jurisicduska je napisao/la: ↑20 sep 2023, 13:32
Ne pokušavam ništa dokazati nego jel tebi ko neutralnom posmatracu ovo realno, evo hajd ja ne volim željezničar pa ono ko mene ****. Al evo ti voliš.
2013 - pred stečajem - uprava vraća dugove
2023 - pred stečajem - uprava vraća dugove
5 uprava 5 puta zatekli klub pred stečajem, svakoj krivi prethodnici.
Svaka uprava gradi nešto - osim Misimovica niko ništa izgradio nije
Svaka uprava ne zna stanje duga nego potencijalno ima duga toliko i potencijalno ćemo imat toliko
Kad jasno utvrde dug , za godinu opet nekakva 2 miliona odnekud
Svi redovno servsiiraju dugove
Svi otplaćuju kredite, rate, reprograme
Dobijate licencu - ne bi je dobili da ne plaćate - jednom niste kao zbog uplatnice to je šuplja za malu djecu ali eto hajd
Svi smanjuju dug
Svake godine višak prihoda nad rashodima osim jednom možda
Svi pozitivno posluju
Neki pričaju da 250.000 mjesečno daju za dug zbog tog nemate igrački kadar dobar
Stadion vam godinama rasprodat ili 70% ili vise na svakoj tekmi
Imate navijače koji su skupili boga pitaj koliko para
Imate najviše članova akcije učlanjivali cuke mace gepeke silikone od žene sve sto je opipljivo
Bila akcija gradnje, akcija poreza, akcija za plate, akcija donacija , akcija članstva
Legli na budžet opstini , gradu , federaciji , kantonu
Fudbalaki savez vam dao para
Porezna vam otpisala boga pitaj koliko puta dug i boga pitaj koliko puta ga reprogramirala
Imali izlaznih transfera, dzekinih procenata
Pozajmica od ovog onog, kredita , banaka , imovinu zalagali
Bome ste i od europe imali prihoda
Pa leglo je nešto i od Fan shopa zaradili ste koji dinar
Pa izdajete prostore neke imate i tu para
Pa imate valjda i kakvog sponzora koji daje kes
Pa izdajete one ledove vrte se reklame
Pripreme vam dzaba nekad budu
Za igrače kažete ne trošite gotovo ništa od ulaznica ih platite
I vi opet dužni 5 miliona
Jarane meni to govori da se vama nit isplati skupljat nit isplati donirat nit isplati se budžet vam davat iz proračuna raznih nit se isplati bit vam partner nit se isplati sponzorirat vas ništa. Vi koliko god vam čovjek dadne imate duga 5-6-7 miliona do 10 u zavisnosti ko priča i dal priča samo o porezu ili o svemu ili prica o dospjelom ili potvrđenom.
Meni se čini da se vi malo vrtite u krug. Jedan dan neće bit akcija, budžet će prestat da baca pare u nešto sto je očigledno neperspektivno, imate li kakav b plan osim ovog navijači opstina grad kanton država savez pozajmi vrati.
Niko ne spori da se ne kace budale:
Željezničar je jedan od najvećih klubova u BiH - to je maksimum moj sto mogu ja reci za vas tako da mi ne kacite najveći ovakvi onakvi
Željezničar ima vrijednu imovinu sto ostali klubovi nemaju
Željezničar ima bazu navijača da se neki postidit mogu
Željezničar ima jako pametnih pismenih obrazovanih ljudi
Željezničar kroz upravu je prošlo od Imsirevica, Megamixa, Bazdaka, Logosofta , milion nekakvih privatnika sa bas jakim kapitalom
Sejo pogura s vremena na vrijeme
Bivši igrači pomognu
Imate članarina Ko neki sponzora
Svi preduslovi da vratite dug jednom , za 10 godina po marku svaki dan da ste ostavljali vratili bi ga mesnicini samo članovi kluba.
Jarane - Đe zapelo ? Iskreno ?