Premijer liga BiH - aktuelno

FKSzuti
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la FKSzuti » 05 apr 2024, 20:35

Prema Pilavu, Valjiću i Kaljancu: propušten crveni za Malekinušića i penal za Željezničar u 93' nakon kornera.

Evo i ofsajd prije gola Veleža slika
Zadnja izmjena: FKSzuti, dana/u 05 apr 2024, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 05 apr 2024, 20:39

"Opomene pred kazne dobio je FK Željezničar zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama"

Pudlice Vicine, kakvi su ovo novi momenti sa bakljadama :tokralju: :rol:

Znaci vec se isplacuje neodazivanje Sarajevu, treniranje repke na Grbavici, jel 2 u Modrici postenjacine ili ste nesta drugo dobili :rol:

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 05 apr 2024, 20:42

FKSzuti je napisao/la:
05 apr 2024, 20:35
Prema Pilavu, Valjiću i Kaljancu: propušten crveni za Malekinušića i penal za Željezničar u 93' nakon kornera.

Lijepo :thumbup: Svaka cast Topuzovicu. Super je zasiljio tekmu, taman koliko je trebalo, a neofirno totalno. Mnogi bi imali sta da nauce od njega.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 05 apr 2024, 20:45

guadalupe je napisao/la:
05 apr 2024, 20:39
"Opomene pred kazne dobio je FK Željezničar zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama"

Znaci vec se isplacuje neodazivanje Sarajevu, treniranje repke na Grbavici, jel 2 u Modrici postenjacine ili ste nesta drugo dobili :rol:
Za derbi kaznjeni umjesto sa 18 hiljada sa simbolicnih 10 hiljada zbog lose organizacije, ubacivanja predmeta u teren, koristenja lasera i pirotehnike.
Pa je li moguce da im par hiljada nesto znaci i da im smanjuju kazne.
Da se razumijemo ja sam protiv kazni za pirotehniku i mislim da savez pretjeruje ali trebaju imati iste arsine za sve. Nama bi odmah zatvorili tribinu ili stadion i spucali 20 hiljada

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 05 apr 2024, 20:54

FKSzuti je napisao/la:

Ovo nase sudije bez vara nikad nit ce vidit nit ce svirat.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 05 apr 2024, 20:56

RodjeniiBrato je napisao/la:
05 apr 2024, 20:54
Ovo nase sudije bez vara nikad nit ce vidit nit ce svirat.
Slažem se, ovo samo Senad i Davor mogu vidjet. Tu je mahač bio Tešanović (FIFA od ovog proljeća) i sigurno nije bilo loše namjere i da je veći ofsajd u pitanju.

Herson

Post Postao/la Herson » 05 apr 2024, 20:57

Željo veću protekciju od Borca ima, nije ni čudo što sabotiraju našu borbu za boljitak bh.fudbala. Obećali im pare za tribinu, daju im pozajmice, poklanjaju licence, dok sve klubove drastično kažnjavaju za pirotehniku i lasere - njima šalju usmene opomene, Sivac im poklonio Evropu prošle sezone, za vikend delegiran Gigović - nova lakrdija u najavi. Na sastanak se naravno nisu odazvali, a svima je jasno zašto.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 05 apr 2024, 20:59

FKSzuti je napisao/la:

slika

Nije Lohan jos uputio pas noga mu na lopti. Izvukao je Haskic ovih pet prstiju u trenutku upucivanja pasa. Pogresna grafika i procjena dvojice sudija iz Sarajeva. Treba im pustiti veceru za 5 da ocjenjuju rostilj

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 apr 2024, 20:59

Tatamata1946 je napisao/la:
05 apr 2024, 20:45
guadalupe je napisao/la:

Za derbi kaznjeni umjesto sa 18 hiljada sa simbolicnih 10 hiljada zbog lose organizacije, ubacivanja predmeta u teren, koristenja lasera i pirotehnike.
Da se razumijemo ja sam protiv kazni za pirotehniku i mislim da savez pretjeruje ali trebaju imati iste arsine za sve. Nama bi odmah zatvorili tribinu ili stadion i spucali 20 hiljada
Baklje, dimne i bliceve ne treba kažnjavati. Lasere i topovske treba.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 05 apr 2024, 21:04

jasta je napisao/la:
05 apr 2024, 20:29
Gledaj borac se žali na cijene na TM. :urnebes:

Pa kako postoje nisu ukupno uzeli 2 marke za igrača.

