Veliku ulogu igramo mi navijaci u tome sto ostajemo u ligi, zbog domacih utakmica,mnogo ih je pojela atmosfera na Grbavici.istokzeljo je napisao/la: ↑08 apr 2024, 22:53Što se tiče utakmice rijetko ko prelazi više kilometara i ulaže više sredstava da bi bio na tribinama, prije na jugu sad kako se ostarilo na istoku, al neka nije mi žao, sve dok je grobar daleko od kluba.Pablo11 je napisao/la: ↑08 apr 2024, 22:42Ovaj forum je dobar za zajebanciju i sve, ali rijetko ko ide na utakmice. Drago mi je da su manijaci dosli tobe, opet ponavljam i jasno dali do znanja, da nema bujruma onim koji su nas najvise srozali. Treba se samo cuvati njega u pozadini.istokzeljo je napisao/la: ↑08 apr 2024, 22:36
Nadam se da si upravu i da je ovo samo želja njegovih plaćenika.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
E cuj on ide na utakmice

- MrAmarOsim
- Kontakt:
Nisam htio ništa jučer pisati upravo zbog skupštine danas, ona nam je bila dan D. Ali prošla je i ona uspješno, a sa Gredom i Badžakom moraju doći i ljepši dani na Grbavicu. Pa gdje je taj šampanjac da ga otvorimo.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Trebao je večeras, nije ga mogao Hadžić ubaciti u program, kasno bilo, ne bi bilo gledanosti.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Dobra stvar je da su ublehe i lesinari otjerani ,ali ima posla da se klub vrati u neku normalu. Sretno Gredicu i ostalima nemojte nas razocarati 

Zadnja izmjena: TMmanija2012, dana/u 09 apr 2024, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.
- ferroviario
- Kontakt:
Jeste imao pogrešnih i bahatih poteza i dosta je zasrao na kraju. Ali glavni razlog što smo otišli u qurac je korona i prekid sezone. Mi smo imali dobre šanse za titulu u tom momentu i dobili bi dosta toga sa njom. Dosta je uloženo bilo a na kraju smo ostali bez ikakvih prihoda. To nam je slomilo kičmu. Dalje su odbijeni ljudi koji su htjeli ući sa parama. I to nas je dovelo u trenutnu situaciju da smo ušli u sezonu sa najmanjim budžetom za prvi tim.istokzeljo je napisao/la: ↑08 apr 2024, 23:02Upravu si ti. Al kad se sjetim šta nam je uradio, ma ne mogu da ga gledam. Umjesto da smo sada kao Dinamo, on nam napravi borbu za goli život.ferroviario je napisao/la: ↑08 apr 2024, 22:58Nisam ni ja za da dođe, iz nekoliko razloga. Ali niko ne treba da razmišlja kao ti, jer valjda smo navijači Želje a ne pojedinaca.istokzeljo je napisao/la: ↑08 apr 2024, 22:28Grediću svaka čast, a ovi ostali isto **** samo drugo pakovanje. Bolje da iapanemo nego da Morž dođe. Ne znam kako neko može tražiti povratak grobara. Ako dodje vraćam članske cijele porodice i Grbavica me dok je on tu više vidjeti neće. Al molim Boga da ne dodje.
Željo preko svakog pojedinca!
Evo dokle smo dogurali sa podjelama, borimo se da izborimo ostanak u ovoj ligi jbt.
Ko god bude tu pravac Grbavica.
Oni koji su doveli kamion prevara od igrača, preplatili ih i time prouzrokovali bojkot nekih igrača, otjerali Odu, pa još jače nastavili sa dovođenjem preplaćenih prevara od igrača i konkurs trenera, potrošili velike pare od transfera i srozali nas. Luzerski rezultati na terenu u tim sezonama, gubljenje najavljenih titula u posljednjim kolima su samo jedan dio nanesene štete. Dugovi su tu i od njih i od nekih prethodnih, pa time i te kako snose dio odgovornosti za trenutnu situaciju, samo što niko ne odgovara za to nego mi ispaštamo.
