koševu kad se nije moglo doc do 30-40m od gola i ubacit u 16m faul svirao neprestano. Tada ste mu pljeskali i hvalili ga, cerekali se ovdje i govorili sta je problem sa suđenjem bilo (čast par izuzetaka koji su odmah priznali).
Dok vam je koristilo suđenje a vjeruj zakinuti su mnogi protiv vas i pogurani stw i ove i prosle sezone onda ste sutili i sta bi sad svi trebali skakat uz Sarajevo kad najebe. Mos mislit.

Eo Široki je oštećen i zadnju utakmicu u Posusju, gol iz ofsajda, udaranja bez lopte, laktanje. Izmisljanje faulova i zadrzavanje igre. Sivac se samo smijucka. Koga boli **** za to? Nikoga
Vi morate da trpite i gutate i cekate kad ce vas Beus pomilovat. Sto se niste prikljucili inic8jativi 4r,sto nikad niste napisali ovakvo saopstenje kao mi ili sastanak napravili,tek onda ovo sto pises bi pilo vode. Najlakse je na drugog prebaciti,jestel se ikad oglasili i ovako po savezu opleli,zasto nikad niste rekli pravimo sastanak,da ti odgovorim jer niste smjeli za razliku od nas jer nismi nicija marioneta.
https://stav.ba/vijest/vrijeme-je-da-ih ... VzTNjvIQ7A
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 19 mar 2024, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 19 mar 2024, 11:29

Anthony Blinken i americka ambasada se ukljucuju u zastitu americkog drzavljanina Ismira Mirvica i nude razna rjesenja.

Ubrzo sastanci i sa Ceferinom i najvjerovatnije nova suspenzija saveza.
Cekaju se utakmice baraza, ako nekom srecom prođemo na EURO da nas mogu suspendovati i u Njemacku poslati Izrael ili Ukrajinu.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 19 mar 2024, 11:32

ShojaStojan je napisao/la:
19 mar 2024, 10:42
Na koji način je trebalo podržati TC kad su klečali? Igrači Sarajeva se dodavali dok nisu ustali. Šta je još trebalo? Zabijat sam sebi golove u znak revolta, ne kontam?

Što nisu klečali protiv Borca? Pa zato što bi im Borac zabio 5 komada dok kleče.
Kao prvo ako mislis komentarisati , trebas znati i stvarne razloge pa onda pisi komentar. Prije utakmice smo upoznali FK Sarajevo sta smo planirali uraditi, predlozili i njima da kao znak podrske njihovi igraci kleknu na minut, da skrenemo paznju na lose sudjenje, nepravilnosti. Tom prilikom nam je receno da ne mogu to uraditi, da im je jasno da smo osteceni na vise utakmica, ali ipak nisu zeljeli solidarisati se sa nama , da i igraci Sarajeva kleknu u znak podrske. Mi smo to ispostovali zahvalili im se, svoj dio odradili i to je to. Mogli ste zabiti i gol, nije ni to problem, takodje i to vam je preneto ako ne zelite ne morate cekati dok mi klecimo, igrajte fudbal. Evo sad vi pozvali na sastanak, mi se nismo odazvali (kao i ostali) sta dramite sad, sta glumite neke zrtve . Samo ste vi svi dobri i posteni, mi svi lopovi i balije. Samo da ste prosli bojac nikad nebi spomenuli sudijske greske, nebi bilo poziva za spas BiH fudbala, ali otom potom. Izabrali ste svoj nacin borbe, ustrajte u tome, ne obazirite se na ostale klubove .
Evo ja Vam predlazem pošto sledecu gostujete kod nas, kleknite na minut, mi vas podrzimo isto onako kao Vi nas, necemo napadati, zagrijavacemo se.
Zadnja izmjena: TuzlaCityfighter, dana/u 19 mar 2024, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
Elvir Baljic

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2024, 11:41

TuzlaCityfighter je napisao/la:
19 mar 2024, 11:32
ShojaStojan je napisao/la:
19 mar 2024, 10:42

