FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

BarbareZeljin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BarbareZeljin » 05 apr 2024, 19:44

Nadovezao bih se na ove komentare oko Drlje.
Zasto Drljo igra kod svih trenera,enigma je svakom navijacu.
Namjerno kazem navijacu.
I ja kao navijac smatram da je jedan od onih koji najmanje pokaze na terenu. Zadavio bi ga golim rukama u onom naletu huje.Ali...
Vjerovatno razlog zasto igra je taj,da je Drljo fizicki,tehnicki,fudbalski gledano mozda nase najbolje krilo. Vjerovatno svi vi,mozda i ja sam cu pomisliti da sam puko,ali glavni problem Andrije Drlje je sto nema mozga. Znanja on ima itekako. Nego decko ima jako lose procijene i odabire rijesenja,pogotovo u zavrsnici. Ponavljam nije da ne zna. Nekad i pritisak i strah od greske dovode do losih odabira.
To su neki fudbalski apsurdi,koje je tesko objasniti.
Mi smo imali u proslosti dosta takvih slucajeva. Jedan od najucinkovitijih igraca poslie rata u nasem klubu je bio Almir Gredic.
Meni ni dan danas nije jasno kako je taj covjek jeo hljeb od fudbala.
Bio cak i u jednom trenutku najbolji igrac lige. On ni sam ne zna kako uspije iskontrolisati loptu,neprirodno trcanje. Covjek je smijesno izgledao na terenu. Njegovi doriri,dodavanja,sutevi su nekad bili tragikomicni.
Pa eno pogledajte ono kad smo u polufinalu kupa ispalinod Sarajeva na Grbavici na penale.
Pogledajte vi samo kako je opucao penal. Ono je umjetnost uraditi. Da loptu opalis odozgo i da ti jedva doskakuta do golmana.
A bio je jedan od najbolji igraca.
Ova citava ekipa i sve oko nje,smrdi na luzerstvo . Ovdije potreban totalni reset. Od uprave,igraca...
Treneri su ovdije najmanji problem.
Nas problem je skupstina i uprava koji nisu za rang kantonalne lige.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 apr 2024, 19:47

BarbareZeljin je napisao/la:
05 apr 2024, 19:44
Nadovezao bih se na ove komentare oko Drlje.
Zasto Drljo igra kod svih trenera,enigma je svakom navijacu.
Namjerno kazem navijacu.
I ja kao navijac smatram da je jedan od onih koji najmanje pokaze na terenu. Zadavio bi ga golim rukama u onom naletu huje.Ali...
Vjerovatno razlog zasto igra je taj,da je Drljo fizicki,tehnicki,fudbalski gledano mozda nase najbolje krilo. Vjerovatno svi vi,mozda i ja sam cu pomisliti da sam puko,ali glavni problem Andrije Drlje je sto nema mozga. Znanja on ima itekako. Nego decko ima jako lose procijene i odabire rijesenja,pogotovo u zavrsnici. Ponavljam nije da ne zna. Nekad i pritisak i strah od greske dovode do losih odabira.
To su neki fudbalski apsurdi,koje je tesko objasniti.
Mi smo imali u proslosti dosta takvih slucajeva. Jedan od najucinkovitijih igraca poslie rata u nasem klubu je bio Almir Gredic.
Meni ni dan danas nije jasno kako je taj covjek jeo hljeb od fudbala.
Bio cak i u jednom trenutku najbolji igrac lige. On ni sam ne zna kako uspije iskontrolisati loptu,neprirodno trcanje. Covjek je smijesno izgledao na terenu. Njegovi doriri,dodavanja,sutevi su nekad bili tragikomicni.
Pa eno pogledajte ono kad smo u polufinalu kupa ispalinod Sarajeva na Grbavici na penale.
Pogledajte vi samo kako je opucao penal. Ono je umjetnost uraditi. Da loptu opalis odozgo i da ti jedva doskakuta do golmana.
A bio je jedan od najbolji igraca.
Ova citava ekipa i sve oko nje,smrdi na luzerstvo . Ovdije potreban totalni reset. Od uprave,igraca...
Treneri su ovdije najmanji problem.
Nas problem je skupstina i uprava koji nisu za rang kantonalne lige.
Drljo najspremniji igrac od svih
Moze trcati za trojicu i brzi je od svakog naseg igraca
Mozda ne bi bilo lose nekog pshiloga da mu nadju
Ima potencijal da bude najbolji u ligi samo treba mozak ukljuciti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 05 apr 2024, 19:47