Ja legendi ovog kluba i uspješnom poslovnom čovjeku Almiru Grediću vjerujem i moju podršku ima, a sa njim u paketu nek dođe ko god njemu odgovara.
Dobrodošao nazad tamo gdje ti je mjesto, Grediću, sva normalna raja vjeruje u tebe!
Ne treba se zalijetati, jos puno bitki imamo do kraja. Ono sto vidimo jeste da su tu ljudi koji su u proslom mandatu imali velike fule. Ono sto me raduje jeste da je Gredic tu ali ni on nije madjionicar sa carobnim stapicem.
Osjetim da ova ekipa razumije u kakvom smo stanju i da imaju sredstava da nas koliko toliko ucine stabilnijim. Uz to napokon opet imamo covjeka iz sporta koji razumije i sportski biznis.
Ne treba stavljati pritisak na njih jer realno preuzeli su najvreliji krompir ikad i sad se valja boriti sa tim, a bit ce tesko ali sad napokon vjerujem da ipak mozda ima spasa za nas. Ono sto je isto tako lose jeste da je ogromna steta vec napravljena i da treba dosta vremena da se klub dovede u normalu i da se dovedu jos neki ljudi koji znaju raditi posao a jos ako vole Zelju dodatni plus. Jos trebaju otici neki ljudi i transformisati skupstinu u nesto korisniji oblik od toga da obican navijac koji nema uspjesnu poslovnu historiju ima prevagu u glasanju.
Direktorica mora otici i ne vidim razlog ili kompromis zasto bi jos bila tu. Sa sportskim dijelom i dalje nisam nacisto, nismo imali budzet za igrace ali sad kad smo dobili vise para opet smo doveli odlicne igrace za zimski prelazni rok. Ono sto je lose sto igraci potpisuju na godinu ugovore i samim tim i oni znaju ako je njesra da vrlo lako mogu samo cekati kraj ugovora i pobjeci umjesto da se potrude da svima bude bolje. A da je bilo fula u dovodjenju, jeste. Da mi Bekric izgleda kao osoba koju je pojeo vlastiti ego, izgleda. Ali isto tako uzasne stvari koje pojedini pisu po forumu za njega su samo odvratne ali ne i konstruktivne.
Kako god bilo, prvi korak je ucinjen a dalje cemo vidjeti, puno je posla da izborimo ostanak. A ako izborimo onda ide jos veci dio posla da se klub stabilizuje i profunkcionise normalno da se bar za europu mozemo boriti.
VTŽ!
Osjetim da ova ekipa razumije u kakvom smo stanju i da imaju sredstava da nas koliko toliko ucine stabilnijim. Uz to napokon opet imamo covjeka iz sporta koji razumije i sportski biznis.
Ne treba stavljati pritisak na njih jer realno preuzeli su najvreliji krompir ikad i sad se valja boriti sa tim, a bit ce tesko ali sad napokon vjerujem da ipak mozda ima spasa za nas. Ono sto je isto tako lose jeste da je ogromna steta vec napravljena i da treba dosta vremena da se klub dovede u normalu i da se dovedu jos neki ljudi koji znaju raditi posao a jos ako vole Zelju dodatni plus. Jos trebaju otici neki ljudi i transformisati skupstinu u nesto korisniji oblik od toga da obican navijac koji nema uspjesnu poslovnu historiju ima prevagu u glasanju.
Direktorica mora otici i ne vidim razlog ili kompromis zasto bi jos bila tu. Sa sportskim dijelom i dalje nisam nacisto, nismo imali budzet za igrace ali sad kad smo dobili vise para opet smo doveli odlicne igrace za zimski prelazni rok. Ono sto je lose sto igraci potpisuju na godinu ugovore i samim tim i oni znaju ako je njesra da vrlo lako mogu samo cekati kraj ugovora i pobjeci umjesto da se potrude da svima bude bolje. A da je bilo fula u dovodjenju, jeste. Da mi Bekric izgleda kao osoba koju je pojeo vlastiti ego, izgleda. Ali isto tako uzasne stvari koje pojedini pisu po forumu za njega su samo odvratne ali ne i konstruktivne.