Aaa jesu jesu....sad se sjeti uzeli su milion eura za ziljkića :crazy:
https://www.klix.ba/sport/nogomet/almed ... /210709143

https://sportsport.ba/amp/article/376562
LETS GO FIGHTER

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 apr 2024, 21:18

Vanja8 je napisao/la:
05 apr 2024, 20:22
admin je napisao/la:
05 apr 2024, 20:08
Lijepa tema za diskusiju, ne ovaj slucaj, nego generalno. Malo sam se preko svojih kanala raspitao, prije pisanja. Dakle, praksa je da se vjeruje sluzbenim licima, jos ukoliko postoje svjedoci, onda je to amin. Ne znam kako je u ovom slucaju, ali je cinjenica da je na osnovu izjave sluzbenog lica, donesena odluka. Znamo svi da se crveni kartoni cesto daju radi prigovora sudiji. On ima mogucnost u obrazlozenju da navede mnogo toga, vjerovatno i vise od onoga sto mu je igrac u naletu bijesa i rekao. Naravno, i druga strana daje izjavu pa se onda vaga, ali uglavnom nadlezna tijela na osnovu izjava sluzbenih lica donose odluku. Ovdje je meni problematično to što se ne navodi da je Musa prije utakmice prijavio navodna desavanja iz svlacionice. Pitanje je, da li postoji nacin kako da se smanji moc sluzbenih lica, odnosno njihovih izjava i obrazlozenja.
Upravo ovo i jeste problematicno...
Po Pravilniku sudija je duzan odmah da prijavi bilo kakav oblik pritiska, prijetnji, fizickog kontakta...

Vjerodostojnost njegove izjave bas ova cinjenica opovrgava...

Pravo pitanje je zasto u 16.01 h, Musa nije prijavio delegatu prijetnju od strane sportskog direktora Fk Sarajevo... :crazy: :crazy:

Drugo, ne postoji ni u policiji prijava protiv Ibricica za ovaj postupak sto bi onda potkrijepilo ove tvrdnje...

Znaci Musa nije prijavio delagatu, nije se obratio ni policiji poslije mece vec je samo dao izjavu Disciplinskoj komisiji...Koje gluposti ,majko mila
Slazem se, ali ne znamo cijeli slucaj, odnosno da li je prijavio delegatu da je imao prijetnje, da li su njegovu pricu potvrdili pomocni i cetvrti sudija. Nema logike da je Ibricic cekao da ova trojica ne budu u svlacionici (da li sudije imaju jednu svlacionicu). Zato sam i rekao da je tesko o ovom slucaju diskutovati i da je problem moc rijeci sluzbenih lica u globalu. Po odluci, sve sto je rekao Musa je uzeto u obzir, a nista sto je rekao ibricic.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 apr 2024, 21:23

Pa iskreno nas libo racku. Ide vico all in, samo kada ide all in ima jedan problem, ako izgubi ode on u tri lijepe.
Ocigledan pokusaj prebacivsnja loptice i pokusaj da se od Muse pravi žrtva, nema ni 1% logike da je to ibricic uradioo PRIJE utakmice, poslije, moguce.
Sudija nakon ovoga sto je rekao NIJE SMIO suditi utakmicu i trebao je prijaviti. Nije jer se nije ni desilo, to je i budali jasno. Ali opet kazem, preracunao se vico, mogao bi na gostovanje na rts na jos jednu rundu nsrucenih pitanja kada su kod nas novinari priučeni zidari koji su pič.oke u duši i ne smiju pitanje postaviti a ne nekoga ispreskakati... Pogledajte malo edukacije radi druge evropske novinare kalo se radi posao. Tamo novinari otkrivaju kriminal Platinija kod nas vici ne smiju pitanje postaviti.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 05 apr 2024, 21:28

mnon46 je napisao/la:
05 apr 2024, 20:59
guadalupe je napisao/la:

Pa ne treba, ali kako odjednom dvostruki arsini ? :rol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 apr 2024, 21:36

Nego, kone nase drage, kakav je osjećaj biti Vicina kujica koja vas ne kazni za pirotehniku a? Kakav mu je pakaš, jel nosi pelene?
Joj joj za sta se vi prodajete, onaj sto je krao grah iz kluba se u grobu prevrće.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 apr 2024, 21:41

guadalupe je napisao/la:
05 apr 2024, 21:28
mnon46 je napisao/la:
05 apr 2024, 20:59

Pa ne treba, ali kako odjednom dvostruki arsini ? :rol:
Ma više sam se uhvatio drugog dijela posta, ovaj dio protiv kazni. Ovaj prvi dio smo navikli svakako da nas po džepu lupaju i kad smo krivi i kad nismo :D
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 apr 2024, 21:50

admin je napisao/la:
05 apr 2024, 21:18
Vanja8 je napisao/la:
05 apr 2024, 20:22
admin je napisao/la:
05 apr 2024, 20:08
Lijepa tema za diskusiju, ne ovaj slucaj, nego generalno. Malo sam se preko svojih kanala raspitao, prije pisanja. Dakle, praksa je da se vjeruje sluzbenim licima, jos ukoliko postoje svjedoci, onda je to amin. Ne znam kako je u ovom slucaju, ali je cinjenica da je na osnovu izjave sluzbenog lica, donesena odluka. Znamo svi da se crveni kartoni cesto daju radi prigovora sudiji. On ima mogucnost u obrazlozenju da navede mnogo toga, vjerovatno i vise od onoga sto mu je igrac u naletu bijesa i rekao. Naravno, i druga strana daje izjavu pa se onda vaga, ali uglavnom nadlezna tijela na osnovu izjava sluzbenih lica donose odluku. Ovdje je meni problematično to što se ne navodi da je Musa prije utakmice prijavio navodna desavanja iz svlacionice. Pitanje je, da li postoji nacin kako da se smanji moc sluzbenih lica, odnosno njihovih izjava i obrazlozenja.
Upravo ovo i jeste problematicno...
Po Pravilniku sudija je duzan odmah da prijavi bilo kakav oblik pritiska, prijetnji, fizickog kontakta...

Vjerodostojnost njegove izjave bas ova cinjenica opovrgava...

Pravo pitanje je zasto u 16.01 h, Musa nije prijavio delegatu prijetnju od strane sportskog direktora Fk Sarajevo... :crazy: :crazy:

Drugo, ne postoji ni u policiji prijava protiv Ibricica za ovaj postupak sto bi onda potkrijepilo ove tvrdnje...

