Bio si u pravu kad si ono pisao prošle godine..jurisicduska je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:52Eno opet imaju dužni 4.5 miliona![]()
Danas je Željezničar u puno boljoj situaciji nego je to bio u godinama iza. Govorim o poslovnom i finansijskom stanju, prepolovljenom dugu od 9 miliona KM
E jel moguće više ?
Svaka uprava ga prepolovi i nakon svake ostane 5 miliona duga. Ja fkt više ne znam dokle.
Premijer liga BiH - aktuelno
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jest vala, trollam sto kazem da je Brundo trenerska neznalica koja je dovedena na nas izbaci iz lige.lakilone je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:48trolla i na nasoj temi, svaki post mu se svodi na tjeranje trenera i to je to…feniksptica je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:38Je l forum pamti licemjerniju osobu od let3?
3 sata se ono raspravlja kako nije lijepo i fer nazivati manijake i navijace ZeljA cet..... a onda nicim izazvan napise ovakav post
I pomalo ljudino sa tim uvlacanjem pitarima u rektum, samo ti nogice vire.
Samo sam realan, nikakvog uvlacenja nema.let3 je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:56Jest vala, trollam sto kazem da je Brundo trenerska neznalica koja je dovedena na nas izbaci iz lige.lakilone je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:48trolla i na nasoj temi, svaki post mu se svodi na tjeranje trenera i to je to…feniksptica je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:38Je l forum pamti licemjerniju osobu od let3?
3 sata se ono raspravlja kako nije lijepo i fer nazivati manijake i navijace ZeljA cet..... a onda nicim izazvan napise ovakav post
Bruno nije trener za pohvalu, ali je suvisno i bolesno da ti nakon svega 5 kola, svaki post bude o njemu.
- TurkishAirlines
Pa dobio je Sarajevo, dovoljno za vas da vam bude legenda.let3 je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:56Jest vala, trollam sto kazem da je Brundo trenerska neznalica koja je dovedena na nas izbaci iz lige.lakilone je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:48trolla i na nasoj temi, svaki post mu se svodi na tjeranje trenera i to je to…feniksptica je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:38Je l forum pamti licemjerniju osobu od let3?
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
- BegovicRamiz
- Kontakt:
prijedlog za administraciju
1. zabraniti Virtualu da se brine i tumaci situaciju u FK Sarajevo
2. zabraniti duski da se brine i tumaci situaciju u FK Zeljeznicar
3. zabraniti svrakino da dijeli kompletne sportske clanke ovdje izuzev vijestima o metropoli i novim tramvajima
i Hahari nikad nece biti veci od Red Army!
1. zabraniti Virtualu da se brine i tumaci situaciju u FK Sarajevo
2. zabraniti duski da se brine i tumaci situaciju u FK Zeljeznicar
3. zabraniti svrakino da dijeli kompletne sportske clanke ovdje izuzev vijestima o metropoli i novim tramvajima
i Hahari nikad nece biti veci od Red Army!
-
- Kontakt:
Sve sam upravu bio @mortem , a najviše sam upravu bio kad sam rekao, vratite Amaru pare i prodajte pomoćni možda opet budete onaj klub.. prije 4-5 godina.
Njih baš neko hoće da ugasi.
jurisicduska je napisao/la: ↑20 sep 2023, 13:32
Ne pokušavam ništa dokazati nego jel tebi ko neutralnom posmatracu ovo realno, evo hajd ja ne volim željezničar pa ono ko mene ****. Al evo ti voliš.
2013 - pred stečajem - uprava vraća dugove
2023 - pred stečajem - uprava vraća dugove
5 uprava 5 puta zatekli klub pred stečajem, svakoj krivi prethodnici.
Svaka uprava gradi nešto - osim Misimovica niko ništa izgradio nije
Svaka uprava ne zna stanje duga nego potencijalno ima duga toliko i potencijalno ćemo imat toliko
Kad jasno utvrde dug , za godinu opet nekakva 2 miliona odnekud
Svi redovno servsiiraju dugove
Svi otplaćuju kredite, rate, reprograme
Dobijate licencu - ne bi je dobili da ne plaćate - jednom niste kao zbog uplatnice to je šuplja za malu djecu ali eto hajd
Svi smanjuju dug
Svake godine višak prihoda nad rashodima osim jednom možda
Svi pozitivno posluju
Neki pričaju da 250.000 mjesečno daju za dug zbog tog nemate igrački kadar dobar
Stadion vam godinama rasprodat ili 70% ili vise na svakoj tekmi
Imate navijače koji su skupili boga pitaj koliko para
Imate najviše članova akcije učlanjivali cuke mace gepeke silikone od žene sve sto je opipljivo
Bila akcija gradnje, akcija poreza, akcija za plate, akcija donacija , akcija članstva
Legli na budžet opstini , gradu , federaciji , kantonu
Fudbalaki savez vam dao para
Porezna vam otpisala boga pitaj koliko puta dug i boga pitaj koliko puta ga reprogramirala
Imali izlaznih transfera, dzekinih procenata
Pozajmica od ovog onog, kredita , banaka , imovinu zalagali
Bome ste i od europe imali prihoda
Pa leglo je nešto i od Fan shopa zaradili ste koji dinar
Pa izdajete prostore neke imate i tu para
Pa imate valjda i kakvog sponzora koji daje kes
Pa izdajete one ledove vrte se reklame
Pripreme vam dzaba nekad budu
Za igrače kažete ne trošite gotovo ništa od ulaznica ih platite
I vi opet dužni 5 miliona
Jarane meni to govori da se vama nit isplati skupljat nit isplati donirat nit isplati se budžet vam davat iz proračuna raznih nit se isplati bit vam partner nit se isplati sponzorirat vas ništa. Vi koliko god vam čovjek dadne imate duga 5-6-7 miliona do 10 u zavisnosti ko priča i dal priča samo o porezu ili o svemu ili prica o dospjelom ili potvrđenom.
Meni se čini da se vi malo vrtite u krug. Jedan dan neće bit akcija, budžet će prestat da baca pare u nešto sto je očigledno neperspektivno, imate li kakav b plan osim ovog navijači opstina grad kanton država savez pozajmi vrati.
Niko ne spori da se ne kace budale:
Željezničar je jedan od najvećih klubova u BiH - to je maksimum moj sto mogu ja reci za vas tako da mi ne kacite najveći ovakvi onakvi
Željezničar ima vrijednu imovinu sto ostali klubovi nemaju
Željezničar ima bazu navijača da se neki postidit mogu
Željezničar ima jako pametnih pismenih obrazovanih ljudi
Željezničar kroz upravu je prošlo od Imsirevica, Megamixa, Bazdaka, Logosofta , milion nekakvih privatnika sa bas jakim kapitalom
Sejo pogura s vremena na vrijeme
Bivši igrači pomognu
Imate članarina Ko neki sponzora
Svi preduslovi da vratite dug jednom , za 10 godina po marku svaki dan da ste ostavljali vratili bi ga mesnicini samo članovi kluba.
Jarane - Đe zapelo ? Iskreno ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Ne postoji. Davno detektovano, a kreten je to lično shvatio i misli da sam ja Hasicev vojnik sta lifeniksptica je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:38Je l forum pamti licemjerniju osobu od let3?