Kako god bilo, prvi korak je ucinjen a dalje cemo vidjeti, puno je posla da izborimo ostanak. A ako izborimo onda ide jos veci dio posla da se klub stabilizuje i profunkcionise normalno da se bar za europu mozemo boriti.
VTŽ!
- Bersaga
- Kontakt:
Lijepo je vidjeti opet Gredića tu. Morate smanjiti to, estagfirullah "obožavanje" pojedinaca, smiješno vas je gledati. Znamo svi koliko su dobro i loše uradili za klub i znamo kroz šta smo prošli i kroz šta prolazimo. Svako će protumačiti na svoj način, prije svega se odnosi na to ko je na čijoj strani. Tek kad dođu ljudi koji neće imati poveznice sa ovom dvojicom, tad ćemo moći očekivati nešto više.
Završiti sezonu što je moguće stabilnije, osigurati opstanak što ranije, pitanje licence da prođe uredu a usput raditi na pitanju sponzora i investitora. Organizacija skupštine se mora reformisati i ova struktura je bespotrebna. Na godišnjem nivou moraš u klub donijeti toliko para, tamo 80% ljudi kokuzi. Na ljeto ozbiljne rezove napraviti po tom pitanju.
Manite se prepucavanja, Željo je iznad svakog pojedinca.
Svi na derbi! VTŽ
Završiti sezonu što je moguće stabilnije, osigurati opstanak što ranije, pitanje licence da prođe uredu a usput raditi na pitanju sponzora i investitora. Organizacija skupštine se mora reformisati i ova struktura je bespotrebna. Na godišnjem nivou moraš u klub donijeti toliko para, tamo 80% ljudi kokuzi. Na ljeto ozbiljne rezove napraviti po tom pitanju.
Svi na derbi! VTŽ
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Zato kazem, kad obojica budu daleko od stadiona stat cemo na noge. Da ih niko vise ne spominje, a bekrica istrpiti do kraja sezone.Bersaga je napisao/la: ↑09 apr 2024, 01:03Lijepo je vidjeti opet Gredića tu. Morate smanjiti to, estagfirullah "obožavanje" pojedinaca, smiješno vas je gledati. Znamo svi koliko su dobro i loše uradili za klub i znamo kroz šta smo prošli i kroz šta prolazimo. Svako će protumačiti na svoj način, prije svega se odnosi na to ko je na čijoj strani. Tek kad dođu ljudi koji neće imati poveznice sa ovom dvojicom, tad ćemo moći očekivati nešto više.
Svi na derbi! VTŽ![]()
Fk Željezničar.
Otprilike, to je to. Pogodio si u srz, mada nije samo problem skupstina,(vec sam pisao o tome koliko je glomazna,puna nesposobnih i glupih ljudi) skoro sve sto se tice organizacije kluba treba mijenjati..Bersaga je napisao/la: ↑09 apr 2024, 01:03Lijepo je vidjeti opet Gredića tu. Morate smanjiti to, estagfirullah "obožavanje" pojedinaca, smiješno vas je gledati. Znamo svi koliko su dobro i loše uradili za klub i znamo kroz šta smo prošli i kroz šta prolazimo. Svako će protumačiti na svoj način, prije svega se odnosi na to ko je na čijoj strani. Tek kad dođu ljudi koji neće imati poveznice sa ovom dvojicom, tad ćemo moći očekivati nešto više.
Svi na derbi! VTŽ![]()
Ovaj odbor za hitnost, evo ovako po imenima, jaci je milion puta od prethodnih uo. Nama je u blizoj proslosti neki nepoznati lik, u vidu Ilijasa Kovacevica, odlucivao za sve sto se desava u op, nestvarno.
