Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Čuj Plenkovića u predizbornom spotu kae budite mirni, treba ga Elvedin za autorska prava reportat 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Chat
Auuu procita im ovaj pogresno pitanje.
Zar nismo došli u onaj period kad dijaspora bježi nazad u BiH
- akisarajevo92
- Kontakt:
Kliks je bas postao smece od portala.
-
- Kontakt:
Pa bjezali su sad za uskrs, da se osisaju, urade servis na autu, naprave zube, itd
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Hitno vadite pasoše ko god nema
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Da
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ako bude kakvog konfilikta imam par praćki rucne izrade.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Srbi uzalud kuhaju. Jedino što im se može desiti je da ostanu i bez manjeg BH entiteta.
To bi možda bio i jedini način za trajni mir u BiH. Sa Hrvatima bi se nekako i dogovorili, Komšić je svakako završio. Ali sa ovim iz eresa nema dogovora nikakvog. Bolesna etnička skupina. Njima su u glavi samo ratovi, klanje, blokade, traktori....
Ja ne znam šta lete u Beograd odmah po instrukcije? Da im Vučić kaže da će ih braniti ili šta?
To bi možda bio i jedini način za trajni mir u BiH. Sa Hrvatima bi se nekako i dogovorili, Komšić je svakako završio. Ali sa ovim iz eresa nema dogovora nikakvog. Bolesna etnička skupina. Njima su u glavi samo ratovi, klanje, blokade, traktori....
Ja ne znam šta lete u Beograd odmah po instrukcije? Da im Vučić kaže da će ih braniti ili šta?

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Da je Denis smlata pametan samo da pita Vučića kojeg mu je kalibra kišobran bio 1992.
Oj Boze, morao sam se logovati za ovaj 'izvor'... Cuj citirati Hadzica i pajdu Selimovica i to 'skriptu' koju su oni prodavali za 25 KM kao neki ozbiljni izvor da potvrdis svoj argumentAsteriks je napisao/la: ↑11 apr 2024, 09:20Privredni razvitak BiH bio je intenzivan u periodu 1951. - 1962., a stopa privrednog rasta tada je bila jedna od najvećih u Jugi, te iznosila je od 8% do 12% godišnje. Kasnije se razvitak malo usporio (6% - 2%), ali je donio mnogo kvalitativno novih aspekata u razvoju industrije i privrede u cjelini. Ispoljilo se to ponajviše u postepenom prelasku sa izgradnje osnovnih kapaciteta rudarstva, primarne prerade u metalurgiji i drvnoj industriji na izgradnju kapaciteta finalne prerade, od sirovina do finalnih proizvoda.
To se ponajprije odnosi na drvnu industriju (Šipad), elektroindustriju (Energoinvest), metalnu industriju (Unis), metalurgiju (Rudarsko - metalurški kombinat Zenica), hemijsku preradu drveta (Incel), te rudarstvo. Stvorene su potpuno nove industrijske grane, npr. industrija obojenih metala (Vlasenica i Mostar u okviru Energoinvesta), a započeo je i razvoj auto industrije (TAS u okviru UNISA). Kompletirani su i energetski kapaciteti sa hidrosistemima na Trebišnjici, Neretvi, Rami, Vrbasu i Drini, izgrađeno je neoliko snažnih termoenergetskih sistema.
Tako je stvorena snažna energetska, sirovinska, prerađivačka baza za svestrani razvoj BIH. Broj zaposlenih porastao je sa 165 000 u 1947. na 820 800 u 1980.
Dovoljno je porast pogledati potrošnje električne energije tokom 50ih godina.
Izvori - S. Hadžić, Historijski proces preobražaja; Istorija SK BiH, knj. 2; Kultura i tradicija u BiH, str. 444.
Evo malo za sve pljuvače velikog gospon Broza.

Ako hoces vec da potvrdis privredni i industrijski napredak Republike Bosne i Hercegovine u sastavu SFRJ-a, polazna tacka je Husnija Kamberović i knjige poput 'Prema modernom društvu. Bosna i Hercegovina od 1945-1953' ili 'Hod po trnju. Iz bosanskohercegovačke historije 20. stoljeća'
Bolje da si naveo neko opširno ali ozbiljno djelo tipa Historija Bošnjaka od Mustafe Imamovica nego ta dva šalabajzera

Opa fight historicara to nisam ocekivwo na ovom forumu 

Vrag se krije u detaljima, narod tako kaže. Obratimo pažnju na Fortine čestitke jer nam one otkrivaju njegovo pravo lice, alo neko još sumnja.
Dezerter nije od nas ni defakto ni de jure. Zato njega stranci guraju jer se odrekao naroda iz koga je ponikao. Zato su ga stranci i nametnuli da u naše ime govori, a veći nam je neprijatelj od onih koje doživljavamo kao neprijatelje

Dotakli smo dno ispod dna. Dajte nam Nešića sa njim barem možemo radit bez zabijanja noža u leđa
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Prije svega, o jednom djelu govore i recenzenti, a to su u ovom slučaju dr. sc Ivan Balta te dr. Adnan Velagić. Drugi je bio i moj profa te mentor i sigurno jedan od jačih živući bh istoričara po pitanju Juge.thulkazal je napisao/la: ↑11 apr 2024, 20:43
Oj Boze, morao sam se logovati za ovaj 'izvor'... Cuj citirati Hadzica i pajdu Selimovica i to 'skriptu' koju su oni prodavali za 25 KM kao neki ozbiljni izvor da potvrdis svoj argumentPa to su klasični copy/paste historičari. Njih u struci ne uzima niko za ozbiljno. Osim toga to sranje niko ne bi trebao procitati osim studenta kojeg oni primoraju jer u suprotnom pasti ce na ispitu.
Ako hoces vec da potvrdis privredni i industrijski napredak Republike Bosne i Hercegovine u sastavu SFRJ-a, polazna tacka je Husnija Kamberović i knjige poput 'Prema modernom društvu. Bosna i Hercegovina od 1945-1953' ili 'Hod po trnju. Iz bosanskohercegovačke historije 20. stoljeća'
Bolje da si naveo neko opširno ali ozbiljno djelo tipa Historija Bošnjaka od Mustafe Imamovica nego ta dva šalabajzera![]()
Imao bih i ja recimo zamjerke na neke objave rahmetli Jalimama, ali to je moje lično mišljenje i nikako nešto što dovodi u pitanje validnost njegovih objava, kritički gledajući.
Ako misliš da ovi podaci nisu istiniti, a jesu, pronađi po tebi prave izvori pa opovrgni.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Što li je Vučko ovako nervozan. Ide Rezulucija, ide Kosovo pa onda opet izbori za BG. Samo neka kuhaju, pogotovo ovi iz RSa pa će proći kao Nagorno-Karabag