On može nazivati kako god, vi nemojte jer je to bezveze bas, tako nesto otprilike je u njega u glavi

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
killafrommanilla je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:06Ne postoji. Davno detektovano, a kreten je to lično shvatio i misli da sam ja Hasicev vojnik sta lifeniksptica je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:38Je l forum pamti licemjerniju osobu od let3?
On može nazivati kako god, vi nemojte jer je to bezveze bas, tako nesto otprilike je u njega u glavi![]()

Hasicev sektas je tu naravno prvo da podrzi ovo, a sto je najluđe nema ni pojma o cemu feniks prica

-
- Kontakt:
Na svojoj temi pises kako treba skupiti sve pare svijeta da se kupi Vlado Jagodic, to bi i uradio da možeš ikako i onda bi dosao ovdje s pričom otkud Želji pare, nemojte bit ludi, nemamo za kiflelet3 je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:08killafrommanilla je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:06Ne postoji. Davno detektovano, a kreten je to lično shvatio i misli da sam ja Hasicev vojnik sta lifeniksptica je napisao/la: ↑04 apr 2024, 14:38Je l forum pamti licemjerniju osobu od let3?
On može nazivati kako god, vi nemojte jer je to bezveze bas, tako nesto otprilike je u njega u glavi![]()
![]()
![]()
Hasicev sektas je tu naravno prvo da podrzi ovo, a sto je najgore nema ni pojma o cemu feniks prica![]()

E moj majmune, ja sam samo odgovorio na to ima li licemjerniji iko od tebe. Takvi kao ti sto necete da suocite Zelju sa stvarnoscu nego bi kupili pa mrcvarili ste zapravo i najveci dusmani tog kluba

