Evo i ofsajd prije gola Veleža

Lijepo
Za derbi kaznjeni umjesto sa 18 hiljada sa simbolicnih 10 hiljada zbog lose organizacije, ubacivanja predmeta u teren, koristenja lasera i pirotehnike.guadalupe je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:39"Opomene pred kazne dobio je FK Željezničar zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama"
Pudlice Vicine, kakvi su ovo novi momenti sa bakljadama![]()
Znaci vec se isplacuje neodazivanje Sarajevu, treniranje repke na Grbavici, jel 2 u Modrici postenjacine ili ste nesta drugo dobili![]()
Ovo nase sudije bez vara nikad nit ce vidit nit ce svirat.
Slažem se, ovo samo Senad i Davor mogu vidjet. Tu je mahač bio Tešanović (FIFA od ovog proljeća) i sigurno nije bilo loše namjere i da je veći ofsajd u pitanju.RodjeniiBrato je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:54Ovo nase sudije bez vara nikad nit ce vidit nit ce svirat.
Baklje, dimne i bliceve ne treba kažnjavati. Lasere i topovske treba.Tatamata1946 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:45Za derbi kaznjeni umjesto sa 18 hiljada sa simbolicnih 10 hiljada zbog lose organizacije, ubacivanja predmeta u teren, koristenja lasera i pirotehnike.guadalupe je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:39"Opomene pred kazne dobio je FK Željezničar zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama"
Znaci vec se isplacuje neodazivanje Sarajevu, treniranje repke na Grbavici, jel 2 u Modrici postenjacine ili ste nesta drugo dobili![]()
Pa je li moguce da im par hiljada nesto znaci i da im smanjuju kazne.
Da se razumijemo ja sam protiv kazni za pirotehniku i mislim da savez pretjeruje ali trebaju imati iste arsine za sve. Nama bi odmah zatvorili tribinu ili stadion i spucali 20 hiljada
Slazem se, ali ne znamo cijeli slucaj, odnosno da li je prijavio delegatu da je imao prijetnje, da li su njegovu pricu potvrdili pomocni i cetvrti sudija. Nema logike da je Ibricic cekao da ova trojica ne budu u svlacionici (da li sudije imaju jednu svlacionicu). Zato sam i rekao da je tesko o ovom slucaju diskutovati i da je problem moc rijeci sluzbenih lica u globalu. Po odluci, sve sto je rekao Musa je uzeto u obzir, a nista sto je rekao ibricic.Vanja8 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:22Upravo ovo i jeste problematicno...admin je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:08Lijepa tema za diskusiju, ne ovaj slucaj, nego generalno. Malo sam se preko svojih kanala raspitao, prije pisanja. Dakle, praksa je da se vjeruje sluzbenim licima, jos ukoliko postoje svjedoci, onda je to amin. Ne znam kako je u ovom slucaju, ali je cinjenica da je na osnovu izjave sluzbenog lica, donesena odluka. Znamo svi da se crveni kartoni cesto daju radi prigovora sudiji. On ima mogucnost u obrazlozenju da navede mnogo toga, vjerovatno i vise od onoga sto mu je igrac u naletu bijesa i rekao. Naravno, i druga strana daje izjavu pa se onda vaga, ali uglavnom nadlezna tijela na osnovu izjava sluzbenih lica donose odluku. Ovdje je meni problematično to što se ne navodi da je Musa prije utakmice prijavio navodna desavanja iz svlacionice. Pitanje je, da li postoji nacin kako da se smanji moc sluzbenih lica, odnosno njihovih izjava i obrazlozenja.
Po Pravilniku sudija je duzan odmah da prijavi bilo kakav oblik pritiska, prijetnji, fizickog kontakta...
Vjerodostojnost njegove izjave bas ova cinjenica opovrgava...
Pravo pitanje je zasto u 16.01 h, Musa nije prijavio delegatu prijetnju od strane sportskog direktora Fk Sarajevo...![]()
![]()
Drugo, ne postoji ni u policiji prijava protiv Ibricica za ovaj postupak sto bi onda potkrijepilo ove tvrdnje...
Znaci Musa nije prijavio delagatu, nije se obratio ni policiji poslije mece vec je samo dao izjavu Disciplinskoj komisiji...Koje gluposti ,majko mila
Pa ne treba, ali kako odjednom dvostruki arsini ?mnon46 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:59Baklje, dimne i bliceve ne treba kažnjavati. Lasere i topovske treba.Tatamata1946 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:45Za derbi kaznjeni umjesto sa 18 hiljada sa simbolicnih 10 hiljada zbog lose organizacije, ubacivanja predmeta u teren, koristenja lasera i pirotehnike.guadalupe je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:39"Opomene pred kazne dobio je FK Željezničar zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama"
Da se razumijemo ja sam protiv kazni za pirotehniku i mislim da savez pretjeruje ali trebaju imati iste arsine za sve. Nama bi odmah zatvorili tribinu ili stadion i spucali 20 hiljada
Ma više sam se uhvatio drugog dijela posta, ovaj dio protiv kazni. Ovaj prvi dio smo navikli svakako da nas po džepu lupaju i kad smo krivi i kad nismoguadalupe je napisao/la: ↑05 apr 2024, 21:28Pa ne treba, ali kako odjednom dvostruki arsini ?mnon46 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:59Baklje, dimne i bliceve ne treba kažnjavati. Lasere i topovske treba.Tatamata1946 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:45
Za derbi kaznjeni umjesto sa 18 hiljada sa simbolicnih 10 hiljada zbog lose organizacije, ubacivanja predmeta u teren, koristenja lasera i pirotehnike.