Vec sad treba traziti novog puno kvalitetnijeg i sposobnijeg direktora(ili direktoricu), vec sad treba traziti kvalitetnog sportskog direktora. Vec sad se treba zahvaliti Curicu na saradnji i dovesti puno boljeg direktora op itd itd..
- MocMahale444
Eh aferim.Bersaga je napisao/la: ↑09 apr 2024, 01:03Lijepo je vidjeti opet Gredića tu. Morate smanjiti to, estagfirullah "obožavanje" pojedinaca, smiješno vas je gledati. Znamo svi koliko su dobro i loše uradili za klub i znamo kroz šta smo prošli i kroz šta prolazimo. Svako će protumačiti na svoj način, prije svega se odnosi na to ko je na čijoj strani. Tek kad dođu ljudi koji neće imati poveznice sa ovom dvojicom, tad ćemo moći očekivati nešto više.
Svi na derbi! VTŽ![]()
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Zato i kazem sutra, udarni termin, poslije dnevnika. Jedan od najvećih krivaca za tjeranje Diglišića, grobar kluba.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑08 apr 2024, 23:47Trebao je večeras, nije ga mogao Hadžić ubaciti u program, kasno bilo, ne bi bilo gledanosti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nije mogao Senad, morao do banke da digne pare da se AMARU OSIMU ISPLATI KAMATA.bhsport je napisao/la: ↑09 apr 2024, 07:18Zato i kazem sutra, udarni termin, poslije dnevnika. Jedan od najvećih krivaca za tjeranje Diglišića, grobar kluba.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑08 apr 2024, 23:47Trebao je večeras, nije ga mogao Hadžić ubaciti u program, kasno bilo, ne bi bilo gledanosti.
Sta Osim donese za zadnji mandat? Dugovanje od 2.5 miliona i 6 poraza u nizu. Jedini dug koji imamo je u njegovom mandati.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Financijski izvještaji kao jedini relevantan podatak o financijskom vođenju kluba govore drugačije, mrzim te podjele i lično nisam ni na jednoj strani, ali za naš klub bi bilo najbolje da su i jedni i drugi tada zajedničkim snagama vodili klub.Lewy21 je napisao/la: ↑09 apr 2024, 00:26Oni koji su doveli kamion prevara od igrača, preplatili ih i time prouzrokovali bojkot nekih igrača, otjerali Odu, pa još jače nastavili sa dovođenjem preplaćenih prevara od igrača i konkurs trenera, potrošili velike pare od transfera i srozali nas. Luzerski rezultati na terenu u tim sezonama, gubljenje najavljenih titula u posljednjim kolima su samo jedan dio nanesene štete. Dugovi su tu i od njih i od nekih prethodnih, pa time i te kako snose dio odgovornosti za trenutnu situaciju, samo što niko ne odgovara za to nego mi ispaštamo.
Ja legendi ovog kluba i uspješnom poslovnom čovjeku Almiru Grediću vjerujem i moju podršku ima, a sa njim u paketu nek dođe ko god njemu odgovara.
Dobrodošao nazad tamo gdje ti je mjesto, Grediću, sva normalna raja vjeruje u tebe!
Šta je fazon ovo za Ajfela i Gredića što pišu u komentarima na klixu
Hoće li biti i za ovu tekmu on-line kupovine karata, jer ovako uživo ovo će planuti u rekordnom vremenu.
Moja je prognoza i brže nego je to bio slučaj prošli derbi.
Moja je prognoza i brže nego je to bio slučaj prošli derbi.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
4-3-3
Muftić
Galić
Cavnić
Cocalić
Radinović
Karić
Štilić/Hiroš
Radovac
Amoah
Krpić
Boljević
Šta velite ljubitelji fudbalske igre?
Muftić
Galić
Cavnić
Cocalić
Radinović
Karić
Štilić/Hiroš
Radovac
Amoah
Krpić
Boljević
Šta velite ljubitelji fudbalske igre?