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
U najkracim crtama: gradjevinska, politicka, privredna i ulicna mafija, nekad u raznim kombinacijama, se otimaju oko kluba i njegove imovine, sto traje godinama. Gdje su velike pare, tu su i zajebani igraci. Privatizacija i strani kapital su tu jedini lijek, ali to je zadnje sto zele gorenavedeni, tako da nam je Zeljkan osudjen na vjecni corsokakjurisicduska je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:05Sve sam upravu bio @mortem , a najviše sam upravu bio kad sam rekao, vratite Amaru pare i prodajte pomoćni možda opet budete onaj klub.. prije 4-5 godina.
Ne pokušavam ništa dokazati nego jel tebi ko neutralnom posmatracu ovo realno, evo hajd ja ne volim željezničar pa ono ko mene ****. Al evo ti voliš.
Svaka uprava ne zna stanje duga nego potencijalno ima duga toliko i potencijalno ćemo imat toliko
Dobijate licencu - ne bi je dobili da ne plaćate - jednom niste kao zbog uplatnice to je šuplja za malu djecu ali eto hajd
Svi smanjuju dug
Svi pozitivno posluju
Neki pričaju da 250.000 mjesečno daju za dug zbog tog nemate igrački kadar dobar
Imate najviše članova akcije učlanjivali cuke mace gepeke silikone od žene sve sto je opipljivo
Bila akcija gradnje, akcija poreza, akcija za plate, akcija donacija , akcija članstva
Porezna vam otpisala boga pitaj koliko puta dug i boga pitaj koliko puta ga reprogramirala
Jarane meni to govori da se vama nit isplati skupljat nit isplati donirat nit isplati se budžet vam davat iz proračuna raznih nit se isplati bit vam partner nit se isplati sponzorirat vas ništa. Vi koliko god vam čovjek dadne imate duga 5-6-7 miliona do 10 u zavisnosti ko priča i dal priča samo o porezu ili o svemu ili prica o dospjelom ili potvrđenom.
Meni se čini da se vi malo vrtite u krug. Jedan dan neće bit akcija, budžet će prestat da baca pare u nešto sto je očigledno neperspektivno, imate li kakav b plan osim ovog navijači opstina grad kanton država savez pozajmi vrati.
Željezničar je jedan od najvećih klubova u BiH - to je maksimum moj sto mogu ja reci za vas tako da mi ne kacite najveći ovakvi onakvi
Željezničar kroz upravu je prošlo od Imsirevica, Megamixa, Bazdaka, Logosofta , milion nekakvih privatnika sa bas jakim kapitalom
Bivši igrači pomognu
Svi preduslovi da vratite dug jednom , za 10 godina po marku svaki dan da ste ostavljali vratili bi ga mesnicini samo članovi kluba.
Jarane - Đe zapelo ? Iskreno ?

Cuj majmunekillafrommanilla je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:09
Na svojoj temi pises kako treba skupiti sve pare svijeta da se kupi Vlado Jagodic, to bi i uradio da možeš ikako i onda bi dosao ovdje s pričom otkud Želji pare, nemojte bit ludi, nemamo za kifle
E moj majmune![]()

Prvo si bio bolesno opterecen sa Virtom, njega uhodio i proganjao godinama, na svaki njegov post skakao, a sad se prebacio na mene

Ali ocito ne kontas ironiju i sprdnju oko svega toga, pijacaru moj ludi

Preozbiljno si shvatio ovaj forum gdje se mahom zayebavamo, a posebno moje postove koje voajerski pratis. U svemu vidis neko licemjerje i neko pakost, mrzis ljude koji nikad nisi ni vidio niti ces upoznati. Bas je tuzan taj svijet koji si sebi stvorio i u kojem obitavas.
Jadnicak, pomalo mi ga i zao