enterofuryl je napisao/la:
05 apr 2024, 16:35
muharemovicdzelo je napisao/la:
05 apr 2024, 16:15
05 apr 2024, 15:55
Tebi je ova skupstina losija od one koja je 2018. grupi spasioca dozvolila ulazak u klub? Ispravi me ako grijesim.
Ako sam ja dobro upratio i izbrojao, desetak njih u skupštini, bili su i 2018. a i 2021. kada su tjerani, pa i dan danas, 2024. su tu. Neću da ih imenujem znaš ti dobro koji su. Ako se dobro sjećam, ima među njima i onih koji su baš glasni bili tad, da se otjera tadašnja UO a instalira UO na čelu sa Nihadom Selimovićem.
Vidi, interesna skupina okupljena oko Amara tad radila je sve samo da skloni Senada i tu garnituru. Ja sam i tada govorio, a istog sam misljenja i danas, da je trebalo skloniti Senada, ali nikako dovesti Amara. Isto tako, skupstina i svi ostali su na strogi zahtjev navijaca raspusteni jer su klub doveli pred ponor. Ovi trenutni su klub spasili od gasenja, pa koliko god to nekome bilo tesko priznati. Kada je bilo 5 do 12, samo su oni bili tu i navijaci. Danas, par godina nakon toga, nakon sto je vracen veliki dio duga, isti ti ljudi se oznacavaju grobarima kluba. Za nestrucnost uprave u sportskom segmentu mislim da niko nema kontraargument, ali za targetiranje navijaca i orgijanje po forumu, iznosenje lazi i sve ostalo nemam rijeci.
Isto tako, prica se da ovi trenutni nikome ne daju u klub, a isti ovaj saziv skupstine ovlasti Gredica za najbitnije pitanje kluba, a to je pitanje investitora. Ostali ako zele uci u klub, izvolite doci na skupstinu, donijeti plan i neka delegati glasaju. Bilo kakve krizne stabove, privremene upravne odbore, i vladanje iz sjene mogu zaboraviti i nastaviti kukati po raznim portalima.
Ako za četiri godine, tri ili dvije nisu u stanju dovesti generalnog sponzora, dovesti adekvatna pojačanja, postaviti kvalitetne ljude na pozicije, onda nisi uradio posao.

To što je neko, na ovaj ili onaj način, uz pomoć ovog ili onog smanjio dug, doveo nas u okej stanje, to može na ovaj način, bez stabilnog finansiranja, potrajati dvije godine. Nisu iznašli niti pronašli model stalnog finansiranja, a ne vađenja iz dugova. Nisu ponudili program, način odakle ubirati finansije, nema generalnog, nema napretka u OP, predzadnji smo i o sportskom segmentu neću ni pričati.

Hvala im, daleko im kuća od naše bila, oni su zajedno, skupština i UO grobari bez vizije, plana i dostojanstva.

(Ps. Probili su i rok za 'javni poziv').
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2024, 19:49

Brkooo je napisao/la:
05 apr 2024, 13:56
Pablo11 je napisao/la:
05 apr 2024, 13:10
slika
Zasto stalno izmisljas nove imaginarne neprijatelje? Svi su krivi samo ljudi u trenutnoj skupstini i upravi nisu krivi.

Ljudi upropastili dogovor sa Diglisicem(99% sve bilo dogovoreno), u medjuvremenu vrsili opstrukcije i na kraju odbili i Mirvica koji je dao preko 100 hiljada eura svog novca za najbolju revizijsku agenciju, pa onda odbili investitore koje je nasao i spojio sa klubom, Radmilo Mihajlovic, ali po njihovoj prici nema kao niko zainteresovan.

Ne znam jesu li uspjeli, da onu malu koja ima oko 20 godina stave na mjesto sekretara, ali 100% je neko drugi kriv, mozda neki izmisljeni neprijatelj.

Podnesite svi u klubu kolektivno ostavke, apsolutno svi i **** od kluba, mrtvi debili.

Ako ne mozemo naci finansijski jace i bar malo sposobnije ljude od trenutnih politickih ameba i nesposobnjakovica onda i ne zasluzujemo da imamo klub.
Bravo Brko, konacno neko konkretno da kaze ko je upropastio sve radi svojih interesa, niko ovdje nije prav.
Gdje je gospodin dd? Da Diglisic sletio nije oglasio se nebi.
I da za Drlju, veci uhljup pd njega nije igrao u našem dresu.
Livaja je za njega Deni Alves.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 apr 2024, 19:54

To se vec godinama zna bio je moj poznanik na licu mjesta kad su neki od navijaca prekinuli pregovore s ljudima iz Amerike s uzivicima “nikom te ne damo”
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 05 apr 2024, 20:19

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
05 apr 2024, 19:01
Ako izađe sa 343/352 gubimo sigurno.
Priča se da bi konačno mogli startati u 4231, nadam se da je istina. Meni je to najbolja formacija u odnosu na ono sa čime raspolažemo.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 05 apr 2024, 20:52

mamonelafo je napisao/la:
05 apr 2024, 19:47
05 apr 2024, 16:35
05 apr 2024, 16:15