Da se razumijemo ja sam protiv kazni za pirotehniku i mislim da savez pretjeruje ali trebaju imati iste arsine za sve. Nama bi odmah zatvorili tribinu ili stadion i spucali 20 hiljada![]()
Vidi, da je prijavio delegatu, on u tom slucaju ne bi dozvolio da se utakmica igra...Delegat bi kontaktirao NS BiH,iznio im da je Musi i njegovoj porodici prijeceno od strane Sportskog direktora Fk Sarajevo i utakmica sigurno ne bi bila odigrana.admin je napisao/la: ↑05 apr 2024, 21:18Slazem se, ali ne znamo cijeli slucaj, odnosno da li je prijavio delegatu da je imao prijetnje, da li su njegovu pricu potvrdili pomocni i cetvrti sudija. Nema logike da je Ibricic cekao da ova trojica ne budu u svlacionici (da li sudije imaju jednu svlacionicu). Zato sam i rekao da je tesko o ovom slucaju diskutovati i da je problem moc rijeci sluzbenih lica u globalu. Po odluci, sve sto je rekao Musa je uzeto u obzir, a nista sto je rekao ibricic.Vanja8 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:22Upravo ovo i jeste problematicno...admin je napisao/la: ↑05 apr 2024, 20:08Lijepa tema za diskusiju, ne ovaj slucaj, nego generalno. Malo sam se preko svojih kanala raspitao, prije pisanja. Dakle, praksa je da se vjeruje sluzbenim licima, jos ukoliko postoje svjedoci, onda je to amin. Ne znam kako je u ovom slucaju, ali je cinjenica da je na osnovu izjave sluzbenog lica, donesena odluka. Znamo svi da se crveni kartoni cesto daju radi prigovora sudiji. On ima mogucnost u obrazlozenju da navede mnogo toga, vjerovatno i vise od onoga sto mu je igrac u naletu bijesa i rekao. Naravno, i druga strana daje izjavu pa se onda vaga, ali uglavnom nadlezna tijela na osnovu izjava sluzbenih lica donose odluku. Ovdje je meni problematično to što se ne navodi da je Musa prije utakmice prijavio navodna desavanja iz svlacionice. Pitanje je, da li postoji nacin kako da se smanji moc sluzbenih lica, odnosno njihovih izjava i obrazlozenja.
Po Pravilniku sudija je duzan odmah da prijavi bilo kakav oblik pritiska, prijetnji, fizickog kontakta...
Vjerodostojnost njegove izjave bas ova cinjenica opovrgava...
Pravo pitanje je zasto u 16.01 h, Musa nije prijavio delegatu prijetnju od strane sportskog direktora Fk Sarajevo...![]()
![]()
Drugo, ne postoji ni u policiji prijava protiv Ibricica za ovaj postupak sto bi onda potkrijepilo ove tvrdnje...
Znaci Musa nije prijavio delagatu, nije se obratio ni policiji poslije mece vec je samo dao izjavu Disciplinskoj komisiji...Koje gluposti ,majko mila
Ne vjerujem ni ja da se odigralo ovako. Ali najmanje je vazno sta mi vjerujemo. Savez vjeruje sluzbenim licima i na osnovu njihovih izjava se donose odluke. Vidimo to i iz ovog primjera. Pitanje je na koji nacin sutra smanjiti moc sluzbenih lica.Evander je napisao/la: ↑05 apr 2024, 22:39Ne vjerujem ni savezu, ni Musi, ni Ibricicu. Ali ovdje je stvar jasna. Ako se navedeno desilo, isto je moralo biti zabiljezeno u zapisniku. U toj slucaju, Ibricica najostrije kazniti. Ako pak nema zavedeno, ovo je onda samo laz i kleveta i Ibricic i Sarajevo trebaju tuziti i Musu i savez za to. Za ovakvu klevetu, Musa bi morao biti izbacen sa liste sudija, a savez bi se u najmanju ruku morao DOBROOO izvinuti.
Generalno nebi trebalo smanjivati moc sluzbenih lica. Mislim da bi tad nastupio veci javasluk. Dovoljno je da se dovede sudijska komisija u red, sudije tipa kazlagic i gigovic izbace sa liste i ostalo bi veoma dobre i korektne sudije. Ja dugo pratim PL BiH, ali ne mogu se sad sjetiti da smo imali dosta ovakvih situacija, gdje imamo kontradiktorne izjave sudija i druge strane (igraca i sluzbenih lica) ili neke znacajnije kazne po pitanju izjava sluzbenih lica. Za dobro sudjenje treba imati slobodu odlucivanja i autoritet.admin je napisao/la: ↑05 apr 2024, 22:49Ne vjerujem ni ja da se odigralo ovako. Ali najmanje je vazno sta mi vjerujemo. Savez vjeruje sluzbenim licima i na osnovu njihovih izjava se donose odluke. Vidimo to i iz ovog primjera. Pitanje je na koji nacin sutra smanjiti moc sluzbenih lica.Evander je napisao/la: ↑05 apr 2024, 22:39Ne vjerujem ni savezu, ni Musi, ni Ibricicu. Ali ovdje je stvar jasna. Ako se navedeno desilo, isto je moralo biti zabiljezeno u zapisniku. U toj slucaju, Ibricica najostrije kazniti. Ako pak nema zavedeno, ovo je onda samo laz i kleveta i Ibricic i Sarajevo trebaju tuziti i Musu i savez za to. Za ovakvu klevetu, Musa bi morao biti izbacen sa liste sudija, a savez bi se u najmanju ruku morao DOBROOO izvinuti.