Nije istina. Svako ko zeli dobro klubu je za privatizaciju jer samim tim dolazi novac kojim mozes doci do uspjeha i prikljucka konkurenciji. Jedino protiv cega sam je divlja neka privatizacija koja je nazalost po zakonima nase drzave trenutno jedina moguca.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:17U najkracim crtama: gradjevinska, politicka, privredna i ulicna mafija, nekad u raznim kombinacijama, se otimaju oko kluba i njegove imovine, sto traje godinama. Gdje su velike pare, tu su i zajebani igraci. Privatizacija i strani kapital su tu jedini lijek, ali to je zadnje sto zele gorenavedeni, tako da nam je Zeljkan osudjen na vjecni corsokakjurisicduska je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:05Sve sam upravu bio @mortem , a najviše sam upravu bio kad sam rekao, vratite Amaru pare i prodajte pomoćni možda opet budete onaj klub.. prije 4-5 godina.
Svi smanjuju dug
Svi pozitivno posluju
Bivši igrači pomognu
Jarane - Đe zapelo ? Iskreno ?![]()
Onaj ko se vodi politikom "radnicki klub, nikom te ne damo" nema nikakav dodir sa realnoscu i nije svjestan da se tim nacinom poslovanja ne moze parirati vecini ekipa u ligi.
- svrakino1921
- Kontakt:
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Tih koji su za privatizaciju vam nema u klubu ili su u manjini. Eto ti teksta na portalu:Zvornicka je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:29Nije istina. Svako ko zeli dobro klubu je za privatizaciju jer samim tim dolazi novac kojim mozes doci do uspjeha i prikljucka konkurenciji. Jedino protiv cega sam je divlja neka privatizacija koja je nazalost po zakonima nase drzave trenutno jedina moguca.
Onaj ko se vodi politikom "radnicki klub, nikom te ne damo" nema nikakav dodir sa realnoscu i nije svjestan da se tim nacinom poslovanja ne moze parirati vecini ekipa u ligi.
Kad smo vam mi ovo pisaliObjašnjene je bilo da je Diglisić odustao zbog pravnih prilika u Bosni i Hercegovini, ali po kuloarima se šaputalo da je odustao zbog toga što su u Skupštini željeli zadržati moć. Drugim riječima, uloži novce, no mi ćemo se i dalje pitati.