Znaci Musa nije prijavio delagatu, nije se obratio ni policiji poslije mece vec je samo dao izjavu Disciplinskoj komisiji...Koje gluposti ,majko mila
Slazem se, ali ne znamo cijeli slucaj, odnosno da li je prijavio delegatu da je imao prijetnje, da li su njegovu pricu potvrdili pomocni i cetvrti sudija. Nema logike da je Ibricic cekao da ova trojica ne budu u svlacionici (da li sudije imaju jednu svlacionicu). Zato sam i rekao da je tesko o ovom slucaju diskutovati i da je problem moc rijeci sluzbenih lica u globalu. Po odluci, sve sto je rekao Musa je uzeto u obzir, a nista sto je rekao ibricic.
Vidi, da je prijavio delegatu, on u tom slucaju ne bi dozvolio da se utakmica igra...Delegat bi kontaktirao NS BiH,iznio im da je Musi i njegovoj porodici prijeceno od strane Sportskog direktora Fk Sarajevo i utakmica sigurno ne bi bila odigrana.
Ako je prijavio, kazem, pretpostavka jer to nije ucinio, onda je delegat napravio kardinalnu gresku zbog koje je trabao biti sankcinisan od strane te iste Disciplinske komisije, jer u takvim uslovima Musa nije smio suditi.
Medjutim, nikakav postupak protiv slubenih lica koji su bili delegirani na Disciplinskoj komisiji nije pokrenut, sto je potvrda da zapravo i nije bilo prijetnje ili nije prijavljena delegatu.
Sudije imaju istu prostoriju koju dijele prije tekme, na poluvremenu i na kraju utakmice.
Ja ne kazem da mu nakon prekida niko nista nije rekao, ali ovo sto je navedeno sigurno nije tacno da se tada desilo.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 apr 2024, 21:57

Nešto baš i ne vjerujem savezu...
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 apr 2024, 22:39

Ne vjerujem ni savezu, ni Musi, ni Ibricicu. Ali ovdje je stvar jasna. Ako se navedeno desilo, isto je moralo biti zabiljezeno u zapisniku. U toj slucaju, Ibricica najostrije kazniti. Ako pak nema zavedeno, ovo je onda samo laz i kleveta i Ibricic i Sarajevo trebaju tuziti i Musu i savez za to. Za ovakvu klevetu, Musa bi morao biti izbacen sa liste sudija, a savez bi se u najmanju ruku morao DOBROOO izvinuti.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 apr 2024, 22:49

Evander je napisao/la:
05 apr 2024, 22:39
Ne vjerujem ni savezu, ni Musi, ni Ibricicu. Ali ovdje je stvar jasna. Ako se navedeno desilo, isto je moralo biti zabiljezeno u zapisniku. U toj slucaju, Ibricica najostrije kazniti. Ako pak nema zavedeno, ovo je onda samo laz i kleveta i Ibricic i Sarajevo trebaju tuziti i Musu i savez za to. Za ovakvu klevetu, Musa bi morao biti izbacen sa liste sudija, a savez bi se u najmanju ruku morao DOBROOO izvinuti.
Ne vjerujem ni ja da se odigralo ovako. Ali najmanje je vazno sta mi vjerujemo. Savez vjeruje sluzbenim licima i na osnovu njihovih izjava se donose odluke. Vidimo to i iz ovog primjera. Pitanje je na koji nacin sutra smanjiti moc sluzbenih lica.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 05 apr 2024, 22:59

admin je napisao/la:
05 apr 2024, 22:49
Evander je napisao/la:
05 apr 2024, 22:39
Ne vjerujem ni ja da se odigralo ovako. Ali najmanje je vazno sta mi vjerujemo. Savez vjeruje sluzbenim licima i na osnovu njihovih izjava se donose odluke. Vidimo to i iz ovog primjera. Pitanje je na koji nacin sutra smanjiti moc sluzbenih lica.
Generalno nebi trebalo smanjivati moc sluzbenih lica. Mislim da bi tad nastupio veci javasluk. Dovoljno je da se dovede sudijska komisija u red, sudije tipa kazlagic i gigovic izbace sa liste i ostalo bi veoma dobre i korektne sudije. Ja dugo pratim PL BiH, ali ne mogu se sad sjetiti da smo imali dosta ovakvih situacija, gdje imamo kontradiktorne izjave sudija i druge strane (igraca i sluzbenih lica) ili neke znacajnije kazne po pitanju izjava sluzbenih lica. Za dobro sudjenje treba imati slobodu odlucivanja i autoritet.
Zadnja izmjena: TuzlaCityfighter, dana/u 05 apr 2024, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
Elvir Baljic

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Kaunas, Proximic i 47 gostiju.