Drljo najspremniji igrac od svihBarbareZeljin je napisao/la: ↑05 apr 2024, 19:44Nadovezao bih se na ove komentare oko Drlje.
Zasto Drljo igra kod svih trenera,enigma je svakom navijacu.
Namjerno kazem navijacu.
I ja kao navijac smatram da je jedan od onih koji najmanje pokaze na terenu. Zadavio bi ga golim rukama u onom naletu huje.Ali...
Vjerovatno razlog zasto igra je taj,da je Drljo fizicki,tehnicki,fudbalski gledano mozda nase najbolje krilo. Vjerovatno svi vi,mozda i ja sam cu pomisliti da sam puko,ali glavni problem Andrije Drlje je sto nema mozga. Znanja on ima itekako. Nego decko ima jako lose procijene i odabire rijesenja,pogotovo u zavrsnici. Ponavljam nije da ne zna. Nekad i pritisak i strah od greske dovode do losih odabira.
To su neki fudbalski apsurdi,koje je tesko objasniti.
Mi smo imali u proslosti dosta takvih slucajeva. Jedan od najucinkovitijih igraca poslie rata u nasem klubu je bio Almir Gredic.
Meni ni dan danas nije jasno kako je taj covjek jeo hljeb od fudbala.
Bio cak i u jednom trenutku najbolji igrac lige. On ni sam ne zna kako uspije iskontrolisati loptu,neprirodno trcanje. Covjek je smijesno izgledao na terenu. Njegovi doriri,dodavanja,sutevi su nekad bili tragikomicni.
Pa eno pogledajte ono kad smo u polufinalu kupa ispalinod Sarajeva na Grbavici na penale.
Pogledajte vi samo kako je opucao penal. Ono je umjetnost uraditi. Da loptu opalis odozgo i da ti jedva doskakuta do golmana.
A bio je jedan od najbolji igraca.
Ova citava ekipa i sve oko nje,smrdi na luzerstvo . Ovdije potreban totalni reset. Od uprave,igraca...
Treneri su ovdije najmanji problem.
Nas problem je skupstina i uprava koji nisu za rang kantonalne lige.
Moze trcati za trojicu i brzi je od svakog naseg igraca
Mozda ne bi bilo lose nekog pshiloga da mu nadju
Ima potencijal da bude najbolji u ligi samo treba mozak ukljuciti