Ako ste vec odbili Diglisica, niste morali Mirvicevog brata. Covjeka imovina nije interesovala ni najmanje, htio samo u sportski dio da ulaze, pa vam ni to nije valjalo.
Zadnja izmjena: NisamIsmirMirvic, dana/u 04 apr 2024, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
zeljeznicar vadi samo jedno, a to smo mi, dobronamjerne komsije. Da smo mi bili pravi u nekim trenucima (citaj: zadnji derbi) i da budemo pravi u iducem derbiju, oni bi vec razmisljali o novim gostovanjima iduce sezone. Uprkos svemu mislim da ce ostati. I smoriste vise o njima, nije ni cudo sto vas ljudi prcaju da ste iskompleksirani. Predzadnja ekipa wwin lige, nista vise od toga
1946-1987
-
- Kontakt:
A ti si zajebantttt izvini molim te. Stvarno nismo shvatili ni ja ni fenix ni lakilone izgleda. Izvini i u njihovo ime. Nekako svi te mrze, a ti zayebant. Uzas.let3 je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:18Cuj majmunekillafrommanilla je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:09
Na svojoj temi pises kako treba skupiti sve pare svijeta da se kupi Vlado Jagodic, to bi i uradio da možeš ikako i onda bi dosao ovdje s pričom otkud Želji pare, nemojte bit ludi, nemamo za kifle
E moj majmune![]()
![]()
Prvo si bio bolesno opterecen sa Virtom, njega uhodio i proganjao godinama, na svaki njegov post skakao, a sad se prebacio na mene![]()
Ali ocito ne kontas ironiju i sprdnju oko svega toga, pijacaru moj ludi![]()
Preobziljno si shvatio ovaj forum gdje se mahom zayebavamo, a posebno moje postove koje voajerski pratis. U svemu vidis neko licemjerje i neko pakost, mrzis ljude koji nikad nisi ni vidio niti ces upoznati. Bas je tuzan taj svijet koji si svotio i u kojem obitavas.
Jadnicak, pomalo bi ga i zao![]()
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
- svrakino1921
- Kontakt:
Vječiti rival, Sarajevo, odnosno Akademija ovog kluba s kojom bi se trebali porediti, u protekle dvije godine je još više u svim segmentima pobjegla Željezničaru, što u krajnjem slučaju vide i roditelji, pa širokim lukom sa talentovanom djecom zaobilaze Plave što bi na Grbavici trebalo sve zabrinuti. A ukoliko se po ovom pitanju nešto u bliskoj budućnosti ne promijeni, posljedice će osjećati klub, prije svega prvi tim Plavih s Grbavice.
Ne tako davno, stvari su izgledale drugačije, no tada, prije desetak godina se u omladinskom pogonu znalo "ko kosi, a ko vodu nosi". Na čelu omladinskog pogona nalazio se Mensur Dogan, a sa mladim fudbalerima su radili Edis Mulalić, Admir Adžem, Bakir Šerbo, Senad i Fadil Žerić, Omer Joldić... A, sve je u neku ruku nadgledao najtrofejniji trener Željezničara, Amar Osim. Danas recimo juniore u Premijer ligi vodi izvjesni Mirnes Bešić.
Ne ulazeći u njegove trenerske kvalitete, legitimno je postaviti pitanje zbog čega su Ćurić i radna grupa za šefa struke juniora imenovali trenera koji je u prošlosti vodio juniore Radnika iz Hadžića i ne može se pohvaliti dobrim rezultatima.
Sindrom fudbalskih trenera u BiH: Svi su krivi osim mene
Rijetki preuzimaju odgovornost
Prema podacima transfermarkta vodio ih je na 47 susreta uz učinak od 17 pobjeda, šest remija i 24 poraza. Ni sa Plavim mu ne ide bolje, odnosno u pet mečeva pod njegovim vodstvom juniori Željezničara su ostvari po pobjedu i remi, te tri poraza. Da li s njegovim imenovanjem veze ima i to što je u radnoj grupi član Uprave Ilijas Kovačević, direktor JU KSIRC Hadžići?
Izdrži Mirnese
Ne tako davno, stvari su izgledale drugačije, no tada, prije desetak godina se u omladinskom pogonu znalo "ko kosi, a ko vodu nosi". Na čelu omladinskog pogona nalazio se Mensur Dogan, a sa mladim fudbalerima su radili Edis Mulalić, Admir Adžem, Bakir Šerbo, Senad i Fadil Žerić, Omer Joldić... A, sve je u neku ruku nadgledao najtrofejniji trener Željezničara, Amar Osim. Danas recimo juniore u Premijer ligi vodi izvjesni Mirnes Bešić.
Ne ulazeći u njegove trenerske kvalitete, legitimno je postaviti pitanje zbog čega su Ćurić i radna grupa za šefa struke juniora imenovali trenera koji je u prošlosti vodio juniore Radnika iz Hadžića i ne može se pohvaliti dobrim rezultatima.
Rijetki preuzimaju odgovornost
Prema podacima transfermarkta vodio ih je na 47 susreta uz učinak od 17 pobjeda, šest remija i 24 poraza. Ni sa Plavim mu ne ide bolje, odnosno u pet mečeva pod njegovim vodstvom juniori Željezničara su ostvari po pobjedu i remi, te tri poraza. Da li s njegovim imenovanjem veze ima i to što je u radnoj grupi član Uprave Ilijas Kovačević, direktor JU KSIRC Hadžići?

Izdrži Mirnese
Ne mrze mene feniks i lakilone, odakle ti to. Nemoj drugima prebacivati svoja osjecanja, nije korektnokillafrommanilla je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:40A ti si zajebantttt izvini molim te. Stvarno nismo shvatili ni ja ni fenix ni lakilone izgleda. Izvini i u njihovo ime. Nekako svi te mrze, a ti zayebant. Uzas.let3 je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:18Cuj majmunekillafrommanilla je napisao/la: ↑04 apr 2024, 15:09
E moj majmune![]()
![]()
Prvo si bio bolesno opterecen sa Virtom, njega uhodio i proganjao godinama, na svaki njegov post skakao, a sad se prebacio na mene![]()
Ali ocito ne kontas ironiju i sprdnju oko svega toga, pijacaru moj ludi![]()
Preobziljno si shvatio ovaj forum gdje se mahom zayebavamo, a posebno moje postove koje voajerski pratis. U svemu vidis neko licemjerje i neko pakost, mrzis ljude koji nikad nisi ni vidio niti ces upoznati. Bas je tuzan taj svijet koji si svotio i u kojem obitavas.
Jadnicak, pomalo bi ga i zao![]()

Ne znam kakve sam ti komplekse nabio pa da iz cista mira skacas na svaki moj post, cak i kad se ne ticu tebe, da me nazivas smecem, kretenom, majmunom i sl.. To pokazuje iskompleksiranost, ako cemo posteno

A sa druge strane pokazuje i tvoju slabost. Moras malo poraditi na tome.
Previse se stresiras oko mene, sam sebi dizes tlak sto kazes

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Lik, Rauber33, TylerBurey i 50 gostiju.