Kao prvo ako mislis komentarisati , trebas znati i stvarne razloge pa onda pisi komentar. Prije utakmice smo upoznali FK Sarajevo sta smo planirali uraditi, predlozili i njima da kao znak podrske njihovi igraci kleknu na minut, da skrenemo paznju na lose sudjenje, nepravilnosti. Tom prilikom nam je receno da ne mogu to uraditi, da im je jasno da smo osteceni na vise utakmica, ali ipak nisu zeljeli solidarisati se sa nama , da i igraci Sarajeva kleknu u znak podrske. Mi smo to ispostovali zahvalili im se, svoj dio odradili i to je to. Mogli ste zabiti i gol, nije ni to problem, takodje i to vam je preneto ako ne zelite ne morate cekati dok mi klecimo, igrajte fudbal. Evo sad vi pozvali na sastanak, mi se nismo odazvali (kao i ostali) sta dramite sad, sta glumite neke zrtve . Samo ste vi svi dobri i posteni, mi svi lopovi i balije. Samo da ste prosli bojac nikad nebi spomenuli sudijske greske, nebi bilo poziva za spas BiH fudbala, ali otom potom. Izabrali ste svoj nacin borbe, ustrajte u tome, ne obazirite se na ostale klubove .
Hvala @Balja

Ahhaaaaa

Za ovo nismo znali
Sto niste kleknuli
Aaaaaa Pitari

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 19 mar 2024, 11:43

Pantelija je napisao/la:

Ma vi niste kmeee

slika
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 19 mar 2024, 11:43

Pantelija je napisao/la:
Sta cemo sa ovim ispod?

Cist penal i crvni karton protiv Veleza (hips dont lie 🎶)
Nedosudjen penal Igmanu
Nedosudjen penal Slogi
Smijesan faul iz kojeg ste zabili gol protiv Posusja
Cist gol ponisten Sirokom (ofsajd)
Neregularni penali protiv Slobode
Ofsajd protiv Borca u kupu u situaciji kada je dosudjen penal
Nedosuđen penal Borcu u BL u prvom dijelu sezone.
Nedosudjen penal Borcu u prvoj utakmici kupa, igranje rukom Julardzije

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 mar 2024, 11:45

Sto Husic ne protestuje? On samo protestuje kad treba Sarajevo blatiti,kad treba sta vise mrka kaoa Sisoje

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2024, 11:48

jurisicduska je napisao/la:
19 mar 2024, 11:25
Magoda rekao : “Na sastanku ćete bit !”

Droljo politička
Ne može nama narediti
Može samo Vama

Prošli smo u Europi više pretkola od Vas
Vise je Europskih ekipa boravilo u Metropoli
Više smo novca u budzet Kantona ubrizgali od Vas

Mlada reprezentacija dva puta igrala na Grbavici
A sad 26. A -selekcija igra

Vracen milion maraka u budzet KS koji nam je dao kroz boravke u hotelima i potrošnju navijača

Sve uredno vraceno
Kažu da ima i preko milion zarade

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 mar 2024, 11:50

Suvorov je napisao/la:
19 mar 2024, 11:43
Pantelija je napisao/la:
Sta cemo sa ovim ispod?

Cist penal i crvni karton protiv Veleza (hips dont lie 🎶)
Nedosudjen penal Igmanu
Nedosudjen penal Slogi
Smijesan faul iz kojeg ste zabili gol protiv Posusja
Cist gol ponisten Sirokom (ofsajd)
Neregularni penali protiv Slobode
Ofsajd protiv Borca u kupu u situaciji kada je dosudjen penal
Nedosuđen penal Borcu u BL u prvom dijelu sezone.
Nedosudjen penal Borcu u prvoj utakmici kupa, igranje rukom Julardzije
Pitaj Vicu on ce ti bolje objasniti ili svoje iz kluba

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 19 mar 2024, 11:52

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 mar 2024, 11:45
Sto Husic ne protestuje? On samo protestuje kad treba Sarajevo blatiti,kad treba sta vise mrka kaoa Sisoje
Mogao je FK Sarajevo potpisati ovaj tekst, da ne potpisuje Nedim Hadzic.
Elvir Baljic

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 mar 2024, 11:58

TuzlaCityfighter je napisao/la:
19 mar 2024, 11:52
mosarajvosa83 je napisao/la:
19 mar 2024, 11:45
Mogao je FK Sarajevo potpisati ovaj tekst, da ne potpisuje Nedim Hadzic.
Zasto je Sisoje u savezu,da stiti interese svih nas i zasto suti? Jel treba Sarajevo da ga brani a njemu kao clanu je to duznost? Vazno da je bio glasan svaku tekmu protiv Sarajeva to mu je i donijelo mjesto i savezu

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, iliyaa8, mma_hz, Vanja8 i 37 gostiju.