Ako sam ja dobro upratio i izbrojao, desetak njih u skupštini, bili su i 2018. a i 2021. kada su tjerani, pa i dan danas, 2024. su tu. Neću da ih imenujem znaš ti dobro koji su. Ako se dobro sjećam, ima među njima i onih koji su baš glasni bili tad, da se otjera tadašnja UO a instalira UO na čelu sa Nihadom Selimovićem.
Vidi, interesna skupina okupljena oko Amara tad radila je sve samo da skloni Senada i tu garnituru. Ja sam i tada govorio, a istog sam misljenja i danas, da je trebalo skloniti Senada, ali nikako dovesti Amara. Isto tako, skupstina i svi ostali su na strogi zahtjev navijaca raspusteni jer su klub doveli pred ponor. Ovi trenutni su klub spasili od gasenja, pa koliko god to nekome bilo tesko priznati. Kada je bilo 5 do 12, samo su oni bili tu i navijaci. Danas, par godina nakon toga, nakon sto je vracen veliki dio duga, isti ti ljudi se oznacavaju grobarima kluba. Za nestrucnost uprave u sportskom segmentu mislim da niko nema kontraargument, ali za targetiranje navijaca i orgijanje po forumu, iznosenje lazi i sve ostalo nemam rijeci.
Isto tako, prica se da ovi trenutni nikome ne daju u klub, a isti ovaj saziv skupstine ovlasti Gredica za najbitnije pitanje kluba, a to je pitanje investitora. Ostali ako zele uci u klub, izvolite doci na skupstinu, donijeti plan i neka delegati glasaju. Bilo kakve krizne stabove, privremene upravne odbore, i vladanje iz sjene mogu zaboraviti i nastaviti kukati po raznim portalima.
Ako za četiri godine, tri ili dvije nisu u stanju dovesti generalnog sponzora, dovesti adekvatna pojačanja, postaviti kvalitetne ljude na pozicije, onda nisi uradio posao.

To što je neko, na ovaj ili onaj način, uz pomoć ovog ili onog smanjio dug, doveo nas u okej stanje, to može na ovaj način, bez stabilnog finansiranja, potrajati dvije godine. Nisu iznašli niti pronašli model stalnog finansiranja, a ne vađenja iz dugova. Nisu ponudili program, način odakle ubirati finansije, nema generalnog, nema napretka u OP, predzadnji smo i o sportskom segmentu neću ni pričati.

Hvala im, daleko im kuća od naše bila, oni su zajedno, skupština i UO grobari bez vizije, plana i dostojanstva.

(Ps. Probili su i rok za 'javni poziv').
Moje pitanje glasi gdje su bili svi ti spasioci kada smo na koljenima bili? Dugovi do guse, pomocni vec otpisan, a spasioca nigdje?

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 apr 2024, 21:01

Zujo i Kozaric ostvareni ljudi. Imaju milione, kakve oni mogu imati koristi od toga da ulaze u klub osim što mogu povući ljudi koji imaju pare i mogu uraditi nešto.

Sad su spasioci potrebni jer ispadamo iz lige zbog nesposobnih ljudi u klubu. Prevaranata i lažova.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 apr 2024, 21:02

Treba se tjerati nakon jednog od tezih gostovanja par kola prije kraja? Uz to gigovic sudi, e zanimljivo bas.
Fk Željezničar.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 05 apr 2024, 21:16

Pablo11 je napisao/la:
05 apr 2024, 21:02
Treba se tjerati nakon jednog od tezih gostovanja par kola prije kraja? Uz to gigovic sudi, e zanimljivo bas.
Da te podsjetim, u slučaju da izgubimo, to bi bila peta utakmica (od mogućih sedam) koju je Bruno ispušio. Nakon te ostane još osam okruglih. Reci mi ti šta bi ti uradio konkretno?
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 apr 2024, 21:22

let3 je napisao/la:
05 apr 2024, 15:35
A ne faci mu se jasno vidi da je totalna neznalica za posao koji obavlja, sklona sitnim prevarama.
Zapravo bi prije rekao da vrlo dobro radi svoj posao, s obzirom da mi ovo sve izgleda kao planirano.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 apr 2024, 22:00

U petak, 29. marta 2024. godine, na Grbavici su se sastali timovi Željezničara i Veleža, a na kraju je pobjedu odnio mostarski tim rezultatom 1:0.
Pogodak vrijedan tri boda postigao je u 54. minuti utakmice Dino Halilović. Navijači domaćeg tima tražili su ofsajd, nisu ga dobili, no bili su u pravu.
Ustanovljeno je večeras u studiju Arene Sport da je pogotku Veleža prethodila ofsajd pozicija u kojoj se nalazio Nermin Haskić.