-
- Kontakt:
Ne vjerujem da će biti online prodaja,ni prošli derbi nije bila,koliko se sjećam,bilo je za Zrinjski i Velež.
Ovdje se nikad nećemo složiti. Prvo, jer ne postoje strane, postoji samo "strana", dakle strana čijim je dolaskom Željo krenuo nizbrdo i do danas se nije oporavio, a sad ću pokušati elaborirati.Bersaga je napisao/la: ↑09 apr 2024, 01:03Lijepo je vidjeti opet Gredića tu. Morate smanjiti to, estagfirullah "obožavanje" pojedinaca, smiješno vas je gledati. Znamo svi koliko su dobro i loše uradili za klub i znamo kroz šta smo prošli i kroz šta prolazimo. Svako će protumačiti na svoj način, prije svega se odnosi na to ko je na čijoj strani. Tek kad dođu ljudi koji neće imati poveznice sa ovom dvojicom, tad ćemo moći očekivati nešto više.
1. Svi manje-više znamo kako su ljigavo ušli u klub. Preglasali su Gredića i otpustili Odovića, jer su znali da je Gredić čovjek od riječi da će sam otići. Zašto je otišao? Zato što je obećao Odoviću da će biti trener dok je on na čelu kluba. Odović je zabilježio nešto slabiji start sezone, jer smo bili sjajni u Evropi, ali njih nije zanimao Odović ni Željo, Odović je samo bio žrtva da se dokopaju pozicija.
2. Kad su krenule "podjele"? Onoga dana kad su shvatili da im treba kontrola nad forumima i društvenim mrežama, pa su izvšili "puč" da bi raju prebacili na forum koji kontrolišu u potpunosti. Na tim platformama se dobijao ban i za najbenigniju kritiku rukovodstvu kluba, kao i za najmanju pohvalu Amara Osima, je li tako? Jeste.
3. Sve ono što su finansijski uradili klubu, plaćamo i danas. Neko poslije njih je naslijedio preko 30 preplaćenih igrača, nisu ostavili niti jedan fening na računima, nisu platili bivšeg trenera, ostavili su dug za istok, a jedan od tih dugova nas je koštao Evrope. Plus što su otjerali Dogana koji je radio kakav-takav posao i nakon njihove "rekonstrukcije" omladinskog pogona imamo ovo što imamo danas. Ni od toga se nismo oporavili. Čisto da napomenem, u prvoj godini mandata su imali upliv preko 10 miliona maraka, kao nikad niko prije, a i poslije.
4. Ne bih išao u detalje vezano za Digislića jer dosta toga nije za forum, ali samo ću reći da je neko opstruirao njegov ulazak u klub jer je sve ove godine nakon odlaska Amara Osima i dalje imao većinu u skupštini i upravi.
5. Imali su i potpunu kontrolu nad Edisom Kovačevićem, što je rezultiralo tjeranjem investitora i javnim prozivanjem Amara Osima
6. Ta nazovimo je "strana" je izlobirala da Irma i Asima Osim ne dobiju pozivnicu na otkrivanje ploče Ivici Osimu. Ovo sam vjerovatno trebao staviti pod broj 1. jer to najbolje govori kakvi su to ljudi.
Mogao bih ja ovako nabrajati do broja 50., ali dovoljno je otići na njihove platforme i isčitati sve što se pisalo juče nakon što je objavljena vijest da se Gredić vraća u klub. To je slika i prilika te "strane". Odmah su napravili poveznicu sa Amarom Osimom (koji nije u priči), samo da bi i dalje nastavili sa svojom bolesno malicioznom pričom.
Dakle da ponovim, ne postoje strane, postoji samo STRANA koja ne da klubu da diše, koja laže, podmeće, izmišlja, blati i pljuje jednog od najvećih koje smo ikada imali. Sve to zbog jednog čovjeka, koji, siguran sam, to čak i nije tražio od njih, ali uvlačenje i dodvoravanje je dovelo do ovoga što imamo danas.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.