Trio Valjić - Pilav - Kaljanac složan je i da je Željezničar oštećen za penal protiv Veleža kada su u nadoknadi meča u kaznenom prostoru u duelu bili Selimović i Gholami.

A ovdje kazu nisu sudije krive. Sami smo😂
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 apr 2024, 22:03

A jesi li prošle sezone otišao u evropu kad si pobjedio Velez iz očiglednog faula?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 apr 2024, 22:05

Nije tacno, golman se sam zabio u igraca. Lopta dosla do Haracica ovaj pospremio u gol.

Ti izgleda vise volis savez nego Zelju.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 apr 2024, 22:10

Faul nad golmanom očigledan. Da se nama to desilo pisao bi da smo osteceni

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 apr 2024, 22:18

MocMahale444 je napisao/la:
05 apr 2024, 22:05
Nije tacno, golman se sam zabio u igraca. Lopta dosla do Haracica ovaj pospremio u gol.

Jelde i protiv posusja sve regularno bilo :rol: daj ba
=\_1921_/=

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 apr 2024, 22:23

Preko sudija otišli u evropu. Činjenice nema tu sta. Velez je bio prekretnica a Posušje isto cirkus bio.
Ova sezona smo mi losi i to se ne može povezati s sudijama. Slijep covjek bi dao go sta je sve Haracic promašio. I da ne duljine puno..

Krivi smo ko klub sto nemamo pola čovjeka u savezu kao najveci klub u drzavi. Sve sami krivi.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 apr 2024, 22:28

invincible1921 je napisao/la:
05 apr 2024, 22:18
MocMahale444 je napisao/la:
05 apr 2024, 22:05

Jelde i protiv posusja sve regularno bilo :rol: daj ba
Mozemo onda pisati o tome gdje su nas i koliko su nas pokrali.

Savez nam ukrao titulu, nema sta nisu radili protiv nas.
Savez poklonio pitama titulu.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 apr 2024, 23:29

Kad već spominjete i prošlu sezonu, mi smo u odnosu na tu sezonu izgubili sva oružja/načine na koje smo većinom davali golove.

slika

Santos znamo koju važnost je imao i zbog golova i brzine i izborenih penala i slično.

Štilić sjajno izvodio prekide zbog kojih je u velikoj mjeri i ostvario 10 asistencija, a i zbog tih prekida smo veliki broj utakmica pobjeđivali, pogotovo u prvoj polusezoni ako se dobro sjećam. Ubačaje iz tih prekida je obično pogađao mlađi Hodžić.

Amoah također se izgubio i utopio u svo sivilo ove sezone.

Ono što je isto kao i prošle sezone je to da i dalje nemamo napadača koji će postići veći broj golova.

Kad pogledaš sve ovo, onda se i ne čudim što smo dali najmanje golova u ligu. Ako ne zabijaš iz prekida, ako ne zabijaš mrtve zicere, ako ne zabijaš iz kontranapada, penala svakako nemamo ove sezone, onda yebiga.

Kako ćemo Slogi zabit gol veze nemam jer nam ofanzivci ne zabijaju golove, a Amoaha svakako nema zbog kartona, ne igramo formaciju sa desetkom koja je direktna na gol pa ni tu nemaš izvor golova, zatim nemamo ni golova koji su plod nekih dalekometnih šuteva iako nam je Mekić doduše u prvoj polusezoni osvojio 6 bodova protiv Borca i Zvijezde dalekomentim šutevima, ali eto sad u drugoj polusezoni ni on nema neku minutažu svakako. Ako će Hiroš i Boljević biti na krilima, to mi je jedina nada da nešto izmislimo ili da opet neki random igrači poput Galića zabijaju golove.

Da ne spominjem naše greške u odbrani, zbog kojih ćeš morat zabit minimalno 2 gola ukoliko nekim čudom želiš uzeti bod protiv Sloge u gostima jer ćemo ga sigurno primiti. A mi i postizanje više od jednog gola, pogotovo u gostima...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 apr 2024, 23:43

05 apr 2024, 21:16
Pablo11 je napisao/la:
05 apr 2024, 21:02
Da te podsjetim, u slučaju da izgubimo, to bi bila peta utakmica (od mogućih sedam) koju je Bruno ispušio. Nakon te ostane još osam okruglih. Reci mi ti šta bi ti uradio konkretno?
Neko je vec pisao o tome, koliko su ga dva rasporeda losa zapala i cini mi se da je jedini zadatak opstanak, a ovdje se prica ko da nam bjeze 10 bodova. Ne mozes tjerati trenera nakon 5/6 kola to samo kod nas ima. Mene zanima koja bi alternativa bila,evo po tebi?
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 23 gosta.